Garmin Forerunner 55 review: lees alles over deze GPS-smartwatch!

Garmin Forerunner 55 review

Een smartwatch, ook wel een slim horloge genoemd, is een horloge met een geheugen en een besturingssysteem. Je meet er onder andere je hartslag, slaapritme en activiteiten mee. Bovendien kun je er muziek mee afspelen via je smartphone en hebben de betere smartwatches ook een ingebouwde navigatie. Zelfs foto’s maken is mogelijk.

Het voornaamste doel van een smartwatch is het meten van dagelijkse activiteiten, zoals het aantal gezette stappen, een gevolgde training of het aantal verbrande calorieën. Doordat een smartwatch om je pols zit, zie je hem de hele dag. Hij geeft meldingen over je activiteiten weer en dat motiveert de meeste mensen enorm. Hierdoor worden zij zelfs nog actiever.  

Wat een smartwatch onderscheidt van andere sporthorloges, is dat hij een digitaal scherm heeft en gebruikt kan worden om berichten te lezen en te versturen en om oproepen te beantwoorden. Daarmee is het als het ware een verlengstuk van je smartphone. Dankzij de gps in een smartwatch is het vaststellen van de locatie en het bepalen van een route ook een stuk gemakkelijker geworden. 

Garmin smartwatches 

Garmin biedt smartwatches voor ieder type sporter. De meest populaire modellen zijn Vívoactive, Venu, Forerunner, Instinct en Fénix. In dit artikel richten we ons specifiek op Garmin Forerunner 55, een sporthorloge voor hardlopers.

Garmin Forerunner 55 hardloophorloge

Als mountainbiker wil je namelijk altijd fit blijven. Daarom is het belangrijk om jezelf ook op andere gebieden uit te dagen. Bijvoorbeeld door te hardlopen! Je houdt hiermee je conditie op peil en verbetert deze zelfs en het is een goede manier om je beenspieren te trainen. De extra kracht die je hiermee opbouwt zal later weer van pas komen wanneer je steile hellingen beklimt met de mountainbike! 

Over Garmin

Garmin is een merk dat producten ontwikkeld voor sportieve mensen en mensen die houden van de natuur. Het is haar streven om als duurzaam bedrijf premium producten te maken die gebruikt kunnen worden in auto’s, vaartuigen, vliegtuigen, de natuur en tijdens het sporten. Met 82 vestigingen over de hele wereld, groeit Garmin als bedrijf enorm.

Haar visie is marktleider worden op elke markt die zij bedient en haar producten overal geliefd maken vanwege het ontwerp, de kwaliteit en de beste prijs-prestatieverhouding. Hoe Garmin dat doet? Door eerlijk te zijn, respect te hebben voor haar medewerkers, klanten en zakelijke partners en door integriteit te tonen.

En door alle bedrijfsprocessen zelf uit te voeren, zodat er controle is over kwaliteit, planning en service! Dankzij de producten van Garmin wordt het leven van klant aangenamer gemaakt en profiteert zij van de beste innovatieve functies. 

Garmin Forerunner 55 

Garmin Forerunner 55 is een gebruiksvriendelijke smartwatch met gps, die ontworpen is voor hardlopers op elk niveau. Het horloge helpt je om prestaties en gegevens te registreren en doelen na te streven. Bovendien kunnen de statistieken geanalyseerd worden, waardoor je je sportprestaties kunt blijven verbeteren.

Garmin Forerunner 55 polshartslag

Dit doe je door onder andere de snelheid, afstand en tijd bij te houden tijdens het rennen of wandelen. De polsslagmeter houdt ondertussen je gezondheid in de gaten. In principe biedt Garmin Forerunner 55 op professioneel niveau begeleiding, maar dan zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Bovendien gaat de batterij tot wel twee weken mee!

Design 

De Garmin Forerunner 55 is een stoer uitziende smartwatch die licht van gewicht is en comfortabel om de pols voelt. Daarom is hij ideaal voor tijdens het hardlopen, maar ook voor dagelijks gebruik!

De horlogeband is van siliconen gemaakt, waardoor hij fijn aanvoelt. Dit gaat bovendien glijden en verschuiven tegen wanneer je transpireert. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, aqua en monterra grey. Jij kiest dus zelf of je gaat voor een strak, stijlvol, speels of stoer ontwerp.

De maatvoering is geschikt voor een polsomtrek van 126 tot en met 203mm. Even met de rolmeter de omtrek van je pols, waar je het horloge gaat dragen, meten is de boodschap. De Garmin Forerunner 55 is 42mm breed en 12mm dik. Een sporthorloge die ook in het dagelijkse leven niet overdreven opvallend is.

Het klokje is rond en wordt omringd door vijf knoppen waarmee de Garmin Forerunner 55 bediend wordt. Bovendien is het scherm helder en daardoor goed afleesbaar. Het is een sportief, modern model dat jouw hardloopoutfit helemaal afmaakt. De bandjes zijn bovendien verwisselbaar, waardoor je blijft variëren en nooit uitgekeken raakt op je smartwatch. 

Gezondheidsvoordelen 

Maar bij een mooi uiterlijk blijft het niet. Garmin Forerunner 55 biedt meerdere gezondheidsvoordelen die jou als sporter helpen om alles uit jezelf te halen terwijl je je gezondheid bewaakt! Denk hierbij aan een hartslagmeting om de pols, die waarschuwingen afgeeft wanneer jouw hartslag in ruststand te hoog is.

Iedere dag wordt jouw hartslag gemeten én je krijgt elke dag aanbevolen work-outs te zien. Laat je motiveren door de begeleide trainingen die gebaseerd zijn op je trainingsgeschiedenis, fitnessniveau en hersteltijd. Helemaal afgestemd op jou, dus! 

Je fitnessleeftijd wordt overigens door de Forerunner 55 bepaald op basis van chronologische leeftijd, hartslag in rust, hersteltijd en andere factoren. Zo zal blijken of jij in werkelijkheid jonger, ouder of even oud bent als jouw lichaam. Alle trainingen worden overigens samengesteld door deskundige coaches die je naar je smartwatch synchroniseert.

Iedere training is gratis te downloaden en kan naar wens aangepast worden, zodat hij meer past bij jouw situatie, voorkeuren of doelen. Na het trainen helpt Garmin Forerunner 55 jou voldoende te herstellen, dankzij de hersteltijdfunctie. Zo weet je zeker dat jouw lichaam voldoende kan opladen voordat je aan een nieuwe training begint. 

Garmin Forerunner 55 hersteltijd

Cadans staat voor het aantal stappen dat je per minuut zet tijdens het hardlopen. Jouw Garmin Forerunner 55 beschikt over cadanswaarschuwingen die een seintje geven wanneer je buiten je doelcadansbereik raakt. Op die manier kun je je conditie verbeteren.

Bovendien helpt de stress-tracker om jouw lichaam en geest gezond en in balans te houden. Zo word je bij een overmaat aan stressactiviteiten herinnerd om ontspanningsoefeningen te doen, een ademhalingsoefening in te lassen of gewoon even rust te nemen en stil te staan. De ademhaling wordt overigens de hele dag gemeten, ook wanneer je slaapt.

Garmin Forerunner 55 Stress meting

En bij vrouwen kan de menstruatiecyclus zelfs gevolgd en bijgehouden worden door de Forerunner 55. Registreer welke symptomen je ervaart, of je eventueel zwanger bent en ontdek welke beweging goed is tijdens een bepaalde tijd van de maand. 

Overige functionaliteiten

Natuurlijk kan de Garmin Forerunner 55 nog veel meer! Je kunt namelijk meer bijhouden dan alleen je standaard hardloopactiviteiten. Hardlopen op de baan of op een virtueel parcours kan ook gemeten worden dankzij de Track Run functie. En wat dacht je van HIIT en pilatestrainingen of zwemmen in een zwembad?

Garmin Forerunner sportapps

Met deze smartwatch hoef je niet meer te raden hoe goed je gesport hebt, maar kun je het echt terugzien. Hoe meer jij gebruikmaakt van je Garmin smartwatch, des te beter hij jou leert kennen. Dat resulteert in voorgestelde trainingen die op jou zijn afgestemd! 

Dankzij de raceprognose tool wordt het gemakkelijker om doelgericht je fitnessniveau te verhogen. Deze houdt namelijk rekening met jouw niveau en geschiedenis en brengt de voorspelde eindtijd in beeld, zodat je weet of je op koers ligt. Dit motiveert ook om nog een tandje bij te zetten en harder te lopen!

Garmin Forerunner 55 race prognose

Bekijk hoe je gedurende een dag je trainingsminuten opbouwt door middel van matige en intensieve bewegingen en bewaak je energie dankzij de body battery. Je lichaam kan niet de hele dag presteren. De body battery registreert de energieniveaus van je lichaam, zodat je een goede balans tussen beweging en rust krijgt.

Technologische extra’s 

Garmin Forerunner 55 beschikt over een ingebouwde gps die nauwkeurige statistieken registreert, tempobegeleiding en routeplanning. Luister tijdens elke training naar jouw favoriete muziek via je smartphone, en bedien deze middels je smartwatch. Zo behoud je je focus en sla je de nummers die niet passen bij jouw stemming of tempo gemakkelijk over.

Voel je je onveilig of gebeurt er iets onderweg? Garmin Forerunner 55 kan ongevallen detecteren en maakt het mogelijk berichten met jouw locatie te verzenden naar vooraf ingestelde contacten. Zo sta je er nooit alleen voor en is de Forerunner 55 tevens jouw hulp in geval van nood. Met een batterij die tot wel 2 weken meegaat in smartwatchmodus en tot 20 uur in gps-modus ben je altijd bereikbaar, traceerbaar én veilig. 

Synchroniseren met Garmin Connect 

Wanneer je de Garmin Connect app hebt gedownload kun je alle geregistreerde activiteiten vanaf je Garmin Forerunner 55 uploaden naar je telefoon. Dit maakt resultaten inzichtelijk en helpt je je sportdoelen te behalen. Er is een online community waar je contact kunt maken met gelijkgestemden en dankzij de deelfunctie laat je je vrienden op social media ook weten hoe goed jij gepresteerd hebt.

Wil je instellen welke notificaties op jouw Garmin Forerunner 55 worden weergegeven, wijzig dan de instellingen op je smartphone. Ga naar Instellingen, kies voor Berichtgeving, selecteer de app die bij je Garmin smartwatch hoort en ga naar Meldingen. Zet nu de functie ‘Toon in geschiedenis’ aan. Nu worden meldingen voor deze app ook weergegeven op je smartwatch.  

Waarom de Garmin Forerunner 55 kopen? 

Simpelweg omdat dit het ideale sporthorloge is voor elke sporter. Het maakt niet uit op welk niveau je sport, want beginners tot gevorderden kunnen ermee uit de voeten. Bovendien registreer je niet alleen je hardloopactiviteiten, maar kun je er nog veel meer mee.

Deze smartwatch wordt geleverd met een oplaadkabel en een handleiding. Er zijn bovendien diverse accessoires te koop die compatibel zijn met dit sporthorloge.

Wil je je sportprestaties verbeteren, meer inzicht krijgen in je gezondheid én een leuke prijs betalen voor een smartwatch? Dan is de keuze snel gemaakt. De Garmin Forerunner 55 bestellen is dan de volgende stap! 

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”