Garmin Edge 530 review: de beste fietsnavigatie van 2021?

Review

Het is velen van ons wel eens overkomen: je maakt een lange fietstocht en raakt vervolgens de weg kwijt. Je herkent de omgeving niet en weet niet zo goed waar je bent. Het is dan altijd even zoeken hoe je weer terug op de route moet komen.

Dit is altijd een vervelende situatie, omdat je natuurlijk het liefst je fietstocht voltooid zonder problemen. Vaak pakken ze dan hun telefoon erbij en raadplegen ze bijvoorbeeld Google Maps. Heb jij dit ook eens gedaan? Dan weet je dat het best vervelend kan zijn om te moeten stoppen met fietsen en je telefoon erbij te moeten pakken. 

Naast jou op het juiste pad en route te houden geeft een dergelijk fietsnavigatie systeem je ook inzichten in je huidige en gemiddelde snelheid, afgelegde afstand, hoogtemeters en diverse andere parameters.

Gelukkig is er een makkelijkere manier: een fietsnavigatie! Kies bijvoorbeeld voor de Garmin Edge 530 fietsnavigatie. Dit is een populaire fietsnavigatie, maar toch zijn er veel mensen die zich afvragen of dit apparaat het geld wel waard is. Daarom lees je alles wat je moet weten over deze navigatie in deze Garmin Edge 530 review.

Garmin Edge 530

Waarom de Garmin Edge 530 kopen?

Zelf hou ik veel van fietsen! Zowel op een normale fiets als op mijn mountainbike. Ik maak dan ook regelmatig lange tochten. Tijdens het fietsen ontdek ik zo de mooiste plekjes. Al jarenlang beschouw ik fietsen als één van mijn grootste hobby’s.

Het is geen geheim dat wanneer je een grote hobby hebt, je ook bereid bent om hier geld in te steken. Dat is dan ook de reden dat ik geld heb geïnvesteerd in de beste materialen voor het mountainbiken. Op die manier maak je jouw fietservaring toch een stuk leuker.

Daarnaast neem ik bij het mountainbiken mijn mobiele telefoon liever niet mee als navigatie en laat ik deze bij voorkeur het liefst in mijn rugzak zitten. Zo heb ik ook zo min mogelijk afleiding tijdens mijn rit. 

Een hele tijd geleden was ik bezig met het maken van een lange fietstocht. Toen gebeurde het: ik sloeg een verkeerd pad in en na een tijdje wist ik niet meer waar ik was en was. Ik was verdwaald! De fietstocht was zo lang, dat ik gedesoriënteerd raakte. Ik had maar twee opties: zoeken naar een terugweg of doorfietsen en hopen dat ik iemand tegenkwam die mij de weg kon wijzen.

Garmin Edge 530

Een simpel navigatiesysteem had dit kunnen voorkomen. Na die ervaring heb ik de Garmin Edge 530 fietsnavigatie gekocht en hier heb ik geen seconde spijt van gehad!

Wat ik ook erg prettig vind is dat ik nu een hele hoop gegevens in real life kan aflezen terwijl ik aan het fietsen ben. Daarnaast kan ik de mooiste ritten ook uploaden naar bijvoorbeeld Strava en deze delen met familie en (fiets-)vrienden.

Zo kunnen we, na een gezamenlijke rit, onze statistieken ook met elkaar vergelijken. Het gebeurt niet vaak maar soms ben ik wel eens een keertje de snelste. Zeker leuk al was dit zeker niet de hoofdreden om de Garmin Edge 530 aan te schaffen.

Garmin Edge 530 specificaties

Voordat je een product aanschaft, is het handig om eerst naar de specificaties te kijken. Door de specificaties weet je namelijk wat je kan verwachten van het product. Hieronder besteden we daarom aandacht aan de specs van de Garmin Edge 530

De Garmin Edge 530 is meer dan een navigatiesysteem. Het product biedt namelijk meerdere handige functies die je zeker kunnen verrassen! 

Hartslag meten

Bijzonder aan de Garmin Edge 530 is dat het beschikt over een hartslagmeter. Dit is een voorbeeld van een functie die je niet snel verwacht bij een navigatiesysteem voor je fiets. Let er alleen wel op dat nog een borstband bij moet bestellen, omdat deze vaak niet standaard mee wordt geleverd. Deze kan je ook kopen in de Garmin Edge 530 Performance bundel.

Garmin Edge 530 Performance bundel

Grootte

De grootte van het navigatiesysteem is precies zoals je zou mogen verwachten van een fietsnavigatie. Wanneer je aan het fietsen bent, wil je uiteraard niet dat je de hele tijd tegen een groot scherm staart. Dit kan je namelijk afleiden tijdens het fietsen. De Garmin Edge 530 is compact, maar biedt toch een goed zicht. Zo weet je altijd precies waar je bent, zonder dat deze fietsnavigatie een afleiding is. 

Batterijduur

Elektrische apparaten hebben vaak de neiging om snel leeg te lopen. Bij een navigatiesysteem is het extra vervelend. Je wilt voorkomen dat het systeem tijdens het navigeren uitvalt omdat de batterij leeg is. Bij de Garmin Edge 530 hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Onder normale omstandigheden gaat de batterij namelijk tot wel 20 uur mee. Wanneer je gebruikmaakt van het systeem in de besparingsmodus, kan hij tot wel 40 uur meegaan! Tip: laad je navigatiesysteem volledig op voor iedere rit die je maakt. Dit om te voorkomen dat hij toch uitvalt tijdens je fietstocht.

Waterbestendig

Wanneer je graag veel fietst, zul je af en toe te maken krijgen met een regenbui. Vaak is het zo dat elektronische apparaten niet goed tegen water kunnen. Bij navigatiesystemen voor de fiets is hier echter goed rekening mee gehouden. De Garmin Edge 530 is namelijk volledig waterbestendig, waardoor je hem ook in de regen kunt blijven gebruiken.  

ClimbPro en Mountainbike Functies

Met de ClimbPro functie kan je het profiel van een beklimming die je te wachten staat al een keertje op voorhand bekijken. Ook tijdens het rijden krijg je met deze functie een hoop info over de beklimming. Je kan onder andere zien hoelang de klim nog is en hoeveel hoogtemeters er je nog te wachten staan. Dit kan zowel motiverend als demotiverend zijn, het ligt er maar aan hoe hard jij aan het bergop fietsen bent.

Garmin Edge 530 climbpro

De Edge 530 heeft net als zijn grotere broertje, de Garmin Edge 830 verschillende specifieke functies in functie van mountainbiken. Zo is er de Mountainbike Dynamics functie waarmee je kan zien hoe goed je een bepaalde trail gereden hebt. Ook wanneer je je een keer aan een sprongetje waagt zal de Edge 530 dit registreren en kan je achteraf bekijken hoe ver deze sprong was en hoelang je in de lucht gezweefd hebt.

Overige functies

Verder beschikt de Garmin Edge 530 over andere handige functies. Denk bijvoorbeeld aan ANT+, Wi-Fi en Bluetooth. Deze functies komen altijd van pas! Ook beschikt het navigatiesysteem over een hoogtemeter, verschillende trainingsfuncties en caloriemeting. 

Belangrijkste eigenschappen & functies Garmin Edge 530
Accuduur20 uur
Route plannenVia PC / Smartphone
Back to startJa
Surprise meNee
KaartenOpen street map
Route herberekenenJa
Points of interestJa, maar zeer beperkt
AppsGarmin Connect / Strava / Training Peaks
Live segmentsJa
Live trackingJa, via Gsm
Ongevaldetectie en hulpJa
ConnectieWifi, bluetooth, ANT+
KleurenschermJa
TouchscreenNee

Garmin Edge 530 reviews

Ik vind het zelf altijd fijn dat ik een goed beeld krijg van een product voordat ik het koop. Ook bij de Garmin Edge 530! Dit doe ik door de ervaringen en reviews te lezen van andere klanten. Ik heb de ervaringen van anderen onderzocht en deel hieronder wat mijn bevindingen zijn. 

Het eerste waar ik altijd naar kijk, is het gemiddelde aantal sterren wat het product krijgt op de sites van de verschillende aanbieders. Vaak is 5 sterren de maximale score en is 1 ster de slechtste score. Vaak ligt de gemiddelde beoordeling dan op 3,5 omdat er altijd wel mensen zijn die niet tevreden zijn over het product.

Wat bij de Garmin Edge 530 opvalt, is dat het aantal sterren hoog ligt. De laagste gemiddelde beoordeling die ik heb kunnen vinden is een 4. Bij de meeste websites ligt de gemiddelde score nog hoger. Dit vertelt mij dat mensen erg blij zijn met het product.

Nu we weten hoe hoog de Garmin Edge 530 gemiddeld scoort, is het handig om te achterhalen waarom het zo hoog scoort. We gaan dus kijken naar wat de gebruikers te zeggen hebben over de Garmin Edge 530. 

Bijna iedereen lijkt aan te geven dat het product voldoet aan de verwachtingen en het werkt naar behoren. Het gebruiksgemak wordt vaak geprezen. Voor fietstochten biedt de Garmin Edge 530 uitkomst. Daarnaast is de batterijduur ook iets wat vaak wordt benoemd. Deze is erg goed en laat dus weinig te wensen over. De handige functies waarover de Garmin beschikt worden ook vaak benoemd. 

Garmin Edge 530 Fietsnavigatie met knoppen

Een nadeel van het product is dat het apparaat niet beschikt over een touchscreen en het te bedienen is aan de hand van drukknoppen. Al is dit zeker niet voor iedereen een nadeel.

Gebruikers van de Garmin Edge 530 zijn erg positief en er worden weinig nadelen benoemd. 

Wat kost de Garmin Edge 530?

Ook de prijs is iets waar iedereen naar kijkt bij het kopen van een product. Je wilt namelijk wel weten of jij het product het geld waard vindt. 

Wanneer je online op zoek gaat naar de Garmin Edge 530, merk je dat de prijs afhankelijk is van de aanbieder. Ook is het product op sommige websites in de aanbieding waardoor je goedkoper uit bent.

Als je daadwerkelijk van plan bent om het navigatiesysteem aan te schaffen, moet je rekenen op een prijs van ongeveer 275 euro.  

Heb je liever de Garmin Edge 530 in een bundel met sensoren dan kan dat natuurlijk ook. Zowel de performance als de mountainbike bundel zijn erg veelzijdig en voordelig. In onderstaande tabel kan je beide opties vergelijken.

PRODUCT DETAILS  
Garmin-Edge-530-Performance-bundel Garmin Edge 530 Performance bundel
  • Garmin Edge 530
  • Hartslagmeter
  • Snelheidsmeter
  • Cadanssensor
Garmin-Edge-530-Mountainbike-bundel-1 Garmin Edge 530 MTB bundel
  • Garmin Edge 530
  • MTB mount
  • Snelheidssensor
  • Afstandsbediening
  • Beschermhoes

Is de Garmin Edge 530 het kopen waard?

Het antwoord op deze vraag is waar je het gehele artikel op hebt gewacht. Op basis van mijn ervaringen en de ervaringen van anderen, kan ik zeggen dat de Garmin Edge 530 het geld zeker waard is.

Toch is het dit ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Een navigatiesysteem voor op je fiets is handig, maar er zijn ook veel mensen die het gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het fietsen fijn vinden.

Heb jij wel behoefte aan een fietsnavigatie tijdens je rit en wil je geen gebruikmaken van je mobiele telefoon? Dan is de Garmin Edge 530 iets voor jou!

Functies bij de vleet en nooit de weg kwijt dankzij de Garmin Edge 530

In dit artikel hebben we gekeken naar de Garmin Edge 530, een handig fietsnavigatiesysteem. Je bent nu op de hoogte van de specificaties van deze fietsnavigatie en weet of het product iets voor jou kan betekenen. Met de Garmin Edge 530 raak je nooit meer de weg kwijt tijdens het fietsen.

Hopelijk heeft dit artikel jou geholpen bij het maken van een keuze! Ik ben in ieder geval overtuigd. De Garmin Edge 530 heeft mij veel beschamende momenten bespaard én ik stap nu met een gerust hart mijn fiets op.

Biedt de Garmin Edge 530 meer dan nodig is voor jou of heb je toch liever een touchscreen in plaats van knoppen? Keuze is er te over, daarom verwijzen we je graag door naar onze fietsnavigatiegids. Via deze gids vind je makkelijk de beste fietsnavigatie volledig op jouw maat; neem dus snel een kijkje als de Garmin Edge 530 je niet helemaal overtuigd heeft:

Beste fietsnavigatie koopgids >>

BLACK FRIDAY staat voor de deur: check nu al de beste BLACK FRIDAY deals & kortingen >>

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+

Ook lezen?

.
Mountainbike marathon plan

Bigger, Better & Epic

Het Marathon Plan

Verander je ritten van 40km in epische avonturen van 100+km.

Geen opofferingen, geen saai trainingsschema en geen tijdsdruk!

1 plan, 11 stappen, 1 episch doel.
 Voor iedereen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De ultieme mountainbike gids
E-Power Torq

Sportvoeding

10% korting met code:

mountainbikevibes10

Meest gelezen:

Onze favoriete producten

Nieuwste artikels

Black Friday MTB en fiets deals