Polar M460 review en vergelijk (2022); dé fietscomputer voor trainingsbeesten?

Polar M460 review

De ervaren mountainbiker heeft er misschien al één in zijn of haar bezit, of weet op z’n minst waarom een fietscomputer zo geliefd is onder sporters. Met een fietscomputer zoals de Polar M460 waarover deze review gaat, meet je namelijk heel gemakkelijk je sportprestaties onderweg en train je als een beest.

Zo kunnen snelheid, afstand, hoogte, het aantal verbrande calorieën (en vaak ook de hartslag) worden vastgelegd. Dat is interessant wanneer je benieuwd bent naar je prestaties, maar ook wanneer je jezelf wilt blijven uitdagen en verbeteren.

Bovendien zijn de betere fietscomputers uitgerust met GPS, waardoor jouw snelheid, hoogte en gefietste afstand nog beter gemeten wordt. Daarnaast wordt jouw afgelegde route geregistreerd en kan je deze achteraf bekijken in de, vaak gratis, fiets- en trainingsapps die compatibel zijn met jouw fietscomputer.

Kortom: een fietscomputer is een absolute uitkomst voor elke fietser of mountainbiker. Vandaag nemen we een erg populair model van Polar onder de loep. Lees je mee met deze Polar M460 review? 

Over Polar 

Polar is een merk dat sportartikelen verkoopt, waaronder sporthorloges en fiets gps-computers. Bij dit bedrijf weet men namelijk hoe belangrijk het meten van nauwkeurige trainingsgegevens is voor fietsers en sporters die een doel hebben.

Dankzij haar sporthorloges en fietscomputers kun je iedere rit vastleggen, analyseren en jezelf blijven overtreffen. 

Polar helpt je om je trainingen te volgen en biedt voor elke sport, op elk niveau, de geschikte producten. Ze zijn niet alleen bedoeld voor atleten en topsporters, maar ook voor recreatieve sporters die meer uit hun gezondheid en hun leven willen halen.

“Het streven om de beste te zijn, wordt gedeeld door ambitieuze en zeer getalenteerde professionals die momenteel nog net zo gedreven zijn in alles wat zij doen, net als 30 jaar geleden.” Daarom zegt Polar dat het succes van haar bedrijf en haar medewerkers helemaal voor zich spreekt. 

Polar M460

Polar M460 fietscomputer

Ben je op zoek naar een gps-fietscomputer voor mountainbikers en wielrenners die vééll, uitgebreide en geavanceerde metingen kan doen? Dan is Polar M460 de geschikte fietscomputer.

Deze is namelijk voorzien van allerlei essentiële functies waar je als fietser of mountainbiker veel profijt van hebt. Denk aan hartslagbegeleiding en de mogelijkheid om te verbinden met apps zoals Strava, TrainingPeaks, Apple Health Kit, Google Fit, MyFitnessPal en Polar Smart Coaching. 

Polar M460 is dé fietscomputer voor fietsers van alle niveaus die hun trainingen en resultaten graag uitgebreid en in detail willen analyseren.

Design  

Laten we eerst even kijken hoe de Polar M460 eruitziet. Op het eerste oog heeft de fietscomputer een vrij simpel, maar wel erg strak en modern design. Er zitten knoppen aan de zijkant om de fietscomputer mee te bedienen.

Polar M460 fietscomputer

Deze knoppen hebben structuur, waardoor je ze ook tijdens het fietsen gemakkelijk indrukt. De Polar M460 weegt 50 gram, is 14mm dik en het display heeft de volgende afmetingen: 34,65 x 34,65mm. Hij is verkrijgbaar in één kleur en dat is zwart. 

Trainingsfunctionaliteiten  

Omdat we van Polar gewend zijn dat zij het beste van het beste willen voor hun klanten, krijg je bij de Polar M460 twee mogelijkheden. Er is een variant beschikbaar met hartslagsensor en één zonder hartslagsensor.

De Polar H10 hartslagsensor of Polar OH1 optische hartslagsensor wordt er los bijgeleverd, wanneer je de variant mét sensor bestelt. 

Orthostatische test

Een belangrijke functie waar deze fietscomputer over beschikt is de orthostatische test. Hiermee bepaal je hoe goed je herstelt van intensieve trainingen. Op die manier kan jij je trainingen optimaliseren en overtraining voorkomen. Hoe vaker je de test doet, des te beter heb je zicht op hoe je lichaam functioneert en of er progressie in je conditie en herstel zit.

Je kunt iedere training vervolgens aanpassen op het niveau van je lichaam. Wil je gebruikmaken van deze functie, dan dien je de variant mét hartslagsensor te bestellen. 

Polar fitness test

De Polar fitness test maakt binnen 5 minuten een schatting van je aerobe conditie in rust. De Polar OwnIndex bepaalt daarna je VO2max (maximale zuurstofopname). Hiermee kan je je conditie met anderen vergelijken maar ook je eigen progressie opvolgen. Door de test regelmatig, en steeds onder dezelfde omstandigheden uit te voeren, krijg je een helder beeld van je conditie en de progressie die je gemaakt hebt.

Trainingseffect

Dankzij de functie trainingseffect kun je na elke rit feedback ontvangen en zien wat het effect van je training was. Op die manier weet je waar je staat en hoe het gesteld is met je conditie. Op die manier blijf je gemotiveerd.

En wat dacht je van het aantal verbrande calorieën meten na elk rondje op de fiets? Zodra je hebt ingesteld wat je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht zijn, kan Polar M460 hier rekening mee houden en jouw ultieme sportmaatje worden! 

Polar M460 fietscomputer

Technologische extra’s  

Wat mag je nog meer verwachten als je de Polar M460 wilt kopen? Allereerst heeft deze fietscomputer een ledlampje op de voorkant, die jouw veiligheid waarborgt in het verkeer.

Batterij en connectiviteit

De batterij gaat overigens tot 16 trainingsuren mee wanneer je de gps én hartslagmeting aan hebt staan. Daarom hoef je hem pas aan het eind van de dag weer op te laden middels de micro-USB aansluiting.

En je hebt onderweg geen stress, omdat je niet zeker weet of je op tijd terug bent voordat hij uitvalt. Bovendien kun je verbonden blijven met je telefoon, want de meldingen van je smartphone worden getoond op het display van jouw Polar M460. 

Ook handig: je kunt deze fietscomputer verbinden met verschillende apps en online communities. 

Denk hierbij aan StravaLive, TrainingPeaks, MyFitnessPal, Endomondo en Nike+ Run Club. Wil je synchroniseren, dan kan dat door middel van de micro USB-aansluiting of dankzij Bluetooth Low Energy. Polar M460 is ook compatibel met verschillende andere Bluetooth Smart vermogensmeters.

Verder heeft deze gps-fietscomputer een heel nauwkeurig en gevoelig GPS-systeem en beschikt zij over een zeer nauwkeurige barometer. Ook met slecht weer kun jij de deur uit en een rit maken op je fiets of mountainbike, omdat Polar M460 spatwaterdicht is.

Komt er een flinke bui aan, houd er dan wel rekening mee dat je fietscomputer daar niet tegen opgewassen is. 

Wanneer je een Strava Live Segment nadert zal de fietscomputer je waarschuwen zodat jij helemaal het beste van jezelf kan geven en misschien wel de kroon van het segment kan pakken.

Polar M460 fietscomputer

Functies van de GPS

Ook de handige “naar start” functie, wijst je de weg naar je startlocatie moest je het spoor bijster zijn. Daarnaast zorgt de nauwkeurige gps voor het meten van je snelheid, hoogte en afstand en brengt deze je route volledig in kaart. De route kan je na je rit helemaal bekijken in de Polar Flow app.

Synchroniseren met Polar Flow App

Wist je dat je de gegevens die jouw Polar M460 fietscomputer meet, kunt opslaan in Polar Flow? Dit is hét platform van Polar waar je je trainingen kunt analyseren en eventueel met anderen kunt delen.

Heb je een coach dan is hij of zij vast benieuwd naar jouw prestaties! Deel deze eenvoudig om te laten zien hoe goed je al bezig bent. Het is hier ook mogelijk om een trainingsplan te maken.  

Polar M460 fietscomputer met Polar Flow app

Polar bike mount

Standaard zit er bij de Polar M460, zowel in de gewone als in de HS bundel, een standaard bike mount bijgeleverd. Deze kan je met de o-ring vastmaken op je stuurpen of op je stuur. Optioneel kan je ook kiezen om de Polar M460 te gebruiken met de Polar front bike stuurhouder. Hierbij komt de fietscomputer vóór je stuur te zitten.

Polar M460 fietscomputer

Verschillen tussen de Polar M460 en M450  

Zoals je misschien weet is Polar M460 een opvolger van Polar M450. Nu ben je vast benieuwd wat de exacte verschillen tussen deze twee modellen zijn. Dat gaan we je vertellen! 

De Polar M460 beschikt over een nauwkeurige barometer die veranderingen in hoogtes waarneemt. Hij geeft je ook feedback over de tijd die je nodig hebt om na een rit te herstellen, waardoor je beter voor je lichaam leert zorgen.

Gaat het licht in de omgeving uit of wordt het donkerder buiten, dan gaat de achtergrondverlichting van de Polar M460 automatisch aan.

Bovendien kun je er orthostatische tests en fitness tests mee uitvoeren. Dankzij de compatibiliteit met verschillende vermogensmeters, kun je nog efficiënter trainen met dit nieuwste model van Polar. 

Bovendien beschikt M460 – in tegenstelling tot M450 – over GPS, smartphonemeldingen en wordt de temperatuur op het display aangegeven.

Het M460 model is groter, maar weegt 1 gram minder dan haar voorganger. De batterijduur is wel minder geworden bij deze nieuwe versie (van 25 naar 16 uur), evenals de schermresolutie (van 250×250 pixels naar 128×128 pixels). 

Polar M460 vs Garmin Edge 130 Plus vs Wahoo ELEMNT Bolt   

PolarM460 vs Edge130plus vs ELEMNTBolt

Natuurlijk zijn er meer fietscomputers die we aan een vergelijking kunnen onderwerpen in deze Polar M460 review. Daarom halen we de Garmin Edge 130 Plus en de Wahoo ELEMNT Bolt er ook even bij, aangezien deze qua prijs in dezelfde categorie huizen.

Echter moeten we er wel bij vermelden dat de ELEMNT Bolt in 2021 een 2.0 versie gekregen heeft. Deze nieuwe ELEMNT Bolt valt echter in een andere prijscategorie dan de andere twee fietscomputers. Daarom is een vergelijk met de Wahoo ELEMNT Bolt 2.0 niet zo heel erg relevant. De orginele Bolt is ondertussen overal stilaan aan het verdwijnen.

De meest opvallende verschillen zitten hem niet in het design maar juist in de functionaliteiten.  

De batterijduur van de Edge 130 Plus is 12 uur, van Polar M460 16 uur en die van de Bolt 2.0 gaat 15 uur mee. Alledrie de toestellen beschikken over een ‘back-to-start’ functie.

De Edge 130 Plus heeft daarnaast nog ongevallen detectie, route herberekening en live-tracking.

Zowel de Edge 130 plus als de Polar M460 beschikken niet over vooraf opgeslagen kaarten. Toch mag dat de pret niet drukken wanneer je de weg op gaat.

Je kunt via je laptop of mobiel namelijk wel routes plannen en deze inladen op je Garmin Edge 130 plus. De Polar M460 kan echter enkel een afgelegde route registreren.

Polar M460; voor wie is deze fietscomputer geschikt?

Wanneer we de Polar M460 vergelijken met gelijkaardige gps-fietscomputers kunnen we enkel en alleen maar concluderen dat een dergelijk vergelijk eigenlijk niet heel erg veel zegt over de echte kwaliteiten van de Polar M460.

Waar de Polar 460 slechts basic GPS-functies heeft zoals snelheid, hoogte en afstand meten en je route registreren, blinkt deze daarentegen wel uit qua trainingsfunctionaliteiten.

Polar M460 fietscomputer

Uit deze Polar M460 review kunnen we vooral onthouden dat deze fietscomputer er eentje is voor echte trainingsbeesten. Trainingsbeesten die niet bezig zijn met routes volgen op het scherm of op onbekend terrein van punt A naar B willen fietsen. De Polar M460 is een fietscomputer die jouw herstel, conditie en trainingen analyseert en helpt te verbeteren.

In tegenstelling tot de devices die zowel gegevens registreren als navigeren/routes volgen is de Polar M460 vooral goed in het eerste. Het registreren en meten van jouw trainingen, inspanningen, prestaties en conditioneel vermogen.

Vind je dat belangrijk en heb je daarnaast niet meteen behoefte aan navigatie op de fiets? Denk dan zeker een keertje terug aan deze Polar M460 review of koop de hem meteen via de linkjes hieronder.

Polar M460 kopen

Polar M460 is een prima fietscomputer voor een erg scherpe prijs die voornamelijk echte trainingsbeesten als doelpubliek heeft.

Hij beschikt over de meest noodzakelijke functionaliteiten en je kan er verschillende (conditie-)testen mee uitvoeren. De Polar M460 biedt zowel de sportieve als fanatieke mountainbiker of wielrenner de beste trainingservaring en dat op elk niveau!

Wij hopen je met deze Polar M460 review meer dan voldoende geïnformeerd te hebben over de mogelijkheden van deze fietscomputer. Daarnaast wensen we je in elk geval veel fiets- en trainingsplezier wanneer jij beslist de Polar M460 in huis te halen!

Voldoet de Polar M460 toch niet helemaal aan al jouw wensen, dan verwijzen we je graag door naar onze complete fietsnavigatie koopgids. In deze uitgebreide gids vind je een overzicht van alle toestellen en opties die er momenteel te verkrijgen zijn:

Beste fietsnavigatie koopgids >>

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”