MTB gereedschappen, tools & tips

Met een mountainbike die volledig in orde is moet jij alleen nog maar lekker veel trappen en genieten. Het onderhouden van je mountainbike, zowel het schoonmaken als (kleine) herstellingen zelf uitvoeren hoort er dus zeker en vast ook bij. Moeilijk is het helemaal niet, mits je met de juiste gereedschappen en onderhoudsproducten aan de slag gaat. Met het diploma van fietshersteller op zak kunnen wij je zeker en vast op weg helpen met het juiste advies.

Montagestandaard

Met behulp van een stevige montagestandaard heb jij altijd je beide handen vrij om aan je mountainbike te sleutelen en hem helemaal proper te maken. Door de mountainbike in je montagestandaard vast te klemmen kan je overigens overal goed bij en kan je eveneens je werking van je aandrijving snel controleren.

Onze NR1: Decopatent montagestandaard

Decopatent montagestandaard

Momentsleutel

Zelf aan je mountainbike sleutelen wordt pas echt leuk als je weet dat het niet kan misgaan. Met een momentsleutel draai je de boutjes op je mountainbike nooit meer te strak aan. Zo voorkom je dat bouten afbreken of beschadigt raken tot zelfs mogelijke barsten in je carbon frame.

Onze NR1: BBB momentsleutel BTL-73

Momentsleutel BTL 73 BBB

Fietspompen voor thuis en onderweg

Tubeless of niet sowieso moet er lucht in je banden. Fietspompen heb je in alle maten en gewichten, al kan het gebruiksgemak best verschillen. Je banden oppompen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of giswerk qua druk te zijn, zowel thuis, onderweg en op vakantie.

Onze NR1: Topeak JoeBlow Sport 3

Multitool

Met een multitool op zak verhelp je haast elk pechgevalletje. Met een multitool heb je de belangrijkste gereedschappen steeds bij en ben je zo weer vertrokken moest er toch een keer wat misgaan tijdens het mountainbiken.

Onze NR1: Topeak Mini 20 Pro

Topeak mini 20 pro multitool

Gereedschapsset

Met een gereedschapsset heb je meteen een hele resem tools in huis om aan je mountainbike te sleutelen. Daarnaast zitten al je tools mooi samen opgeborgen en kan zo’n koffertje ook nog eens makkelijk mee op fietsvakantie.

Onze keuze: BBB gereedschapsset BTL-91

Gereedschapskoffer BTL-91 van BBB

Alle tools voor het onderhoud aan je mountainbike