Polar Ignite 2 review (2021) | hét sporthorloge voor iedereen!

Polar Ignite 2 review

Als mountainbiker blijf je graag in vorm én beleef je plezier aan sport. Naast het fietsen beoefen je wellicht ook andere sporten, zoals hardlopen of fitness. Je sportprestaties bepalen of jij op niveau blijft, vooruit of achteruitgaat.

Wil je jezelf blijven uitdagen en steeds beter worden in wat je doet? Dan kan een sporthorloge goed van pas komen. Dit is een horloge dat – naast het aangeven van de tijd – handige functies heeft die jou tijdens het sporten helpen om gemotiveerd te blijven en om steeds beter te worden in wat je doet. 

Een sporthorloge geeft inzicht in je trainingen, je prestaties en je voortgang. Zo kun je er onder andere je snelheid, afstand, hartslag en route mee bekijken. Het verschilt per type sport welke functies er mogelijk zijn, maar over het algemeen kun je er dus heel wat mee analyseren.

Afhankelijk van de sport die je beoefent en hoe fanatiek je als sporter bent, kies je een sporthorloge dat past bij jouw wensen en behoeften. 

Polar Sporthorloges 

Polar biedt als sportmerk een gevarieerd aanbod aan sporthorloges. Vind je het belangrijk om je hartslag nauwkeurig in de gaten te houden, dan kun je een Polar hartslagsensor kiezen. Deze legt het verloop van je hartslag gedurende een training vast en geeft hier waardevolle informatie over. Zo kun je ook aflezen hoeveel calorieën je verbrandt. Elke Polar hartslagsensor kan gekoppeld worden aan een Polar sporthorloge. 

Momenteel biedt Polar verschillende sporthorloges aan. Denk hierbij niet alleen aan de Ignite-serie, maar ook aan Vantage, Grit X, Unite, M430, M600 en M200 modellen. Deze hebben allemaal als doel om jouw sportervaring te verbeteren, je trainingen vast te leggen en te analyseren en zo nog meer voldoening te halen uit iedere training! 

Over Polar 

Bij Polar vindt men het belangrijk om het effect van elke training te volgen. “Luisteren naar je lichaam is één ding, maar begrijpen wat je lichaam je vertelt is een heel ander verhaal.” Polar is sinds 1977 actief en toonaangevend op het gebied van technologische vernieuwingen en het meten van de hartslag. Dit doet zij door sport, elektronica, klantenwensen en fysiologie te combineren en haar deskundigheid op deze gebieden te blijven ontwikkelen.

Elke sporter kan bij Polar terecht voor producten en accessoires die de sportervaring en –prestaties verbeteren en die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Het bedrijf heeft op dit moment 1200 medewerkers, 35.000 verkooppunten en is actief in meer dan 80 landen. 

Polar onderscheidt zichzelf van concurrenten door veel aandacht te besteden aan het milieu en de invloed van haar producten hierop. Niet alleen bij het fabriceren ervan, maar ook tijdens het gebruiksproces. De complete levensduur van elk product wordt ontwikkeld met oog op het milieu. Hierbij doet zij er alles aan om afval en verspilling te voorkomen of te verminderen. 

Polar Ignite 2 sporthorloge

Polar Ignite 2 sporthorloge

Het Polar Ignite 2 sporthorloge uit 2021 is de opvolger van de standaard Polar Ignite serie die in 2019 op de markt kwam. Met de Ignite 2 kun je onder andere kleurthema’s aanpassen, muziek bedienen, het weer bekijken en zien hoe je lichaam verschillende energiebronnen gebruikt tijdens een training. Ook gaat de batterij van de Ignite 2 langer mee. Dat is dus een hele verbetering!  

De Polar Ignite 2 is ontworpen voor sporters die zich niet alleen tijdens een training, maar gedurende de hele dag, elke dag opnieuw, goed willen voelen. Je kunt er je fitnessdoelen en levensstijl mee analyseren, waardoor je gemakkelijker verbeteringen aanbrengt en de controle behoudt. 

Strak design & touchscreen

Laten we eerst kijken naar het uiterlijk van de Polar Ignite 2. Het is een mooi horloge dat beschikbaar is in vier verschillende kleuren: goud & champagne, roségoud & roze (damesmodel), stormblauw en zwarte parel. Het sporthorloge is daardoor niet alleen functioneel, maar ook stijlvol!

Kies een kleur die bij jou past en wissel eventueel af met verschillende horlogebandjes. De prijs voor een los Polar Ignite 2 bandje varieert van €19,90 tot €69,90. Het is bovendien mogelijk om het kleurthema van je display aan te passen. 

De Polar Ignite 2 is volledig te bedienen aan de hand van het touchdisplay. Door het ontbreken van meerdere knoppen ziet het sporthorloge er erg fraai uit en staat het ook mooi als gewoon horloge. Fanatiek sporten met een touchscreen is wel een beetje wennen.

De maten van elk horlogebandje zijn als volgt. Voor de kleurencombinatie roségoud & roze is één maat beschikbaar voor een polsomtrek van 140 tot 200mm. Voor de andere kleuren zijn de maten S tot L beschikbaar, voor een polsomtrek van 130 tot 210mm. De polsband is gemaakt van gerecycled PET-garen en bestaat voor 50 procent uit polyester en voor 50 procent uit natuurlijk rubber. 

Gezondheidsvoordelen 

Dankzij de Polar Ignite 2 ervaar je tal van gezondheidsvoordelen. Zo kan het sporthorloge je hartslag heel nauwkeurig meten dankzij de Precision Prime sensorfusie technologie. Bovendien wordt jouw slaap ’s nachts gemeten, zodat je kunt zien of je wel goed herstelt van je trainingen.

Kan je lichaam wel wat hulp gebruiken met het herstel, doe dan de serene ademhalingsoefeningen die beschikbaar zijn op dit sporthorloge. Zo kalmeer je je geest én lichaam en kom je beter in je vel te zitten. 

Bovendien kan Polar Ignite 2 meten welke verschillende energiebronnen je lichaam tijdens een training gebruikt. Dat betekent dat je kunt zien welke energie uit vetten, koolhydraten en eiwitten wordt gehaald. Je kunt je trainingen daar vervolgens op aanpassen om bijvoorbeeld meer energie uit je vetten te halen dan uit je eiwitten.

Polar Ignite 2 zwemmen

Wist je dat Ignite 2 je hartslag, afstand, tempo, rusttijden en slagen ook tijdens het zwemmen bijhoudt? Je kunt maar liefst meer dan 130 verschillende sporten analyseren met dit sporthorloge. Selecteer jouw favoriete sport in Polar Flow en houdt al jouw sportprestaties gemakkelijk bij. Aan het eind van elke week kun je direct vanaf je horloge zien wat je gepresteerd hebt en hoe je trainingen zijn verlopen. 

Overige functionaliteiten 

Dankzij de Polar Ignite 2 hoef je nooit meer te bedenken welke work-out je moet doen of waar je moet beginnen. Dit sporthorloge biedt namelijk standaard suggesties voor trainingen en oefeningen. Dit is niet alleen erg gemakkelijk, maar motiveert ook om op elk gewenst moment een training te doen.

Met het Polar Running Program kun je bovendien hardloopschema’s volgen die helpen om jouw tempo en aantal kilometers te verbeteren. Aan de hand van reeds gemeten resultaten wordt een persoonlijk trainingsprogramma voor je ontwikkeld.

Bovendien bedien je eenvoudig je muziek tijdens het sporten, kun je pushmeldingen ontvangen en bekijken of het droog blijft via het weerbericht. 

Polar Ignite 2 training

Technologische extra’s 

Wanneer je je smartphone met de Polar Ignite 2 verbindt kun je op je sporthorloge zien wanneer je gebeld wordt, een berichtje of e-mail krijgt en wanneer je volgende afspraak is. Zo blijf je niet alleen alert op je training, maar ook op je leven buiten het sporten om.

Bovendien heeft dit sporthorloge ingebouwde GPS, GLONASS, Galileo en QZSS. Dankzij de Assisted GPS wordt jouw locatie extra snel bepaald, waar je ook bent.

De batterij van de Polar Ignite 2 gaat 2 tot 5 dagen mee in horlogemodus en 20 uur in non-stop training modus. 

Synchroniseren met Polar Flow 

Polar Flow is het platform van Polar waar alle gegevens opgeslagen worden die jouw sporthorloge registreert. Op dit platform – dat je via de webbrowser op je laptop of smartphone opent – kun je je trainingen analyseren, schema’s laten opstellen en live begeleiding krijgen.

De schema’s die je online ontvangt kun je eenvoudig synchroniseren, zodat ze op je sporthorloge verschijnen. Je kunt je trainingen zelfs delen met andere Polar sporthorloge eigenaren en bekijken waar zij trainen en hoe zij dit doen. Zo kun je niet alleen beter worden dan je gisteren was, maar ook zien hoe goed je het doet ten opzichte van mensen in jouw buurt.

De Polar Flow is te gebruiken in combinatie met apps zoals MyFitnessPal, Strava, Nike+ en TrainingPeaks. 

Waarom de Polar Ignite 2 kopen? 

Nu je hebt gelezen wat de Polar Ignite 2 allemaal kan, ben je vast net zo overtuigd als wij. Het is het ideale sporthorloge voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren, die regelmatig willen sporten en hun sportprestaties willen meten om beter te worden.

Dankzij de Ignite 2 kun je bovendien een betere balans ontwikkelen tussen lichaam en geest. Dankzij dit sporthorloge blijf je gemotiveerd en enthousiast over nieuwe trainingen, waardoor je er niet alleen beter uit gaat zien, maar je ook beter gaat voelen.

Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding, ongeacht jouw doelen en type sport. Gebruik de Polar Ignite 2 tijdens het volgen van groepslessen, cardio- of krachttrainingen of tijdens het zwemmen, wandelen, hardlopen of fietsen. Het kan allemaal!

Polar Ignite 2 gegevens

Polar Ignite 2 bestellen 

De Polar Ignite 2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en het bandje van dit sporthorloge kan je eenvoudig vervangen. Zo kan je de Polar Ignite 2 helemaal op je eigen smaak afstellen en je bent daardoor niet tijdens het gehele gebruik aan één kleur gebonden.

Kies jouw favoriete kleur of varieer erop los en pas de kleur aan je outfit of stemming aan. Hoe dan ook: Polar Ignite 2 is een goede keuze en het is vast en zeker ook het geschikte sporthorloge voor jou!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”