SKS Rennkompressor NXT; dé retro pomp in een modern jasje

SKS Rennkompressor NXT fietspomp

Ben je al wat langer actief in de fietswereld dan heb je vast en zeker al gehoord van de Rennkompressor van SKS. Deze fietspomp werd in de jaren 60 specifiek ontwikkeld voor de professionele wielersport. De stamvader van alle vloerpompen werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat daarvan is de SKS Rennkompressor NXT.

Deze hightech fietspomp werd overgoten met subtiele details en retrokenmerken van de originele Rennkompressor. Hoe deze NXT-level fietspomp er precies uitziet en wat deze allemaal in zijn mars heeft ontdek je in dit artikel.

SKS Rennkompressor, van vroeger tot nu

Inmiddels zijn er, sinds de allereerste productie van de originele Rennkompressor in 1966, meer dan een miljoen exemplaren geproduceerd. En deze originele fietspomp wordt tot op heden nog steeds gebruikt zowel bij de hobbyfietser als in het professionele circuit.

Op de originele pomp kreeg je al standaard 5 jaar garantie, echter bleek dat totaal overbodig te zijn want de pomp gaat eigenlijk nooit stuk. Daarnaast kan je nu nog steeds alle onderdelen verkrijgen moest er toch een keertje iets stuk gaan.

Je oude getrouwe Rennkompressor hoef je dus nog niet meteen te bedanken voor bewezen diensten en te vervangen door de nieuwe SKS Rennkompressor NXT… of toch?

SKS Rennkompressor NXT

Ontdek de functies en eigenschappen van de SKS Rennkompressor NXT

Bij deze nieuwe Rennkompressor borduurt SKS verder op de originele Rennkompressor, en dat is natuurlijk helemaal niet gek. Deze opvolger werd zoals steeds in eigen huis ontwikkeld in Sundern, Duitsland.

De nieuwe SKS Renkompressor NXT combineert innovatie met traditie en dat zie je ook meteen terug als je deze pomp even bekijkt. De handgreep van deze fietspomp is net zoals voorheen gemaakt uit beukenhout. Deze keer werd de dopmoer achterwege gelaten waardoor de pomp nog beter in de hand ligt en je zelfs makkelijk met één hand kan pompen.

SKS Rennkompressor NXT

Het handvat kan je ook weer demonteren zonder dat je er tools voor nodig hebt. En ook de voetjes zijn weer praktisch en kan je inklappen wat het vervoeren van deze pomp enkel maar vergemakkelijkt.

Maar de Rennkompressor NXT kreeg ook wat moderne touches mee in de vorm van het strakke Stealth-design.

Dankzij de aluminium voet met rubberen anti-slip blijft de pomp altijd goed staan. De hogere stalen buis zorgt dan weer voor een erg groot pompvolume. Net zoals de originele Rennkompressor kan je pompen tot maar liefst 16 bar, of je een dergelijk volume ooit nodig hebt is natuurlijk maar de vraag…

De manometer van deze SKS Rennkompressor NXT is extra groot waardoor je het display makkelijker kan aflezen. Naast de analoge versie is er ook een digitale versie te verkrijgen waarbij je het resultaat tot twee cijfers na de komma kan aflezen, zowel in PSI als BAR. Ook in het donker is het display erg makkelijk af te lezen.

De SKS Rennkompressor NXT is uitgerust met de Multi Valve ventielkop MV Easy die geschikt is voor alle soorten ventielen.

Conclusie

Heb je nog een originele werkende Rennkompressor in je schuur of werkhuis staan dan is de moderne variant van deze klassieker waarschijnlijk een zotte kost voor jou. Ben je echter nog op zoek naar een betrouwbare fietspomp waar je lang op zal kunnen rekenen dan is er eigenlijk maar 1 type waar je naar moet kijken en dat is de Rennkompressor. Al zijn wij ook erg te spreken over onze Air-X-Plorer Digi 10, ook een pomp uit het huis van SKS.

De Rennkompressor draait al meer dan 60 jaar mee in de fietswereld en dat wereldwijd. Jaarlijks gaan er nog steeds 25000 exemplaren over de toonbank wat heel wat wil zeggen over het vertrouwen in de kwaliteit van de Rennkompressor.

De nieuwe SKS Rennkompressor NXT kan je zowel in analoge als digitale versie verkrijgen. Op de analoge versie krijg je als vanouds maar liefst 5 jaar garantie. Op de digitale variant krijgt je twee jaar garantie.

Ben je dus op zoek naar een professionele fietspomp van hoge kwaliteit dan is de Rennkompressor NXT zeker en vast een goede keuze.

De subtiele retrokenmerken in combinatie met moderne toetsen zijn een streling voor het oog. De pomp is compact op te bergen en te transporteren, en dus makkelijk en ideaal om overal mee naar toe te nemen. Met maximaal 16 bar ben je er altijd van verzekerd dat je de juiste druk in jouw banden hebt zitten.

SKS Rennkompressor NXT

In België en Nederland verdeelt SKS zijn producten via bol.com en Amazon.nl. De Rennkompressor NXT kan je (binnenkort) in al zijn varianten verkrijgen bij deze webshops:

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”