Sigma Rox 12.0 Sport review (2021) | Ontdek alles wat je moet weten over deze gps-fietscomputer

Sigma Rox 12 review

Wanneer je alles uit je trainingen wilt halen en optimaal gebruik wilt maken van technologie tijdens het mountainbiken, heb je een fietscomputer nodig. Dit is een elektronisch apparaat dat je op het stuur van je mtb bevestigt en waarmee je onder andere je afgelegde afstand en snelheid meet. Tegenwoordig beschikt haast elke fietscomputer over gps, zo ook de Sigma Rox 12.0 Sport, waarover je in deze review alles te weten komt.  

Sigma Rox 12

Sigma fietscomputers 

Sigma Sport heeft al flink wat fietscomputers op de markt gebracht. Sommigen alleen met gps, anderen draadloos en met extra functies. Met de komst van de Rox fietscomputers biedt Sigma Sport haar klanten meer mogelijkheden.

In 2018 kwam de Sigma Rox 12.0 sport om de hoek kijken: be a Roxstar. Trainen en navigeren op een nieuw niveau! Dankzij extra kaartfuncties, trainingsmogelijkheden en een krachtige hardware kun je met de Sigma Rox 12.0 sport nieuwe wegen en mogelijkheden ontdekken.

Eind 2021 worden er nog 3 nieuwe toestellen op de markt gebracht:

 • Rox 11.1 EVO: strong and colorful, met meer dan 150 functies voor binnen- en buitentrainingen. Check zeker onze uitgebreide review over deze fietscomputer:
  Sigma ROX 11.1 EVO test en review >>
 • Rox 4.0: all you need and more. Hiermee worden 30 functies aangeboden die je op de fiets kunt gebruiken. Deze fietscomputer heeft een ingebouwde luchtdruksensor die helpt hoogtes te bepalen en het 2.4 inch display is gemakkelijk afleesbaar tijdens het mountainbiken.
 • Rox 2.0: keep it simple. Een fietscomputer met gps voor recreatieve sporters die niet veel geld willen uitgeven, maar wel een fijn elektronisch fietsmaatje willen. 

Over Sigma 

Sigma Sport is gevestigd in Nederland en Duitsland en levert producten aan de gehele Benelux. Het merk onderscheidt zich door de techniek van haar producten en blijft daardoor groeien.

Dankzij de nieuwste Duitse technologie laat Sigma Sport haar producten optimaal functioneren en biedt zij haar klanten plezier tijdens het sporten. Alle producten hebben een CE-keurmerk en zijn van goede kwaliteit. “Niet één product verlaat ons magazijn zonder intensieve controle op functionaliteit.”

Haar doel is om steeds nieuwe productideeën te introduceren tegen slimme prijzen. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve batterijverlichtingen en hartslagmeters. 

Sigma Rox 12.0 Sport

Met de Sigma Rox 12.0 brengt Sigma Sport navigatie en training naar een nieuw niveau. Deze gps-fietscomputer beschikt namelijk over nieuwe kaartfuncties en allerlei nieuwe trainingsmogelijkheden. Bovendien heeft hij een krachtige hardware, waardoor je er nog beter op kunt vertrouwen!

De Rox 12.0 heeft een professioneel trainingssysteem en kan gemakkelijk bediend worden middels de grote knoppen op het display én het touchscreen. In dat opzicht werkt hij net als een smartphone. Je kunt hem ook bedienen met handschoenen aan. Gebruik daarvoor de knoppen aan de onderkant en zijkant van de fietscomputer.

In deze Sigma Rox 12.0 review ontdek je waarom je precies deze gps-fietscomputer mee moet nemen wanneer je de weg opgaat. Het is namelijk het perfecte fietsmaatje! 

IMAGE PRODUCT DETAILS
Sigma-Rox-12-standaard
Sigma Rox 12 Sport
 • Sigma Rox 12
 • Standaard & out-front mount
 • Micro-usb kabel
 • Handleiding
Sigma-Rox-12-pakket
Sigma Rox 12 Sport bundel
 • Sigma Rox 12
 • Standaard mount & out-front mount
 • Hartslagband & zender
 • Cadanssensor
 • Micro-usb kabel
 • Handleiding
Sigma-Rox-12-covers
Sigma Rox 12 Sport covers
 • 3 kleuren (geel, oranje, blauw)

Design & looks

De Sigma Rox 12.0 sport wordt standaard geleverd in de kleur wit of grijs. Vind je die kleuren wat eentonig, gebruik dan een van de drie extra covers om meer kleur aan te brengen! De covers in geel, oranje en blauw zijn apart te verkrijgen.

Hierdoor kun je de fietscomputer zelfs matchen met de kleur van je mountainbike of sportoutfit! De Sigma Rox 12.0 sport weegt 125 gram en is gemaakt van kunststof materiaal. De afmetingen zijn 11,5 x 5,9 x 1,7cm. 

Hoe werkt de Sigma ROX 12.0 Sport?

De Sigma Rox 12.0 sport heeft 6 knoppen en een 3 inch kleurentouchscreen, waardoor hij gemakkelijk te bedienen is. Bovenin aan de rechterkant zit de aan/uitknop. Wanneer je deze twee tot drie seconden ingedrukt houdt kun je de fietscomputer in- of uitschakelen. 

Swipe naar links en rechts of gebruik de knoppen om door het menu te scrollen en de verschillende opties te bekijken en te gebruiken. Bovendien kun je het scherm nog van boven naar beneden of van beneden naar boven swipen om verschillende instellingen aan te passen. 

Wil je beginnen met een training, druk dan op de rechterknop van de Sigma Rox 12.0 sport. Ben je klaar met trainen, dan stop je je work-out door op de linkerknop te drukken. Vervolgens kies je voor opslaan of verwijderen en ga je terug naar het beginscherm door op de homebutton te drukken. 

Aan de onderkant van deze Sigma Rox zit een Micro USB-aansluiting om hem op te laden. Ook is er een aansluiting voor een SD-kaart, mocht je extra geheugen nodig hebben. 

Gezondheidsvoordelen, trainingen en workouts

Ben je op zoek naar een professioneel trainingssysteem dat niets te wensen over laat? De Rox 12.0 sport geeft je de mogelijkheid om zoveel sportprofielen te configureren als je wilt. Gebruik de 6 verschillende trainingsdisplays en 30 verschillende templates om de fietscomputer helemaal naar jouw smaak en wensen in te stellen.

Sigma Rox 12 profielen

Kies voor een numerieke of grafische weergave en maak verbinding met sensoren door middel van van ANT+ en BLE. Het is mogelijk om voor aanvang van een training een work-out aan te maken om direct uit te voeren.

Maar de innovatieve navigatie kent geen grenzen. Daardoor kun je ook spontaan een route kiezen en ontdekken waar dit je brengen zal. Gebruik de Draw My Route functie om je te laten verrassen. Je kunt hierbij steeds kiezen uit drie opties: de gemakkelijkste, kortste of meest aanbevolen route.

Of geef zelf aan waar je naartoe wilt door een adres of plaatsnaam in te vullen. Je kunt ook tussenbestemmingen toevoegen aan een reeds bestaande route of bepaalde punten overslaan tijdens het mountainbiken, wanneer je liever doorfietst. Download bovendien kaarten van over de hele wereld, helemaal gratis! 

Overige functionaliteiten 

Wil je de Sigma Rox 12.0 sport kopen, dan kan je nog veel meer verwachten: verschillende routingopties, gedetailleerde OSM-kaarten, StravaLive segmenten en een Wifi-verbinding voor de overdracht van gegevens. Sigma Rox 12.0 sport is compatibel met Di2, eTap, EPS V3 en met Rotor 2INpower. 

Maar daar blijft het niet bij. De Sigma Rox 12.0 kun je ook op de e-bike gebruiken. Hierdoor krijg je altijd de specifieke waarden, actieradius, trapondersteuning of accustand te zien. Bovendien is het 4GB interne geheugen uit te breiden met een 128GB MicroSD-kaartje. De accu gaat bovendien tot 16 uur mee en tot 40 uur in “low-power” mode.. 

De snelle fietscomputer heeft een goed reactievermogen en het bijzondere is: hoe meer zonlicht op het display schijnt, des te beter het leesbaar wordt. Dat komt door het transflectieve 3 inch kleurendisplay. 

Technologische extra’s 

Zoals we al even genoemd hebben, beschikt Sigma Rox 12.0 sport over Wifi-verbinding. Hiermee kun je al jouw trainingsgegevens gemakkelijk synchroniseren naar andere apparaten. Nadat je een training hebt opgeslagen zal de Rox 12.0 automatisch beginnen met synchroniseren zodra hij verbinding heeft met Wifi. 

Alle trainingsgegevens worden via de SIGMA RIDE app geregistreerd en geanalyseerd en in de SIGMA CLOUD opgeslagen. Het is ook mogelijk om trainingen vanaf de SIGMA RIDE app of andere apps (o.a. Strava en TrainingPeaks) te uploaden naar de Rox 12.0. De mogelijkheden voor gevarieerde trainingen worden daardoor eindeloos! 

Let op: De app “gpsies” is ondertussen van naam verandert en is nu te vinden onder de naam “alltrails“.

Synchroniseren met de SIGMA RIDE app 

Met de gratis SIGMA RIDE app kun je nog meer uit je Sigma Rox 12.0 sport halen. Hij helpt je bij het behalen van je persoonlijke doelen en helpt om statistieken en gegevens te analyseren. Zo kun je gemakkelijk je sportprestaties verbeteren en jezelf blijven uitdagen.

Dankzij deze app worden de snelheid, afstand, hoogtes, verbrande calorieën, het bereik en andere doelen inzichtelijk gemaakt. Het is daardoor niet alleen een heel handige app, maar ook nog eens een extra motivatie voor elke mountainbiker!

Dankzij de SIGMA RIDE app kun je je behaalde resultaten bovendien gemakkelijk delen via social media of WhatsApp. Zo laat je je vrienden en familie ook weten hoe goed jij bezig bent! 

Sigma Rox 12 sport mount

Wat natuurlijk erg belangrijk is is de manier waarop je de fietscomputer op je fiets of mountainbike kan bevestigen. Wanneer je de Sigma Rox 12 koopt krijg je er standaard twee mounts bijgeleverd.

Enerzijds de gewone mount die je op je stuur of stuurpen monteert. Daarnaast krijg je nog een “voorsteun” of “out-front mount” gratis erbij, waardoor de Fietscomputer vóór je stuur komt te zitten.

 Rox 12 mounts

Sigma Rox 12 bundel

Net als bij de meeste fietsnavigatie-toestellen kan de Sigma Rox 12 sport veel meer dan navigeren en routes volgen alleen. Het meten van jouw prestaties om ze achteraf haarfijn te kunnen analyseren wordt nog makkelijker wanneer je gebruikt maakt van verschillende sensoren.

Sensoren zoals een hartslagmeter, snelheidsmeter en candanssensor zorgen ervoor dat alles wat jij op jouw fiets of mountainbike correct wordt gemeten en weergeven.

De sensoren zitten niet standaard bijgeleverd maar kan je wel samen met de Sigma Rox 12 in de sensorenbundel aankopen. Naast de fietscomputer, mounts, usb-kabel en handleiding zit er in deze bundel een hartslagband en zender, snelheidsmeter en trapfrequentiemagneet (cadans). Uiteraard zit ook het nodige materiaal bijgeleverd om alle sensoren veilig en stevig te monteren.

Sigma Rox 12 bundel

Waarom de Sigma Rox 12.0 sport kopen? 

We hoeven je waarschijnlijk niet opnieuw te vertellen waarom de Sigma Rox 12.0 sport zo’n fijne gps-fietscomputer is. Toch vatten we graag nog even kort samen wat de belangrijkste redenen zijn om de Sigma Rox 12.0 te kopen: 

 • Geen handleiding nodig door het eenvoudige gebruik; 
 • Snel reactievermogen, krachtige hardware; 
 • Te koppelen met sensoren, zoals hartslag-, cadans- en snelheidssensor; 
 • Veel mogelijkheden om de interface naar jouw persoonlijke voorkeur aan te passen;
 • Verschillende fietsprofielen in te stellen; 
 • Eenvoudig te synchroniseren via Wifi; 
 • Compatibel met StravaLive en TrainingPeaks; 
 • Batterij gaat bij normaal gebruik een hele dag mee.

De Sigma Rox 12.0 kan heel veel, heeft een handig formaat en ziet er modern uit. Hij is eenvoudig te bedienen, zowel via de knoppen als het touchscreen en kan daardoor ook tijdens het mountainbiken bediend worden. Zelfs met handschoenen aan!

Bovendien kun je de batterijduur verlengen door de schermhelderheid te verlagen. Dit verandert niets aan de leesbaarheid van het scherm. 

Sigma Rox 12.0 sport bestellen 

Ga je de Sigma Rox 12.0 sport kopen, dan kan dat op twee manieren. Koop alleen de gps-fietscomputer en krijg een houder, micro-USB kabel en bevestigingsmateriaal meegeleverd.

Of kies voor de set waar – naast deze extra’s – ook sensoren bij zitten om je sportprestaties nog beter te meten. Zo kun je met de borstriem nauwkeurig je hartslag meten. Bovendien bevat de set een Bluetooth-zender met snelheid- en trapfrequentiemagneet. In de meegeleverde handleiding staat precies hoe je deze in gebruik neemt.

IMAGE PRODUCT DETAILS
Sigma-Rox-12-standaard
Sigma Rox 12 Sport
 • Sigma Rox 12
 • Standaard & out-front mount
 • Micro-usb kabel
 • Handleiding
Sigma-Rox-12-pakket
Sigma Rox 12 Sport Bundel
 • Sigma Rox 12
 • Standaard mount & out-front mount
 • Hartslagband & zender
 • Cadanssensor
 • Micro-usb kabel
 • Handleiding
Sigma-Rox-12-covers
Sigma Rox 12 Sport covers
 • 3 kleuren (geel, oranje, blauw)

De Sigma Rox 12 Sport is zeker en vast een goede keuze wanneer je net dat tikkeltje extra verlangt van jouw fietsnavigatie. Echter kunnen we begrijpen als deze Sigma ofwel teveel van het goede is of toch net wat te weinig functionaliteiten naar jouw wensen heeft. Is dat het geval bekijk dan zeker onze complete fietsnavigatie koopgids waar we alle toestellen van het moment in detail bekijken, op die manier vind je dé fietsnavigatie die echt bij je past:

Beste fietsnavigatie koopgids >>

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Laat het ons weten in een reactie!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”