MTB routes in La Roche en Ardenne: verslag & video

Mountainbiken in La Roche route 1-2-3-4

La Roche-en-Ardenne, een idyllisch dorpje in het hart van de Ardennen en naast Houffalize, wat vlakbij ligt, ook een echt paradijs voor fanatieke mountainbikers. Twee weken voor het schrijven gingen waren we er op wandel- en rustvakantie. Wat me ook opgevallen was, als mountainbiker in hart en nieren, tijdens de mooie wandelingen die we in La Roche maakten, waren de vele mountainbike routebordjes die we passeerden.

Dat het kriebelde moeten we je zeker niet vertellen, en zo geschiedde amper twee weken later. Op een warme maandag morgen, met een koffer vol water, sportdrank, repen, gelletjes, de nodige uitrusting en de mountainbike veilig op de fietsendrager, stond ik te trappelen van ongeduld om de rit van 1u35 richting La Roche nog een keer te maken. Ook de GoPro ging mee en daarmee filmde ik mijn mountainbike avontuur op de vier vaste routes in La Roche-en-Ardenne.

Mountainbiken in La Roche

In het hart van de Ardennen weet je wel ongeveer op voorhand wat je te wachten staat. Toch kan ik je al verklappen dat het dit keer véél meer was dan ik had kunnen denken. Of dat in goede of slechte zin was dat kom je in de loop van dit artikel zeker te weten.

De weg richting het centrum van La Roche loopt de laatste 10-tal kilometer lekker bergaf. Dit wil zeggen dat je als het ware een dal in rijdt. In dat dal starten de bepijlde mountainbike routes van La Roche. Je kan dan al raden dat het vanaf meter 1 bergop zal gaan, en dat ik het geweten heb.

De 4 mountainbike routes van La Roche zijn bepijld met de bij elke mountainbiker gekende route-bordjes met driehoek en twee bollen er onder. Alle vier de routes hebben de blauwe kleur en zijn afzonderlijk genummerd. Dat nummertje staat in de hoeken van het route-bordje gedrukt. Echt duidelijk is dat niet, zeker wanneer je een razende vaart maakt in één van de vele afdalingen.

MTB route 3 in La Roche

Gelukkig lopen alle vier de routes eigenlijk een andere kant uit waardoor ze zo goed als niet dubbel lopen of elkaar te vaak kruisen. De GPX-bestanden als back-up zijn wel aan te raden. Voor zover ik me herinner stonden alle bordjes er ongeveer wel.

Wel had ik een probleempje om het begin van route 1 en 2 te vinden. Dat laatste kan ook aan mezelf gelegen hebben omdat ik niet vanaf de officiële startlocatie startte. Met de GPX-bestanden op mijn gps kwam het allemaal snel weer goed.

Die startplaats ligt vlakbij het hart van La Roche city. Op de Place du Marché, naast de Spar, kan je op een grote parking je auto kwijt. Dat was initieel mijn plan. Echter moet je er wel betalen om je auto te parkeren. Mijn valse start begon op deze locatie aangezien de betaalautomaat niet via 4411 werkt en geen betaalkaarten accepteert maar enkel met cash, proton (bestaat dat nog?) en een app die ik niet kende werkt.

Gelukkig ken ik ondertussen mijn weg een beetje in La Roche. Een beetje verderop, net buiten het centrum, kan je gratis en veilig langs de kant van de weg parkeren.

Parking langs de weg in La Roche

Een beetje verderop maakte ik me klaar om de routes in volgorde van 1 tot en met 4 steeds volledig te rijden. Extra en gekoelde drank had ik in een koelbox in de auto liggen, aangezien de temperaturen die dag zouden gaan oplopen tot 27 graden. Na elke route maakte ik een korte stop langs de auto om bij te tanken, extra gels en repen te pakken en de batterij van de GoPro te vervangen.

MTB routes in La Roche

Als je dan toch meer dan anderhalf uur in de auto zit kan je maar er maar beter een lange dag van maken. Met de 4 bepijlde mountainbike routes in La Roche ben je wel een dagje zoet.

Route 1 is met 24 kilometer de langste en met 638 hoogtemeters ook meteen de zwaarste route van de 4. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de andere 3 routes een lachertje zijn. Met respectievelijk 15, 22 en nogmaals 22 kilometer zijn de andere routes niet overdreven lang, maar het zijn de vele hoogtemeters op die korte afstand die ervoor zorgen dat een dagje mountainbiken in La Roche best pittig en hard labeur is.

 • Route 1: 24 km – 638 hm
 • Route 2: 15 km – 345 hm
 • Route 3: 22 km – 412 hm
 • Route 4: 22 km – 507 hm

Mijn plan was de routes steeds volledig te rijden alsook in volgorde van route 1 tot en met route 4. Na 5 uur op de mountainbike stond de teller op 83,74 km en 1906 hoogtemeters. Mooie cijfertjes niet waar?

MTB routes La Roche Garmin Connect

Maar jij wil vast weten hoe de routes me bevallen zijn; was het de lange autorit waard? Zijn de routes geschikt voor beginners? Zou ik ze aanraden of nog een keertje opnieuw rijden? Die vragen en een complete review van elke route geven we je maar al te graag mee! Check ook zeker de video die ik maakte van de 4 mountainbike routes van La Roche-en-Ardenne. Wil je volgende video’s zoals deze meteen kunnen bekijken, abonneer je dan zeker op ons Youtube-kanaal.

MTB route 1 La Roche

Er eventjes in komen, losrijden of opwarmen zit er niet in wanneer je met route 1 in La Roche van start gaat. De route begint met een klim, een lange klim waar haast geen einde aan lijkt te komen. Gelukkig is het begin en het grootste gedeelte van deze startklim verhard waardoor je nog niet meteen in het rood gaat. Het minder goede nieuws is dat er na slechts 6,5 kilometers al 350 hoogtemeters op de teller stonden…

Loodzwaar is de eerste klim, die na een lange aanloop uiteindelijk toch door het bos, onverhard verder loopt. Hier en daar zit er een kort recuperatie stukje in.

La Roche MTB route 1

De omgeving, ook wanneer je over de weg rijdt, is mooi en gaat nooit vervelen. Met het zonnetje dat door de bomen scheen werd alles nog net wat mooier.

De afdaling na deze pittige beklimming, waarmee je al meer dan de helft van het totale aantal hoogtemeters van deze eerste route achter de rug hebt, valt helaas wat tegen aangezien deze grotendeels over de weg loopt.

Gelukkig ga je daarna weer de onverharde en meestal brede paden opzoeken. Het terrein wordt hier glooiend met zowel beklimmingen als afdalingen. De bossen zijn mooi en de paden zijn best goed berijdbaar. De ondergrond met stenen en rotsen zijn een vaste waarde op bepijlde routes in de Ardennen.

Even later en totaal onverwacht duikt er zowaar een mooie singletrack op die je een mooi bos in leidt. De afdaling over een semi-breed pad met geulen en stenen gaat best steil bergaf, eindelijk wordt het echt leuk! En dat mag wel want we zitten ondertussen halfweg de eerste route. Even verderop gaat het dan plots nog steiler bergaf, wat meteen ook de steilste afdaling van de dag zou worden. Doenbaar maar hier zijn wel wat aandacht, stuurmanskunst en goede remmen een vereiste.

Verfrissing krijg je ook op deze route door een volledig ondergelopen pad waar je doorheen moet. Zelfs na aanhoudende droogte is er geen ontkomen aan, maar gezien de temperaturen van die dag deed het wel enorm deugd aan voeten en benen.

Het vervolg van route 1 van La Roche is een aaneenschakeling van typische Ardennen paden en gaat ook dan weer zowel op als neer. Het zwaarste deel is dan achter de rug en je hebt nu de mogelijkheid om van prachtige vergezichten te genieten.

La Roche MTB route 1

Via een stukje over een rustige weg volgt een volgende wat langere afdaling.De klim die daarna volgt loopt over een pad dat veel wegheeft van een riviertje. Pittig en éénmaal uit het bos hakken de hoogtemeters er nog even verder in. In de laatste afdaling die volgt is het wel een beetje uitkijken met de diepe geulen in het midden van het pad, zeker wanneer de zon het zicht een beetje belemmerd.

Route 1 La Roche

Mountainbikegehalte
Landschap & omgeving
Technische moeilijkheid

Eindoordeel

Na een lange, pittige beklimming en de wat ongelukkige afdaling over de weg, wordt de route wel beter. De omgeving waar je doorheen rijdt is super en verzacht de “pijn” van de steile beklimmingen. De afdalingen zijn uitdagend en leuk. Concentratie en remtechniek zijn hierbij wel noodzakelijk.

3.7

MTB route 2 La Roche

Met 15 kilometer is route 2 van La Roche de kortste van de 4 mountainbikeroutes. Het begin van de route loopt weg van het centrum van La Roche en je passeert via de openbare weg enkele campings. Niet veel soeps tot je uiteindelijk rechts van de weg de weide instuurt.

Vanaf dat punt begint route 2 van La Roche pas echt. De passage door de weide via een singletrack neemt je mee het bos in waar een uitdagend stukje La Roche op je wacht. Een pad dat, volgens mij, altijd nat is vergt wat stuurmanskunst om er al rijdend doorheen te komen.

La Roche MTB route 2

Ook deze route is zeker niet vlak. Moest je daar in het begin toch nog aan twijfelen, dan kom je wel weer met de voetjes op de grond wanneer je even verderop de grote weg oversteekt en haaks naar links een immens steile klim over stenen en rotsen ziet verschijnen. Deze klim is harken en in het rood tot boven. De afdaling die volgt is eerder braaf maar gaat wel voor een groot stuk over een singletrack.

Wanneer je uit het bos komt doemt er recht voor je een tot de verbeelding sprekend kerkhof op. Daarna gaat het meteen weer onverhard en door het bos bergop. Blijven trappen is hier de boodschap, ook op het met wortels bezaaide en licht hellende pad dat na de steilste stukken nog volgt.

De lange afdaling die volgt doet deugd en is voor iedereen te doen. Eénmaal uit het bos loopt de afdaling nog enkele honderden meters verder over de weg. Hier kan je best wel snelheid maken al is het wel uitkijken voor auto’s die uit de andere richting komen. Een afslag naar rechts stuurt je uiteindelijk weer richting het centrum van La Roche. In mijn geval was het eerst richting auto om een nieuwe bidon en GoPro batterij op te pikken.

Route 2 La Roche

Mountainbikegehalte
Landschap & omgeving
Technische moeilijkheid

Eindoordeel

De aanloop en terugweg van deze route zijn eerder saai en lopen over verharde weg. Wil je rustig beginnen, start dan zeker met deze route. Naast het wat technischere “rivierpaadje” is de rest van de route niet te moeilijk al zijn de beklimming en hoogtemeters zeker niet te onderschatten.

3.2

MTB route 3 La Roche

Mountainbike route 3 van La Roche is 22 km lang en bevat 412 hoogtemeters. Een flinke hap van die hoogtemeters krijg je meteen op een dienblad gepresenteerd wanneer je nog maar net het centrum hebt verlaten. Een smal, en in eerste instantie onschuldig, pad leid je naar wat veruit de steilste beklimming van La Roche en ver daarbuiten moet zijn. Halleluja! Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik deze klim grotendeels te voet omhoog ben gelopen, een aanslag op mijn kuiten was het.

La Roche MTB route 3

Omhoog fietsen lukte tot op een bepaald punt. Op deze klim, die bezaaid ligt met stenen, kan je je helemaal aan gort rijden. Ik besloot dit wijselijk niet te doen en ik kwam, voor het eerste in al mijn Ardennen avonturen, versnellingen te kort. Mijn 10-51 cassette met 32T tandwiel volstonden bijlange niet om hier, zelfs in betere conditie, boven te geraken. Lukt het jou wel? Laat het me zeker weten en alvast RESPECT!

Na de klim fiets je een tijdje op dezelfde hoogte. Een beetje verderop ga je uiteindelijk wel weer wat naar beneden. Helaas gaat dit via een omleiding (die overigens goed aangegeven stond toen ik er was) over de weg aangezien het originele stuk van de route versperd werd door één van de grondbezitters. Jammer.

Wat hierna volgde kon me dan wel weer bekoren. Een glooiende omgeving over voornamelijk brede paden en enkele bospassages die nooit echt zwaar worden, het was een welgekomen afwisseling. De vergezichten zijn prachtig en doen je de miserie van de eerste klim helemaal vergeten.

La Roche MTB route 3

Even later volgt een smalle passage door een weiland waar je ook weer honderden meters voor je uit kan staren, genieten en toch nog een beetje afzien, heerlijk!

Wat verderop volgde een erg leuke slingerende singletrack die hier en daar even overloopt in een prachtig bos met mooie bomen en wortelpassages. Even later draai je de weg op en volgt een minder prettig stuk over een tweebaans weg met wel wat verkeer. Die heb je nodig om het laatste gedeelte van route 3 aan te vangen.

Na een gemoedelijke aanloop zet je hier de afdaling in richting La Roche. Je daalt af over een breed pad wat hier en daar een beetje uitvlakt. De omgeving is schitterend en veranderd voortdurend. Focus, concentratie en de juiste lijn kiezen zorgt voor een leuke flow in deze afdaling.

Route 3 La Roche

Mountainbikegehalte
Landschap & omgeving
Technische moeilijkheid

Eindoordeel

Los van de eerste klim is deze route goed te doen voor iedereen. Uiteraard moet je wel wat kunnen en willen klimmen, want vlak is deze route verre van. Ondanks de passage over een drukke weg vond ik dit veruit de leukste route van de dag. Hierin zat zowat alles wat ik leuk vind tijdens het mountainbiken; pittige beklimmingen, leuke afdalingen, singletrack en een mooie omgeving met prachtige vergezichten.

4

MTB route 4 La Roche

De laatste route van de dag kan je net als route 3 inpikken op het brugje over de Ourthe dat La Roche in twee delen splitst. Aan de rotonde ga je echter schuin rechtsaf waar het klimmen meteen begint. Via enkele haakse bochten over de weg klim je verder. Op een gegeven moment heb je één van de beste uitzichten op de ruïnes van het kasteel van La Roche. Daarna gaat het bergop en over de weg nog een eindje verder.

Verderop schakelt de route over naar een breed en onverhard pad dat rustig bergaf loopt, daarna weer bergop gaat en af en toe wat uitvlakt. Een leuke afwisseling waarbij de hoogtemeters er niet zo hard meer inhakken zoals bij de vorige routes.

Naar het einde toe worden de paden wat technischer en smaller maar blijven ze wel goed berijdbaar. Na het onverwachte brugje na deze passages volgt een kleine technische uitdaging. De klim, over een met stenen en wortels bezaaide singletrack die volgt, is pittig en hakt er terug een beetje in, zeker wanneer je de andere routes reeds in de benen hebt.

La Roche MTB route 4

Op het einde van die klim kan je even bekomen op het bankje in de schaduw van enkele grote bomen. Daarna kan je de laatste afdaling richting het centrum inzetten. Deze afdaling gaat in eerste instantie nog over erg leuk, brede onverharde paden en schakelt dan over op de gewone weg die naar het centrum leidt.

Met 22 km en toch nog eens 507 hoogtemeters best een pittig slotstuk van mijn dagje mountainbiken in La Roche. Na route 3 was dit, voor mij persoonlijk, de leukste route.

Route 4 La Roche

Mountainbikegehalte
Landschap & omgeving
Technische moeilijkheid

Eindoordeel

Deze route schotelt je best wat asfalt voor de banden, toch was dit voor mij qua mountainbikegehalte, terrein en omgeving de tweede beste route van de dag. Hoewel er meer dan 500 hoogtemeters op je wachten wordt het op deze route nooit echt te zwaar of te steil. De singletrack beklimming naar het einde toe is hierop wel een uitzondering. Het uitzicht op het kasteel en de omgeving en uitzichten tijdens de route zijn super!

3.8

MTB routes in La Roche conclusie: Do or Don’t?

De reviews en beoordelingen van de routes zijn uiteraard mijn eigen persoonlijke mening. Wat de ene leuk en uitdagend vindt kan voor iemand anders het tegenovergestelde zijn. Ik heb me in elk geval wel een dagje goed geamuseerd met de mtb routes in La Roche.

Route 3 en 4 sprongen er voor mij persoonlijk een beetje bovenuit. Los van de eerste klim van route 3 vond ik deze twee routes erg leuk, zowel qua mountainbikegehalte als omgeving. Route twee vond ik de minste, terwijl route 1 veruit de zwaarste klepper van de dag was.

In mijn ogen zijn de routes minder geschikt voor absolute beginners, zeker als je ze alle 4 op één dag wil rijden. Met 1906 hoogtemeters op de 4 routes samen heb je uiteraard wel een stevige basisconditie nodig, en zelfs dan is het bijna onmogelijk om overal fietsend boven te komen (ja, eerste klim route 3, ik kijk naar jou!).

In sommige afdalingen is extra focus en concentratie wel een must. Even snel als een raket naar beneden knallen, is op sommige afdalingen om problemen vragen…

Als je een singletrack paradijs verwacht dan laat je de mtb routes van La Roche beter links liggen. Er is singletrack, maar deze zijn eerder schaars. De routes zijn eigenlijk niet zo verschillend ten opzichte van andere routes in de Belgische Ardennen.

MTB routes in La Roche

Wil je veel klimmen en dalen en fysiek uitgedaagd worden dan zijn de routes van La Roche zeker het proberen waard. Persoonlijk kies ik er altijd voor om naar de Ardennen te trekken wanneer het mooi weer is, het is immers al zwaar genoeg. Moddertoestanden zouden het enkel en alleen nog zwaarder maken.

Heb je daarnaast ook nog een oog voor mooie bossen, uitzichten en landschappen, dan zit je in het hart van de Ardennen zeker op de juiste plaats. Met de vele steile en uitdagende klimpartijen is het soms moeilijk genieten van de omgeving, toch is er voldoende tijd om ook te genieten.

Ik zie mezelf deze routes nog wel eens een keertje rijden, of toch zeker route 3 en 4. De klim van route 3 is misschien wel een uitdaging om deze toch eens volledig omhoog te peddelen… Anderzijds zijn er nog zoveel andere mooie plekken te ontdekken in de Ardennen. De mtb routes van La Roche, het zal niet meteen voor morgen zijn.

De beoordeling van de bepijling heb ik overigens bewust weggelaten in mijn verslag aangezien ik via gps de routes gereden heb. De gpx-bestanden die ik had weken hier en daar wel een beetje af. Op die plaatsen heb ik de pijltjes gevolgd. De pijlen stonden er dus zeker wel, maar er 100% op vertrouwen doe ik zelf liever niet.

Mountainbike marathon plan

Bigger, Better & Epic

Het Marathon Plan

Verander je ritten van 40km in epische avonturen van 100+km.

Geen opofferingen, geen saai trainingsschema en geen tijdsdruk!

1 plan, 11 stappen, 1 episch doel.
 Voor iedereen!

Wat heb je nodig voor een dagje mountainbiken in La Roche?

Eerst en vooral is het belangrijk om met een degelijke mountainbike richting La Roche te trekken die volledig in orde is. In de Ardennen is het nu éénmaal geen pretje als je versnellingen, laat staan je remmen, niet optimaal werken. Ik reed de routes met een Scott Scale 910 hardtail mountainbike. Een full-suspension is niet noodzakelijk maar kan wel voor net wat meer comfort zorgen.

Wat in mijn ogen dan wel weer noodzakelijk is zijn tubeless banden. De ondergrond in de Ardennen ligt bezaaid met stenen, rotsen en wortels. Een snakebite is snel gebeurd en dat wil je niet hebben in een uitdagende en supersnelle afdaling. Ben je nog niet helemaal mee met het tubeless verhaal, bekijk dan zeker onze complete tubeless gids met stappenplan:

MTB tubeless maken, hoe doe je dat? Complete gids met stappenplan >>

Wat je zeker nodig hebt!

Naast een goed afgestelde mountainbike heb je natuurlijk wel wat accessoires, drank en sportvoeding nodig om een dagtocht in La Roche vlot door te komen. Een CamelBak of MTB rugzak met drinksysteem maakt je er enkel maar makkelijker op en zorgt ervoor dat je onderweg niet snel zonder drank en bevoorrading komt te zitten. Hier en daar passeer je wel eens een riviertje met stromend water waar je je waterzak kan bijvullen als je dat wenst.

Met een goed onderhouden mountainbike kom je natuurlijk niet zo snel in de problemen, toch is het verstandig om de juiste tools op zak te hebben moest er toch een keertje wat stuk gaan.

Ook een route video maken?

Filmen deed ik met behulp van de GoPro Hero 7 Black en de GoPro Chesty. Het doel van het filmen was voornamelijk om de route zo goed mogelijk in beeld te brengen. Alle nevenactiviteiten, pauzes en eetmomenten daar wil ik jullie absoluut niet mee vervelen.

Wil je zelf ook een keertje jouw mountainbike avonturen en routes filmen, dan is onderstaand artikel zeker en vast het lezen waard, want er komt toch wel wat kijken bij het filmen tijdens het mountainbiken…

GoPro action cam tijdens het mountainbiken; kopen of niet? >>

In bovenstaand artikel kom je de voor- en nadelen van een GoPro of action cam te weten. Ik vertel je waarom je zo’n GoPro of action cam wel en waarom je deze niet zou moeten kopen. Als laatste kom je te weten waarom ikzelf wel een GoPro in huis heb gehaald.

MTB weekend of vakantie in La Roche-en-Ardenne

Is alle mtb routes van La Roche op 1 dag rijden toch wat teveel van het goede, dan kan je er natuurlijk ook een leuk weekendje of een vakantie van maken. Campings, B&B’s, vakantiehuizen en appartementen zijn er makkelijk te vinden en alom tegenwoordig.

Naast mountainbiken kan je ook pittig wandelen met de 10 bepijlde wandelroutes in La Roche. Ook in de directe omstreken van La Roche kan je zowel fietsen, mountainbiken als wandelen en hiken. De Lac des deux Ourthes hiking trail, op een steenworp van La Roche, is een erg leuke en pittige wandeling om samen met het gezin een keertje te doen. Kortom, een (sportieve) uitstap naar La Roche is altijd een goed idee, er is meer dan voldoende te beleven zowel voor recreatieve als voor de fanatieke sportievelingen.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

25 reacties

  1. Hey Luc,

   Ik zal het GPX-bestand van mijn rit naar je mailen aangezien de oorspronkelijke gpx-bestanden die ik online gevonden had niet 100% juist waren.

   Mvg

 1. Dag Geert,

  Leuk om te zien hoe je de routes voor ons uitgebreid beschrijft.
  Zou het mogelijk zijn om de GPX bestanden van de 4 routes ook door te mailen naar mij?

  Alvast bedankt,
  Jens

  1. Hey Jens,

   Leuk dat je de beschrijvingen tof vindt, fijn om te horen!

   Ik heb het GPX-bestand naar je gemaild.

   Groeten,

   Geert

 2. Beste Geert, bedankt voor je verhaal en nuttige info. Ook ik zou de gpx bestanden van de 4 routes graag gebruiken. Zou je ze willem emailen? Komende vrijdag ga ik het daar ook eens proberen. Bedankt alvast. Groet Sjors

 3. Hi Geert, ik trek dit weekend ook maar eens naar La Roche voor een MTB avontuurtje, na wat routes proberen te maken zat ik toch wat met de handen in het haar. Te heavy/saai maar deze zien er schitterend uit!
  Deel je even de juiste GPX bestanden? Zo kan ik er zorgeloos aan beginnen!

 4. Hi Geert, erg leuk artikel! Komend weekend ga ik ook de MTB routes verkennen. Zou je mij de GPX bestanden willen mailen?

  Alvast bedankt!

 5. Hallo,

  Prachtig verslag! We zitten nu in La Roche en zouden dolgraag de routes fietsen zoals jij die gedaan hebt. Zou je me jouw gpx willen doorsturen aub.

  Groeten

 6. Volgende maand gaan we met een klein groepje die kant op en ik zou heel graag de gps routes willen hebben, heeft 1 van jullie die voor mij?
  alvast enorm bedankt!!
  Hans

 7. Hallo Geert,
  Wat een geweldig item is dit. Dus ga ik binnenkort op naar La Roche. Ik zou graag over de GPX bestanden willen beschikken. Ik mis nog al eens een bordje namelijk….
  Dus ook ik vraag je of je deze aub naar me zou willen mailen.

  Bij voorbaat dank!

 8. Dag Geert,
  We zijn in voorbereiding van een weekendje MTB in la Roche.
  Heldere beschrijving van de routes.
  Mocht je het zien zitten de GPX-bestanden te bezorgen, we zouden enorm geholpen zijn.

 9. Hallo Geert,

  Inmiddels de zoveelste lezer van je enthousiast verslag!
  Met Pasen 2023 gaan we 3 dagen met de camper naar La Roche-en-Ardenne.
  Ook wij willen graag gebruik maken van je mooie MTB routes, zou je die willen delen?
  Alvast dank.

 10. Beste Geert,

  Erg leuk en nuttig verslag. Bedankt daarvoor! Binnenkort ga ik met een vriendenclub de routes in La Roche-en-Ardenne (proberen) te rijden en zou ook graag de gpx bestanden van de 4 routes willen gebruiken. Zou je deze willen mailen? Bedankt alvast!

 11. Hoi Geert,
  Volgende week ga ik ook naar la Roche met motor en mtb, kan ik mooie afwisselende tochten maken.
  Ik weet niet of het me lukt om GPX bestanden op mijn Garmin te krijgen (zal de leeftijd zijn!) maar stuur ze graag naar mij toe.
  Groet van Ron

 12. Hallo Geert,
  Prachtig verslag!
  Mijne maat en ik gaan eind september een weekendje La Roche.
  Het zou heel fijn zijn als ik de GPX bestanden zou mogen ontvangen..

  Alvast bedankt!!

  Groeten,
  Geert Gielen

 13. Hoi geert.
  Ook ik ga het wagen , maar de routes die ik op internet kan vinden zitten met z’n 4e in 1 GPX bestand en die krijg ik niet los op m’n garmin connect . Zou jij ze mij ook los kunnen sturen aub.

  Alvast bedankt 👍

  Gr. Tom

 14. he geert ik heb je verhalen en de routes gelezen . ik van mtb for life gat 10 oktober ook die richting heen heb jij de routes 3 en 4 voor mij dat zou ik super tof vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”