R2B telefoonhouder test & review (2022); model “Delft” getest

R2B telefoonhouder Delft

R2B is een Nederlands merk opgericht door drie jonge ondernemers. Ze zijn gespecialiseerd in kwaliteitsaccessoires voor telefoons, laptops en tablets. In hun ondertussen ruime assortiment zitten ook verschillende telefoonhouders voor op de fiets. Wij kregen de vraag of we een R2B telefoonhouder wilden testen. We kozen voor het robuuste “Delft” model dat ook zijn mannetje zou moeten staan op ruig en onverhard terrein, ideaal dus voor mountainbikers…

De vele positieve reviews van andere gebruikers op bol.com waren alvast veelbelovend, maar toch wilden we zelf ontdekken of deze telefoonhouder écht geschikt is om te gebruiken op de mountainbike. In deze review ontdek je alles over de R2B Delft telefoonhouder en kom je te weten of deze telefoonhouder een geschikte keuze is voor stevige ritten op onverhard terrein.

Dit is de R2B telefoonhouder model Delft

De mannen van R2B zijn met deze “Delft” telefoonhouder niet aan hun proefstuk toe. Ondertussen staat de teller qua telefoonhouders op 5. Het model Delft is zowel voor de fiets maar ook voor de motor bedoeld. Dit model is bestand tegen schokken en vibraties waardoor je deze dus ook offroad (of op slechte Belgische wegen en fietspaden) zou kunnen gebruiken…

R2B telefoonhouder Delft

Hoewel de andere modellen ook geadverteerd worden als geschikt voor de mountainbike leek het model Delft ons het beste voor de mountainbike wegens het robuuste uiterlijk van de telefoonhouder.

R2B telefoonhouder Delft; unboxing, installatie en eerste indruk

Unboxing, wat zit er in de doos?

In de verpakking vind je naast de telefoonhouder de bevestigingsklem met daarin een viertal rubberen spacers. Hierdoor is de klem op haast alle diktes van sturen te monteren.

R2B telefoonhouder inhoud

Naas te telefoonhouder en de klem zit er nog een korte handleiding in de doos en een bedankbriefje met QR-codes die je kan scannen. Via deze QR-codes kan je een review achterlaten of kom je terecht bij de klantenservice moest je niet tevreden zijn over de telefoonhouder.

Eerste indruk

Wat me meteen opviel is dat de telefoonhouder zelf erg robuust, stevig en oerdegelijk aanvoelt. Nog belangrijker is de kwaliteit van de klem, want deze bepaald natuurlijk of de telefoonhouder ook daadwerkelijk netjes op je stuur blijft zitten. Ook de klem oogde vrij stevig.

Wat me meteen opviel was dat deze telefoonhouder de smartphone via de boven- en onderkant vastklemt. Voordeel hiervan is dat je de knoppen op de zijkant van de smartphone nog zonder problemen kan bedienen. Bij een andere telefoonhouder die ik getest heb zat de klemming precies op de knoppen wat niet erg praktisch was.

Montage en installatie

Om de telefoonhouder op de klem te bevestigen moet je de universele kogel nog even in de achterkant van de telefoonhouder drukken. Dit ging in eerste instantie best moeizaam, mede omdat ik wat schrik had om het ding meteen te slopen. Dat wantrouwen bleek uiteindelijk helemaal niet nodig…

R2B telefoonhouder Delft

Belangrijk is wel dat je de extra moer niet vergeet mee te monteren. Dit is met name belangrijk omdat je de telefoonhouder zowel horizontaal als verticaal kan monteren. Door de moer extra aan te draaien kan deze niet plots van positie veranderen tijdens het fietsen.

Hoewel ik de moer in eerste instantie zeker niet TE vast gedraaid had, kreeg ik hem de eerste keer niet meer los. Met een extra inspanning lukte het even later wel. Vast is vast mag je bij deze moer dus zeker wel letterlijk nemen. Maar zelfs minder vast aangespannen kon de kogel niet van positie veranderen.

R2B telefoonhouder Delft klemsysteem

Om de smartphone in de telefoonhouder te plaatsen kan je de bovenste klem omhoog trekken. Op die manier maak je de opening groter en kan je ook grotere telefoons in de houder plaatsen.

Eigenschappen en functies van de Delft telefoonhouder

Voor ik de telefoonhouder op de mountainbike monteerde wou ik nog even alle mogelijkheden, functies en eigenschappen van deze Delft telefoonhouder kennen zodat ik deze op de best mogelijk manier kon gaan testen. De belangrijkste eigenschappen en functies van deze R2B telefoonhouder kan je hieronder ontdekken.

R2B telefoonhouder Delft eigenschappen

360 graden rotatie

De R2B telefoonhouder kan je zowel horizontaal als verticaal op het stuur van je fiets monteren. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je gaat navigeren met jouw smartphone. Door de telefoonhouder horizontaal te plaatsen heb je een breder/ander zicht op de kaart en de route.

In horizontale positie zit de telefoonhouder en smartphone meer in lijn met je stuur wat me op offroad of smalle paden wel een voordeel lijkt te zijn. Ook bij een valpartij is zowel de houder als de smartphone mogelijk wat beter beschermd. Dus zeker leuk en praktisch dat deze mogelijkheid er is.

Door de moer los te draaien kan je de telefoonhouder van positie veranderen dankzij de universele kogel die 360° draaibaar is. Eens je de juiste positie gevonden hebt moet je de moer weer opnieuw vast zetten.

Safety Lock Systeem

R2B telefoonhouder Delft safety lock

Achteraan de telefoonhouder zit een klein knopje waarmee je de smartphone in het klemsysteem kan vastzetten. Door het knopje in de gelockte stand te zetten krijg je het klemsysteem niet meer open en kan de smartphone er dus niet meer uit.

Met een simpele klik op deze knop is de klem snel weer los en kan je de smartphone uit de telefoonhouder nemen. Dit werkt feilloos en is een extra zekerheid en bescherming voor jouw smartphone.

Anti-slip siliconen

R2B telefoonhouder anti-slip

De telefoonhouder zelf is voorzien van een laagje anti-slip siliconen. Hierdoor blijft de smartphone extra goed in de houder zitten. In combinatie met het klemsysteem zit de smartphone op die manier heel erg stevig vast en kan deze geen kant meer op.

Geschikt voor moderne smartphone’s van 4 tot 7 inch

De Delft telefoonhouder is geschikt voor smartphones van 4 tot en met 7 inch. De meeste hedendaagse smartphones passen dus zeker in deze telefoonhouder. Echter zijn er natuurlijk ook nog mensen met een kleiner formaat smartphone. Zo heeft Elke nog een wat ouder model van de iPhone SE en deze past dus niet in de telefoonhouder.

Mijn iPhone 12 (met doorzichtig hoesje) past wel perfect en zit héél erg stevig vast in de telefoonhouder.

Rubberen anti-slip strips

R2B telefoonhouder klem en spacers

Dankzij de 4 meegeleverde rubbers kan je deze R2B telefoonhouder op meerdere sturen met verschillende diameters monteren. Afhankelijk van de dikte van je stuur kan je één of meerdere rubbers tussen de stuurclip plaatsen. Zo voorkom je meteen ook extra wrijving en eventuele lakschade tussen de clip en het stuur.

R2B telefoonhouder Delft getest

De eerste indruk van deze R2B telefoonhouder in het Delft model was alvast goed. De houder zelf daar had ik hoegenaamd geen twijfels over. Naar de kwaliteit van de stuurclip was ik echter wel benieuwd, want de kwaliteit en stevigheid van dit onderdeel zou deze telefoonhouder maken of kraken.

Nog even de telefoonhouder op het stuur van mijn mountainbike monteren en het testen kon beginnen.

Montage

De montage is in principe niet erg moeilijk. Eénmaal je de beste positie hebt bepaald is het kinderspel om deze met de stuurclip en schroefsleutel vast te zetten. Afhankelijk van de positie op het stuur moet je nog even uitvogelen hoeveel rubberen spacers je tussen de clip gaat plaatsen. Hoe dichter bij de stuurpen, hoe minder of zelfs geen spacers je nodig zal hebben aangezien een mtb-stuur daar meestal wat dikker is.

R2B telefoonhouder Delft

In verschillende reviews had ik al gelezen dat de telefoonhouder in alle omstandigheden goed bleef zitten. Natuurlijk kan je “alle omstandigheden” nogal ruim interpreteren.

Vandaar dat ik de telefoonhouder voornamelijk in het bos en op oneffen en technisch terrein met hobbels, wortels en stenen heb getest.

Testresultaten

Ondertussen hebben we al meerder telefoonhouders kunnen testen. Om ook onderling een vergelijk te kunnen maken gebruik ik in eerste instantie altijd dezelfde stukjes in het bos om de kwaliteit en robuustheid van een telefoonhouder en met name het bevestigingssysteem te testen.

R2B telefoonhouder Delft stuurbevestiging

Stevig afdalen

De belangrijkste test voer ik altijd uit op een stevige afdaling vol met wortels waar je helemaal door elkaar geschud wordt. Zit de telefoonhouder na deze afdaling nog op dezelfde plek op het stuur als daarvoor dan kan je er wel van uit gaan dat de telefoonhouder doet wat hij moet doen. In het verleden bengelde er al wel eens een telefoonhouder ondersteboven na deze afdaling…

Gelukkig was dit bij de R2B telefoonhouder helemaal NIET het geval. De telefoonhouder verroerde geen vin en zat na de afdaling, waar ik bewust over elke wortel heen stuiterde, nog steeds exact op dezelfde plaats op het stuur. Dit was ook na meerdere malen de afdaling genomen te hebben nog steeds het geval.

Typische mtb paden

En ook vlakkere paden met hier en daar wat putten, wortels en stenen waren voor de R2B telefoonhouder helemaal geen probleem. Ik moet eerlijk toegeven dat ik best wel onder de indruk was dat deze telefoonhouder zo goed blijft zitten op het stuur.

In mijn ogen is het wel belangrijk dat je de klem goed stevig vastschroeft op het stuur, anders krijg je misschien wel andere resultaten, zeker wanneer het pad niet biljartvlak is.

Kleine en grote jumps en drops

Ik maakte ook nog enkele korte jumps om te zien of telefoonhouder ook in dit geval mooi en roerloos op het stuur zou blijven zitten. Dit was niet altijd het geval, al moet ik wel toegeven dat de R2B telefoonhouder maar lichtjes verschoof.

Dus hier en daar een jump over een wortel of tak zal zeker geen kwaad kunnen. Stevigere jumps en drop-offs lijken me anderzijds wel wat teveel van het goede voor deze telefoonhouder.

Conclusie

De R2B telefoonhouder Delft was voor mij een aangename verrassing. De houder bleef erg goed en stevig zitten. Stevige jumps en drop-offs zijn echter niet besteed aan deze telefoonhouder.

Voor de typische mtb-routes in Vlaanderen en Nederland is de R2B telefoonhouder Delft in mijn ogen absoluut een topper om te gebruiken. Op deze telefoonhouder kan je vertrouwen.

De smartphone zit dankzij het klemsysteem, de anti-slip siliconen en de Safety Lock muurvast in de houder. Je smartphone zal er dus zeker niet uitvallen, dat lijkt me quasi onmogelijk.

Nadelen van de R2B telefoonhouder Delft

Hoewel ik zeker aangenaam verrast was door de kwaliteit van deze telefoonhouder zijn er natuurlijk ook wat dingetjes die ik minder vond. Onderstaand vind je enkele nadelen die ik tijdens het gebruiken en testen ondervonden heb.

Omvang

Een onvermijdelijk nadeel is de omvang van deze telefoonhouder. Smartphones moeten tegenwoordig zo groot mogelijk zijn waardoor ook de smartphone houders van een aanzienlijke omvang zijn. Gevolg ervan is dat er een aardige kluit van een telefoonhouder op je stuur komt te staan.

Persoonlijk heb ik het liever wat compacter, maar ik ben dan ook een gps-gebruiker in plaats van een smartphone gebruiker… Dit nadeel geldt natuurlijk voor elke telefoonhouder.

Niet waterdicht

Omdat de telefoonhouder geen hoesje bevat waarin je je smartphone kan plaatsen moet je er rekening mee houden dat deze dus nat kan worden indien het regent. Ook modder en stof kan op die manier op de smartphone terechtkomen. Wil je dit voorkomen dan moet je dus zelf een waterdicht hoesje of zakje voorzien om je smartphone te beschermen.

Moer

De moer, om de telefoonhouder naar horizontale of verticale positie te switchen, vond ik ongemakkelijk, zeker wanneer je dit wil aanpassen terwijl de houder al op het stuur staat. Onderweg wou ik switchen naar de horizontale stand maar ik kreeg de moer wederom niet goed los.

Je kan er ook niet zo heel erg goed bij wanneer de houder gemonteerd is. Het hele ding losschroeven in het bos zag ik niet zitten. Om dit ongemak te voorkomen zet je de telefoonhouder dus thuis al best in de juiste positie.

Niet geschikt voor kleinere smartphones

Ik wou Elke, mijn vriendin, ook op pad sturen met deze telefoonhouder. Zij is niet zo te vinden voor extreem grote smartphones en heeft nog een compactere iPhone SE. Deze past dus niet in de telefoonhouder wat natuurlijk wel jammer is. Mijn iPhone 12 paste dan wel weer als gegoten…

Minder geschikt voor drops en jumps

Hoewel de R2B telefoonhouder erg stevig en stabiel bleek te zijn zou ik er zeker niet mee gaan downhillen, een bikepark bezoeken of uit de kluiten gewassen drops en jumps nemen. Al lijkt me dat sowieso nooit het beste plan met je (dure) smartphone…

Is de R2B telefoonhouder Delft geschikt voor mountainbikers?

De R2B telefoonhouder Delft is uiteraard geschikt voor e-bikes, stadsfietsen, racefietsen en zeker ook voor gravelbikes.

Daarnaast is deze in mijn ogen ook zeker en vast geschikt om te gebruiken op de mountainbike. Weliswaar zou ik het wel houden bij de crosscountry parcoursen en toertochten in Vlaanderen en Nederland.

Hier en daar een stevige of technischere passage kan deze telefoonhouder zonder problemen aan. Ook hobbeligere paden met kuilen, stenen en wortels is geen enkel probleem.

Voor het ruigere werk zoals bikeparken, enduro en downhill zou ik de telefoonhouder toch even aan de kant laten.

Onderstaand vind je nog een beknopt overzicht van alle voordelen van deze telefoonhouder:

  • Smartphone zit stevig in de houder dankzij het klemsysteem, anti-slip siliconen en Safety Lock;
  • De houder op het stuur is stabiel, robuust en verroert geen vin op traditionele mtb-parcoursen;
  • Je kan de houder zowel horizontaal als verticaal op het stuur plaatsen;
  • Smartphone is makkelijk en snel uit de houder te halen (bijvoorbeeld om even een foto te maken);
  • Past op elk stuur dankzij de verschillende rubberen spacers;
  • Klemming langs de boven- en onderkant zorgt ervoor dat de knoppen aan de zijkant bereikbaar blijven.
R2B telefoonhouder Delft

R2B; drie vrienden met een passie voor ondernemen

Remy, Renzo en Stef zijn drie jonge ondernemers die al sinds hun kindertijd vrienden zijn. Die vriendschap en hun gedeelde passie voor ondernemen zorgde ervoor dat ze in 2018 R2B opgericht hebben.

Tijdens hun studies werd het online kopen steeds populairder en merkten ze dat de vraag naar kwalitatieve en duurzame producten steeds groter werd. Naast de productkwaliteit vinden zij dat ook dat het hele aankoopproces een leuke en aangename beleving moet zijn.

Zo vinden ze het belangrijk dat hun producten tijdig geleverd worden binnen één werkdag en dat zowel in België als in Nederland. De bezorging in Nederland is dan weer volkomen gratis en ben je niet tevreden dan kan je binnen 30 dagen retourneren.

Daarnaast krijg je ook 1 jaar garantie en kan je levenslang genieten van hun vlotte en makkelijk te bereiken klantenservice. Heb je een probleem of zelfs een suggestie dan denken deze ondernemers graag met je mee!

Voor kwalitatieve producten en een totaalbeleving moet je dus bij R2B zijn. Naast telefoonhouders voor zowel fiets, motor als auto maken ze ook nog handige en praktische accessoires voor laptops en tablets. Neem dus zeker eens een kijkje in het ruime assortiment producten van R2B.

Welke R2B telefoonhouders zijn er nog meer en wat zijn de verschillen?

Steeds vaker gebruiken we de smartphone ook tijdens het fietsen. Dat is niet gek want de hedendaagse smartphones kunnen, los van de batterijduur, haast net zoveel als een fiets gps.

Daar komt nog eens bij dat haast iedereen wel een smartphone heeft. Een extra toestel in de vorm van een fiets gps is dus niet per sé nodig. Wat wel noodzakelijk is is natuurlijk een stevige telefoonhouder, zeker als je deze offroad denkt te gaan gebruiken.

Bij R2B hebben ze momenteel 5 verschillende telefoonhouders. Met het “Delft” model heb je ondertussen uitgebreid kennis kunnen maken. Echter zijn er dus nog 4 andere mogelijke telefoonhouders die je in huis kan halen.

In tegenstelling tot het “Delft” model kan je ook kiezen voor de waterdichte modellen “Leiden” en “Den Haag”. Deze telefoonhouders zijn voorzien van een waterdichte zak waarin je je smartphone kan plaatsen. Daarnaast is er ook opbergruimte voor sleutels en pasjes voorzien.

Het model “Gouda”, dat voornamelijk voor de stadsfiets, e-bike en racefiets geschikt is, bevestig je doormiddel van een kliksysteem. Deze telefoonhouder kan je eveneens horizontaal en verticaal op het stuur plaatsen.

Het model “Rotterdam” is voorzien van elastieken om de smartphone te bevestigen. Deze lijkt in onze ogen het minst geschikt om offroad te gebruiken. Net als alle andere R2B telefoonhouders kan je deze zowel in horizontale als verticale positie gebruiken.

Conclusie

De R2B telefoonhouder in het model Delft heeft onze test met glans doorstaan, zeker op het terrein waarop ikzelf voor 90% van de tijd rijdt. Zelfs op een stevige wortelpassage en diverse schotterpaden staat deze telefoonhouder zijn mannetje en blijft hij roerloos op het stuur zitten.

Het spreekt voor zich dat deze telefoonhouder uiterst geschikt is voor elke fietser die een robuuste en betrouwbare telefoonhouder zoekt. Ga je echter wel eens een offroad paadje in of ben je een fanatieke mountainbiker dan durft het met andere telefoonhouders wel eens mis gaan. Met de R2B telefoonhouder is dat niet het geval.

De review score van 4,7 op bol.com bevestigd enkel onze testresultaten dat deze telefoonhouder er eentje van hoge en betrouwbare kwaliteit is.. Uiteraard zijn er ook wat nadelen aan deze telefoonhouder. Of die opwegen tegen de vele voordelen, het robuuste karakter en de betrouwbaarheid op haast elk terrein dat moet je natuurlijk voor jezelf uitmaken.

Heb je de R2B telefoonhouder Delft of een ander model al een keertje gebruikt of ben je dat van plan? Laat het ons dan zeker weten in een reactie onderaan de pagina.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”