Hammerhead Karoo 2 kopen (review 2022); is deze gps-fietscomputer wat voor jou?

Hammerhead Karoo 2 fietsnavigatie kopen

Ben je gek op mountainbiken, dan heb je als het goed is een aantal handige accessoires in huis gehaald die jouw mountainbike work-outs extra aangenaam maken. Zo heb je goede bescherming nodig voor zowel je lichaam als je mountainbike en kan een sporthorloge ook een uitkomst zijn. Ook een fietsnavigatie zoals de Hammerhead Karoo 2 kan een leuke toevoeging zijn.

Om je fietsritten nauwkeurig vast te leggen, routes te bepalen en je prestaties te meten, is een fietscomputer dé uitkomst. Dit elektronische apparaat bevestig je op je stuur en helpt je je doelen te behalen, gemotiveerd te blijven en nét dat beetje extra te geven tijdens iedere rit!

Er is tegenwoordig zoveel keuze, dat er voor elke fietser wel een geschikte fietscomputer is. Wil jij misschien de Hammerhead Karoo 2 kopen? Lees dan eerst deze uitgebreide review voor alle informatie over dit apparaat! 

Hammerhead fietscomputers

Hammerhead is een redelijk jong technologiebedrijf. Haar missie is mensen inspireren en hen in staat stellen hun atletisch potentieel te ontsluiten door middel van fietsen. Verbetering is mogelijk door de kracht van fitness, dat is wat Hammerhead gelooft.

Dit doet zij onder andere door producten op de markt te brengen die hieraan bijdragen. De Hammerhead Karoo 1 was het eerste product wat Hammerhead lanceerde. 

Karoo 2 is hier het vervolg op. Het is een fietscomputer met een eigen operating system, genaamd Karoo 2 OS. Dit systeem is gebaseerd op Android 6.0 en daardoor te synchroniseren met je Android smartphone. Heb je een iPhone dan kan je de Karoo 2 ook gebruiken, al lezen we hier en daar dat dat niet altijd even vlotjes functioneert.

Hammerhead Karoo 2 

Dat je de Hammerhead Karoo 2 kopen wilt, is vrij logisch. Deze all-round fietscomputer kan namelijk op veel vlakken concurreren met de fietscomputers van merken zoals Garmin en Wahoo

Hammerhead Karoo 2

Kleurenscherm touchscreen & smartphone integratie

Hammerhead Karoo 2 is (spat)waterdicht en stofdicht, waardoor hij lang meegaat. Het glazen scherm heeft een kleuren touchscreen en is krasbestendig. De helderheid wordt bovendien automatisch bijgesteld onder verschillende weers- en lichtomstandigheden.

Het is daardoor dé fietscomputer die jou zal helpen om je sportprestaties te meten én te verbeteren. 

Hammerhead is van mening dat haar Karoo 2 van alle fietscomputers het dichtst bij een smartphone komt met haar Google Android besturingssysteem. Dat lijkt inderdaad waar te zijn.

Bovendien blijft het bedrijf – net als we gewend zijn van onze smartphone – met updates komen, waardoor de functionaliteiten blijven verbeteren en bugs eenvoudig worden opgespoord. Hierdoor wordt hij steeds wat beter in gebruik. 

Hammerhead Karoo 2 mount

In de mooie geel zwarte verpakking vind je naast het gps-toestel zelf ook de nieuwe Hammerhead Karoo 2 mount die lichter, dunner en sterker is dan ooit tevoren. Hiermee bevestig je het toestel altijd veilig op je fiets of mountainbike.

De Hammerhead Karoo 2 mount weegt 36 gram. Je schuift hem gemakkelijk op de houder tot hij vastklikt. De Karoo 2 fietsnavigatie is overigens ook compatibel met Garmin mounts.

Hammerhead Karoo 2

Hoewel de Karoo 2 erg stevig in de mount bevestigd zit heb je met het bijgeleverde koordje een extra beveiliging bij de hand en gaat jouw fietscomputer geen eigen leventje leiden bij een eventuele valpartij.

Gebruiksvriendelijk design 

De fietscomputer is zelf vrij breed. Het touchscreen is ook te bedienen met de vier grote knoppen. Deze kun je zelfs gebruiken met handschoenen aan of wanneer je transpireert. Dit maakt de fietscomputer heel gebruiksvriendelijk.

Hij heeft een groot, helder en mat afgewerkt scherm, waardoor hij heel goed afleesbaar is. Het high-definition touchscreen heeft een 3,2 inch scherm en ondersteunt 16,7 miljoen kleuren. De pixeldichtheid is 92 PPI, waardoor afbeeldingen en routekaarten heel duidelijk en gedetailleerd worden weergegeven. Bovendien reageert hij net zo goed als een smartphone.  

De afmetingen van de Karoo 2 zijn 106 x 60,8 x19,3 mm en hij weegt 131 gram. 

Deze fietscomputer heeft een geheugen van 32GB. Hiervan wordt 26GB gereserveerd om kaarten van routes op te slaan. De interface is naar eigen wens in te stellen, waarbij je de keuze hebt uit een aantal soorten data per scherm. Zo zijn er meerdere lay-outs beschikbaar. Kies uit maar liefst 23 lay-outs voor gegevensvelden en 6 verschillende opties voor kaarten.

Wil je die data nauwkeuriger bekijken, dan klik je erop en wordt dat veld uitvergroot. Je kunt tot maar liefst 10 velden in één scherm bekijken. Dit doe je met Flow OS. Je kunt hiermee ook een alarm instellen of doelen bepalen. Dankzij de pieper kunnen tevens waarschuwingssignalen gegeven worden voor navigatie en smartphonemeldingen. 

Handig om te weten: de USB-aansluiting van de Karoo 2 heeft geen klepje. Ondanks dat de fietscomputer (spat)waterdicht is, zou je hiermee wel voorzichtig moeten zijn. 

Gezondheidsvoordelen; trainingsschema’s en fietstrainers

Dus welke gezondheidsvoordelen ontvang je bij de Hammerhead Karoo 2? Allereerst kun je gebruikmaken van trainingsschema’s van TrainingPeaks, waarmee je niet alleen buiten, maar ook binnen (op de fietstrainer) aan de slag kunt. Elke home- of fietstrainer met ANT+ of Bluetooth verbinding kan gekoppeld worden aan Hammerhead Karoo 2.

Maak je liever een eigen route, voer dan een adres of plaatsnaam in en ga op pad! Sla onderweg plekken op je fietscomputer op die je niet meer wilt vergeten en fiets overal gemakkelijk naartoe door de duidelijke navigatie.  

Hammerhead Karoo 2

Het maakt niet uit wat voor weer het is, want de Hammerhead Karoo 2 gebruik je door weer en wind. Bovendien beschikt hij over een accelerometer, kompas en hoogtemeter. Registreer ook je snelheid, afstand, hartslag, cadans en gebruik StravaLive Racing of Trainer Control.

Zo leg je al je trainingen en prestaties nauwkeurig vast en kun je jezelf blijven verbeteren en uitdagen! Ben je tevreden over een training? Synchroniseer deze dan naar social media platformen zoals Twitter, Facebook of Pinterest. Het is ook mogelijk om je trainingen via e-mail met anderen te delen. 

Overige functionaliteiten 

Deze fietscomputer beschikt over 4G, Bluetooth en wifi en kan je locatie extra nauwkeurig bepalen dankzij cellular triangulation. Alle routes die Hammerhead Karoo 2 weergeeft, bevatten turn-by-turn navigatie, zijn offline te gebruiken en laten het hoogteprofiel zien.

Het is ook mogelijk om kaarten van gebieden te downloaden via wifi verbinding. Verder kun je je live locatie via een link delen met anderen wanneer je onderweg bent. Zo weet altijd iemand waar je bent, zelfs wanneer je verdwaalt. Maar geen zorgen, want verdwalen is niet nodig: dankzij de Return Home optie wijst Hammerhead Karoo 2 jou altijd de weg naar huis terug.  

Wist je bovendien dat de batterij van Hammerhead Karoo 2 binnen drie uur volledig opgeladen is? Ingeschakeld met wifi en het scherm op z’n felst verlicht, kan de batterij 10 tot 12 uur lang meegaan. Daardoor is hij ook geschikt voor langere fietsroutes. De batterij kan via een USB-kabel opgeladen worden. 

Hammerhead Karoo 2

Technologische extra’s 

In vergelijking met fietscomputers van andere merken is Karoo 2 heel snel met reageren. Als je een bocht maakt met de Karoo 2 op je fiets bevestigd, krijg je in een mum van tijd weer de juiste richting te zien. Ook het opnieuw berekenen van routes doet Karoo 2 heel snel. Rijd je toch verkeerd (rood gemarkeerd), dan is duidelijk te zien waar je de juiste route (geel gemarkeerd) weer kunt oppakken.  

Ondanks dat Karoo 2 best basic is in de mogelijkheden die hij biedt, doet hij wel precies waarvoor hij bedoeld is: navigeren en registreren. Daardoor is hij prettig in gebruik.

Het menu heeft een prettige bediening en je hoeft geen tussenhandelingen te verrichten met een app. Alle informatie die jij opslaat na je fietsritten wordt direct naar je account gestuurd. Bovendien blijft Hammerhead Karoo ontwikkelen en één à twee keer per maand updates uitvoeren, waardoor continu nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen. 

Synchroniseren met apps 

De Hammerhead Karoo 2 kopen biedt veel voordelen. Zo kun je verbinden met wifi en daardoor allerlei apps synchroniseren. Luister onderweg muziek via Spotify en verbind ook je koptelefoon, bekijk het weerbericht of maak gebruik van de vele andere mogelijkheden, zoals StravaLive Segmenten. 

Hammerhead heeft ook een eigen app (Karoo Companion App), waarmee oproepen, appjes en andere meldingen kunnen worden weergegeven tijdens het mountainbiken. Echter worden alleen de meldingen weergegeven. Je kunt geen daadwerkelijke oproepen beantwoorden of berichten versturen.

Hammerhead Karoo 2

Zijn er ook nadelen aan de Hammerhead Karoo 2?

Een nadeel is dat het opstarten van de Karoo 2 een beetje traag gaat. Ook het laden van de routes kan over het algemeen wel wat sneller, maar daar wordt naar verwachting met toekomstige updates vast en zeker nog verandering in aangebracht. Dat hopen wij tenminste wel! 

De batterijduur van 10 tot 12 uur is in de praktijk, en afhankelijk van de gebruikte instellingen, een vrij ruime schatting. Een 8 à 9, en maximaal 10 uur blijkt realistischer te zijn. Dit is jammer wanneer je liefhebber bent van de echt lange ritten en ondernemingen op de fiets.

Hammerhead Karoo 2 bundel

Net als bij de meeste fietsnavigaties is er ook een bundel beschikbaar waar leuke en praktische extra’s bij inbegrepen zijn. In de Hammerhead Karoo 2 bundel vind je naast de fietsnavigatie ook de Hammerhead hartslagmeter en een hoesje om het gps-toestel extra te beschermen.

Hammerhead Karoo 2 custom color kit

Dankzij de hartslagmeter heb jij steeds een zicht op de mate van inspanning tijdens jouw ritten of kan je ervoor kiezen om in een bepaalde hartslagzone te trainen.

Is het kleurenpalet van het inbegrepen hoesje toch niet jouw ding dan kan je overigens nog uit enkele andere kleuren kiezen. Blauw, groen, oranje, rood of wit, aan jou de keuze.

Hammerhead Karoo 2 vs Garmin Edge & Wahoo ELEMNT

Na het zorgvuldig vergelijken van fietscomputers van meerdere bekende merken, blijkt dat de Hammerhead Karoo 2 kopen zeker een aanrader is. Volgens verschillende gebruikers en reviews wint de Hammerhead Karoo 2 het op allerlei fronten van fietscomputers zoals Garmin Edge en Wahoo ELEMNT gps-toestellen.

Vooral de kwaliteit van het scherm krijgt erg veel lof. Daarnaast zijn veel gebruikers erg te spreken over de vele verschillende opties en mogelijkheden én de gebruiksvriendelijke interface.

Onder andere Chris Froome, veelvoudig ronde-winnaar is een absolute fan en tevreden gebruiker van de Hammerhead Karoo 2 fietscomputer.

Ben je dus op zoek naar een handige fietscomputer met een topscherm en gebruiksvriendelijke interface met veel opties en mogelijkheden, dan moet je absoluut de Hammerhead Karoo 2 kopen! 

Conclusie: Waarom de Hammerhead Karoo 2 kopen? 

De Hammerhead Karoo 2 is een makkelijk te bedienen fietscomputer met handige functionaliteiten. De interface is vrij simpel, maar dat maakt hem ook makkelijk in gebruik. Hij biedt namelijk ook zeker genoeg mogelijkheden aan mountainbikers.

Al lijkt hij in eerste instantie bedoeld voor wielrenners en avontuurlijke fietsers/mountainbikers die graag wat langer in het zadel zitten. Helaas wringt de batterijduur in dat geval toch een beetje tegen. Zeker je powerbankje niet vergeten dan!

Kun je niet wachten om de Karoo 2 in gebruik te nemen, dan kun je direct na je aankoop via de Hammerhead website alvast de instellingen aanpassen. Zodra de postbezorger voor de deur staat kun jij je Karoo 2 op je fiets of mountainbike bevestigen en de weg op gaan.

Bovendien worden al je gegevens in de cloud opgeslagen en in je Hammerhead-account bewaard. Zo heb je altijd beschikking over routes, trainingen en je opgeslagen instellingen en kun je deze overal en op elk Karoo apparaat up-to-date houden. 

Met de Hammerhead Karoo 2 fietsnavigatie op jouw fiets of mountainbike schakel je hoe dan ook en versnelling hoger, figuurlijk althans. Eén van de beste schermen en gebruiksvriendelijkste interface, dat is de Hammerhead Karoo in een notendop. Uiterst geschikt voor fietsers die hun fietsnavigatie erg nadrukkelijk gebruiken tijdens het fietsen.

Is Hammerhead je toch wat te onbekend of ben je toch niet overtuigd van de pluspunten? Neem dan een kijkje in onze fietsnavigatie koopgids en ontdek de beste fietsnavigatie-toestellen die er momenteel te verkrijgen zijn. Vergelijk de Hammerhead met de concurrentie om zo toch de juiste en beste fietsnavigatie op jouw stuur te verkrijgen.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”