De beste compressiekousen voor topprestaties

Beste-compressiekousen-voor-mountainbikers

De kans is groot dat je compressiekousen niet op je verlanglijstje hebt staan. Lang niet iedereen kent dan ook de voordelen die compressiekousen met zich meebrengen.

De term ‘compressiekousen’ klinkt ingewikkeld en daardoor heb je misschien al de neiging om af te haken. Hierdoor weten veel mensen ook niet dat compressiekousen enkele voordelen met zich meebrengen tijdens het mountainbiken.

Als mountainbiker is het belangrijk dat je beschikt over de beste materialen en de beste uitrusting. In dit artikel kijken we daarom naar compressiekousen en kom je erachter waarom ze handig zijn tijdens het mountainbiken. Laten we dus snel beginnen met dit artikel over compressiekousen.

Wat is compressie?

Om te kunnen begrijpen wat compressiekousen zijn, is het verstandig om eerst even te kijken naar wat compressie precies is. Wanneer je deze term begrijpt, kun je misschien uit jezelf al wel invullen wat compressiekousen zijn.

Compressie betekent kleiner maken of samendrukken. Bij bijvoorbeeld geluidstechniek wordt er gebruikgemaakt van compressie met als doel om het dynamische bereik van een signaal te verkleinen. Compressie is dus een brede term.

Waarom zijn compressiekousen nuttig?

Nu we weten wat compressie is, gaan we kijken naar het nut van compressiekousen. Je wilt misschien liever niet dit soort kousen dragen, omdat je denkt dat het vervelend is. Echter, de kousen brengen fijne voordelen met zich mee en ze kunnen erg nuttig zijn voor sporters en dus ook voor mountainbikers!

De reden dat compressiekousen zo nuttig zijn, is eenvoudig uit te leggen. De kousen zitten erg strak om de onderbenen. Hierdoor worden de trillingen op de benen aanzienlijk verminderd. Dit zorgt ervoor dat het bloed beter wordt afgevoerd tijdens het sporten, wat bevorderlijk is voor je prestaties.

Het is aan te raden om compressiekousen te dragen wanneer je na het mountainbiken nog een lange autorit moet maken naar huis. Sporters ervaren minder spierpijn wanneer ze na het sporten nog een tijdje compressiekousen dragen. Dat is natuurlijk fijn, want zo kun je snel weer sporten zonder pijnklachten te ervaren. 

Waarom compressiekousen?

Misschien vraag jij je af waarom je compressiekousen moet kopen. Om antwoord te geven op deze vraag, deel ik hieronder mijn ervaringen met compressiekousen met je.

Zelf hou ik ook veel van mountainbiken. Ik heb al vele ritten gemaakt. Helaas ging het niet altijd zonder lichamelijke klachten. Omdat ik inmiddels veel ervaring heb met mountainbiken, weet ik dat het juiste materiaal en de juiste uitrusting essentieel is voor je sportprestaties.

In het begin kreeg ik vaak te maken met spierpijn. Je zou dan kunnen zeggen dat iedereen wel eens te maken krijgt met spierpijn, maar in mijn geval was de pijn wel heel heftig. Soms kon ik een paar dagen amper bewegen door de pijn. Dit kan zijn omdat ik te fanatiek ben of omdat ik niet hele sterke spieren heb.

Hoe dan ook ben ik naar aanleiding van dit probleem gaan zoeken naar een oplossing. Op dat moment had ik nog niet veel verstand van mountainbiken en de juiste uitrusting.

Daarom ging ik in gesprek met andere mountainbikeliefhebbers. Zij hebben mij toen aangeraden om eens te kijken naar compressiekousen. Deze zouden ervoor moeten zorgen dat er minder trillingen ontstaan in de benen, waardoor je tijdens en na het mountainbiken minder last krijgt van pijn én betere prestaties kunt leveren.

Daarom besloot ik om compressiekousen te kopen. Dit bleek een goede keuze, want ik merkte dat ik na een lange tocht een stuk minder last had van mijn benen. Ook merkte ik dat mijn prestaties er inderdaad op vooruit gingen. Een goede aankoop dus!

Compressiekousen vs compressietubes

Compressietubes en compressiekousen zijn twee dingen die vaak door elkaar worden gehaald. Dat is begrijpelijk, aangezien de woorden op elkaar lijken. Toch zit er een groot verschil tussen. 

Compressietubes en compressiekousen zorgen beide voor ondersteuning tijdens het sporten, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of mountainbiken. Beide producten zorgen ervoor dat de trillingen in de benen worden verminderd en zorgen voor betere sportprestaties. 

Het grootste verschil tussen compressietubes en compressiekousen is de vorm. Compressiekousen hebben namelijk voetjes en compressietubes niet. Als het om compressie gaat, zijn beide producten geschikt. Het is dus maar net waar jij de voorkeur aan geeft!

De kans is groot dat je compressietubes minder vaak voorbij ziet komen dan compressiekousen. Compressietubes hebben als functie de bloedsomloop te verbeteren. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt voor betere sportprestaties. 

Een ander verschil is dat compressiekousen niet alleen tijdens het sporten gedragen kunnen worden, maar ook ná het sporten. Compressiekousen voeren namelijk druk uit op de voet en het onderbeen. Compressietubes voeren geen druk uit op de voet, vanwege de ontbrekende sok. Daardoor zijn ze niet geschikt om na het sporten te gebruiken.

Draag je toch compressietubes na het sporten? Dan kan je lichaam vocht vasthouden na de training. Daarom is het aan te raden om de tubes na het trainen direct te verwijderen. 

Je ziet dus dat compressiekousen en compressietubes veel gelijkenissen hebben, maar ook dat er toch wel een verschil in zit. 

De beste compressiekousen voor topprestaties en herstel

We hebben in dit artikel al een hoop informatie geboden over compressietubes en compressiekousen voor tijdens het mountainbiken. Heb jij hierdoor interesse gekregen in het kopen van compressiekousen? Het kiezen van de juiste compressiekousen kan een opgave zijn, vooral omdat het aanbod zo groot is. Om je te helpen bij het maken van een keuze, zetten we hieronder de beste compressiekousen op een rijtje.

Endura compressiekousen dubbelpak

De eerste compressiekousen van het lijstje zijn de kousen van Endura. De compressiekousen van Endura staan bekend om hun betrouwbaarheid en hoge kwaliteit. De sokken zijn gemaakt van duurzaam en flexibel/elastisch materiaal.

Endura compressiekousen

Bovendien bieden de kousen een comfortabele mate van compressie en helpen ze jou bij het verbeteren van je sportprestaties. Daarnaast ondersteunen ze het herstel van je spieren.

Dankzij de naadloze teenstukken en de uit lycra vervaardigde steunzone voor de voet zitten deze compressiekousen als gegoten. De kousen bedekken de kuiten optimaal. Zijn je kuiten wat dikker dan kan het verstandig zijn om naar een maatje groter te kijken.

De sokken zijn gemarkeerd met L(inks) en R(echts) zodat je ze altijd aan de juiste kant aantrekt. Ondanks dat de kousen best warm zijn, zijn ze wel erg ademend waardoor je zweet toch vlot afgevoerd wordt.

Deze compressiekousen van Endura zijn niet alleen erg geschikt voor mountainbikers, ook hardlopers en wielrenners zijn erg te spreken over deze compressiekousen.

Aptonia

De volgende compressiekousen op de lijst zijn de kousen van het merk Aptonia. Deze compressiekousen zijn speciaal ontwikkeld voor een goed herstel van de spieren.

Aptonia compressiekousen

Ze zijn ideaal voor mensen die veel hardlopen, wandelen, mountainbiken of een andere sport uitoefenen. Je kunt de kousen in ieder seizoen dragen en zijn ook perfect voor het bevorderen van je sportprestaties. Daarnaast zijn deze compressiekousen ook uiterst geschikt om te dragen tijdens lange reizen in de auto of op het vliegtuig.

Deze compressiekousen zijn iets dikker onder de voet wat bijdraagt aan het comfort van deze sokken. De linker en rechter compressiekous houd je makkelijk uit elkaar op het zicht.

Momenteel niet meer beschikbaar via onze website.

Kangka Unisex

De compressiekousen van Kangka zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik en tijdens het reizen. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor verschillende sportieve activiteiten zoals mountainbiken, hardlopen, wandelen, fietsen, voetbal, basketbal, crossfit en ga zo maar verder. Deze compressiekousen zijn de beste keuze voor een multisporter.

Kangka Compressiekousen

Deze compressiekousen bieden extra ondersteuning bij de enkels. Ze staan garant voor een betere doorbloeding en verlicht spiervermoeidheid. Dit is goed voor een snelle herstel en de vermindering van eventuele pijnklachten na het sporten.

Daarnaast zijn de kousen comfortabel en beschikken ze over ademende vezels. Deze compressiekousen zijn fijn om te dragen en erg duurzaam, waardoor ze zeker een goede keuze zijn.

Ook tijdens het sporten zijn deze compressiekousen erg geschikt om te dragen. De compressiekousen bieden voldoende druk op de enkel en de zool en zorgen voor extra demping tijdens het uitoefenen van je favoriete sporten.

Een leuke extra aan deze kousen is dat je keuze hebt uit drie verschillende kleuren. Daarnaast zijn ze helemaal unisex, dus zowel geschikt voor dames als voor heren.

STOX Energy sock

Deze STOX high-tech compressiekousen bevorderen de bloedcirculatie en bieden ondersteuning om vermoeide en pijnlijke spieren tegen te gaan. De sokken zijn speciaal ontwikkeld voor sporters in om het even welke discipline. Het materiaal is comfortabel en is dikker aan de hiel en de voet.

STOX Energy socks compressiekousen

Het vochtafdrijvende weefsel houdt jou benen in alle omstandigheden droog. Deze compressiekousen worden gemaakt in Italië en zijn gemaakt uit synthetische materialen. Dankzij deze sokken verminder je de kans op krampen en shinsplints.

Naast compressie stabiliseren en ondersteunen deze STOX sokken de enkels, schenen en kuitspieren. Deze compressiekousen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, zowel in het dames- als herenmodel.

Horizon sport

De volgende sokken op de lijst zijn voor echte topsporters, namelijk de Horizon sport compressiekousen. De kousen zorgen voor een goede doorbloeding van de spieren. Wanneer je fanatiek aan het sporten bent, bieden deze compressiesokken je de mogelijkheid om betere prestaties te leveren.

Horizon Sport Compressiekousen

De sokken zijn erg comfortabel. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de platte teennaad en het aangename voetbed. Ook vocht dat vrijkomt door bijvoorbeeld transpiratie wordt eenvoudig afgevoerd, waardoor je voeten droog blijven.

De mate van compressie van deze kousen neemt geleidelijk aan toe richting de enkel. Hierdoor zijn deze ook erg geschikt in geval van medische klachten zoals bijvoorbeeld shinsplint (scheenbeenvlies ontsteking).

De compressiekousen van Horizon Sport zijn ontwikkeld aan de universiteit van Porto in samenwerking met verschillende topatleten in diverse disciplines.

Met het ergonomische design van de linke ren rechter sok vergis je je nooit van kant. Deze zwarte compressiesokken kan je kopen met verschillende leuke kleuraccenten. Voor de liefhebbers is er ook een roze variant te verkrijgen.

Herzog PRO

We zijn dan alweer aangekomen bij de laatste compressiekousen op de lijst. Ook deze compressiekousen zijn zeker niet de minste en kunnen je uitstekende voordelen bieden. We hebben het natuurlijk over de compressiekousen van Herzog PRO.

Herzog Pro Compressiekousen

Deze kousen leveren een goede compressie vanaf de voet tot aan de knie. Ze zijn effectief bij het verminderen van klachten in je onderbeen of voeten. Ook verminderen deze kousen de schokbelasting in de benen. Hierdoor voorkomen de kousen pijnklachten.

Ook tijdens het sporten, voornamelijk bij langeafstand lopers, zijn deze compressiekousen een schot in de roos. Daarnaast zorgen deze compressiekousen van Herzog voor een bevordering van het herstel na eender welke sportactiviteit.

Deze compressiekousen hebben een uitstekende pasvorm, dito kwaliteit, steengoede eigenschappen en ze zien er ook nog eens erg mooi uit. Deze Herzog Pro compressiekousen zijn dus zeker en vast het overwegen waard.

Odlo

Ook de compressiekousen van Odlo staan bekend om hun goede kwaliteit. Deze kousen bevorderen je uithoudingsvermogen. De trillingen in je spieren worden met deze sokken met maar liefst 42 procent verminderd.

Odlo Compressiekousen

Het materiaal van de kousen is sneldrogend, waardoor je geen last krijgt van natte voeten tijdens het sporten. Tevens is het materiaal warm, waardoor je voeten niet snel koud zullen aanvoelen. 

De compressiekousen bedekken de volledige kuit. Dankzij de geleidelijke compressie wordt de bloedsomloop verbeterd, de zuurstoftoevoer verhoogd en voorkom je de opbouw van melkzuur.

Wit of opvallend limoengroen is de moeilijke keuze die je bij deze compressiekousen nog even zelf moet maken.

Niet meer te verkrijgen via onze partners.

Welke compressiekousen kies jij?

Je hebt in dit artikel veel informatie gekregen over compressiekousen. Als het goed is ben je nu op de hoogte van wat compressiekousen precies zijn en waarom ze nuttig zijn tijdens en vooral na het mountainbiken.

Compressiekousen kunnen je een aantal fijne voordelen bieden, zoals een betere doorbloeding van de spieren en het verbeteren van je sportprestaties.

Ook hebben we een blik geworpen op de beste compressiekousen van dit moment. Hopelijk heeft dit artikel je voldoende geïnformeerd over compressiekousen en weet je nu exact welke compressiekousen de beste keuze zijn voor jou!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”