GoPro Hero 9 Black Review – Hoe goed is deze GoPro?

GoPro HERO9 Black Review

Mountainbiken is iets dat veel mensen tegenwoordig graag doen. Logisch want het is natuurlijk hartstikke leuk en gezond! Bij deze populaire activiteit kom je vaak langs mooie plekken. Vaak stoppen mensen dan even tijdens hun route, om vervolgens hun mobiele telefoon te pakken en een foto of filmpje te maken. Dat is soms vervelend, omdat je vaak juist door wilt gaan als je lekker aan het fietsen bent. 

Echter wil je aan de andere kant ook de mooie momenten vastleggen. Dat is dan een dilemma. Toch is dit simpel op te lossen. Hoe? Door middel van het gebruiken van een GoPro. Zo kun je lekker mountainbiken en tegelijkertijd alles vastleggen. 

Ook ideaal voor de adrenalinejunkies onder ons die met een hoge snelheid door prachtige landschappen fietsen (toegegeven: tot deze doelgroep behoor ik zelf ook)

De GoPro HERO 9 Black is de nieuwste action cam van Go Pro. De vraag is of het jouw geld waard is om hem aan te schaffen. Daarom lees je hier een GoPro Hero 9 Black review. Zo kom jij erachter hoe goed deze cam is. 

Waarom de GoPro Hero 9 Black kopen?

Zelf ben ik ook een enorme fan van mountainbiken. Ik vind het heerlijk om met mijn fiets de mooiste routes af te leggen. Inmiddels doe ik dit al jarenlang. In mijn eerste jaren van mountainbiken kwam ik erg mooie plekjes tegen. Soms stopte ik vaak op een route om vervolgens deze plekken vast te leggen, omdat ik hier niet snel weer terug zou komen. 

Toen ging ik op een gegeven moment bij mezelf denken: is het niet verstandig om een GoPro aan te schaffen? Het kwam namelijk in me op dat het eigenlijk best storend is om steeds je ritme te moeten onderbreken om een foto te kunnen maken. Ik fiets namelijk het liefst een route in hetzelfde ritme en ik denk dat velen dat kunnen beamen. 

Ook levert het natuurlijk prachtige- en spectaculaire beelden op als je op hoge snelheid door de prachtige landschappen fietst en de GoPro aan hebt staan. Op aanraden van een goede vriend ben ik me toen gaan verdiepen in GoPro’s. 

GoPro HERO9 Black

Op dat moment had ik er persoonlijk nog niet veel van gehoord. Toen ik eenmaal op Google ging kijken, werd me al snel duidelijk wat het was en wat je er mee kon. Ik besloot wat meer onderzoek te doen en dit heeft mij er uiteindelijk toe doen besluiten om de GoPro Hero 9 Black aan te schaffen. 

Sindsdien ga ik regelmatig mountainbiken met dit apparaatje. De kwaliteit waarin mijn tripjes vast worden gelegd verbaast mij iedere keer opnieuw. Daarnaast ben ik erg blij dat ik niet iedere keer hoef te stoppen om iets vast te leggen, maar alleen mijn ritme hoef te onderbreken als ik even toe ben aan een pauze. 

Daarom kan ik vol overtuiging zeggen dat ik absoluut geen spijt heb gehad van deze aankoop. Ik kan op ieder gewenst moment mijn mooiste tripjes terugkijken en dit kan ik dan later aan mijn kinderen laten zien. Trots dat ik dan ben! Herinneringen vastleggen is in mijn ogen één van de mooiste dingen wat er is. 

GoPro Hero 9 vs GoPro Hero 8 vs GoPro Hero 7

De GoPro Hero 9 is de meest nieuwe action cam van de serie. Hiervoor waren dat de Hero 8 en de Hero 7. Deze zijn beschikbaar tegen een lagere prijs. Dit roept bij jouzelf misschien de vraag op of deze goedkopere cams ook niet volstaan. Dat is een terechte vraag, want waarom zou je meer uitgeven terwijl je voor minder geld ook klaar en tevreden kunt zijn. 

Daarom is het goed om even kort stil te staan bij de verschillen tussen de GoPro Hero 9, 8 en 7. Hieronder zullen we enkele verschillen benoemen. 

Op het eerste gezicht zou je misschien zeggen dat ze alle drie identiek zijn. Niets is echter minder waar aangezien er wel degelijk grote verschillen zijn. 

GoPro Hero 9 vs 8 vs 7

Verschil in resolutie

Het grootste verschil zit hem in de resolutie. De Hero 9 beschikt namelijk over een resolutie van 5k, terwijl de Hero 7 en 8 het moeten doen met een 4k resolutie. Hoewel dit ook erg goed is, is het verschil wel duidelijk zichtbaar. Met de Hero 9 heb je verreweg de beschikking tot de beste beelden en kun je zelfs de kleinste details terugzien. 

Verschil in batterijvermogen

Een ander verschil is het batterijvermogen. De Hero 7 en 8 blijven steken op 1220 mAh, terwijl de Hero 9 het een stuk beter doet met 1720 mAh. Dat wil zeggen dat je voor lange tochten beter de Hero 9 kunt gebruiken, omdat deze qua batterij er toch wel flink bovenuit steekt.

Verschil in videostabilisatie

Ook qua videostabilisatie is de GoPro Hero 9 de duidelijke winnaar. Het HyperSmooth 3.0 systeem zorgt namelijk voor de meest vloeiende beelden. Als we dit vergelijken met de Hero 7 en 8, zien we dat deze beschikken over een wat ouder systeem die het niet halen bij het nieuwe systeem van de Hero 9. 

Verschil in prijs

De verschillen in prijs is waar mensen zich vaak druk om maken. Omdat de GoPro Hero 9 het beste is van de drie, is het logisch dat de prijs hiervan ook het hoogst ligt. Het verschil is al gauw 100 euro. Echter wanneer je kijkt naar wat de GoPro Hero 9 jou kan bieden in vergelijking tot zijn voorgangers, is dit prijsverschil het wel waard.

Als jij dus de allerbeste beelden wilt hebben en bereid bent om hiervoor te betalen, is de GoPro Hero 9 echt de cam voor jou.  

Extra scherm

De GoPro Hero 9 black beschikt ook over een extra scherm aan de voorkant van het toestel. Een scherm aan de voorkant is handig om meteen goede selfies te maken en om te vloggen. De Hero 7 en 8 hebben evenwel ook een infoscherm aan de voorkant, maar hierop zijn de beelden/foto’s die je schiet niet te zien.

Ingebouwde bevestiging

Erg handig aan de nieuwe GoPro HERO 9 is de ingebouwde bevestiging. Met de handig en makkelijk in te klappen bevestigingsplaatjes zet je de camera op om het even welke GoPro mount in een handomdraai vast! Bij de vorige modellen waren dit vaste plaatjes die altijd een beetje uitsteken.

GoPro Hero9 black bevestigingsplaatjes

Hoe schiet je de beste beelden met de GoPro Hero 9 Black?

Ook deze vraag is natuurlijk belangrijk om niet onbeantwoord te laten. Wanneer je een investering maakt, is het niet meer dan logisch dat jij het maximale eruit wilt halen. Daarom zullen we nu kijken naar de manier waarop je de beste beelden kunt schieten met de GoPro Hero 9 Black. 

Verreweg de beste manier voor het schieten van beelden met deze camera is door middel van het gebruik maken van een GoPro Chesty. Dit kun je als het ware om je borst binden en hierin het cameraatje plaatsen. Op deze manier schiet je de best mogelijke beelden. Daarnaast heb je er tijdens het mountainbiken ook weinig tot geen last van. De GoPro Chesty is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld. 

Voor de jongeren onder ons is er ook de GoPro Chesty junior. Op die manier hebben ook zij de mogelijkheid tot het schieten van mooie beelden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eerste mountainbike avonturen vastleggen en later op ieder gewenst moment terugkijken. 

GoPro HERO9 Black Chest Mount Kit

Met de GoPro Hero9 black chest mount kit kan je meteen van start op jouw favoriete trails.

GoPro Hero 9 Black Reviews

Om een goede indruk te krijgen van hoe goed een product nou daadwerkelijk is, kijk ik voordat ik iets koop altijd naar de ervaringen van anderen. Op die manier krijg ik een goede, of juist slechte, indruk en kan ik beter de beslissing maken of het nou mijn geld waard is. Dit heb ik ook gedaan bij de GoPro Hero 9 Black. Om jou ook zo goed mogelijk een beeld te geven van de kwaliteit van dit product zal ik hieronder enkele bevindingen delen. 

Vaak is het zo dat wanneer je een beoordeling achterlaat, je kunt kiezen tussen cijfers tussen de 1 en de 5. Wat opvalt bij de GoPro Hero 9 Black, is dat de scores er hoog uit lijken te vallen. Zo krijgt het product op iedere site waar het wordt verkocht minimaal 4,5 sterren beoordeling als gemiddelde. Dit laat zien dat over het algemeen mensen erg te spreken zijn over de cam. 

De camera wordt vooral veel geprezen om de kwaliteit van de video’s. Alles wat wordt vastgelegd, wordt tot in detail weergegeven. 

Eigenlijk zijn er zeer weinig tot geen negatieve geluiden te vinden over de GoPro Hero 9 Black. Dat wil zeggen dat de kans groot is dat ook jij tevreden zult zijn over dit product. 

Is de GoPro Hero 9 Black aan te raden?

Dan is het nu tijd om een antwoord te geven op de belangrijkste vraag en waarschijnlijk de reden dat jij dit artikel leest. Is de GoPro Hero 9 Black aan te raden?

In principe zou ik hier heel makkelijk een antwoord op kunnen geven, namelijk ‘ja’. Afgaande op puur mijn eigen ervaringen met het product zou ik het zeker aanraden. De kwaliteit is namelijk erg goed en je zult je altijd verbazen wanneer je terugkijkt wat jij hebt vastgelegd. 

Wanneer je kijkt naar de ervaringen van anderen, kan mijn conclusie alleen maar worden bevestigd. Iedereen die gebruik maakt van de GoPro Hero 9 Black lijkt tevreden te zijn over het product. 

Kijkende naar alle ervaringen en factoren kunnen we dus concluderen dat de GoPro Hero 9 Black aan te raden is. 

De GoPro Hero 9 Black beschikt over bijna alle best mogelijk denkbare specificaties, waardoor het de ultieme camera is om jouw mountainbike tripjes mee vast te leggen. 

Koop de GoPro Hero 9 Black voordelig online!

We hebben dit artikel gewijd aan een GoPro Hero 9 Black review. Daarin hebben we gekeken naar waarom je zo’n cam zou kunnen kopen, waarom deze beter is dan zijn voorgangers en naar ervaringen met het product. Hopelijk heeft dit artikel jou voldoende kunnen informeren over de GoPro Hero 9 Black en kun jij beter een beslissing maken of het product het waard is om te kopen. Wie weet leg jij straks ook de mooiste routes vast in de best denkbare kwaliteit. 

Koop nu de GoPro Hero 9 Black voordelig online! Vergeet daarnaast ook niet om de GoPro Chesty (voor volwassenen) of de GoPro Chesty junior (voor kinderen) te kopen. Hier zul je geen spijt van krijgen!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”