Alles over de DJI Osmo Action cam – Review

DJI Osmo Action review

Het is heerlijk om na een lange periode van het eeuwige thuiszitten je te begeven in de natuur. Je pakt je fiets en besluit de leukste plekjes in de omgeving op te zoeken.

Vanzelfsprekend wil je alles vastleggen van wat je onderweg te zien krijgt. Wanneer je dan achter elkaar mooie plekjes tegenkomt, moet je telkens weer van de fiets afstappen wil je een scherpe foto of video vastleggen. 

Is er hier een oplossing voor? Die is er zeker! Een action cam is perfect voor het opnemen van je foto’s. En daarbij leg je niet alleen de mooie plekjes vast, maar ook gelijk jouw hele rit!

De DJI Osmo Action is een voorbeeld van zo’n action cam. Deze wordt om vele redenen geprezen. Maar hoe goed is hij nu echt? Je leest het in deze DJI Osmo Action review!

DJI Osmo Action

Waarom een DJI Osmo Action?

Waarom de DJI Osmo Action terwijl er zoveel verschillende action cams op de markt zijn? Je kunt er lang over twisten, maar uiteindelijk heeft iedere action cam zo zijn voor- en nadelen. Echter, de DJI Osmo Action is er wel één van de buitencategorie. Dit heeft verschillende redenen.

Naast dat je een fantastische action cam met de nodige accessoires krijgt, komen er vele functies bij kijken. Hieronder zullen we een blik werpen op enkele van de meest spraakmakende functies.  

Wat zit er in de doos?

Voor we de verschillende functies behandelen is het ook handig om te weten wat er naast de action cam zelf nog allemaal in de verpakking zit.

Naast de DJI Osmo Action cam zelf krijg je een cameraframe waar je de camera veilig in kan plaatsen. Mer de gebogen en vlakke plakbevestiging kan je al enorm leuke beelden schieten vanuit een vast standpunt.

Daarnaast krijg je nog een quick-release base, een accu, een opbergvak voor de accu, een bevestigingsschroef en een USB-C kabel meegeleverd. Daarnaast is er nog twee jaar garantie op het toestel.

DJI Osmo Action accessoires

Een geheugenkaart zit niet standaard meegeleverd, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Op die manier kan je zelf bepalen welke geheugenkaart je gaat gebruiken. Ben je van plan in de hoogste resoluties te filmen en te fotograferen dan is het wel aan te raden een geheugenkaart met grote opslagcapaciteit aan te kopen.

Qua mounts om de camera te bevestigen kan je gebruik maken van universele exemplaren of verschillende DJI Osmo mounts. De DJI Osmo action kan je ook gebruiken met de verschillende GoPro mounts zoals bijvoorbeeld de veel gebruikte GoPro Chesty.

Let er wel op dat je hiervoor wel het cameraframe van de DJI Osmo Action moet gebruiken, de camera past niet in een GoPro camera frame, wat eigenlijk wel logisch is.

Waterdicht

Net als veel andere action cams, is de DJI Osmo Action compleet waterdicht. Hierdoor is het mogelijk om ook eventueel onder water hele mooie beelden te schieten. Je kunt de camera gebruiken tot wel 11 meter diep! Toegegeven, fietsen onder water is wat lastig, maar het is toch een leuke specificatie.

DJI Mimo App

Als toevoeging op de camera, is er ook een speciale app. Deze beschikt over de vele features die eenvoudig te gebruiken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bewerken van foto’s en video’s. Ook kun je jouw beelden direct delen op social media door middel van de app. 

RockSteady beeldstabilisatie

De Rocksteady functie kan je aan- en uitzetten, maar voor de beste beelden, waar je vlot naar kan blijven kijken, is het aan te raden deze functie, zeker tijdens het mountainbiken, aan te zetten.

Deze functie zorgt namelijk voor stabiele, schokvrije en vloeiende beelden hoe ruig het terrein ook is. Wil je een technische passage toch showen hoe het werkelijk is, dan kan je de functie ook weer even uitschakelen.

Temperatuurbestendig

Als je een echte mountainbike liefhebber bent, maakt het weer voor jou niets uit of de buitentemperatuur koud of warm is. Het is dan ook goed om te weten dat de DJI Osmo Action bestendig is tegen bijna iedere temperatuur. 

Houd je ervan om in flinke kou te fietsen? Dan kun je de action cam blijven gebruiken tot een temperatuur van -10 graden. Daarnaast beschikt de camera over een 16% efficiëntere afvoer van warmte. 

Voice control

Het op afstand kunnen besturen is altijd een handige functie. Daarom heb je bij de DJI Osmo Action de mogelijkheid om gebruik te maken van voice control. Hiermee bedien je verschillende functies op een enorm eenvoudige manier.

Hoogwaardige kwaliteit

Uiteraard koop je een camera om de foto’s en video’s die je ermee kunt maken. Ook hier laat de DJI Osmo Action je niet in de steek. Je kunt met deze camera prachtige beelden schieten van goede kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld in een prachtige 4K resolutie filmen met 60 fps (beelden per seconde). 

Ook kun je in tot wel 8 keer slow-motion filmen en tijdens het filmen gebruik maken van de timelapse en de hyperlapse functie. De camera beschikt over een kwaliteit van 12 megapixels en een beeldwijdte van 145 graden. 

DJI Osmo Action scherm

DJI Osmo Action VS GoPro

Iedereen kent tegenwoordig wel de action cams van GoPro. Hier worden dan ook meestal de beelden mee geschoten. Het is dan voor de hand liggend dat je een GoPro aanschaft. Echter is dat niet terecht. Waarom? Omdat de DJI Osmo Action net zulke goede kwaliteit kan leveren tegen een lagere prijs.

Reden genoeg om aandacht te geven aan enkele verschillen tussen de DJI Osmo Action en een GoPro.

Ten eerste natuurlijk de prijs. GoPro maakt goed gebruik van de bekendheid van hun naam, waardoor je over het algemeen best veel moet betalen voor hun producten. Daarentegen is de DJI Osmo Action beschikbaar tegen een aanzienlijk lagere prijs en kan deze action cam jou voor een groot deel dezelfde voordelen bezorgen.

Zo is bijvoorbeeld het display van de DJI Osmo Action een groot voordeel ten opzichte van de GoPro Hero 7 en 8. Er is ook een scherm aan voorkant, waardoor het bijvoorbeeld goed mogelijk is om te vloggen. Ondertussen kan dit met de GoPro 9 ook, eerdere modellen hadden deze optie dus niet.

DJI Osmo Action vlogscherm

Wanneer we kijken naar andere aspecten, zoals de kwaliteit van video, zien we dat de twee elkaar niet heel erg veel ontlopen. 

Waar de DJI Osmo Action ook goed op scoort en zelfs beter dan een GoPro, is het feit dat de DJI Osmo Action beschikt over een betere compressie. Daarnaast heb je bij de DJI Osmo Action minder last van ruis. 

Natuurlijk zal een GoPro in een aantal dingen ook wel beter zijn, maar de DJI Osmo Action is een betere optie wanneer jij een goede action cam wilt kopen tegenover een lage prijs. De verschillen zijn minimaal en het prijsverschil is aanzienlijk. 

DJI Osmo Action reviews

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van een product, kijk ik altijd naar reviews van gebruikers. Zo weet je of je het product kunt vertrouwen en krijg je een goed inzicht in de kwaliteit van een product. Reden genoeg om ook even een blik te werpen op enkele DJI Osmo Action reviews.

Het valt eigenlijk op dat deze action cam bijna alleen maar 5 sterren reviews krijgt. Dat zegt veel, maar waarom is dit eigenlijk? 

Wat de gebruikers heel erg waarderen aan de DJI Osmo Action, is de kwaliteit. Er wordt aangegeven dat de beelden die je ermee kunt schieten haarscherp zijn. Daarnaast heeft de camera zijn goede reviews te danken aan het gebruiksgemak. De action cam is eenvoudig te bedienen. 

DJI Osmo action

Zo is er bijvoorbeeld ook te lezen in enkele reviews dat de DJI Osmo Action beter is dan iedere GoPro op de markt en dat zegt veel. De kwaliteit van het geluid wordt bijvoorbeeld ook geprezen en deze schijnt zelfs beter te zijn dan die van een GoPro. 

Ook geven gebruikers aan dat de prijs hun enorm bevalt. Je krijgt zeker waar voor je geld. Helemaal wanneer je het vergelijkt met de prijzen van GoPros’s. Deze liggen een stuk hoger en ze zijn over het algemeen niet eens zo heel veel beter. Dat maakt het prijsverschil opmerkelijk. 

Kwaliteit tegen een lage prijs

Alles komt tegenwoordig tegen een prijs, het is echter altijd afwachten of de prijs uiteindelijk opweegt tegen de kwaliteit van het product. 

Wanneer jij een action cam wilt kopen, moet je wel bereid zijn om er ook echt voor te betalen aangezien ze over het algemeen niet goedkoop zijn.

Wat je wel moet bedenken is dat de action cam voordelig geprijsd is, vergeleken met wat je ervoor krijgt. Voor een erg scherpe prijs kun je nu al een action cam in je bezit hebben! Beleef jouw mooiste momenten terug in haarscherpe kwaliteit met de DJI Osmo Action.

DJI Osmo Action kopen?

Inmiddels heb je al heel veel informatie op je af zien komen wat betreft de DJI Osmo Action. Wanneer jij na een lange tijd thuiszitten ook toe bent aan een heerlijke fietstocht en net zoals mij van de beste snufjes wilt genieten, dan is de DJI Osmo Action een van de beste camera’s om aan te schaffen. 

Je bent ervan verzekerd dat je camera waterdicht en temperatuurbestendig is. Met de handige app kun je al je beelden gemakkelijk en snel delen met je kenniskring. Met een te gekke hyperlapse of timelapse ervaar je het bekijken van je gemaakte filmpjes op een totaal andere manier. 

Ben je overtuigd dat deze camera een echte toevoeging is van je fietsbestaan? Koop de camera dan nu en geniet van de fantastische beelden die de action cam jou kan bieden! 

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”