Beste elektrische fietspomp top 6 (2023): welke is de beste voor mountainbikers?

Beste-elektrische-fietspomp

De fietspomp kennen we al een lange tijd. Je gebruikt hem om de banden van je fiets of mountainbike op te pompen, zodat je veilig de weg op kunt en moeiteloos ritten aflegt. Maar heb je ook al gehoord van de elektrische fietspomp? Nee? Lees dan snel verder en ontdek de vele voordelen!

Met goed opgepompte banden en de juiste bandenspanning ligt je mountainbike goed op alle trails en paden en maak je minder snel ongelukken. De kans op heen en weer stuiteren of uitglijden wordt namelijk kleiner wanneer je banden voldoende grip hebben op de ondergrond waarop je rijdt. Bovendien gaan banden langer mee wanneer de spanning goed bijgehouden wordt. 

Sinds de komst van de elektrische fietspomp lijkt de gewone fietspomp een beetje naar de achtergrond verdwenen te zijn. Alhoewel een gewone fietspomp handig is voor onderweg, is het gebruik van een elektrische fietspomp niet eens zo gek meer.

Hiermee pomp je niet alleen de banden van een mountainbike op, maar ook van andere fietsen, auto’s, motoren en zelfs rolstoelen. Je kan met zo’n elektrische pomp je banden op exact de gewenste druk instellen zodat jij met de beste bandenspanning, voor jouw gevoel, op pad kan.

Om al die redenen is het daarom een echt multifunctioneel apparaat. De gemiddelde elektrische fietspomp voor de mtb werkt op lithiumbatterijen, is licht van gewicht en geeft duidelijk de spanning weer op het display. Pomp je arm dus niet langer lam bij een lekke band, maar zet de elektrische pomp aan het werk!  

Onderstaande elektrische fietspompen zijn allemaal geschikt om mtb- en fietsbanden (en natuurlijk ook ballen, opblaasbaar speelgoed, autobanden,…) op te pompen.

IMAGE PRODUCT DETAILS
donrox-compressor
Donrox Ride F511
4,6
 • Max 10,3 bar
 • Helder LCD display
 • Krachtige LED lamp
 • 5 voorgeprogrammeerde standen
 • Met powerbank functie
 • 2000mAh accu
Door ons getest!
pomp-e-elektrische-fietspomp
Pomp-e
4,4
 • Max 10,3 bar
 • Makkelijk in gebruik
 • Verschillende opzetstukken
 • Ingebouwde LED lamp met twee standen
 • 5 voorgeprogrammeerde standen
 • 2000mAh accu
Krachtige batterij
black-rhino-elektrische-fietspomp
Black Rhino
4,9
 • Max 10,3 bar
 • Met LED-lamp
 • Ook te gebruiken als powerbank
 • 2 x 2000mAh accu
 • USB-C oplaadpoort
 • Incl luchtslang en 3 opzetstukken (balnaald, prestavalve en auto)
Beste keuze Eurobike 2022/2023
cycplus-A8
Cycplus A8
4,5
 • Max 10,3 bar
 • Live drukmeting
 • Met LED-lamp
 • 5 voorgeprogrammeerde standen
 • 2600mAh accu
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
Met touchscreen
HYP-elektrische-fietspomp-touchscreen
HYP
5
 • Max 10 bar
 • Met touchscreen
 • Inclusief hardcase etui
 • Ingebouwde verlichting
 • 2600mAh accu
Xiaomi-elektrische-fietspomp-2
Xiaomi
4,5
 • Max 10,3 bar
 • Inclusief opbergtas
 • Met LED lamp
 • 2000mAh accu

Waarom een elektrische fietspomp gebruiken? 

Een elektrische fietspomp gebruik je natuurlijk om de banden op te pompen. Een standaard fietspomp voor de mountainbike is handig voor onderweg, doet wat hij moet doen en je klikt deze vast op het frame of stopt hem makkelijk weg in je fietsrugzak.

Een elektrische variant is daarentegen gemakkelijker en nauwkeuriger in gebruik. Wanneer je nauwkeurig de bandenspanning wilt bijhouden en geen zin hebt om zelf te pompen, is een elektrische fietspomp een uitkomst.

Laad hem thuis op en neem hem gewoon mee. Er bestaan namelijk hele compacte varianten die je ook onderweg kunt gebruiken en dus eveneens meekunnen in jouw fietsrugzak! 

Je kunt de compressor vaak aansluiten op een USB-poort of de aansteker in de auto om hem op te laden. Daardoor is hij ook onderweg of op vakantie te gebruiken. Op het schermpje van een elektrische pomp zie je de actuele bandenspanning en kan je de gewenste bandenspanning ingeven.

In plaats van op gevoel te pompen, weet je met een elektrische fietspomp dus precies wat je te doen staat en kan je jouw banden op de exact gewenste druk zetten.

Hoe werkt een elektrische fietspomp?

Een elektrische fietspomp is erg makkelijk in gebruik. Door de pomp via het slangetje en juiste koppelstuk op het ventiel te plaatsen kan de pret beginnen. Eénmaal de fietspomp aangesloten is zal de elektrische pomp meestal de huidige druk in de band weergeven.

Voor je de pomp aan het werk zet moet je nog even de gewenste druk ingeven. Daarna kan je gewoon op de startknop drukken en de elektrische fietspomp zal dan meteen starten met pompen tot de gewenste druk bereikt is. Het handige aan zo’n pompje is dat deze automatisch zal stoppen wanneer de door jou ingestelde druk bereikt is.

Afhankelijk van de kracht van jouw elektrische fietspomp kan het pompen wel enkele minuutjes in beslag nemen, handig om even op adem te komen of een reepje te eten wanneer je onderweg bent.

Het enige wat jij dus hoeft te doen is de pomp aansluiten, de gewenste druk instellen en de rest wordt door de elektrische fietspomp gedaan. Eénmaal de band op de juiste druk staat kan je de fietspomp ontkoppelen en kan je je rit starten of weer verderzetten.

Voordelen van een elektrische fietspomp voor mountainbikers 

Snelle controle van de bandenspanning

Voor mountainbikers is een elektrische fietspomp heel handig. De kans is groot dat jij je mountainbike regelmatig uit de schuur of garage haalt voor een dag toeren. Daardoor kan de bandenspanning onregelmatig zijn.

Door de elektrische fietspomp aan te sluiten op het ventiel krijg jij meteen de huidige druk in de band op het schermpje te zien. Te weinig lucht in de band? Stel de gewenste druk in en laat de elektrische fietspomp het werk voor jou doen. Ondertussen kan jij jezelf helemaal klaarstomen om te vertrekken.

Handig bij een lekke band onderweg

De voordelen van een elektrische fietspomp komen pas echt naar biven wanneer je onderweg een lekke band hebt. Weet jij exact op welke druk jouw banden stonden? Heeft jouw handpompje geen drukmeter dan wordt het helemaal moeilijk om de band weer op de juiste druk te krijgen. Daarnaast kan je je helemaal lam pompen met zo’n handpompje.

Een elektrische fietspomp doet al het werk in jouw plaats én zet de banden weer op dezelfde druk waarmee jij vertrokken was en het liefste rijdt.

Tubeless banden perfect op de exacte druk zetten

Een elektrische fietspomp is bovendien handig wanneer je met tubeless banden rijdt. Dit zijn buitenbanden zonder binnenband. In plaats van een binnenband bevatten ze latexvloeistof die naar buiten spuit wanneer er een gaatje in de band komt.

Op die manier wordt het gat direct gedicht. Met tubeless banden heb je veel meer grip en ben je beter beschermd tegen lekke banden onderweg. Heb je je elektrische fietspomp mee, dan kun je ook deze tubeless banden gemakkelijk oppompen op de voor jou gewenste spanning! 

Door tubeless te rijden kan je met lagere bandendruk rijden. Met de elektrische fietspomp kan je de tubeless banden minutieus afstellen op de, voor jou, gewenste druk!

Voorwaarden voor een elektrische fietspomp voor de mountainbike

Aangezien het aanbod aan elektrische fietspompen steeds breder wordt tegenwoordig, wil je vast graag weten waar je op moet letten wanneer je er één gaat kopen. Waar moet een goede elektrische fietspomp voor de mtb aan voldoen?

Over het algemeen hebben ze allemaal de belangrijkste basisfuncties: de band oppompen en de bandenspanning meten en instellen. Hierbij geldt dat hoe meer je bereid bent voor de elektrische fietspomp te betalen, des te meer extra’s er meegeleverd zullen zijn.

Het display waar de bandenspanning op weergegeven wordt zal ook luxueuzer zijn naarmate de prijs omhoog gaat. Verder zijn er elektrische fietspompen met ledverlichting, zaklamp, bevestigingsbeugel en andere extra’s, die je keuze kunnen beïnvloeden. 

Het is tevens van belang om te weten welk soort ventiel jouw fietsbanden hebben. Een presta-ventiel of Frans ventiel is het meest voorkomend. Koop je een elektrische fietspomp, dan zal je een variant moeten kiezen die compatibel is met het type klepje en/of ventiel van jouw fietsbanden. 

De beste elektrische fietspompen op een rij 

Natuurlijk hebben wij een aantal elektrische fietspompen aan een test onderworpen en deze met elkaar vergeleken. Hierbij hebben wij onder andere gelet op de functionaliteiten per fietspomp voor mtb, hoe lang de batterij mee gaat, hoe compact hij is en wat de maximale druk voor de bandenspanning is. Uit alle elektrische fietspompen maakten wij een selectie van de beste exemplaren:

Donrox Ride F511; lichtgewicht en multifunctioneel

De Donrox Ride F511 is een compacte (3,8 x 6,0 x 15,2 cm) en lichtgewicht (350 gr) compressor die erg multifunctioneel is. Deze elektrische bandenpomp heeft een digitale bandenspanningsmeter, powerbankfunctie en een LED zaklamp. Met deze compressor kan je de banden van jouw fiets, auto en motor op de juiste druk zetten of de bandenspanning controleren. Ook voor ballen en opblaasbaar speelgoed is de Donrox Ride F511 erg geschikt.

Deze compressor kwam als beste uit de test van Fiets.nl op gebied van compressors of elektrische pompen voor de fiets.

Met deze pomp kan je digitaal de druk meten en aflezen op het duidelijke LCD scherm. De druk kan je in 4 eenheden aflezen; PSI, BAR, kg/cm² en KPA. Bij deze laatste kan dat zelfs tot op een honderdste nauwkeurig. Met een volle batterij kan je tot 30 minuten non-stop pompen.

De compressor geeft zowel de ingestelde als de huidige spanning weer en stopt automatisch bij de ingestelde luchtdruk.

Deze elektrische fietspomp werkt met een lithiumbatterij van 2000mAh die je kan opladen via USB. Daarnaast kan je er ook andere apparatuur mee opladen want deze compressor heeft ook een powerbank functie.

Bij deze compressor kan je kiezen uit maar liefst 5 vooraf ingestelde programma’s wat het gebruiksgemak enkel maar ten goede komt.

Donrox Ride 511 elektrische fietspomp compressor

Deze elektrische fietspomp wordt geleverd met verschillende ventielen waaronder:

 • Ventielnaald voor ballen
 • Verloopnippel voor opblaasbaar speelgoed
 • Verloopnippel voor Frans en Hollands ventiel

Naast de verschillende ventielen krijg je nog een waterafstotende beschermhoes, extra luchtslang, USB-oplaadkabel en Nederlandse gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Pomp-e; door ons getest en goedgekeurd!

De Pomp-e elektrische fietspomp is in Nederland ontworpen en geschikt om zowel fietsbanden, autobanden, ballen en luchtbedden op te pompen. De pomp is compact (14 x 7 x 4 cm) en weegt 425 gram.

De Pomp-e is makkelijk te bedienen met de 6 duidelijke bedieningsknoppen. Het heldere scherm geeft alle waarden overzichtelijk weer. De pomp beschikt over 5 vooraf ingestelde modi waaronder een handmatige modus. In deze laatste modus kan je de druk helemaal naar jouw wens instellen.

Bij de andere programma’s (fiets, bromfiets, auto en bal) zijn de boven- en ondergrens ingesteld en wordt er een standaardwaarde weergegeven. In deze standen kan je de druk enkel binnen de grenzen aanpassen.

De druk kan je weergeven in 4 verschillende eenheden namelijk: Bar, PSI, KPA en Kg/cm². Op het scherm krijg je steeds de huidige druk en de ingestelde druk te zien in de door jou gekozen maateenheid.

Wanneer je de pomp gebruikt zal de LED-lamp bovenaan het toestel van kleur veranderen. Onder de minimumgrens kleur de led geel. Binnen de grenzen kleurt hij groen en wanneer je boven de grens gaat kleurt deze rood. In de handmatige stand kleurt de led gewoon blauw.

De Pomp-e stopt automatisch wanneer de ingestelde druk bereikt is. Een mountainbike band oppompen duurt een tweetal minuten. Dit kan verschillende naarmate je meer of minder druk in de band wil pompen.

Pomp-e elektrische fietspomp

Deze elektrische fietspomp is compatibel met Presta en Schräder ventielen. Daarnaast krijg je er nog twee knijpventielen en een naaldventiel bijgeleverd. Je kan de Pomp-e veilig overal mee naartoe nemen in het handige opbergzakje.

Met een volle batterij kan je zo’n 8-tal fietsbanden oppompen op een half uurtje tijd. De batterij van deze pomp heeft een capaciteit van 2000mAh en is oplaadbaar via usb.

Wij hebben Pomp-e uitgebreid kunnen testen. Via onderstaande link ontdek je wat wij van deze elektrische fietspomp vonden:

Pomp-e elektrische fietspomp review >>

Black Rhino; stoer & krachtig!

Black Rhino elektrische fietspomp

De prijs voor de stoerste naam gaat naar deze Black Rhino elektrische fietspomp. En deze doet zijn naam alle eer aan gezien deze pomp heel erg krachtig is dankzij de dubbele Lithium-Ion batterij. De Black Rhino kan fietsbanden, ballen, autobanden en luchtbedden moeiteloos op de perfecte druk krijgen. Met een maximum van 10,3 bar kom je nooit te kort. Dankzij de verschillende opzetstukken, waaronder een balnaald, prestavalve en hulpstuk voor autobanden, is de klus ook zo geklaard.

Met de Black Rhino kan je ook snel je bandendruk checken maar je kan de elektrische fietspomp ook als powerbank gebruiken of om licht in de duisternis te brengen met de zaklampfunctie.

De pomp is oplaadbaar en gebruikt hiervoor een USB-C aansluiting. Kabeltje is uiteraard meegeleverd net als een handig opbergzakje en natuurlijk een luchtslang.

De display van de Black Rhino is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en duidelijk. Op het display kan je de gemeten waarde aflezen in 4 meeteenheden (BAR, PSI, KPA en kg/cm²). De pomp beschikt over 5 verschillende modi. Wanneer de gewenste en ingestelde druk bereikt is zal de Black Rhino automatisch stoppen met pompen.

Black Rhino elektrische fietspomp bandencompressor

Met een volle batterij kan je met behulp van de Black Rhino jouw mtb banden tot 10 keer oppompen. Met de powerbank functie kan je ook je fietsnavigatie, smartphone of andere accessoires onderweg weer opladen.

De Black Rhino heeft de volgende afmetingen: 15,8 x 6,5 x 4,9 cm en weegt 552 gram. Dankzij het warmte afvoersysteem en ventilatieopeningen aan de onderzijde kan de pomp niet oververhitten.

HYP; draagbare compressor met touchscreen

HYP elektrische fietspomp

Gebruik de elektrische fietspomp van HYP wanneer je geen gedoe meer wilt. Deze fietspomp zorgt ervoor dat je mountainbike banden weer supersnel op spanning zijn. Sluit hem aan, druk op de knop en je banden stromen vanzelf weer vol lucht.

Dankzij de handige reisetui neem je hem bovendien overal mee naartoe. De fietspomp heeft een touchscreen dat gemakkelijk te bedienen is. Wanneer je instellingen opslaat, onthoudt HYP deze voor al je voertuigen en accessoires. Een slimme elektrische pomp, dus!

Met de Target Mode kun je de gewenste luchtdruk instellen, zodat de pomp vanzelf stopt met pompen wanneer deze bereikt is. Hierdoor voorkom je een klapband en narigheid onderweg!  

Naast fietsbanden pomp je er ook autobanden, scooterbanden en allerlei soorten ballen mee op. Laad deze elektrische pomp gemakkelijk op via een USB-aansluiting, zodat je de accu van 2600mAh zonder zorgen meeneemt en gebruikt. Hij kan overigens gewoon tegen een stootje dankzij de aluminium buitenkant.

Deze zwart gekleurde compressor is verder gemaakt van rubber en plastic en de afmetingen zijn 7 x 7 x 23cm. Met een gewicht van 590 gram is hij wel niet de lichtste. Je kunt er tot 10 bar luchtdruk mee bereiken. Dankzij de verschillende ventielen (ook geschikt voor Frans/Presta-ventielen) pomp je razendsnel allerlei banden op.

HYP mini compressor en elektrische bandenpomp

Bovendien kun je deze elektrische fietspomp instellen op bar of PSI, net wat jij handig vindt. Geef je voorkeuren simpelweg aan op het led verlichte touchscreen en ga aan de slag!

HYP biedt 100% tevredenheidsgarantie, waardoor je na aankoop 30 dagen bedenktijd hebt. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld gewoon terug, zonder opgave van een reden, leuk toch? 

Cycplus A8; fraai design én krachtige accu (beste keuze Eurobike 2022-2023)

Cycplus A8 elektrische fietspomp compressor

Een moeiteloze, compacte en multifunctionele pomp: dat is de CYCPLUS A8. Hij is sterk, kan tot 10,3 bar of 150 PSI oppompen en je neemt hem gemakkelijk met je mee tijdens het mountainbiken.

Bovendien is hij intelligent en te bedienen met de knoppen onder het led-verlichte display. Deze pomp beschikt over verschillende ventielen en is compatibel met o.a. Schrader, Presta en Dunlop. De afmetingen van de elektrische pomp zijn 17,3 x 6,5 x 3,6cm, hij weegt 461 gram en is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: blauw, zilver en zwart.

Gebruik hem niet alleen voor het oppompen van je fietsbanden, maar ook voor de banden van je brommer, motor en auto of om voetballen en ballonnen mee op te blazen! De CYCPLUS A8 elektrische fietspomp is daardoor de ideale pomp voor activiteiten van het hele gezin.

Bij aansluiting op het ventiel wordt eerst de huidige bandenspanning weergegeven. Nadat jij hebt ingesteld hoeveel de spanning moet worden, gaat deze pomp haar gang en stopt ze automatisch wanneer de ingestelde druk bereikt is.

Cycplus A8 elektrische fietspomp compressor

De lithium batterij van de CYCPLUS A8 heeft een overbelastingsbeveiliging. Dankzij de 2 ventilatoren en de extra beschermende luchtslang raakt de batterij niet overhit.

Met een volle batterij pomp je tot 18-maal een mountainbikeband op. Daar komen jij en jouw maten vast wel mee toe!

De Cycplus A8 is uitgerust met een 2600 mAh accu, gaat lang mee en laadt erg snel op. Waar wacht je eigenlijk nog op?

Xiaomi elektrische pomp voor fiets, step, auto en ballen

Xiaomi elektrische fietspomp

Met de elektrische pomp van Xiaomi stel je eenvoudig de gewenste luchtdruk in bar of PSI in en pomp je de banden van je mountainbike in een paar seconden op.

Dankzij de felle ledlamp heb je zelfs in het donker goed zicht op het display en je ventiel. De afmetingen van deze elektrische pomp zijn 5 x 8 x 12cm, waardoor hij heel compact is. Hij weegt 538 gram en kan tot 10 bar luchtdruk creëren.

Xiaomi elektrische fietspomp

Bij de pomp wordt een Franse luchtmondstukadapter geleverd, samen met een oplaadkabel, gasnaald, opbergtas en handleiding. De Xiaomi is met de micro-USB poort bovendien in minder dan drie uur volledig op te laden, zodat je hem altijd met je mee kunt nemen. De batterijcapaciteit is 2000 mAh. 

Yaqubi; draagbare elektrische luchtpomp

Yaqubi elektrische fietspomp

De draagbare elektrische fietspomp van Yaqubi neem je gemakkelijk met je mee. Een fietsband oppompen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Doe de elektrische fietspomp in je binnenzak of tas of bevestig hem aan het frame van je mountainbike.

Met deze elektrische fietspomp pomp je in een mum van tijd je banden op, waar je ook bent en hoe laat het ook is. Dit model is compact en licht. De afmetingen zijn 26 x 9 x 7,5cm, hij weegt 500 gram en is gemaakt van kunststof materiaal.

De Yaqubi fietspomp is verkrijgbaar in de kleur zwart en heeft een maximale bandendruk van 10 bar. Je gebruikt hem niet alleen voor het oppompen van je fiets- en autobanden, want er worden verschillende ventielen meegeleverd (compatibel met Presta- en Schraderventielen).

Yaqubi elektrische fietspomp inhoud

Daardoor is deze elektrische fietspomp bijvoorbeeld ook heel handig op vakantie. Je pompt er namelijk ook ballonnen, luchtbedden en ballen mee op! Dankzij de ledverlichting heb je altijd zicht op het display van de pomp, zelfs in het donker. Is hij leeg? Dan laad je hem eenvoudig op via een USB-aansluiting.

Conclusie: beste elektrische fietspomp kopen

Deze elektrische fietspompen kwamen als beste uit onze test en vergelijk. De Pomp-e hebben we ondertussen zelf uitgebreid getest en goed bevonden. Bij Mountainbikevibes.be bevelen wij alleen de beste producten aan, dus doe er je voordeel mee!

Alle elektrische fietspompen uit dit artikel doen perfect wat ze moeten doen; jouw banden op de juiste druk zetten! Weet jij al welke pomp het wordt voor jou? We zijn benieuwd naar jouw keuze. Laat je het ons weten in een reactie? 

IMAGE PRODUCT DETAILS
donrox-compressor
Donrox Ride F511
4,6
 • Max 10,3 bar
 • Helder LCD display
 • Krachtige LED lamp
 • 5 voorgeprogrammeerde standen
 • Met powerbank functie
 • 2000mAh accu
Door ons getest!
pomp-e-elektrische-fietspomp
Pomp-e
4,4
 • Max 10,3 bar
 • Makkelijk in gebruik
 • Verschillende opzetstukken
 • Ingebouwde LED lamp met twee standen
 • 5 voorgeprogrammeerde standen
 • 2000mAh accu
Krachtige batterij 2×2000 mAh
black-rhino-elektrische-fietspomp
Black Rhino
4,9
 • Max 10,3 bar
 • Met LED-lamp
 • Ook te gebruiken als powerbank
 • 2 x 2000mAh accu
 • USB-C oplaadpoort
 • Incl luchtslang en 3 opzetstukken (balnaald, prestavalve en auto)
Beste keuze Eurobike 2022/2023
cycplus-A8
Cycplus A8
4,5
 • Max 10,3 bar
 • Live drukmeting
 • Met LED-lamp
 • 5 voorgeprogrammeerde standen
 • 2600mAh accu
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
Met touchscreen
HYP-elektrische-fietspomp-touchscreen
HYP
5
 • Max 10 bar
 • Met touchscreen
 • Inclusief hardcase etui
 • Ingebouwde verlichting
 • 2600mAh accu
Xiaomi-elektrische-fietspomp-2
Xiaomi
4,5
 • Max 10,3 bar
 • Inclusief opbergtas
 • Met LED lamp
 • 2000mAh accu

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Eén reactie

 1. Ik gebruikte de Xiaomi pomp tijdens het fietsen. Zeer handig en de band snel opgepompt. Afgelopen week heb ik een ‘pomp-e’ aangeschaft. Deze is fietspomp is een stuk lichter en compacter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”