AGU fietskleding getest (review 2023); Ontdek alles over de pasvorm en zemen

AGU fietskleding review

Het Nederlandse AGU draait al jarenlang mee in de wereld van de fietskleding en verschillende accessoires om het leven op de fiets aangenamer te maken. Op vlak van fietskleding vind je er een ruim aanbod voor zowel dames, heren als kinderen geschikt voor verschillende fietsdisciplines waaronder ook mountainbiken. Ik was onlangs toe aan wat nieuwe fietskleding. Waarom ik voor AGU koos en wat in mijn ogen de mooiste en beste troeven zijn van de AGU fietskleding ontdek je in dit artikel.

Omdat smaken, stijl en kleurtjes erg verschillen ga ik je in dit artikel niet lastig vallen met de kleurtjes en motiefjes waarin ik rondfiets. In deze AGU fietskleding review ga ik je vooral wegwijs maken in de maatvoering en de pasvorm van de fietskleding en de verschillende zemen die je in de AGU bib en baggy shorts kan verkrijgen.

Over AGU

AGU werd in 1966 opgericht in Alkmaar, Nederland en draait dus al best lang mee in de fietsindustrie. Ze zijn voornamelijk bekend geworden door de hoogwaardige fietskleding en accessoires waarmee je in alle weersomstandigheden veilig en in stijl op pad kan. Op vlak van accessoires vind je er verschillende fietstassen, helmen en brillen.

De liefde voor fietsen en avontuur willen ze bij AGU met zoveel mogelijk mensen delen. Ze willen mensen inspireren om, ongeacht de weersomstandigheden, vaker de fiets te nemen zowel voor je dagelijkse boodschappen, woon-werkverkeer als je intensieve trainingen op een sportieve fiets.

AGU.com - #everydayriding

Om die reden is het AGU fietskleding assortiment zo uitgebreid, zodat er voor elk type fietser en voor alle omstandigheden een perfecte outfit te vinden is. Kies jij voor de fiets dan maak je een duurzame keuze, en die duurzame lijn willen ze bij AGU enkel en alleen meer doortrekken. Dit doen ze door zo duurzaam mogelijk te produceren en fietskleding te maken die langer mee gaat.

De nieuwste technologieën zoals de optimale pasvorm en aerodynamica vind je allemaal terug in het volledige aanbod AGU fietskleding voor zowel dames, heren als kinderen. Deze factoren en technologieën ontwikkelen ze samen met Team Jumbo-Visma.

Die innovatie en vooruitgang gaat natuurlijk verder dan topsport en vind je daarom ook terug in de vorm van high visibility items en details zoals verlengde manchetten en slimme ritsen. Die extra details en eigenschappen in combinatie met de moderne en stijlvolle looks zorgen ervoor dat je vaker en met het beste comfort op de fiets zal zitten.

Duurzaamheid bij AGU

Bij AGU focussen ze zich sterk op duurzaamheid en bieden ze erg veel milieuvriendelijke alternatieven aan. De duurzaamheid van AGU vind je zowel terug in de keuze van materialen als de verpakking en het transport.

Als mountainbiker en natuurliefhebber is dit duurzame randje meteen ook één van de redenen om voor fietskleding van AGU te kiezen. Natuurlijk kan alles beter, duurzamer en milieuvriendelijker, zo ook bij AGU en dat beseffen ze zelf maar al te goed.

Materiaal van de AGU fietskleding

Hoewel veel van de AGU fietskleding vervaardigd is uit polyester, proberen ze zo vaak mogelijk gebruik te maken van gerecycleerd polyester afkomstig van petflessen. Daarnaast gebruiken ze ook gerecycleerd nylon om extra kracht aan hun producten en kleding toe te voegen. Deze nylon is afkomstig uit oud nylon en visnetten.

Voor hun casual fietskleding gebruiken ze dan weer vaak biologisch katoen en zoeken ze ook steeds naar de meest duurzame alternatieven voor het kleuren en verven van de stoffen en materialen.

Het Poray membraan, dat door AGU zelf ontwikkeld is, vind je terug in hun waterdichte producten zoals bijvoorbeeld hun regenjassen. Dit speciale membraan is volledig vrij van schadelijke PVC.

Het ultieme doel bij AGU is uiteraard om 100% gerecycleerde stoffen te gebruiken alsook om duurzamere opties te vinden voor ritsen, tapes en lijm. In hun zoektocht naar meer en betere duurzaamheid blijven ze wel trouw aan hun kwaliteit.

Greensphere label

Producten die voldoen aan alle duurzame, milieuvriendelijke en ecologische normen bij AGU krijgen het Greensphere label. Deze producten zijn gemaakt van gerecycleerde materialen of er werden milieuvriendelijke kleur- en verfmethodes gebruikt. Ook kan er voor de productie minder water en energie verbruikt zijn wat het product uiteraard ook weer wat duurzamer maakt.

Duurzaam verpakken & vervoeren

Naast gerecycleerde materialen en duurzaamheid in de productie proberen ze bij AGU ook nog op andere manier een duurzaam steentje bij te dragen. Zo gebruiken ze kartonnen transportdozen uit 100% gerecycleerd karton en komt er geen likje verf of kleur aan te pas. De dozen plakken ze dicht met papiertape in plaats van de minder duurzame PVC tape.

De plastic zakken waarin de AGU fietskleding geleverd wordt zijn stuk voor stuk gemaakt van gerecycleerd plastic, net zoals het opvulmateriaal in de dozen.

Het doel bij AGU is om geen plastic meer te gaan gebruiken en helemaal te switchen naar papieren verpakkingen.

Om alle AGU fietskleding in de winkels te krijgen werken ze zoveel mogelijk met fabrikanten en leveranciers in Europa. Producten die uit China, Pakistan en Indonesië komen worden per boot, in plaats van met het vliegtuig, vervoerd. Met deze twee keuze’s beperken ze de CO2-uitstoot .

In de toekomst willen ze nog meer productie dichter bij huis realiseren, indien het mogelijk en verantwoord is. Daarnaast gebruiken ze ook vaker fietskoeriers en zero-emission voertuigen in de steden. Er gaat ook veel transport “verloren” aan het behandelen van retourzendingen, vandaar dat ze nog meer willen inzetten op het verbeteren van hun maattools. Op die manier kan je meteen jouw juiste maat vinden en hoef je niet meerdere items (in verschillende maten) te bestellen.

AGU fietskleding maattabel

Fietskleding online kopen, zonder het eerst te kunnen passen, is natuurlijk altijd spannend. Zowel voor dames, heren als kinderen kan je de fietskleding van AGU in veel verschillende maten verkrijgen. Gelukkig wordt je op de website van AGU heel goed verder geholpen via hun maattabel.

Op basis van enkele makkelijke vraagjes krijg je per kledingstuk een schatting van de maat die je nodig hebt. Zo moet je eerst je lengte, gewicht en leeftijd ingeven. Om echt een goed en juist idee van de maat te krijgen kan je in de volgende stap je borst-, taille- en heupomtrek ingeven. Het is zeker raadzaam om dit zo juist mogelijk op te meten, zo krijg je op het einde een accurater resultaat.

Daarna krijg je bij het kledingstuk dat je geselecteerd hebt een schatting van jouw maat. In deze stap krijg je ook nog de vraag of je de kleding strak of misschien wat losser wil. Op basis daarvan kan je de maatvoering nog aanpassen.

Is er ook AGU fietskleding voor mountainbikers?

Bij AGU richten ze zich op alle type fietsers, zo ook op de mountainbiker. Ze zijn misschien wel het bekendst om hun wielerkleding en samenwerking met Team Jumbo-Visma. Echter is er ook voor mountainbikers (en tegenwoordig ook gravelbikers) heel wat leuke AGU fietskleding te vinden. Het grootste aanbod is er nog steeds voor de wielrenner, maar het aanbod voor mountainbikers is ook erg ruim waardoor je toch naar eigen smaak de beste keuze’s kan maken.

Naast de strakke pakjes en shirts kan je bij AGU ook terecht voor het lossere werk in de vorm van baggy shorts (met of zonder zeem) en losse shirts met korte en lange mouwen.

AGU MTB short en shirt
AGU MTB short (met rode zeem) + Essential Shirt II

Zowel voor de fanatieke XC-racer als de recreatieve, casual of trail mountainbikers is er keuze. Die outfits kan je helemaal compleet maken met een winterjack, regenjas, schoenen, fietsbril, handschoenen en overschoenen.

Een volledig overzicht van alle MTB-specifieke opties, voor zowel dames als heren, kan je bekijken via onderstaande links:

Check alle mtb kleding & accessoires voor heren bij AGU >>
Check alle mtb kleding & accessoires voor dames bij AGU >>

AGU fietskleding test

Ik was al een tijdje op zoek naar wat nieuwe fietskleding. In de eerste plaats was ik op zoek naar een fietsbroek met een goede en comfortabele zeem die geschikt is voor de langere ritten. Enkele van mijn oude fietspakken daar was het beste al van af, en het ene goede fietspak dat ik nog heb moet natuurlijk af en toe ook eens gewassen worden…

In mijn zoektocht naar nieuwe fietskleding kwam ik steeds terug op de website van AGU terecht. Naast het duurzame karakter van dit merk was er nog een andere reden hiervoor en dat zijn de verschillende zemen die je bij AGU kan verkrijgen.

Zemen

Inmiddels zijn er 4 verschillende zemen waaruit je kan kiezen bij AGU. Al is kiezen misschien niet het juiste woord, maar je kan wel AGU fietskleding kiezen op basis van het zeem dat je in de broek wenst te hebben. Alle zemen zijn verkrijgbaar in zowel een dames- als herenmodel.

Onderstaand vind je een overzicht van de 4 zemen die er te verkrijgen zijn:

Green 95

Deze zeem is gemaakt van 10mm dik foam en is schokabsorberend en sneldrogend. Ze is geschikt voor de beginnende en gevorderde fietser.

Red 120

AGU Red 120 zeem

De rode zeem van AGU biedt het beste comfort op warme dagen en tijdens langere fietsritten. De zeem is voorzien van foam met een hoog dempend vermogen. De Skyving technologie zorgt er voor dat de zeem nooit gaat schuren. Deze zeem wordt ook door verschillende renners van Team Jumbo-Visma gebruikt.

Black 320

Deze zeem werd speciaal voor de AGU Premium en SIX6 collectie van AGU ontwikkeld. Deze zeem biedt het beste schokabsorberende vermogen. Toch is deze zeem erg dun, licht, ademend en heel erg duurzaam. De bovenste laag is gemaakt van CoolCube materiaal dat ademend is en irritatie voorkomt. Het spreekt voor zich dat de toprenners van Team Jumbo-Visma deze zeem gebruiken.

De Contour

Dit is de nieuwste zeem van AGU die voorzien is van de allernieuwste technieken en materialen. De zeem vormt zich naar het lichaam in fietspositie en is opgebouwd uit verschillende diktes. Hierdoor kan je genieten van het beste comfort zowel op de weg als op onverhard terrein.

Rode en zwarte zeem test & review

Voor langere ritten verkies ik om een bibshort te dragen terwijl ik voor een casual ritje mezelf ook wel eens in een baggy outfit hijs. Voor de langere ritten wou ik dus een bib met de zwarte zeem. Voor de casual ritjes in de baggy look viel mijn oog op de baggy mtb short met rode zeem.

Inmiddels heb ik toch al aardig wat ritjes met deze kleding afgewerkt en kan ik wel wat meer vertellen over deze twee zemen.

Red 120 zeem

In de AGU mtb short die ik gekocht had kan je een fietsonderbroek klikken. Deze zat bij dit model standaard meegeleverd. Er zijn 3 dubbele punten op de broek en onderbroek om deze vast te klikken. De fietsonderbroek is voorzien van de Red 120 zeem en deze heb ik als eerste getest tijdens een ritje op de mtb en gebruik ik nog steeds tijdens casual en kortere ritten.

AGU mtb short

Nadat ik de oprit was afgereden en op het zadel ging zitten kreeg ik meteen een erg comfortabel gevoel. Een gevoel dat ik eigenlijk al lang niet meer gehad had. Dit zal ook wel te maken gehad hebben met het feit dat mijn andere zemen toch al best een tijdje meegaan en het beste er stilaan af is.

Het comfortabele gevoel bleef overigens gedurende de ganse rit aanwezig, uiteraard ook op onverhard terrein. Deze zeem is echt goed, comfortabel en heel erg fijn om te dragen tijdens het fietsen. Ik had ook niet het gevoel dat ik op een dikke zeem zat want echt dik is deze zeem helemaal niet.

Toen ik thuis kwam zei ik meteen tegen mijn vriendin dat ik wel erg benieuwd was naar de zwarte zeem gezien deze nog meer comfort zou moeten bieden. Het leek me haast onmogelijk gezien ik deze mate van comfort al behoorlijk indrukwekkend vond…

Ook de vele andere ritten die ik met deze zeem gereden heb gaven me steeds weer hetzelfde gevoel. Heel erg veel comfort en totaal geen ongemakken.

Black 320 zeem

Voor de langere ritten viel mijn oog op de Bibshort III SIX6 die in 4 verschillende motieven (3 in het damesmodel) en tot en met maat XXXL te verkrijgen is. Over de pasvorm van deze bibshort lees je verderop nog meer. Deze broek is uitgerust met de zwarte zeem van AGU. Ik stond te trappelen van ongeduld om deze tijdens een langere rit op de mtb te testen.

AGU Black 320 zeem

Net zoals bij de rode zeem voelde het eerste contact met mijn zadel heel erg comfortabel. En ik durf zelfs zeggen dat het meteen nog net dat tikkeltje beter voelde. Ik had, door de goede ervaring met de rode zeem, heel erg hoge verwachtingen van deze zeem. En die werden ook echt ingelost… Terwijl de uren verstreken bleef het comfortabele gevoel overheersen. Ook op enkele ellendig lange en onverharde klimmen stelde deze zeem niet teleur.

Voor de langere ritten gebruikte ik al eerder wat beter en duurder materiaal met zemen van hoge kwaliteit. Maar deze zwarte zeem overtrof dit toch allemaal met verve. Van begin tot einde voelde deze zeem comfortabel en van een zere kont was helemaal geen sprake.

Om de broek nog wat beter te kunnen testen reed ik onlangs nog eens een heuse marathon waarbij ik toch een dikke 6 uur onderweg was. Toen ik zulke ritten met de oude zemen fietste moest ik na een uur of 4 toch als eens mijn poep wat opheffen of een beetje switchen van positie. Dit was nu totaal niet het geval… In de laatste momenten van de rit heb ik welgeteld éénmaal de kont eventjes bewust gelicht, maar voor de rest was de broek ook toen nog steeds erg comfortabel om mee te fietsen.

Ook tijdens de technischere stukken en afdalingen waarbij ik uit het zadel moest, bleef de broek overigens de gehele rit perfect op zijn plaats zitten. Hoe en hoevaak je ook beweegt tijdens het mountainbiken, de broek verroert geen vin.

Binnenkort mag deze broek met zwarte zeem de ultieme test ondergaan met een ritje van 10+ uur. Benieuwd of de zeem ook dan nog het beste comfort zal bieden…

Pasvorm AGU fietskleding

Ook voor mij was het een beetje spannend om fietskleding online te kopen. Ik was wel op zoek gegaan naar winkels die AGU fietskleding in stock hebben, maar die waren helaas maar dun gezaaid. En daarnaast waren de items die ik op het oog had helemaal niet te vinden of reeds uitverkocht.

Online dan maar… En met behulp van de maattabel en tool ging dat eigenlijk beter dan ik gedacht of verwacht had. Zowel voor de broeken als de shirts die ik gekocht heb gebruikte ik de tool en maattabel om de juiste maat in te schatten.

AGU mtb kleding shirts

Voor de shirts kwam ik uit op S en M en voor de broeken adviseerde de maattabel me om een maatje M te nemen.

Ben je van plan om ook online fietskleding te kopen dan heb ik alvast een erg goede tip voor je. Check bij de items die je wil kopen of er reviews zijn van andere gebruikers. Hieruit kan je wat betreft de pasvorm vaak gouden tips halen. Dit was bij mij ook het geval.

Maatvoering AGU shirts

Zo las ik bij één van de strakke shirts dat maat L helemaal niet (te) strak zat voor een persoon van 87kg en 1.87m lengte. Aangezien ikzelf een dikke 10 kilo minder weeg dan deze persoon, leek het me dus zeker niet slim om ook maatje L te nemen.

Mijn oudere shirts zijn wel maatje L (ook omdat ik vroeger wat zwaarder was), maar op basis van deze review besloot ik voor maatje M te gaan. Maatje S was een beetje te optimistisch haha.

En ook voor de baggy mtb shirts die ik kocht haalde ik veel info uit de reviews van andere gebruikers. Voor mijn bovenlichaam was maatje M in nagenoeg alle shirts de beste keuze. Hopelijk had ik het bij het rechte eind.

Toen mijn pakketje arriveerde heb ik meteen de proef op de som genomen en wat bleek? Maatje M zat als gegoten en dat zowel bij de strakke als baggy t-shirts. De maattabel had het dus echt wel bij het rechte eind. Uiteraard moet je ook je lichaam zelf even goed bekijken om de juiste beslissing te nemen. Vandaar dat het bij mij maatje S al zeker niet zou worden.

Maatvoering AGU bibshorts en shorts

Voor zowel de strakke bibshorts als de baggy mtb broeken adviseerde de maattabel me om maatje M te nemen. Nu weet ik van mezelf dat ik niet de slankste benen heb. Gelukkig zijn het veelal spieren en geen opgehoopt vet. Om die reden leek het me toch beter om een maatje groter te kiezen. Mijn andere goede bib is ook maatje L en die zit als gegoten. Ik ging ervan uit dat maat M te strak zou zitten, wat zeker in het geval van de strakke bibshort geen pretje zou zijn.

Het werd dus maat L, één maat groter dan wat me geadviseerd werd door de maattabel. Fingers crossed dus. Ik had wederom ook een beetje door de reviews zitten scrollen, maar ik hield in mijn uiteindelijke keuze toch vooral rekening met mijn lichaamsbouw en mijn iets dikkere benen.

Het bleek wederom de goede keuze te zijn waardoor ik helemaal niets retour heb moeten sturen. De bibshort zat strak maar niet te strak. Maat M zou voor mij veel te strak geweest zijn. De baggy broeken die ik bestelde waren ruim maar zeker niet te ruim. Dankzij de heupriemen met velcro kan je deze ook wat strakker trekken zodat je de perfecte fit bekomt.

AGU mtb short

AGU fietskleding review

Over de kleurtjes en motiefjes wil ik niet te veel uitwijden gezien smaken toch erg verschillen. Maar ik wil je wel meegeven welke broeken en shirts ik in huis gehaald heb en gebruik om te mountainbiken.

Zo koos ik voor de Bibshort III SIX6 met daarbij het AGU Essential Striped fietsshirt. Voor de baggy look viel mijn oog op het MTB Essential fietsshirt II in combinatie met de MTB short met rode zeem. Ik kocht ook nog een mtb short zonder zeem om te combineren met één van de vele losse fietsonderbroeken die ik nog in de kast heb liggen.

Wat vond ik goed aan de fietskleding van AGU?

Naast de zemen en de pasvorm van de AGU fietskleding valt er natuurlijk over de kledij zelf ook nog wel wat te zeggen. Zo was ik vooral onder de indruk van de siliconen grippers op de bibshort. Ben je op zoek naar een bibshort waarvan de pijpen écht op hun plaats blijven zitten, dan moet je de SIX6 bibshort maar eens een keertje proberen.

Wat ik erg leuk vond aan de baggy short was dat dit in principe een gewone short is met gewone broekzakken, een knop en ritssluiting. Daarnaast zit er aan elke kant een heupriem die je kan aantrekken en vastmaken met behulp van de velcro. Op die manier kan je de broek perfect naar je lichaam aanpassen.

Wat ik verder leuk vond aan deze mtb short was dat deze achteraan wat hoger valt.

De baggy shirts die ik kocht zijn voorzien van een groot vak met aan elke kant een ritssluiting. In dit grote vak kan je best wel wat spulletjes in kwijt. Dit miste ik wel eens bij andere baggy shirts.

AGU Essential II mtb shirt

Qua looks vond ik zowel de baggy look als ook de strakke fietsshirts erg mooi, waardoor het nog leuker is om deze te dragen.

De shirts zijn ook erg licht van gewicht en je ondervindt er hoe dan ook geen enkele last van tijdens het fietsen. De siliconen grippers op de mouwen van het strakke fietsshirt zijn net zoals bij de bib erg goed en houden de mouwen perfect op hun plaats.

Wat vond ik minder goed?

Hoewel ik nog steeds erg tevreden ben van mijn aankoop zijn er uiteraard ook wat dingen die ik iets minder goed vond. Zo vond ik de rits van het strakke shirt wat moeilijk om te sluiten. Deze zit namelijk een beetje beschermd (wat op zich goed is) met een stukje stof. Het is soms een beetje friemelen maar verder werkt de rits helemaal perfect.

Op vlak van de baggy outfit heb ik eigenlijk maar weinig minpunten kunnen ontdekken. Het shirt flappert een beetje in de wind en de broek durft wel eens wat te verschuiven aan de pijpen maar dat lijkt me doodnormaal in het geval van lossere kleding en het feit dat je best veel beweegt op de fiets tijdens het mountainbiken.

Aan de bretellen van de bibshort moest ik eventjes wennen. Deze zijn wel breed maar als je het pak aantrekt trekken ze wat samen en vormen ze een dunner geheel. Dit moet ik telkens ik het pak aantrek wel eventjes terug goed uit elkaar trekken zodat de bretellen wat breder over de schouders lopen. Ze blijven daarna wel perfect zitten!

AGU.com - #everydayriding

Eindverdict

Op de enkele kleine (te verwaarlozen) dingetjes hierboven na kan ik enkel maar zeggen dat ik absoluut tevreden ben van deze AGU fietskleding. In een ver verleden had ik al wel eens een winterbib van AGU gebruikt, maar die zat toch minder lekker in vergelijking met de kleding die ik nu draag.

Eén van de grote pluspunten voor mij, en een reden om een volgende keer weer voor AGU te kiezen, is de zwarte en rode zeem. Wat een fantastische en comfortabele zemen zijn me dat! Ik kan er werkelijk geen slecht woord over zeggen.

Daarnaast werd ik ook aangenaam verrast door de siliconen grippers zowel op de broekspijpen als de mouwen van de shirts. Deze zijn echt krachtig en zorgen dat zowel de bib als het shirt in alle omstandigheden perfect blijven zitten.

AGU SIX6 III bibshort grippers

De grippers op de broekspijpen zijn zo sterk dat wanneer je de broek wil uitdoen de pijpen gewoon aan je been blijven plakken. Wel handig want dan is je broek meteen binnenste buiten en kan die zo de wasmachine in…

Qua pasvorm en maatvoering maakte ik ook meteen de juiste keuzes. Ik hield zowel rekening met de geschatte maat uit de tabel maar ging daarnaast ook eens kijken hoe andere gebruikers de AGU fietskleding ervaren hebben. Hieruit kan je immens veel info halen. Uiteraard hield ik ook rekening met mijn lichaamsbouw, vandaar dat ik bij de broeken voor een maatje meer gekozen heb en dat bleek de juiste keuze te zijn.

Nu ben ik enkel nog benieuwd naar de duurzaamheid van deze fietskleding. Ik hoop er in elk geval toch verschillende seizoenen van te kunnen genieten en gebruikmaken.

AGU fietskleding kopen?

De fietskleding van AGU kan je in eerste plaats via de website van AGU verkrijgen. Op de website kan je dan meteen gebruik maken van de handige tool en maattabel. Ook vind je er bij vele fietskleding reviews van andere gebruikers waarop je je maat dan zou kunnen baseren.

Naast hun eigen website verkoopt AGU ook fietskleding via bol.com en amazon.nl. Uiteraard kan je ook in fysieke winkels terecht die AGU fietskleding aanbieden. Echter heb je dan vaak wel veel minder keuze en ben je afhankelijk van wat er nog in de rekken hangt. Dit laatste was voor mij de reden om de kleding online te bestellen.

AGU fietskleding sale

Ik bestelde rechtstreeks via de website van AGU. Als je je ook nog even aanmeldt voor hun nieuwsbrief krijg je meteen een kortingscode van 10% die je kan gebruiken. Ik had ook net geluk dat de end of season sale gestart was en kon daardoor de fietskleding tegen wel erg mooie prijzen op de kop tikken.

Met kortingen tot wel 50% wordt de fietskleding van AGU meteen wel heel erg betaalbaar, want de kleding is aan normale prijzen zeker niet de goedkoopste. Toch vind ik het persoonlijk nog heel goed meevallen zeker nu ik weet wat je ervoor in de plaats krijgt. Voor deze combinatie van comfort en kwaliteit betaal ik in elk geval wel graag wat extra.

Wil je zelf ook koopjes doen, check dan zeker (regelmatig) de outlet pagina op de website van AGU:

Conclusie

De fietskleding van AGU, die ik getest heb, heb ik zelf aangekocht en is me echt heel erg goed bevallen. Zowel de strakke pakjes als de baggy mtb kleding waren een schot in de roos op alle vlakken.

Over zowel de rode als zwarte zeem ben ik super tevreden. Deze bezorgen je heel erg veel comfort. Heb je ook nog een comfortabel zadel dan wordt het feest pas helemaal compleet en kan je echt lang en comfortabel fietsen, ongeacht op welke fiets je dat wil doen.

Qua pasvorm en maatvoering is het altijd spannend als je online kleding gaat shoppen. Toch viel dit behoorlijk goed mee. De combinatie van de maattabel, gebruikersreviews en mijn eigen gezond verstand hebben ervoor gezorgd dat ik geen enkel item retour heb moeten sturen.

Is de strakke lycra-look niet aan jouw besteed? Ook dan kan je terecht bij AGU want ze hebben eveneens een mooi aanbod baggy mtb kleding.

Heb jij al ervaring met de fiets- en mtb kleding van AGU of ben je van plan een setje aan te kopen? Laat het ons dan zeker weten of de fietskleding je net zo goed is bevallen als bij mij het geval was…

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”