Insta 360 ONE R Twin edition review – ontdek alles over deze actioncam!

Insta 360 ONE R Twin edition review

Als jij net zoveel houdt van mountainbiken als ik, weet je dat je bij een tocht mooie plekken tegen kan komen. Deze blijven je meestal wel bij in jouw gedachten, maar met een camera kan je het moment vereeuwigen.

Veel mountainbikers maken daarom gebruik van een action cam. Dit gadget is niet alleen enorm handig voor mooie plaatjes, maar je kan er nog veel meer mee. Velen zullen snel denken aan een GoPro, maar er is nog een camera op de markt die net zo goed is, zo niet beter: de Insta 360 ONE R Twin Edition.

Of deze camera daadwerkelijk beter is, komen we achter in deze Insta 360 ONE R Twin Edition review.

Hierom koop je een actioncam

Ben je een keertje op een andere locatie aan het mountainbiken dan kom je wel eens een plekje tegen waarvan je mond openvalt. Zowel de route zelf als de omgeving kan soms verrassend mooi zijn. Zo waande ik me een tijdje geleden in Klein-Zwitserland in Luxemburg, terwijl ik maar gewoon enkele tientallen kilometers van huis aan het mountainbiken was.

Wat baalde ik dat ik mijn action cam toen niet bij me had want de omgeving en de trail die er middendoor liep was ronduit schitterend. Hierdoor is dit plekje ondertussen slechts een vage herinnering die de pracht van hoe het werkelijk was haast doet vergeten.

Deze situatie leerde me, zeker wanneer ik ergens kom waar ik niet al te vaak vertoef, mijn action cam toch minstens in mijn rugzak te stoppen. Deze situatie herken je misschien wel en is zeker een goede reden om toch een keertje na te denken over de aankoop van een action cam.

Maar welke action cam moet je dan precies gaan kopen? Iedereen kent GoPro ondertussen wel, maar wat velen niet weten is dat er eigenlijk nog zat opties zijn naast GoPro, die minstens even goed, zo niet beter zijn dan een GoPro. De Insta 360 ONE R Twin edition is er daar eentje van.

Maak kennis met de Insta 360 ONE R Twin Edition

Behoefte aan een fantastische actioncam die aan al jou eisen kan voldoet? Dan is Insta 360 ONE R Twin Edition echt iets voor jou.

Insta 360 ONE R Twin Edition action cam

Je kan deze camera zien als de nieuwste innovatie op het gebied van actioncams. Je kan hiermee al jou avonturen vastleggen op de manier die bij zowel jou, als de activiteit past. Ideaal voor ieder type activiteit. 

Dat een GoPro veelvuldig wordt gebruikt en goede kwaliteit levert, is inmiddels algemeen bekend. Maar hoe zit het met de Insta 360 ONE R Twin Edition? Ook deze beschikt namelijk over vele geweldig goede specificaties, functies en eigenschappen. Om je alvast een goede eerste indruk te geven van deze action cam overlopen we alvast de belangrijkste:

Wat zit er in de verpakking?

Naast de Insta 360 ONE R kern krijg je nog een hele hoop extra dingen standaard meegeleverd bij deze Twin edition:

  • 1 batterijplaat
  • 4K Wide angle lens
  • 360° dual-lens / lensdop
  • Mounting bracket
  • USB-C oplaadkabel

Voornamelijk de twee verschillende lenzen zijn één van de grote troeven van deze Insta 360 One R Twin edition action cam!

Modulair systeem

Deze prachtige actioncam beschikt over een modulair systeem. Dit wil zeggen dat deze action cam uit verschillende modules bestaat. Je kan dus helemaal zelf je camera samenstelling bepalen. Bij de Twin Edition van deze camera ontvang je standaard 2 lensmodules: een 360 dual-lens (5,7k kwaliteit) en een 4k groothoeklens.

Insta 360 ONE R Twin Edition modules

Touchscreen Lcd-display

Een andere specificatie die absoluut de moeite waard is, is het prachtige Lcd-display dat beschikt over een touchscreen. Je kunt dit touchscreen op twee verschillende manieren bevestigen aan de batterijmodule. De eerste optie is om hem te bevestigen in tegenovergestelde richting van de lens, zoals bij reguliere action cams.

De tweede optie is om het touchscreen om te draaien en hem naar bijvoorbeeld jezelf toe te richten, wat erg praktisch kan zijn om te vloggen. De displaymodule biedt jou de mogelijkheid om beeldopnames in real-time preview te kunnen bekijken. 

De lenzen

Om ervoor te kunnen zorgen dat je de best mogelijke beelden kan maken, krijg je niet één, maar twee lenzen bij de camera geleverd. De eerste lens is een prachtige 4K Wide Angle Lens. Dit is een groothoeklens, waarmee je prachtige kwaliteit video’s kan schieten. Film je in 3K of 1080p dan kan je dit met maar liefst 100 of 200 fps, indrukwekkend.

Met de andere lens heb je de mogelijkheid om filmpjes te maken in 360 graden. Je kan deze beelden opnemen in een adembenemende resolutie van 5,7k. 

Insta 360 ONE R Twin Edition lenzen

Bracket mount

Je hebt de optie om de Insta 360 ONE R Twin Edition in een Mounting Bracket te plaatsen. Hiermee is hij volledig waterproof en kan je opnames maken tot wel 5 meter onderwater. Deze bracket heeft een standaard action cam aansluiting zodat deze compatibel is met de meeste mounts.

De app

Ja, dat lees je goed, een app. Voor de Insta 360 ONE R Twin Edition is namelijk een speciale app ontwikkeld. Hiermee krijg je de toegang tot leuke extra functies. Denk dan bijvoorbeeld aan het omzetten van jouw videobeelden naar een mooie montage. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende filters en muziekfragmenten om jouw montage te perfectioneren.

Videofuncties

Houd jij van het maken van prachtige video’s? Dan ben je bij de Insta 360 ONE R Twin Edition aan het juiste adres. Met deze camera geniet je namelijk van meerdere geavanceerde functies voor het maken van video. Denk dan bijvoorbeeld aan de zogeheten Point to Track functie. Met deze functie kun je zowel handmatig, als met voice control een onderwerp selecteren die de camera de hele video zal volgen.

Wanneer je wilt filmen in het donker, kun je dat doen door gebruik te maken van de speciale Night Shot functie. Ook vreemde kleurschakeringen krijg je helemaal opgefrist met de HDR en Color plus functie.

Stabiele beelden zijn dankzij de FlowState stabilisatie ook geen enkel probleem, ongeacht welke sport je beoefent. Jouw mountainbike ritten over ruig terrein worden vlot en stabiel in beeld gebracht met de Insta 360 ONE R action cam.

Insta 360 ONE R Twin Edition

Insta 360 ONE R Twin Edition VS GoPro’s

Is deze action cam dan beter dan een GoPro? Om dat te weten te komen hebben we Dan de Insta 360 ONE R Twin Edition en GoPro’s met elkaar vergeleken. Over het algemeen hebben GoPro’s een erg goede naamsbekendheid, maar in hoeverre gaat dat ze helpen wanneer ze worden vergeleken met een alternatief?

Insta 360 ONE RGoPro HERO 9
Video resolutie5,7K (360° lens) 4K Cinema /
Full HD / Ultra HD
4K Cinema / 5K /
Full HD / Ultra HD
Video modes360 Video / Timelapse /
Timeshift / Bullet Time
Timelapse / Timewarp
Beeldhoek360°149°
BeeldstabilisatieFlowStateHyperSmooth 3.0
Beeldsensor1″ 1/2.3″
Maximale accuduur65 min120 min
Microfoon aansluitingJa
GPS-sensorJa
Waterdicht5 meter10 meter
Afmeting (bxhxd)48 x 32 x 72 mm51 x 62 x 34 mm
Gewicht121 gr159 gr
Livestream4K1080p
Foto resolutie12 MP20 MP
SpraakbesturingJaJa

Ben je van plan om veel te vloggen of wil je in de beste kwaliteit livestreamen? In dat geval is de Insta 360 ONE R Twin Edition een betere keuze. Dit omdat je een externe microfoon kan bevestigen en in 4K kan streamen.

Daarnaast heeft de Insta 360 ONE R Twin Edition de mogelijkheid om video’s te schieten van 360 graden en in 5,7K. Dit zorgt voor enorm mooie plaatjes. Met een GoPro HERO 9 heb je hiertoe helaas niet de mogelijkheid.

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen waar GoPro’s beter in zijn, maar we kunnen in elk geval concluderen dat de Insta 360 ONE R Twin Edition een geweldige optie is naast de GoPro en misschien hier en daar zelfs net dat tikkeltje beter.

De keuze hangt dus voornamelijk af van het doel waarvoor jij een action cam wil gebruiken. Zowel de Insta 360 als de GoPro HERO 9 hebben hun sterke en minder sterke kanten.

Hierom kies je voor de Insta 360 ONE R Twin Edition

Maar waarom zou je de keuze moeten maken voor deze Insta 360 ONE R Twin Edition?

Ten eerste vanwege de vele geavanceerde functies voor het maken van een video. Je hebt bij deze camera andere opties dan bij een GoPro. Ook de 360 graden functie en bijhorende haarscherpe beelden is iets waarmee de Insta 360 ONE R Twin Edition zich echt onderscheidt van de concurrentie. 

Wanneer jij op zoek bent naar een geavanceerde en compacte camera voor het maken van de allermooiste beelden en die ook erg veelzijdig is qua gebruik, dan is de Insta 360 ONE R Twin Edition zeker een fantastische keuze!

Insta 360 ONE R Twin Edition reviews

Nog niet overtuigd van de Insta 360 ONE R Twin Edition? Laat me je dan meenemen in een aantal reviews, geschreven door andere gebruikers van het product. Hieruit kun je namelijk concluderen dat het een fantastische action cam is, die alles kan bieden wat je er maar van kan verwachten. 

Er valt eigenlijk maar één ding op wanneer je kijkt naar Insta 360 ONE R Twin Edition reviews. Dat is dat eigenlijk vrijwel iedereen enorm enthousiast is over dit geweldige product. Dit komt vooral door de enorm goede kwaliteit van de video’s die de action cam kan leveren.

Ook de mogelijkheid om te kunnen switchen tussen de cameramodules wordt door velen geprezen. Daarnaast kan je deze action cam gewoon met verschillende GoPro mounts gebruiken, dit vinden gebruikers ook erg handig. Ook het feit dat de beelden meteen op je smartphone bewerkt kunnen worden is een pluspunt dat regelmatig terugkomt.

Insta 360 ONE R Twin Edition mount

De beeldkwaliteit en heldere kleuren vallen bij haast alle gebruikers in de smaak. Wanneer je in de beste kwaliteit beelden schiet is de batterijduur wel een hekel puntje, maar het is sowieso altijd een goed idee om met meerdere batterijen op pad te gaan.

Kortom de goede beoordelingen die deze Insta 360 ONE R Twin Edition krijgt zijn in onze ogen dik verdiend. Of deze de laatste GoPro action cam achter zich laat, hangt zoals we eerder vermelden vooral af van jouw doelgebruik en waarom jij een action cam in huis wil halen.

Koop nu jouw Insta 360 ONE R Twin Edition

Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij wel te spreken over de Insta 360 ONE R Twin Edition action cam, en met ons ook vele anderen. Met een arsenaal aan functies kan je er zo’n beetje alles mee wat je bij een action cam kunt wensen!

Daarom kunnen we deze zeker aanraden en als jij er ondertussen ook zo over denkt, geef dan de Insta 360 ONE R action cam zeker een kans!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”