NIEUW: Thule Epos fietsendrager; veelzijdig, innovatief en breed inzetbaar

Thule Epos fietsendrager

De Thule Epos is de nieuwste fietsendrager van Thule en wat voor één! Deze Thule Epos fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen in alle formaten! Dit werd mogelijk gemaakt dankzij het innovatieve telescopische bevestigingssysteem. Alleen daarom zou je deze Thule Epos al in huis willen halen, althans ik toch! Maar de Thule Epos fietsendrager heeft nog véél meer troeven…

Thule claimt met deze Epos de meest veelzijdige fietsendrager voor alle soorten fietsen ontwikkeld te hebben… Wij waren alvast benieuwd wat deze Thule Epos fietsendrager zo veelzijdig en innovatief maakt. In dit artikel ontdek je er alles over,… Het enige wat je daarna nog nodig hebt is een trekhaak!

Thule Epos telescopische bevestigingssysteem

Zelf heb ik ook een Thule fietsendrager, maar het is toch altijd wat gepuzzel als ik naast mijn eigen mtb nog een andere fiets (ongeacht het type) moet vervoeren. Net om die reden viel mijn mond open toen ik de Thule Epos voor het eerst te zien kreeg. Het telescopische bevestigingssyteem zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te puzzelen.

Thule Epos fietsendrager
Thule Epos voor 2 fietsen (links) en 3 fietsen (rechts)

De twee (of drie bij de Thule Epos voor 3 fietsen) telescopische armen kan je uitschuiven en kantelen naar believen. Hierdoor kan je echt elke fiets op de ThuleEpos fietsendrager monteren. Daarbij komt ook nog dat je de fietsen ook gewoon apart kan laden en lossen ongeacht waar ze op de fietsendrager staan. Zo hoef je na een vermoeiende rit zelfs niet meer na te denken welke fiets je waar moet plaatsen, het past altijd!

De draaiende kop en de verstevigde riemen zorgen ervoor dat je de fiets stevig kan vastmaken ofwel op het frame of aan het achterwiel. De extra rubberen laag op de riempjes voorkomt lakschade. Deze riemen werken op dezelfde manier als de riemen waarmee je de wielen vastzet op de fietsendrager. Eénmaal de fiets goed vastgeklemd is kan je deze ook op slot zetten via het geïntegreerde slot (met sleutel) op de telescopische arm.

Andere troeven van de Thule Epos

Naast het verbeterde gebruiksgemak dankzij de telescopische armen heeft de Thule Epos nog diverse andere troeven.

Hoog laadvermogen

De Thule Epos heeft een laadvermogen van 60kg. Dit wil zeggen dat je ook zwaardere e-bikes zonder zorgen kan vervoeren. Let wel op; de Thule Epos voor 3 fietsen heeft eveneens een maximaal laadvermogen van 60kg.

Minder risico op contact en lakschade

Dankzij het telescopische systeem kunnen de fietsen ook verder uit elkaar geplaatst worden. De afstand tussen de fietsen bedraagt op deze Thule Epos zo’n 25 cm. Hierdoor is er minder kans op contact tussen de fietsen en voorkom je mogelijke lakschade.

Geschikt voor alle type fietsen en brede banden

Met de Thule Epos kan je diverse soorten fietsen zonder zorgen vervoeren. Ook mountainbikes met een langere wielbasis (tot maximaal 1350 mm) kan je makkelijk op de Thule Epos vervoeren.

Thule Epos fietsendrager

De wielgoten zijn compatibel met 29″ wielen en banden tot 3,2″, waardoor je, op een fatbike na, de meeste fietsen zonder problemen en erg stevig kan vastzetten met de pompgespen met ratelmechanisme. Heb je een fiets met banden tot 5″ dan heb je een extra accessoire nodig.

De Thule Epos is opvouwbaar en makkelijk te vervoeren

Aangekomen op je reisbestemming? Of heb je thuis maar weinig opbergruimte? Dan heb je geluk want de Thule Epos kan je makkelijk en compact opvouwen. Zo kan je hem makkelijk stockeren wanneer je hem niet nodig hebt en kan je deze ook makkelijk in de koffer van de auto bewaren.

Thule Epos opvouwbaar

De Thule Epos heeft ook 2 geïntegreerde transportwielen en een handgreep waardoor je de fietsendrager makkelijk kan vervoeren, verplaatsen of ergens opbergen. Met een gewicht van respectievelijk 17,3 kg (2 fietsen) en 22,7 kg (3 fietsen) is dat natuurlijk geen overbodige luxe.

Kantelsysteem

De Thule Epos kan je ook makkelijk kantelen wanneer hij geladen is. Op die manier kan je ook nog gewoon in de koffer van de auto.

Thule Epos kantelsysteem

Snelle en veilige montage

Deze Thule Epos is een fietsendrager die je op de trekhaak van je auto dient te monteren. Dit gaat makkelijk en vliegensvlug. Wanneer de fietsendrager goed gepositioneerd is kan je deze vergrendelen met de handgreep met zelfstabiliserende koppeling.

Met de inbegrepen sloten van ABUS kan je de fietsendrager aan de auto vergrendelen en kan je daarnaast ook de fietsen zelf aan de fietsendrager vastmaken. Zowel de fietsendrager als de telescopische armen kan je op slot doen met het sleutelslot. Veiligheid ten top dus!

Thule Epos accessoires

Dat je veilig en zonder zorgen al jouw fietsen kan vervoeren met de Thule Epos staat gewoon vast. Betere kwaliteit ga je haast niet vinden en deze Thule Epos is gebruiksvriendelijker dan ooit. Naast de steengoede functies en eigenschappen kan je het gebruik van de Thule Epos nog uitbreiden met diverse accessoires.

Fietsreparatiehouder

Het meest opvallende accessoire is de fietsreparatiehouder. Heb je een probleempje aan je fiets dan kan je met dit hulpmiddel de Thule Epos omtoveren in een montagestandaard en heb jij beide handen vrij om aan de fiets te werken en het euvel te verhelpen.

Thule Epos fietsreparatiehouder

Opvouwbare rijgoot

Daarnaast kan je de opvouwbare rijgoot gebruiken om zwaardere fietsen, zoals e-bikes, vlotjes op de Thule Epos te plaatsen. Zo hoef je de fietsen niet op te heffen maar kan je ze op de fietsendrager rijden of begeleiden.

Extra ABUS slot

Hoewel de Thule Epos erg goed vergrendelt kan worden kan je nog een stapje verder gaan met het speciaal ontwikkelde Thule High Grade lock ontwikkeld door ABUS.

Thule Epos opbergtas

Wil je voorkomen dat de fietsendrager vuil of aangetast wordt wanneer hij opgeborgen is dan kan je de Thule Epos opbergtas gebruiken om de opgevouwen fietsendrager netjes in op te bergen.

Wheel straps fatbike

Heb je één of meerdere fietsen met banden breden dan 3,2″, zoals bijvoorbeeld een fatbike, dan heb je de Wheel straps nodig om de fietsen goed en veilig te kunnen bevestigen.

Thule Epos eigenschappen en compatibiliteit

De Thule Epos is enkel geschikt om op een trekhaak te installeren. De fietsendrager is uitgerust met een 13-pin elektriciteitsstekker. Heb je een 7-pins aansluiting dan kan je de Thule verloopstekker aankopen om de 13-polige stekker om te zetten naar een 7-polig model.

Er is uiteraard ook voldoende ruimte om een kenteken te bevestigen en de drager beschikt over de nodige verlichting en richtingaanwijzers. De drager kan vergrendelt worden aan de auto en is compatibel met One Key system (één sleutel voor alle sloten).

Heb je een wagen met reservewiel aan de buitenkant dan kan je de Thule Epos eveneens gebruiken.

Het laadvermogen bedraagt 60 kg en afhankelijk van welk model je kiest heeft de Thule Epos de volgende afmetingen:

  • 2 fietsen (LxBxH): 69 x 126 x 22 cm (69 x 27 x 73 cm opgevouwen)
  • 3 fietsen (LxBxH): 91 x 126 x 22 cm (91 x 27 x 75 cm opgevouwen)

Beide opties van de Thule Epos hebben een maximaal vermogen van 60 kg en zijn geschikt om alle type fietsen te vervoeren. Let wel op de maximale wielbasis van 1350 mm. De afstand tussen de fietsen bedraagt telkens 25 cm en je kan de fietsen in om het even welke volgorde laden en lossen.

De wielen worden vastgezet met de gekende pump buckles van Thule. Beide modellen kan je kantelen, ook als ze geladen zijn. Zo heb je altijd toegang tot de koffer van jouw auto.

De Thule Epos is enkel te verkrijgen in het zwart en weegt 17,3 kg (2 fietsen) of 22,7 kg (3 fietsen).

Thule Epos kopen?

De allereerste indruk van de Thule Epos gaf me een wow-gevoel. Zelf heb ik al een Thule fietsendrager, de Thule VeloSpace XT, maar bij het zien van de functies en mogelijkheden van de nieuwe Epos had ik gewild dat ik er nog geen had… Het telescopische bevestigingssysteem maakt het leven veel makkelijker zeker als ik vergelijk hoe ik soms moet puzzelen bij mijn huidige Thule fietsendrager…

Moest ik nog geen fietsendrager gehad hebben dan stond de Thule Epos met stip op de eerste plaats… Maar gelukkig gaat een Thule fietsendrager héél erg lang mee, want het prijskaartje van de Thule Epos is toch nog wat anders…

Hoewel het gebruiksgemak, de handige functies en zeer mooie eigenschappen van de Thule Epos in het voordeel spreken is het prijskaartje in mijn ogen toch een erg groot nadeel. De Thule Epos kost al gauw een slordige €1000. De prijs is beduidend hoger dan bij de reeds bestaande modellen die nog steeds oerdegelijk en betrouwbaar zijn. En ook bij de concurrentie kan je zelfs voor minder dan de helft van dat bedrag oerdegelijke fietsendragers verkrijgen…

Ben je zelf nog op zoek naar een fietsendrager, bekijk dan zeker de Thule Epos een keertje, want mooi is het allemaal wel. Kan je voorbij het hoge prijskaartje kijken dan ga je vast en zeker én heel erg lang plezier hebben van de Thule Epos. Op zich valt het prijskaartje nog mee als je er pakweg een 20 jaar plezier van kan hebben…

Heb je een beperkter budget of is de prijs je echt wat te absurd dan heb je zowel bij Thule als ook bij andere merken keuze te over om jouw mountainbikes (en andere fietsen) veilig te vervoeren. In onderstaand artikel ontdek je er alles over:

Beste fietsendrager voor mountainbikes op de trekhaak >>

Conclusie

Met de Thule Epos breiden ze bij Thule hun assortiment oerdegelijke fietsendragers van hoge kwaliteit verder uit. Deze nieuwe telg onderscheidt zich een beetje van de oudere modellen dankzij het telescopische bevestigingssysteem en de erg leuke accessoires zoals de fietsreparatiestandaard.

De combinatie van het nieuwe gebruiksgemak, de gekende kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van Thule zorgt er wel voor dat de Thule Epos een aardig prijskaartje heeft…

De Thule Epos is geschikt voor alle soorten fietsen en je kan ze in om het even welke volgorde laden en lossen. Daarnaast zorgt het telescopische systeem er ook voor dat er minder kans is op contact tussen de fietsen tijdens het vervoeren. De fietsen staan verder uit elkaar en je hoeft niet meer te puzzelen met de bevestigingsklemmen. Op die manier is de kans op lakschade meteen ook weer wat kleiner.

Het kantelsysteem en het feit dat je de Thule Epos kan opvouwen is ook een pluspunt. Daarnaast kan je de best zware fietsendrager makkelijk verplaatsen dankzij de geïntegreerde wielen en de handgreep.

De claim van meest veelzijdige fietsendrager, daar kunnen wij alvast niets tegen in brengen, want de feiten spreken in onze ogen voor zich. Gelukkig heb ik zelf nog een fietsendrager want anders was ik zeker en vast €1000 armer én een Thule Epos fietsendrager rijker!

Wij zijn alvast benieuwd of jij ook zo enthousiast wordt van de nieuwe Thule Epos en deze eventueel overweegt achter op je trekhaak te hangen. Laat het ons zeker weten in een reactie onderaan de pagina.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”