Reflecterende kleding op de fiets; ontdek de voordelen en mogelijkheden
Reflecterende kleding dragen tijden het fietsen is niet altijd het mooiste zicht, maar het kan op vlak van je eigen veiligheid wel erg nuttig zijn.
De zoektocht naar de juiste MTB kleding is niet altijd even makkelijk. Als fanatieke mountainbikers weten wij maar al te goed welke fietskleding noodzakelijk is voor het beste comfort en het meeste plezier. In onderstaande blogs, artikelen en uitgebreide reviews helpen wij je de beste keuze te maken betreffende de kleding voor al jouw mountainbike ritten.
Mountainbiken is natuurlijk een sport die je gelukkig het hele jaar door kan beoefenen. Zo heeft elk seizoen zijn charme maar moet je je natuurlijk ook aanpassen aan de grillen van die seizoenen. Jouw mountainbike blijft hetzelfde maar jouw mtb kleding of outfit veranderd natuurlijk wel het hele jaar door. Zie je door het bos de bomen niet meer? Dan helpen we je graag op weg om de beste mtb kleding uit te zoeken en zo de beste mtb outfit voor jou te samen te stellen.
Ontdek wat je als mountainbiker qua mtb kleding zeker in je kast moet hebben hangen. Jouw mtb outfit kan immers jouw avontuurlijke rit maken of kraken. De juiste keuzes maken is dus van cruciaal belang zodat je ten alle tijd een miskoop voorkomt.
De allereerste belangrijke keuze die je moet maken bij het kiezen van mtb kleding is of je voor strakke of losse mtb kleding kiest. Er is geen goed of slecht, beter of best in dit geval. Het één is niet per sé beter dan het andere. Natuurlijk zijn er zowel voor- als nadelen aan beide type mtb kleding.
Zo is de keuze tussen strak (lycra) of los (ook wel baggy genoemd) voornamelijk afhankelijk van de mtb discipline die je gaat beoefenen of reeds beoefent.
Bij crosscountry, de discipline die het meest beoefend wordt in België en Nederland en misschien wel wereldwijd, wordt vaak gekozen voor lycra of strakke mtb kleding. Natuurlijk hoeft dat geen reden te zijn voor jou om ook met strakke mtb kleding door de bossen te scheuren. Crosscountry mountainbiken kan evenzeer met losse mtb kleding.
Toch zijn er wel wat voordelen aan strakke mtb kleding verbonden. Zo kiezen de profs steevast voor strakke kledij puur voor de aerodynamica. Wanneer de mtb kleding strak of nauw aansluit op het lichaam en niet loopt te fladderen in de wind ervaar je het minste weerstand. Op die manier kan je meer snelheid maken. Ook al is het maar 1 km per uur sneller, voor profs kan dit het verschil tussen winst en verlies betekenen.
Een ander voordeel van lycra of strakke mtb kleding is dat je niet zo snel ergens achter zal blijven haken. Wanneer je zigzaggend door het bos scheurt is het laatste wat je wil dat je broek, trui of jas achter een tak blijft haken, met alle gevolgen van dien.
Uiteraard zijn we niet allemaal profs en hoef je niet met lycra mtb kleding door het bos te cruisen. De stoere looks en extra bewegingsvrijheid van losse mtb kleding zijn misschien interessanter voor jou en dat kan dus ook gewoon voor crosscountry ritten.
Bovenstaande zijn dan ook meteen de voordelen van baggy of losse mtb kleding. Deze kledij wordt voornamelijk gebruikt bij de ruigere mtb disciplines zoals enduro en downhill. Naast de stoere looks en de extra bewegingsvrijheid met losse mtb kleding, heeft baggy kleding nog een ander belangrijk voordeel.
De stof van baggy mtb kleding is namelijk beter bestand tegen schuren van takken, struiken of andere objecten. Daardoor zal de kleding minder snel scheuren of stuk gaan in vergelijking met lycra. Lycra is immers een erg gevoelige stof is die sneller scheurt bij contact met takken, struikgewas of de ondergrond in geval van een valpartij.
Zeker bij enduro en downhill mountainbiken kom je wel eens vaker in aanraking met takken, bomen of in een spijtig geval de onzachte ondergrond.
In eerste instantie hangt het voornamelijk af van de discipline die je beoefent. Voor enduro en downhill raden we toch altijd aan om te gaan voor de baggy look terwijl je voor crosscountry gewoon moet doen waar jij je het beste bij voelt. Ben je echter van plan om wedstrijden te rijden of mag het altijd wat sneller gaan, dan is strakke mtb kleding de beste keuze. Rijd je ook met de gravelbike of wielrenfiets dan is strakke kleding de goedkopere oplossing aangezien je je mtb outfit dan voor meerdere fietsdisciplines kan inzetten.
Naast de keuze tussen losse of strakke mtb kleding zijn er ng wat keuzes te maken alvorens je de voor jou perfecte mtb outfit hebt gevonden. Immers kan een bepaalde outfit voor persoon X fantastisch zijn, terwijl dat voor jou maar zozo is. Kijk dus vooral naar wat je zelf wil, wat je zelf fijn en comfortabel vindt en laat je niet leiden of misleiden door wat anderen vinden. Op die manier komt het allemaal zeker en vast snel goed zonder miskopen!
Ongeacht of je voor losse of strakke mtb kleding gekozen zijn er ook onderdelen van de mtb outfit die je in beide gevallen kan gebruiken. In onderstaand overzicht ontdek je wat je allemaal nodig hebt qua kleding om het hele jaar door te kunnen mountainbiken.
Een aardig lijstje natuurlijk om allemaal in huis te halen. Natuurlijk hoef je niet meteen alles in één keer te kopen. Je kan dit geleidelijk aan doen of gewoon van seizoen tot seizoen. Uiteindelijk krijg je dan wel alles bij elkaar en heb je voor elk seizoen een gepaste mtb outfit.
Ga je steeds vaker op pad met de mountainbike, of fiets je haast elke dag, dan is het natuurlijk handig dat je bijvoorbeeld meerdere mtb broeken, ondershirts en shirts in huis hebt. Op die manier kan je elke rit met frisse en propere mtb kleding van start gaan. Hou er dus zeker rekening mee dat het soms handig kan zijn om meer dan één mtb outfit voor elk seizoen te hebben.
Ik heb bijvoorbeeld 4 zomerbroeken, 3 winterbroeken, 2 winterjassen en een hele berg buffs, ondershirts, zowel met lange als korte mouwen. Maak dus zeker even de rekensom voor jezelf wat je allemaal nodig denkt te hebben. Zo voorkom je dat je plots geen propere mtb kleding meer ter beschikking hebt. Daarnaast voorkom je ook dat er mtb kleding in je kast hangt die er eigenlijk maar zelden of zelfs nooit uit geraakt.
De meeste kledingstukken spreken natuurlijk voor zich, toch geven we graag nog een woordje extra uitleg over de functie van bepaalde stukken.
Een ondershirt of baselayer is altijd een slim idee als eerste laagje. Een ondershirt wordt het vaakst gedragen in de winter, lente en herfst wanneer de temperaturen wat lager zijn.
Echter kan je een ondershirt ook dragen in de zomer. Wanneer je gaat mountainbiken zal je hoe dan ook gaan zweten. Een ondershirt zorgt ervoor dat dat zweet niet op jouw huid blijft plakken. In de winter ga je hierdoor ook voorkomen dat je koude gaat vatten, bijvoorbeeld wanneer je even pauzeert of wanneer de intensiteit van de rit even wat lager is.
In de zomer, wanneer je door de warmte extra gaat zweten, zorgt een ondershirt ervoor dat het zweet optimaal afgevoerd wordt. Een extra laagje in warme temperaturen lijkt misschien gek, maar een ondershirt voel je haast niet zitten.
Een ondershirt kan ook handig zijn wanneer je ’s morgens of ’s avonds op pad bent wanneer de zon niet meer van de partij is. Veel mountainbikers en fietsers kiezen er bij warme temperaturen vaak voor om zonder ondershirt te fietsen, dat kan natuurlijk ook mits jouw fietsshirt goed ademend is en het zweet optimaal afvoert.
Een ondershirt is hetzelfde voor iedere mountainbiker ongeacht welke discipline je beoefent. Een ondershirt is altijd strak en sluit nauw aan op je lichaam.
Bekijk de beste ondershirts voor mountainbikers >>
De keuze voor lange of korte mouwen hangt, net zoals bij gewone kleding, voornamelijk van de buitentemperatuur af. Kies je voor korte mouwen dan kan je deze aanvullen met armstukken, moest het toch wat te fris zijn.
In het geval van een mtb shirt moet je natuurlijk wel de keuze maken tussen los en strak. Kies je voor strakke mtb kleding dan moet je al gauw gaan zoeken tussen de gewone fietsshirts, al zijn er natuurlijk ook wel specifieke strakke mtb shirts. In de baggy categorie heb je vaak wat meer keuze omdat deze puur gericht zijn op mtb gebruik. De keuze tussen lange en korte mouwen is veelal persoonlijk en hangt ook af van de temperaturen waarin jij gaat mountainbiken.
Misschien wel het belangrijkste mtb kledingstuk van elke mountainbiker is de mtb broek. Net als bij de meeste mtb kleding heb je in beide categorieën (losse of strakke mtb kleding) een heel erg ruime keuze. Ook hier geldt weer dat strakke kleding vaak onder de categorie fiets- of wielrenkleding valt.
Al zijn er natuurlijk ook broeken die uitermate geschikt zijn om te mountainbiken. De lycra fietspakken zijn meestal voorzien van bretels en hebben nagenoeg allemaal een zeem. Deze zeem is belangrijk om zadelpijn te voorkomen. Fietsbroeken met zeem kan je zowel met korte als lange pijpen kopen.
Voor enduro en downhill valt de keuze qua broek altijd op de baggy broeken. Hierin heb je ook weer de keuze uit lange of korte pijpen. Ook weer een persoonlijke keuze en weersafhankelijk welk type je wanneer draagt.
Let er wel op dat enduro en downhill broeken niet altijd uitgerust zijn met een zeem. Wil je uiteindelijk toch wat zachter zitten of zadelpijn voorkomen dan kan je een fietsonderbroek met zeem dragen onder de mtb broek. Op die manier moet je geen nieuwe broek kopen maar heb je wel meteen een zeem.
Tijdens het mountainbiken in de lente, herfst of op frissere zomerdagen kan je de korte broek combineren met been- of kniestukken. Het voordeel van been- of kniestukken is dat je deze ook gewoon kan uitdoen tijdens het fietsen. Komt het zonnetje tevoorschijn of wordt het plots warmen dan kan je gewoon verder in jouw korte broek. Wanneer je een lange broek draagt ben je niet zo flexibele en kan je je minder goed aanpassen aan wisselende weersomstandigheden.
Beste fietsonderbroek met zeem >>
Voor de guurste herfst- en winterdagen zal de combinatie ondershirt en mtb shirt vaak niet volstaan. Om die reden kan je gebruik maken van een mtb jas. Hierin kan je heel erg ver gaan tot zelfs mtb jassen die volledig wind- en waterdicht zijn. In zo’n geval moet je er wel op letten dan de mtb jas nog goed kan ademen. In de praktijk zal je merken dat jassen met al die eigenschappen best wel aan de dure kant zijn.
Een ander handig en veelzijdig hulpmiddel kan een regenjas zijn. Een mtb regenjas kan je makkelijk en snel aan- en ook weer uitdoen afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo’n regenjasje kan je niet enkel beschermen tegen regen, het kan (tijdelijk) een extra laag zijn als het even wat frisser is. Ook in de Ardennen of in de bergen kan een regenjasje handig wanneer je gaat afdalen.
Beste fietsjassen voor mountainbikers >>
Naast een ondershirt, mtb shirt, jas en fietsbroek zijn er nog enkele accessoires die noodzakelijk zijn om jouw mtb outfit pas echt compleet te maken. Wanneer je hierin een beetje doordacht te werk gaat door spullen te kopen die multifunctioneel zijn kan je al gauw wat geld besparen.
Zo kan een multifunctionele doek of buff jouw oren, hoofd, keel en nek warm houden tijdens de winter, maar kan het in de zomer net zo goed dienst doen om jouw hoofd te beschermen tegen de brandende zon.
Sokken om te mountainbiken koop je best wat langer, zodat ze jouw onderbenen beschermen tegen takken, struiken en andere obstakels die laag bij de grond voorkomen.
Bij de keuze van een goede mtb bril is ook wat aandacht vereist. Omdat je vaak in en uit de bossen zal fietsen krijg je te maken met verschillende lichtinvallen en verschillende lichtintensiteiten. Daarom is het belangrijk dat de glazen van de mtb bril zich kunnen aanpassen aan het licht. Een bril met meekleurende glazen kan je trouwens net zo goed op de gravelbike, wielrenfiets of op jouw enduro mtb gebruiken.
Bekijk de beste mountainbikebril top 10 >>
Een specifieke mtb helm herken je meestal aan het klepje of vizier. Dit vizier heeft natuurlijk een functie. Het zorgt er (in bepaalde mate) voor dat takken niet in je gezicht terecht kunnen komen. Daarnaast is zo’n klep ook handig wanneer de zon fel schijnt om deze uit je ogen te houden.
Bij de meeste mtb helmen kan je het vizier demonteren zodat je de helm ook als wielrenner of gravelbiker kan gebruiken. Echter is het zeker niet vreemd om gewoon altijd met een klep of vizier te fietsen. Voor enduro of downhill wordt er sneller naar een full face helm gekeken. Omdat het terrein ruiger, uitdagender maar ook gevaarlijker is extra bescherming zeker en vast geen overbodige luxe. Natuurlijk kan je ook met jouw trail- of XC-helm op de enduro aan de slag, echter primeert in onze ogen de veiligheid en kies je toch beter voor een full face helm.
Bekijk de beste mtb helm top 10 >>
We haalden de multifunctionele doek of buff (wat eigenlijk een merk is) al aan. Dit is misschien wel één van de meest veelzijdige items die je op zak kan hebben. Een buff kan je op erg veel verschillende manieren gebruiken en dragen waaronder:
Is jouw buff niet dik of warm genoeg in de winter, dan kan je ook gebruik maken van de zogenaamde helmmuts. Dit is een muts die je onder jouw mtb helm kan dragen. In principe wordt het afgeraden omdat de helm dan anders op jouw hoofd staat. Echter zit een goede helm wel vol ventilatie-openingen waar de snijdende en koude wind wel makkelijk doorheen blaast. Om jouw hoofd en oren warm te houden is een fietsmuts die je onder de helm draagt zeker en vast geen overbodige luxe.
Het gebruiken van mtb handschoenen is zeker niet verplicht en er zijn ook mountainbikers die er liever geen dragen. Toch hebben ze tal van voordelen. Zo zorgen ze niet alleen voor extra grip op de handvatten. Mtb handschoenen zorgen er ook voor dat jouw handen niet aan gort zijn na een valpartij. Instinctief ga je je handen plaatsen wanneer je tegen de grond tuimelt. Door mtb handschoenen te dragen kan je voorkomen dat jouw handen naderhand helemaal open liggen.
In de winter komt er nog bij dat handschoenen vaak wel een must zijn in de strijd tegen de koude. Mtb winterhandschoenen zijn dan ook een heel pak dikker dan zomerhandschoenen. Je kan ze zelfs verwarmd kopen als je last hebt van erg koude handen.
Mtb handschoenen hebben in principe altijd lange vingers, ook de zomerhandschoenen. Ook dit heeft weer een reden. Door altijd handschoenen met lange vingers te dragen bescherm je je vingers tegen takken en struiken en kan je eveneens veilig takken aan de kant duwen wanneer ze in de weg of over het pad hangen.
Een laatste belangrijk item zijn natuurlijk de mtb schoenen. In eerste instantie moet je al even voor jezelf uitmaken of je met vlakke (flat) pedalen of klikpedalen gat fietsen. Beide pedalen hebben hun voor- en nadelen. Afhankelijk van die keuze kan je pas gaan kijken naar welke mtb schoenen je gaat kopen.
Het spreekt voor zich dat je voor vlakke pedalen flat pedal schoenen dient te gebruiken en voor klikpedalen, mtb schoenen waarom je schoenplaatjes kan monteren.
Crosscountry kan natuurlijk met beide systemen. Welk systeem jij gaat gebruiken moet je natuurlijk zelf beslissen. Ben je nog een beginner dan kan het spannend zijn om meteen met klikpedalen te beginnen. Echter went dit natuurlijk wel snel. Zelf ben ik meteen met klikpedalen van start gegaan en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Uiteraard ben ik wel eens dom tegen de grond gegaan, maar goed dat hoort dan weer bij het leerproces.
Bij enduro en downhill zie je haast geen klikpedalen en wordt er voornamelijk met flat pedalen gereden. Met flat pedalen kan je immers veel sneller een voetje bijzetten wat zeker in beide disciplines vaker nodig is dan je zou denken.
Eénmaal je de keuze tussen één van beide systemen gemaakt hebt kan de zoektocht naar mtb schoenen beginnen.
In die zoektocht is er nog één beslissing die je dan moet maken: ga je het hele jaar door met één paar rijden of kies in de winter voor mtb winterschoenen?
Er is namelijk best wel verschil tussen mtb zomer- en winterschoenen. Kies je ervoor om het hele jaar door met jouw zomerschoenen te mountainbiken, dan is een setje overschoenen voor de herfst en winter geen overbodige luxe. Ook een dik paar sokken kan voorkomen dat je snel last krijgt van koude voeten.
Een makkelijkere oplossing, maar ook de duurste, is een paartje winterschoenen kopen. Er zijn zowel winterschoenen met klikpedalen als flat pedaal winterschoenen. De winter schoenen herken je meestal aan de wat hogere hiel en sok. Deze schoenen houden voeten ook beter en langer warm en houden nattigheid en koude buiten.
Beste mtb schoenen zomer & winter (klikpedaal) >>
Beste mtb schoenen dames (spd) >>
Voor je het hele bovenstaande assortiment in huis gaat halen is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Dit hangt voornamelijk af van de omstandigheden waarin jij gaat fietsen. De frequentie speelt dan weer een rol bij het aantal stuks dat je van elk stuk mtb kleding gaat aankopen. In onderstaand overzicht geven we je een beeld van de mtb outfit bij verschillende temperaturen. Let wel op dat dit voor iedereen kan verschillen. Wij weten namelijk niet hoe snel jij het warm of koud hebt en hoe goed jij tegen warmte en/of koude kan. Gebruik onderstaand overzicht dus enkel als richtlijn en pas het naar jouw wensen aan.
Bovenstaande is natuurlijk niet enkel afhankelijk van. de temperatuur. De temperatuur kan een eerste bepalende factor zijn. Daarnaast kan je ook nog rekening houden met de wind. Zeker op koudere dagen kan de wind een echte spelbreker zijn en er voor zorgen dat je toch nog een extra laagje of accessoire kan gebruiken.
Met de bovenstaande info rijd je binnenkort zeker en vast in de meest geschikte mtb outfit rond. Toch zijn er nog enekel tips die we graag mee willen geven zodat je zeker en vast de beste keuze maakt qua mtb kleding en outfit.
Ook bij mtb kleding wordt er vanzelfsprekend een onderscheid gemaakt tussen mtb kleding voor heren en mtb kleding voor dames. Echter zijn er ook verschillende accessoires of zelfs kledingstukken te vinden met een unisex label.
In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de verschillen qua lichaamsbouw tussen mannen en vrouwen.
Een fietsbroek met bretellen voor mannen is in vele gevallen minder comfortabel voor vrouwen. Vandaar dat je in dat geval als vrouw beter voor een exemplaar voor vrouwen kiest. Je zal merken dat de plaatsing van de bretellen bij een damesmodel rekening houdt met de borsten. Ook de bredere heupen van vrouwen passen vaak beter in een vrouwenmodel.
Kies je toch voor een unisex model, dan moet je er natuurlijk rekening mee houden dat er voor de gulden middenweg gekozen is in het ontwerp. Mogelijk zal een unisex fietsbroek dus minder goed zitten dan een mtb broek die specifieke voor een bepaald geslacht bedoeld is.
Ook een mtb shirt en ondershirt is vaak anders vormgegeven bij vrouwen dan bij mannen. De echte mtb fietsjassen zijn vaak ook in specifieke vrouwenmodellen te verkrijgen.
Op vlak van accessoires valt het dan allemaal wel weer mee. Zo kan je sokken, een buff, fietsmuts of handschoenen haast blindelings in huis halen, zolang de maat ervan maar op jouw lichaamsdelen is afgesteld.
Ondertussen heb je vast al een goed idee hoe jouw ideale mtb outfit, voor elk seizoen, er zou moeten uitzien. Wanneer je online of in een fysieke winkel op zoek gaat naar mtb fietskleding zal je zien dat er best wel wat keuze is en erg veel merken van mtb fietskleding beschikbaar zijn. Je hoeft natuurlijk niet voor het bekendste, duurste of goedkoopste merk te kiezen. Shop je online dan raden we je aan om de reviews bij verschillende producten goed te lezen. Shop je in een fysieke winkel dan is het verstandig om raad te vragen aan een verkoper.
Wat je zeker niet mag doen is gewoon de leukste of jouw favoriete kleurtje kiezen. Om de beste mtb kleding in huis te halen is het belangrijk dat de mtb kleding over de voor jou relevante eigenschappen beschikt.
Wil je een waterdicht fietsshirt maar is het shirt dat jij het mooiste vind slechts waterafstotend? Koop het dan niet of kijk of het elders wel in jouw favoriete kleurtje beschikbaar is. Wil jij een fietsbroek met zeem waarmee je lang kan fietsen, vergeet dan de broek die maar een basic zeem heeft. Je snapt het verhaal vast wel…
Qua merken zijn er natuurlijk enkele die altijd terugkomen. De bekendste merken die door erg veel mountainbikers, wielrenners en profs gebruikt worden. Je hebt er vast al wel van gehoord. We overlopen ze nog een keertje:
Mtb kleding van Fox is voornamelijk populair bij trail,enduro en downhill mountainbikers en voornamelijk op dat doelplubliek gericht. Daarnaast zijn er ook veel crosscountry mountainbikers die graag in losse mtb kleding fietsen die gebruik maken van Fox mtb kleding.
Naast mtb shirts, jassen en mtb broeken kan je bij Fox ook terecht voor verschillende accessoires zoals helmen (zowel full face als gewone mtb helmen), handschoenen en beschermingsmiddelen, zoals knie-, elleboog- en rugbescherming. Fox mtb kleding is zker en vast niet de goedkoopste, maar je krijgt er wel oerdegelijke kwaliteit voor in de plaats. Hou je van baggy mtb kleding dan is Fox zeker en vast een merk om in je achterhoofd te houden wanneer je op zoek gaat naar jouw perfecte mtb outfit.
Bekijk alle Fox MTB kleding >>
Het merk Cube staat bekend om zijn goede prijs/kwaliteit mountainbikes. Misschien rijd jij zelf wel op een Cube mountainbike of heb je ze toch al vaker zien rondrijden. Populair zijn ze zeker. Naast de mountainbikes zelf kan je bij Cube ook terecht om jouw mtb outfit helemaal op punt te zetten.
Voor onderkleding, shirts, jassen en broeken voor zowel dames als heren kan je ook terecht bij Cube. Daarnaast hebben ze ook een ruim assortiment mtb schoenen en handige accessoires zoals overschoenen, handschoenen, arm- en beenstukken, hoofddeksels, bescherming en sokken.
De prijs/kwaliteit van de Cube mountainbikes en fietsen vind je ook terug in hun mtb kleding en accessoires.
Bekijk alle Cube MTB kleding >>
Hoewel de fietskleding van Agu voornamelijk op wielrenners gericht is hebben ze tegenwoordig ook verschilende stukken mtb kleding in hun assortiment. Hoewel het aanbod eerder klein is hebben ze toch verschilende fietsbroeken en shirts speciaal voor mountainbikers en zelfs gravelbikers. Hierin heb je zelfde de keuze uit baggy of losse mtb kleding.
De mtb kleding van Agu heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding.
Bekijk alle Agu MTB kelding >>
Rogelli heeft zowel shirts met comfortabele als losse pasvorm, kort en lang en zowel voor dames als heren. Daarnaast bieden ze ook enkele broeken aan en een erg goede fietsonderbroek met zeem.
Ook accessoires zoals handschoenen, arm-en beenstukken, overschoenen, hoofddeksels, helmen en brillen kan je bij Rogelli aan erg scherpe prijzen vinden.
Uiteraard zijn er nog vele andere merken waar je een kijkje kan nemen. Denk hierbij maar aan Cannondale, Specialized, Castelli, Trek, Ion, Vaude, Ghost en bulls.
Bekijk alle Rogelli MTB kleding >>
Naast Fox is Endura misschien wel één van de meest populairde merken bij enduro, trail en downhill mountainbikers. Een mooi voorbeeld van de kwaliteit bij Endura is de gehele Endura Singletack mtb kleding lijn. Deze bestaat uit baggy, broeken, shirts, jassen en accessoires zoals handschoenen en bescherming. Daarnaast is de Endura MT500 II één van de beste fietsjassen voor mountainbikers met een zelden geziene waterdichtheid en ademend vermogen.
Bekijk alle Endura MTB kleding >>
Ondertussen ben jij volledig op de hoogte van alles wat je moet weten om de beste kleding in huis te halen en de meest geschikte mtb outfit voor elk weertype samen te stellen. Naast de uitgelichte kleding en accessoires bovenaan de pagina kan je hieronder alle artikelen terug vinden met betrekking op mtb kleding.
Wij zochten de beste kleding en accessoires reeds voor je uit zodat de keuze alvast een heel pak beperkter is. Dat maakt het nog makkelijker om een keuze te maken. Natuurlijk kan je ook in een fysieke winkel gaan shoppen, maar neem in dat geval de tips en adviezen uit de onderstaande artikels mee in jou uiteindelijke keuze. Op die manier ben jij verzekerd van de beste mtb outfit! Succes!
Reflecterende kleding dragen tijden het fietsen is niet altijd het mooiste zicht, maar het kan op vlak van je eigen veiligheid wel erg nuttig zijn.
Mountainbiken is een sport waarvan je het hele jaar door kunt genieten. Van lente, zomer, herfst en zelfs in de winter zijn er veel mogelijkheden
Schoenen kopen voor in het dagelijkse leven is op zich niet echt moeilijk, meestal koop je gewoon de schoenen die je mooi vindt. Wanneer je
Ken je dat gevoel; een natte broek of je fietsjack dat toch net wat teveel water doorlaat tijdens een plensbui…? En je zo wederom op
Eénmaal de zomer op zijn einde loopt worden de weersomstandigheden stilaan wat wispelturiger. Al is dat zeker geen reden om de mountainbike op stal te
De Bikeboxer fietsonderbroek werd speciaal ontwikkeld voor de e-biker. Wielrenners en mountainbikers hebben keuze zat terwijl je net zo goed op de e-bike comfortabel en
In tegenstelling tot wielerhandschoenen hebben specifieke handschoenen voor mountainbikers altijd lange vingers, zowel in de winter als ook in de zomer. Natuurlijk is dit niet
Wouter en Teun, twee Nederlandse vrienden met een passie voor mountainbiken en avontuur richtten in 2021 WT-Elements op. In hun zoektocht naar het perfecte mtb
Ben je op zoek naar een comfortabele fietsbroek van erg hoge kwaliteit voor al jouw offroad avonturen? Dan is een Assos fietsbroek zeker en vast
Stel je bij een fietsonderbroek met zeem zeker geen gewone slip, tanga of kleurrijke boxershort voor. Een fietsonderbroek is toch net even wat anders, maar
Alle weersomstandigheden die tussen hoogzomer en putje winter liggen maken het je vaak wat moeilijker om de juiste outfit voor het mountainbiken te kiezen. Met
Gravelbiken is de gulden middenweg tussen racefietsen en mountainbiken en heeft de laatste jaren erg aan populariteit gewonnen. Door die toenemende populairiteit wordt de vraag
GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”