Bikeboxer fietsonderbroek getest; discreet en comfortabel op de e-bike?!

bikeboxer review

De Bikeboxer fietsonderbroek werd speciaal ontwikkeld voor de e-biker. Wielrenners en mountainbikers hebben keuze zat terwijl je net zo goed op de e-bike comfortabel en zonder zadelpijn wil kunnen fietsen.

Na grondige analyses en onderzoeken, verbeteren en testen hebben ze met de Bikeboxer de perfecte fietsonderbroek voor de e-bike ontwikkeld. Maar wat maakt de Bikeboxer fietsonderbroek dan zo speciaal, wat is er anders en nog belangrijker… Is de Bikeboxer echt zo perfect? Wij mochten het testen!

Ontdek de Bikeboxer fietsonderbroek

De Bikeboxer is niet de zoveelste fietsonderbroek die op de markt komt. Over deze Bikeboxer is nagedacht en dat blijkt ook meteen uit de eigenschappen van deze fietsonderbroek.

Aangepaste brede en zachte zeem

De zithouding op een e-bike is anders dan op een sportieve mountainbike of racefiets. Op een e-bike zit je rechter en rust het meeste gewicht op het zadel. Hierdoor zijn de drukpunten anders dan in een sportievere en meer voorover gebogen zithouding.

Bikeboxer fietsonderbroek met zeem

De Bikeboxer is speciaal ontwikkeld en aangepast aan de zithouding op de e-bike. Daarnaast werd er ook rekening mee gehouden dat het zadel van een e-bike vaak breder en zachter is dan een sportief zadel. Om die reden is de zeem van de Bikeboxer iets dunner en dat bleek uit verschillende testen de juiste keuze te zijn.

De bikeboxer is discreet en comfortabel

De Bikeboxer is zo ontwikkeld dat hij helemaal niet opvalt onder jouw casual of sportieve kledij. Handig wanneer je halverwege je ritje op de e-bike even wil stoppen om iets te bezichtigen of een drankje wil nuttigen op een terrasje.

Ademend, fris en hygiënisch

Om vooruit te gaan moet je ook op een e-bike nog steeds zelf trappen en van die inspanning kan je wel eens gaan zweten, zeker als het buiten wat warmer is. Gelukkig is de Bikeboxer ook daarop voorzien.

De open structuur en het luchtige ontwerp van de Bikeboxer zorgen ervoor dat de fietsonderbroek erg ademend is en de warmte goed kan reguleren. Hierdoor kan je altijd fris en fruitig blijven fietsen. De Bikeboxer heeft door de toevoeging van carbonfiber ook een antibacteriële werking.

De Bikeboxer is daarnaast gemaakt van hightech stof die zowel stevig als rekbaar is. De tailleband is elastisch net als de grippers op de broekspijpen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Bikeboxer goed om het lichaam blijft zitten en niet omhoog kruipt tijdens het fietsen.

De bikeboxer is er in een dames en heren model

De Bikeboxer is zowel in een dames als heren model te verkrijgen wat erg handig is gezien de anatomische verschillen tussen een mannen- en vrouwenlichaam. Zo kregen beide modellen een verschillend en aangepast zeem.

De Bikeboxer zal dus altijd netjes en beter aansluiten en uiteindelijk ook langer en meer comfort bieden in vergelijking met een unisex model.

Bikeboxer zeem dames heren
Links: dames zeem / Rechts: heren zeem

Nederlandse maatvoering

Niets zo irritant dan te moeten gokken naar de juiste maat. Daarom gebruiken ze bij Bikeboxer gewoon de Nederlandse maatvoering en kan je de Bikeboxer in jouw reguliere maatje aanschaffen én zal hij ook perfect passen!

Bikeboxer fietsonderbroek met Nederlandse maatvoering

Bikeboxer is duurzaam geproduceerd en eco-friendly

Bij Bikeboxer houden ze ook rekening met de natuur, planeet en het klimaat. Dit doen ze door grotendeels gerecycleerde materialen te gebruiken. Hoewel de Bikeboxer nog niet voor 100% uit gerecycleerd materiaal bestaat komen ze met 85% toch al aardig in de buurt.

De Italiaanse fabriek waar de Bikeboxer geproduceerd wordt werk volledig op zonne-energie en daarnaast proberen ze de Co2 uitstoot door transport zo beperkt mogelijk te houden.

Bikeboxer duurzame fietsonderbroek

Bikeboxer fietsonderbroek test & review

Bovenstaande klonk ook in onze oren erg goed… Al waren we toch ook wel benieuwd naar de praktijk en of de Bikeboxer ook echt zo goed was als dat hij klonk. We kregen van Bikeboxer zowel een dames als heren model om te testen. Dankzij de Nederlandse maatvoering was het juiste maatje vinden overigens zo geklonken!

Omdat het doelpubliek van de Bikeboxer voornamelijk de e-biker is hebben we de fietsonderbroek natuurlijk ook op een e-bike getest. Gelukkig rijden er in de familie wel wat e-bikes rond aangezien we er zelf (nog) geen hebben.

Daarnaast hebben we de Bikeboxer ook op de mountainbike getest. Immers hebben veel mensen tegenwoordig wel meer dan één fiets en is het lekker handig als je niet voor elke fiets een andere fietsonderbroek nodig hebt. Of de Bikeboxer ook comfortabel op een mountainbike zadel is ontdek je verderop of in onderstaande video.

Eerste indruk van de Bikeboxer

De verpakking waarin de Bikeboxer fietsonderbroek geleverd wordt is erg mooi en staat boordevol nuttige informatie. Op de achterkant staan alle troeven van de Bikeboxer netjes uitgelegd, ook in het Nederlands. Op de zijkant van de doos is aangeduid om welk model (dames of heren) het gaat en welke maat er in de doos zit.

Bikeboxer verpakking achterkant

Voor we op de fiets stapten moesten we de Bikeboxer maar eens een keertje aantrekken. De fietsonderbroek voelt heel erg licht en zacht aan. De binnenkant van de tailleband en de beengrippers hebben een ruwere structuur maar dit zorgt er natuurlijk voor dat alles mooi op zijn plaats blijft zitten.

De Bikeboxer heeft een strakke pasvorm. Het maatje M en S dat we getest hebben was zowel voor mij als voor Elke de perfecte maat. Dit is ook gewoon onze normale kledingmaat. Dit vonden we wel een aardig pluspunt, het is wel eens anders…

Wat ons allebei meteen opviel was dat de Bikeboxer wel nadrukkelijk aanwezig voelde en een beetje tussen de billen kroop. De Bikeboxer kwam op dat moment rechtstreeks uit de verpakking en we vermoedden dat de onderbroek zich nog wat zou moeten “zetten” of “vormen”. En dat bleek bij een volgende test ook het geval want toen zat de Bikeboxer veel lekkerder.

Een eerste testritje deed ik zelf op de e-bike terwijl Elke meteen met de mountainbike op pad ging. Enkele dagen later heb ik de fietsonderbroek ook op de mountainbike getest. De testresultaten vind je hieronder.

Mijn ervaring met de Bikeboxer fietsonderbroek op de e-bike

Naast het feit dat ik toch wel onder de indruk was van het gebruiksgemak van de e-bike viel het me meteen op dat de Bikeboxer wel heel erg comfortabel aanvoelde op het zadel. Eénmaal je met de Bikeboxer op de fiets zit voel je deze fietsonderbroek haast niet meer zitten. En dit gevoel bleef aanhouden gedurende de volledige testrit.

Ik kon het ook echt niet laten om eens een gravelpaadje in te slaan en te zien hoe de broek reageerde op wat hobbels, bobbels en offroad terrein. De Bikeboxer bleef het comfort behouden dat ik ook ervaarde op de gewone wegen.

De zeem functioneerde prima, ook al is hij wat dunner. In combinatie met het wat zachtere en bredere zadel van de e-bike is deze fietsonderbroek in mijn ogen een perfecte match voor de e-bike, net zoals het bedoeld is.

Tijdens het fietsen was er ook geen sprake van schuren of irritatie, ook niet aan de binnenkant van de benen. De zeem bleef eveneens goed op zijn plaats zitten. De Bikeboxer voelde ook luchtig aan onder mijn gewone short. Zoals je op de foto hieronder kan zien is de Bikeboxer echt discreet en zie je deze niet zitten onder je casual kledij.

Bikeboxer fietsonderbroek onder kledij

Pluspunten, wat vonden we goed?

Het ritje op de e-bike met de Bikeboxer rond de billen was dus zeker een positieve ervaring. De fietsonderbroek voelt erg comfortabel en komt echt tot zijn recht in combinatie met een goed zadel op de e-bike. Hier is volgens mij dus echt wel goed over nagedacht.

Tijdens het fietsen had ik niet het gevoel dat ik een speciale onderbroek droeg. Ook het feit dat de boxer onzichtbaar en onopvallend is onder gewone kledij is een pluspunt. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat je kont er raar gaat uitzien wanneer je onderweg een terrasje of iets dergelijks gaat doen.

Net als op het fietszadel voelt de Bikeboxer ook erg comfortabel in een stoel. Dat hebben we ook maar even getest aangezien dat wel belangrijk kan zijn voor de recreatieve fietser die graag wat tussenstops maakt.

Na het fietsen op de e-bike wou ik ook even checken of de broekspijpen nog op dezelfde plek zaten, want die zouden dankzij de beengrippers niet omhoog kruipen. De pijpen blijven inderdaad goed zitten en kruipen niet omhoog.

Bikeboxer beengrippers

Het dames en heren model is, op de vorm van de zeem na, zo goed als identiek aan elkaar. Dankzij het subtiele label in blauw (heren) en roze (dames) kan je de Bikeboxers wel goed uit elkaar houden. Dit is erg handig wanneer je beide een Bikeboxer hebt, en zeker wanneer je dezelfde maat draagt.

Zijn er ook minpunten?

Zowel op het zadel als in het zonnetje op het terras bood de Bikeboxer enkel en alleen maar comfort. Echter voelde de Bikeboxer tijdens het stappen/wandelen, van en naar de fiets, net wat minder comfortabel aan, dit haalden we eerder al aan.

Zowel Elke als mezelf hadden dat gevoel toen we voor de eerste maal de Bikeboxer aantrokken. Gelukkig is het een fietsonderbroek en geen wandelonderbroek, dus echt een issue was het niet voor ons.

Bij een tweede test voelde de onderbroek dan weer helemaal anders en leek deze zich wat meer naar onze contouren en rondingen gevormd te hebben.

Is de Bikeboxer ook comfortabel op de mountainbike?

Testrit 1: Bikeboxer fietsonderbroek getest door Elke

Elke kreeg de eer om als eerste met de Bikeboxer op pad te gaan met de mountainbike. Ze deed een kort ritje dat voornamelijk over onverhard terrein ging.

Bikeboxer dames

In eerste instantie vreesde ze dat de zeem wat te dun ging zijn voor het harde zadel op haar mountainbike. Echter bleek dat tijdens het fietsen helemaal niet het geval te zijn. De fietsonderbroek zat voor haar heel erg goed en zelfs beter dan andere modellen die ze eerder al gedragen had.

Het viel haar op dat de zeem inderdaad een stuk breder is dan de zemen van andere fietsonderbroeken. Dit vond ze zelfs een pluspunt en het voelde heel erg comfortabel.

Elke kreeg ook niet het gevoel dat ze een speciale onderbroek droeg tijdens het fietsen. De stof vond ze eerder dun en door de open structuur voelde de Bikeboxer niet te aanwezig.

Bij een sanitaire stop bleken de beengrippers echt hard tegen haar been te plakken en niet meteen mee naar beneden te zakken. Op zich is dit wel een pluspunt, daar de broek zeker niet omhoog kruipt.

Testrit 2: Bikeboxer fietsonderbroek getest door mezelf

Ook ik besloot de Bikeboxer maar eens te testen op de mountainbike. De mensen van Sports Basics, die de Bikeboxer ontwikkeld hebben, hadden dit ook aan ons gevraagd. U vraagt, wij draaien… en het was zeker geen straf.

Bikeboxer fietsonderbroek heren

Al bij de eerste pedaalomwentelingen wist ik dat het goed zat. Wat een comfort en dat op een mountainbike zadel! Voor ik te euforisch werd ging ik eerst maar eens echt het bos in en zocht ik wat ruigere en technischere trails op.

Ook daar bleef de zeem altijd goed op zijn plek zitten en gaf hij het comfort dat ik ervan verwachte. Een zere kont kreeg ik er zeker niet van, ook niet wanneer het wat hobbeliger werd.

Ik had wel het gevoel dat door veel te bewegen op de fiets en van houding te wisselen de broekspijpen een tikkeltje omhoog kwam. Dit was bij Elke niet het geval, dus misschien dat het met mijn beenhaar te maken heeft of doordat ik wat beweeglijker ben op de mtb. Verder had ik er helemaal geen last van.

De Bikeboxer heeft me de volledige rit, van een kleine 40km, absoluut het nodige comfort geboden. Voor langere ritten tot 100km en verder, die ikzelf graag rijd, vermoed ik dat de zeem voor mij wel wat te dun is.

Bikeboxer fietsonderbroek review

Zowel Elke als ikzelf hebben lekker en in alle comfort kunnen fietsen dankzij de Bikeboxer. Zowel op de E-bike als de mountainbike was het een meerwaarde om de Bikeboxer te dragen. Misschien was Elke net iets enthousiaster dan mij maar algemeen gezien kunnen we maar weinig slechts van de Bikeboxer zeggen.

Ben je wat beweeglijker op de fiets en scheer je, zoals mij, je benen niet, dan zouden de broekspijpen een beetje omhoog kunnen kruipen. Elke had er dan weer geen last van en op de e-bike merkte ik hier ook niets van.

Wat we beide erg goed vonden was de zeem. Naast het comfort dat deze bood viel bij Elke het wat bredere formaat heel erg in de smaak. Ik vind het vooral prettig dat de zeem perfect op zijn plaats bleef zitten, in welke positie dan ook.

Bikeboxer fietsonderbroek met zeem dames en heren

Voor wie is de Bikeboxer geschikt?

Hoewel de Bikeboxer zich voornamelijk op de e-biker richt kregen we de vraag of de Bikeboxer misschien ook voor mountainbikers een meerwaarde kan betekenen. En dat leek ons niet eens zo’n gekke gedachte.

De zithouding op een e-bike is dan wel wat anders dan een sportieve zit, maar op de mountainbike zit je ook weer niet zo ver voorover zoals op een racefiets.

Na onze test kunnen we enkel maar concluderen dat de Bikeboxer ook voor mountainbikers geschikt is. Of je er even lang mee in het zadel kan zitten als op de e-bike, dat betwijfelen we wel. Voor korte en middellange ritten op de mountainbike kan het in onze ogen zeker wel.

Rijd je zowel op een e-bike als op een mountainbike dan kan je de Bikeboxer gebruiken voor beide fietsen, mits de ritjes op de mtb binnen de perken blijven.

Ben je een fanatieke e-biker en op zoek naar meer of extra comfort dan is de Bikeboxer zeker en vast een slimme keuze!

Conclusie; Bikeboxer fietsonderbroek kopen?

In het ruime aanbod fietsonderbroeken dat er de dag van vandaag zeker is springt de Bikeboxer er toch een beetje bovenuit. Enerzijds omdat deze volledig op de e-biker gericht is. Slim gezien, daar de groep e-bikers elke dag blijft groeien en comfort op de fiets voor elk type fietser prettig is!

Anderzijds is er ook echt over het ontwerp nagedacht en is er niet zomaar het woordje e-bike achter geplakt.

De Bikeboxer heeft erg goede eigenschappen en bulkt van de kwaliteit. Het spreekt voor zich dat die kwaliteit ook een bepaald prijskaartje heeft. De Bikeboxer is zeker niet de goedkoopste fietsonderbroek op de markt, maar je krijgt er dus wel wat voor in de plaats. In onze ogen is de Bikeboxer zijn prijs en het kopen meer dan waard.

Ben je dus een e-biker en/of rijd je ook wel eens op een mountainbike of stadsfiets, dan is de Bikeboxer altijd een goede keuze voor extra zitcomfort en het voorkomen van zadelpijn…

Heb jij de Bikeboxer al geprobeerd of ben je dat, na het lezen van deze review van plan? Laat ons dan zeker weten wat je van de Bikeboxer vond!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”