Insta 360 Go 2 review (2021)| Hoe goed is de kleinste action cam ter wereld?

Insta-360-Go-2-review

In maart 2021 is de Insta 360 Go 2 verschenen. Het is een action cam die je op je kleding draagt en waarmee je al je (sportieve) avonturen vastlegt. Wat deze action cam bijzonder maakt, is dat het de kleinste ter wereld is. Hierdoor ervaar je nog meer gebruiksgemak! Wil je er alles over weten? Lees dan verder in deze Insta 360 Go 2 review, want wij hebben alle functionaliteiten, technologische extra’s én de verschillen met de belangrijkste concurrent voor je uitgelicht! 

Insta360 Go 2 action cam

Avonturen filmen en nooit meer vergeten

Wanneer je sportief ingesteld bent, wil je vast en zeker avonturen beleven. Of dat nu op de mountainbike is, op de ski’s, op een snowboard, in een kayak of op een andere manier. Je resultaten vastleggen is tof! Het werkt niet alleen heel motiverend, maar het zorgt er ook voor dat je herinneringen kunt vastleggen.

Deze action cam is daarvoor echt een uitkomst. Je bevestigt hem op je kleding, je zet hem aan en je kunt lekker aan de slag gaan. Na afloop kun je al het gefilmde materiaal terugkijken, opslaan en eventueel delen met je vrienden! 

De Insta 360 Go 2 in detail

Een action cam die je hier heel goed voor kunt gebruiken is de Insta 360 Go 2. Deze action cam verscheen in 2021 en is op dit moment de kleinste action cam ter wereld. Door de compactheid van deze camera kun je hem gemakkelijk op je kleding bevestigen.

Bovendien is hij heel stabiel en zal hij gedurende de sportieve activiteiten goed blijven zitten. Tijd voor een uitgebreide Insta 360 Go 2 review! 

In onderstaande tabel vind je meteen alle belangrijke aspecten en features van deze unieke action cam!

Eigenschappen en specificatiesInsta360 Go 2
Algemeen
Afmetingen52,9 x 23,6 x 20,7 mm
Gewicht26,5 gram
Stof & spatwaterdichtJa
Waterdicht tot4 meter
Ingebouwd beeldschermJa (geen touchscreen)
Geheugen32GB
Batterij
Capaciteit210mAh
Oplaadtijd35 minuten
Batterijduur150 min (in case & 1080p/30fps) /
30 min (buiten case en 1440p/30fps)
OpladenVia USB
Video
Beeldkwaliteit1440p, 1080p, Full HD
Max frame rate50 fps
Max beeldhoek van de lens120°
BeeldstabilisatieJa, Flow-State
Foto
Aantal Mpx9 Mpx
Audio
Mono of StereoMono ingebouwd
Connectiviteit
WiFIJa
BluetoothJa

Inhoud van de verpakking

Wanneer je de verpakking opent, tref je daar niet alleen de Insta 360 Go 2 aan, maar ook een oplaadkabel, twee bevestigingsclips (easy clip en magnet pendant), de charge case, pivot stand en een lens guard. Deze kleine action cam is middels een magneet aan je kleding te bevestigen. Ga je de Insta 360 Go 2 kopen, dan lees je in de Nederlandse handleiding precies hoe je hem instelt en gebruikt. 

Magnet pendant van de Insta360 Go 2 action cam
Magnet Pendant
 • Magnet Pendant: hiermee kan je de action cam vastklikken op je borst. Het magneetje kan je met de ketting om je hals doen en bijvoorbeeld onder je shirt stoppen. De Insta 360 Go 2 is magnetisch en zal meteen vastklikken op de magneet;
 • Easy Clip: hiermee kan je de action cam vastmaken aan een pet, hoofdband, rugzak of ander accessoire. Hiermee creëer je unieke invalshoeken;
 • Pivot Stand: met dit accessoire kan je de Insta 360 go 2 op vlakke ondergronden plaatsen om jezelf te filmen. Ook de invalshoek kan je zelf bepalen.
Insta360 Go 2 Easy Clip
Easy Clip

Design

Dit kleine cameraatje weegt slechts 26,5 gram en is daarmee veel lichter dan andere action camera’s. Deze action cam heeft de volgende afmetingen: 52,9 x 23,6 x 20,7mm en is te verkrijgen in het wit.

Kenmerken van de Insta 360 GO 2

De kans is groot dat je nog niet eerder van de Insta 360 GO 2 camera hebt gehoord. Dat is helemaal niet erg, want in dit artikel vertellen we je graag meer over deze unieke en handige actiecamera. Laten we starten bij wat deze kleine, maar krachtige camera voor jou kan betekenen.

Hoewel de camera erg klein en licht is, zit hij bomvol handige functies! De Insta 360 GO 2 camera onderscheidt zich door zijn unieke kenmerken:

 • De kleinste actiecamera op de wereld;
 • Schiet handsfree de mooiste beelden;
 • Ondanks zijn formaat, beschikt de Insta 360 GO 2 over tientallen geweldige functies;
 • Eenvoudig te bevestigen dankzij magnetische bevestiging en de Easy Clip;
 • Geniet van levendige kleuren dankzij HDR modus;
 • Waterproof tot 4 meter diepte;
 • Film onderwater dankzij AquaVision;
 • Slowmotion, time- en hyperlapse functie;
 • Maak gebruik van auto editing en laat je beelden automatisch monteren op je favoriete muziek;
 • Verbind met de Insta360 app om een preview te krijgen van je beelden;
 • Ontwerp een custom skin voor je Insta 360 GO 2 camera zodat hij volledig aan jouw wensen voldoet!

Beeldkwaliteit en Flow-State stabilisatie

Ondanks dat de Insta 360 Go 2 niet veel weegt, is de ingebouwde sensor even groot als die van andere Insta 360 modellen. Hij neemt haarscherpe beelden op dankzij de opnames in Full-HD kwaliteit en de Flow-State-stabilisatie van de camera tijdens het bewegen.

Zo krijg je altijd mooie, rechte beelden, zonder trillingen. Houd er rekening mee dat videopnames maximaal 10 minuten kunnen duren wanneer je de Flow-State stabilisatiefunctie inschakelt.  

Flow-State stabilisatie van de Insta360 Go 2

Timelapse en slowmotion in verschillende kleurprofielen

Er zijn ook andere opnamemogelijkheden beschikbaar, zoals een time- en hyperlapse opname, een slow motion opname of een full HD opname. Hierbij kun je steeds kiezen uit drie kleurprofielen: levendig, standaard of LOG.

 • Levendig; houdt in dat je levendige en rijke kleuren filmt.
 • Standaard; staat voor een meer realistische weergave van de omgeving.
 • LOG; geeft het meest dynamische beeldmateriaal.

Ga je een lange reis maken? Leg deze vast. Met de timelapse modus kun je een opname van een lange reis binnen zodanig versnellen, waardoor je binnen enkele seconden of minuten de gehele reis opnieuw kunt beleven. Kies een plekje uit en neem een timelapse op vanuit iedere gewenste hoek.

Wil je graag een opname maken van een gehele dag? Ook ’s avonds kun je de mooiste beelden schieten! De Insta 360 GO 2 is namelijk een slimme camera en beschikt over een Nightlapse modus. Hierdoor schakelt de Insta 360 GO 2 in het donker automatisch over naar deze stand en past hij de helderheid en intervals automatisch aan. Hierdoor weet je zeker dat je dag en nacht de mooiste beelden kan schieten. 

Is timelapse niet snel genoeg? Dankzij de hyperlapse modus kun je beelden tot wel 6 keer sneller afspelen dan de daadwerkelijke snelheid. Ideaal voor iedereen die niet helemaal staat te popelen om jouw vakantiebeelden in real-time terug te kijken.

Doe je het liever rustig aan? Kies dan voor de slowmotion modus. Hierdoor kun je net wat langer genieten van dat ene mooie moment. Zo kun je een moment tot wel 4 keer vertragen! 

Insta 360 Go 2 Charge Case als tripod

Social media-ready foto’s maken

Het is ook mogelijk om foto’s te maken. Je kunt deze action cam handsfree besturen, waardoor jij je gewoon kunt focussen op je sportprestaties, zelfs in het water. Hij is namelijk waterdicht tot 4 meter diepte! Bevestig hem eenvoudig op je kleding of helm dankzij de magneetbevestiging of clips.  

Hou je ervan om mooie foto’s en video’s te delen op social media? De Insta 360 GO 2 maakt dit nog eenvoudiger. Met deze camera kun je altijd de gewenste ratio kiezen. Je hebt keuze uit 16:9, 9:16 en 1:1. Zo weet je zeker dat je beelden er altijd goed uit zien, op welk social media platform je het ook post.

Maak de mooiste vlogs, selfies of schiet de beste actiebeelden met de Insta 360 GO 2 en verbaas je volgers met prachtig beeldmateriaal.Wanneer je merkt dat de camera tijdens het maken van langere opnames warm wordt, doe er dan voorzichtig mee.

Batterijduur en de multifunctionele charge case

De Insta 360 Go 2 heeft een ingebouwd geheugen van 32GB en kan opnames maken van maximaal 15 minuten per stuk. Hij gaat tot wel 150 minuten mee wanneer hij in de charge case zit. Om die waarden te halen film je echter wel maar aan 1080p/30fps met basic stabilisatie. Wil je in hogere kwaliteit filmen zonder de charge case dan gaat de batterij zo’n 30 minuten mee en film je in 1440p aan 30fps, eveneens met basic stabilisatie.

Dankzij de nieuwe charge case kan hij ook onderweg opgeladen worden en dat neemt slechts 35 minuten in beslag! Daarnaast kun je de oplaadcase gebruiken als handgreep of statief, omdat hij uitvouwbaar is. Ook is het mogelijk om de Insta 360 Go 2 te bevestigen op een selfiestick. De charge case kan ook dienst doen als afstandsbediening dankzij de Bluetooth connectiviteit.

De oplaadcase van de Insta 360 Go 2 is overigens niet waterdicht, dus zorgvuldigheid is gewenst. Een ander klein minpunt is dat je geen waarschuwing krijgt wanneer de batterij bijna leeg is. Is het batterijpercentage minder dan 10 procent, dan schakelt de Insta 360 Go 2 zichzelf uit.

Insta360 Go 2 Charge Case
Insta360 Go 2 Charge Case

Synchroniseren met de Insta 360 Go 2 App

Ben je klaar met je opname, verbind je Insta 360 Go 2 dan eenvoudig via Wifi of Bluetooth met de Insta 360 app. Dan kun je je opnames niet alleen bekijken, maar ook bewerken! Dit is mogelijk wanneer je minimaal een iPhone 6 hebt, die voorzien is van iOS of hoger. 

Heb je geen zin om je beelden zelf te bewerken dan kiest de FlashCut 2.0 met behulp van kunstmatige intelligentie de beste beelden voor je uit, maakt er zelf een mooie edit van en plaatst er ook nog eens passende muziek onder, makkelijker moet het niet worden, toch?

Via het OLED-scherm pas je de Insta 360 Go 2 gemakkelijk aan jouw persoonlijke voorkeuren aan. Dit is eveneens ook mogelijk via de Insta 360 App die je op je telefoon kunt installeren.

Insta 360 Go 2 vs Gopro Hero 9/10 

Tijd voor een vergelijking: de Insta 360 Go 2 vs GoPro Hero 9 en 10. Laten we beginnen met het gewicht. De Insta 360 Go 2 is namelijk niet alleen kleiner (de kleinste action cam ter wereld), maar ook een stuk lichter dan de GoPro 9. De Insta360 neem je dus zonder veel gedoe overal mee naartoe. En dankzij de makkelijke manieren om de action cam te bevestigen ben je in een handomdraai beelden aan het schieten.

Groot vs de kleine en compacte Insta 360 Go 2

De Insta 360 is een stuk kleiner, maar presteert natuurlijk wel erg goed en is erg goed in hetgeen waarvoor hij bedoeld is: leuke actiebeelden schieten. Ondanks dat de Insta360 geen 4K, 5K of in het geval van de GoPro Hero 10 5,3K opties heeft qua resolutie, zijn de beelden in 1440p of 1080p zeker en vast de moeite waard!

Waar de GoPro Hero het wint van de Insta 360 Go 2, is het montagesysteem. Zeker wanneer op gebied van zekerheid en veiligheid. De magnetische bevestiging van de Insta 360 is namelijk minder veilig dan het bout en gespsysteem van de GoPro. 

Handiger is de magneet wel, omdat je zo gemakkelijk je action cam vastmaakt en loskoppelt wanneer je iets wilt filmen. De Easy Clip daarentegen is dan wel weer wat robuuster en geschikt voor snelle en harde actie!

Video, resolutie en frame rate

Qua filmmateriaal doen de GoPro Hero 9 en 10 het beter. De beelden die deze action cam opneemt zien er helderder uit en hebben rijkere kleuren. Bij de GoPro Hero 10 is nabewerking zelfs niet meer nodig. Toch komt de Insta 360 Go 2 met haar prestaties erg in de buurt en zullen de beelden, voor mensen met een normaal of gewoon oog, nog steeds tot de verbeelding spreken.

De maximale frame rate van de Insta360 Go 2 is 50 fps terwijl dit bij de GoPro HERO 9 en 10 een stuk hoger ligt. Zo kan je afhankelijk van de resolutie of mode die je gebruikt zelfs gaan tot 240fps met een GoPro Hero.

Bediening en gebruiksgemak

Wat wel een minder puntje is, is dat je aan de Insta 360 Go 2 niet heel duidelijk ziet of je al begonnen bent met een opname of dat het gelukt is om hem te stoppen. Natuurlijk zal je hier handiger in worden wanneer je de action cam langer in gebruik hebt, maar vooral in het begin kan dat even wennen zijn.

Bij de GoPro merk je blindelings wanneer je gestopt of gestart bent met filmen dankzij de verschillende geluidssignalen. Uiteraard moet je hieraan in het begin ook wel weer even wennen.

Accessoires en mounts

Heb je nog GoPro accessoires in huis, dan kan je deze wel gebruiken in combinatie met de Insta 360 Go 2 wanneer je de Insta360 Go 2 adapter bundel in huis haalt.

Insta 360 Go 2 adapter bundel

Insta 360 Go 2 of GoPro Hero, welke is de beste?

De Insta 360 Go 2 is dus zeker een absolute aanrader als je een kleine, compacte action cam wilt aanschaffen die mooie beelden filmt en foto’s maakt! Daarnaast kan het ook een extra aanvulling zijn op jouw andere action cam(s).

Het spreekt voor zich dat een GoPro het hoe dan ook wint op gebied van beeldkwaliteit en uitgebreidere functionaliteiten. Een kleine en compacte action cam zoals de Insta360 Go 2 kan onmogelijk tippen aan de processor die ze in een GoPro kunnen stoppen.

Welke dan precies de beste is of welke jij moet kopen hangt voornamelijk af van wat jij precies allemaal verwacht van een action cam.

Wil je de beste beelden en de meeste functies dan kies je altijd voor een GoPro Hero, zelfs de oudere modellen zoals de Hero 7 of 8.

Wil je voornamelijk een compacte action cam die mooie beelden maakt van al jouw avonturen en daarnaast ook nog eens gewoon in je broekzak past. Kijk dan niet verder want de Insta360 Go 2 is de enige in zijn soort die naast compact, klein en makkelijk in gebruik ook erg scherpe beelden maakt van al de actie in jouw leven!

Insta360 Go 2 action cam

Insta 360 Go 2 kopen

Deze action cam is geschikt voor iedereen die meer uit zijn of haar sportprestaties wilt halen. Ben je niet van plan om hem tijdens het sporten te gebruiken, dan kun je er ook mooie vakantieherinneringen mee maken.

Film jezelf, de mensen met wie je bent én de omgeving en bewerk je beelden daarna tot de mooiste films, dit kan overigens ook geheel automatisch!

Elk moment, ieder feestje, elke sportieve activiteit kun je vastleggen met de Insta 360 Go 2, zonder dat jij een hele koffer met camera-equipment moet meezeulen.   

Ben je overtuigd en ga je de Insta 360 Go 2 kopen? Dat kan eenvoudig via verschillende van onze partnerwebsites:

Vergelijk de verschillende aanbieders gerust met elkaar, want de prijs per aanbieder kan soms verschillen.

En bovenal heel veel opnameplezier gewenst met jouw nieuwe, kleine maatje! 

Meer informatie over mountainbiken en bijbehorende producten? Lees meer blogartikelen!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”