Wat is er leuker dan 1 of 2 uur mountainbiken?
Juist... Meerdere uren , een hele dag of zelfs verschillende dagen na elkaar mountainbiken.

Met het Marathon Plan schakel jij een versnelling hoger en worden jouw korte ritten epische avonturen die je voor altijd bij zullen blijven.

In deze online cursus geven wij je de theorie zodat jij meteen met de praktijk aan de slag kan gaan.

Prijs: €47

Wat anderen ervan vinden...

Het plan is fijn leesbaar geschreven en voor mij zeer toepasbaar. Ik vind het vooral fijn om te lezen en hierop mijn eigen plan aan te passen. Ik blijf graag op de hoogte van alle mogelijkheden die je biedt!
Niels
Ik lees het in delen. Mijn plan is de Stoneman Arduenna, maar ik heb geen ervaring met dergelijke afstanden. Tot 110 km lukt nog wel. Herken een en ander en zeker ook leuke nieuwe tips en variaties. Alles bij elkaar erg interessant en het geeft een mooie richtlijn/houvast.
Danny
Alles in orde. Zeer interessante lectuur. Ik laat je weten of ik mijn doelen heb bereikt.
Dan

Marathon Mountainbiken in een notendop:

Een mountainbike marathon is een avontuurlijk fietstocht die voornamelijk over verschillende soorten terrein loopt, waaronder veel boswegen en onverharde paden. Een mountainbike marathon bevat naast véél kilometers ook véél hoogtemeters. Deze twee parameters zijn de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd en episch marathonavontuur.

Waarom een mountainbike marathon echt iets voor jou is…

Klinkt goed, maar hoe begin je hier aan?

Het Marathon Plan is een stappenplan waarmee je jezelf kan klaarstomen om marathon ritten met de mountainbike zonder problemen uit te rijden. De belangrijkste troef van dit trainingsplan is dat het vooral leuk moet blijven. Dit stappenplan is dan ook uitsluitend geschikt voor de recreatieve mountainbiker die zijn grenzen wil verleggen. 

De belangrijkste speerpunten van deze online cursus:

en nog belangrijker:

Wij zijn er van overtuigd dat je met onze tips en adviezen elke marathon rit tot een goed einde kunt brengen zonder je helemaal stuk te hoeven rijden. Op die manier kan jij ook volop genieten én nagenieten van je epische prestatie en vol vertrouwen uitkijken naar een volgend avontuur!

Wat mag je verwachten van deze online cursus?

De cursus

In deze cursus doorlopen we in 11 stappen alle aspecten die nodig zijn om jouw mountainbike marathon avonturen te starten. Wij helpen je vanaf de eerste training tot over de finishlijn van jouw mountainbike marathon. Dankzij onze coaching opleiding en know-how moet jij enkel deze theorie in de praktijk omzetten en dat op je eigen tempo. Aan de hand van oefeningen ga je naast lezen en leren ook zelf dingen moeten doen. Op die manier vallen alle puzzelstukjes in elkaar en weet jij meteen waarom je bepaalde dingen gaat doen.

Met de theorie uit onze opleiding en de praktijk uit onze eigen marathon ervaringen willen wij je met deze cursus op weg helpen om jouw mountainbike beleving een nieuwe dimensie te geven.

Hoi, ik ben Geert. Het was nooit mijn intentie om marathons te gaan rijden. Ik had een bloedhekel aan lange afstanden te moeten lopen of fietsen. Maar kijk, vanaf nu kan je aan de slag met mijn cursus over marathon mountainbiken.

Van een ommezwaai gesproken, vind je niet? Het heeft jaren geduurd vooraleer ik echt mijn ding vond in het mountainbiken. Jammer dat het zoveel tijd gekost heeft, want hoeveel extra avonturen had ik in die tijd al kunnen beleven…

Hoewel ik best nog kan genieten van een korter ritje, vind ik vooral mijn ding en voldoening in lange dagtochten en marathonritten. In de toekomst wil ik daar nog meerdaagse marathontochten en bikepacking avonturen aan toevoegen.

“Niets voor mij”, was mijn eerste gedachte. Nooit had ik durven denken dat ik kon wat ik nu kan en toch doe ik het keer op keer opnieuw, en steeds met meer motivatie.

Deze cursus, met tips uit mijn eigen ervaringen en opleiding, zat al langer in mijn hoofd en ik ben daarom ook enorm blij dat deze er nu is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat marathon mountainbiken echt voor iedereen is weggelegd, zolang je maar de juiste instelling en motivatie hebt.

 

De ongerepte en prachtige natuur, de rust en de vrijheid, uitdagende trails, zware en lange beklimmingen met sublieme uitzichten op de top. Prestaties met een episch karakter en duizelingwekkende statistieken, adrenaline die door je lijf giert. De smile op je gezicht…

DAT IS MARATHON MOUNTAINBIKEN

Strava Stoneman Arduenna 2020
Strava Ardennes Trophy 2023
Limburg200 strava
Strava Strada Campina 2021

Het Marathon Plan: Cursus

Omdat het zeker handig is om te weten waar je aan begint vind je hier alvast een overzicht van de 11 stappen die jij gaat volgen in deze online cursus.

Je doorloopt de stappen op je eigen tempo om jezelf op die manier optimaal voor te bereiden op het avontuur dat je in de laatste stap te wachten staat. Met dit schema kan iedereen aan de slag, van beginner tot gevorderde. Ook al is je langste rit tot nu toe maar 30 kilometer, op het einde van het Marathon Plan ben jij klaar voor een veelvoud van deze kilometers.

 Is het echt zo simpel? 

Ja, al moet je er wel de volle 100% voor willen gaan.

Met het marathon plan ga jij:

Hoe anderen het ervaren hebben...

Alles in orde. Zeer interessante lectuur. Ik laat je weten of ik mijn doelen heb bereikt.
Dan
Ik lees het in delen. Mijn plan is de Stoneman Arduenna, maar ik heb geen ervaring met dergelijke afstanden. Tot 110 km lukt nog wel. Herken een en ander en zeker ook leuke nieuwe tips en variaties. Alles bij elkaar erg interessant en het geeft een mooie richtlijn/houvast.
Danny
Het plan is fijn leesbaar geschreven en voor mij zeer toepasbaar. Ik vind het vooral fijn om te lezen en hierop mijn eigen plan aan te passen. Ik blijf graag op de hoogte van alle mogelijkheden die je biedt!
Niels

HET marathon plan

Ga voor:

BIGGER, BETTER & EPIC

Het Marathon Plan
Basic

€47

Veelgestelde vragen

Na betaling krijg je een e-mail met daarin je persoonlijke inloggegevens.

Controleer in dat geval zeker je spambox. Heb je ook daar geen mail ontvangen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem! Stuur gerust een e-mail naar geert@mountainbikevibes.be en ik beantwoord ze graag voor je.