Energiereep van High5 Sports Nutrition; test en review

High-5 Sports Nutrition Energie Repen met en zonder verpakking

Er zijn enorm veel energierepen op de markt, waardoor je vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Smaken verschillen dus het is vaak testen en nog eens testen welke reep je nu het beste verteerd en het lekkerst vind.

Persoonlijk vind ik dat een sportreep ook lekker moet zijn en niet enkel functioneel. Wanneer een reep niet lekker smaakt ga je misschien minder eten tijdens het sporten, wat dan weer niet goed is voor je prestaties.

Als je zoals ik volledig plantaardig eet, heb je al heel wat minder keuze in sportvoeding in het algemeen. Gelukkig bleken de gels en sportdrank die ik al gebruikte volledig plantaardig te zijn. De producten van HIGH5 Sports Nutrition zijn vaak volledig plantaardig op enkele uitzonderingen na.

Omdat ik de producten van HIGH5 dus al kende ging ik wat verder kijken in hun assortiment. Zo kwam ik uit bij hun energierepen. Ik bestelde verschillende smaken om te proeven welke mij het beste zou bevallen. Hieronder vind je mijn review van de HIGH-5 Sports Nutrition Energy Bars.

De verschillende smaken

De repen zijn beschikbaar in 6 verschillende smaken, waarvan er 4 volledig plantaardig zijn:

Onderstaande 4 smaken zijn 100% plantaardig

 • Bessen
 • Banaan
 • Kokosnoot
 • Pindanoot

De volgende zijn NIET plantaardig

 • Karamel
 • Bessen met yoghurt

De voedingswaarden

De naam zegt het zelf, een energiereep moet je energie bezorgen zodat je optimaal kan blijven presteren. Koolhydraten zijn de brandstoffen die we tijdens het sporten nodig hebben om niet zonder energie te vallen. Daarom is het belangrijk tijdens een inspanning je koolhydraten bij aan te vullen zodat je niet gaat verzuren of stil gaat vallen en niet meer verder kan.

De repen van HIGH5 zijn vetarm en hebben een hoog energiegehalte, dit zorgt voor een snelle opname van koolhydraten. Ze zijn gemaakt van echt fruit (58%) en granen (22%)

De voedingswaarde verschilt per smaak. De pindanoot smaak bevat het meeste calorieën namelijk 255 kcal per reep van 55 gram. De smaak banaan bevat 180 kcal per reep. De rest van de smaken ligt tussen deze twee. Dus gemiddeld zorgt een reep voor ongeveer 200 kcal.

1 reep bevat tussen 25 en 39 gram koolhydraten waarvan 18 à 21 gram suiker afhankelijk van de smaak.

Wanneer eet je een energiereep

Zoals ook aangegeven op de verpakking eet je deze repen het best voor of tijdens het sporten. Deze repen zijn ook erg lekker als tussendoortje om je energiepeil door de dag op te krikken.

Hoe smaken deze repen

Om de smaken te testen kocht ik een mix van de 4 plantaardige smaken:

 • Pindanoot
 • Kokosnoot
 • Banaan
 • Bessen

De structuur van de repen is zoals de meeste andere energierepen. De repen zijn zacht maar niet te plat en zijn niet moeilijk om te kauwen. De 4 verschillende smaken die ik probeerde bevielen me allemaal. Wat ik bij deze repen voor het eerst had in vergelijking met veel andere repen is dat de repen echt proeven naar hetgeen er volgens de verpakking inzit. Je proeft de pinda, kokos, banaan en bessen in de verschillende repen. Dit is voor mij echt een pluspunt. Heb je zin in banaan dan neem je een reep met banaansmaak, en je zal dan ook echt banaan proeven.

Ik heb bij geen enkele reep het gevoel gekregen dat ik deze nog moet doorspoelen met sportdrank of water om deze vlot binnen te krijgen. Er is geen vieze of korrelige nasmaak. De reep verteert goed en ligt niet op de maag.

Ik heb deze reep ondertussen zowel vóór als tijdens het sporten en als tussendoortje gegeten en het geeft je veel energie om te starten of om te blijven doorgaan. Het is, zoals bij elke reep die je eet, belangrijk om tijdig te eten, met name vóór dat je honger of een hongergevoel krijgt. Wanneer je dit strikt opvolgt werkt deze reep het best en zal deze je nooit in de steek laten.

Zoek je dus een reep die goed verteert, een hoge dosis energie levert en ook nog eens enorm lekker smaakt, dan zijn de HIGH5 Sports Nutrition Bars DE ideale energierepen voor jou!

Heb jij deze energierepen al eens geprobeerd of wil je deze eens uitproberen, laat het me dan zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

2 reacties

  1. Hey Peter,

   Naast de repen (vooral berry en banaan) gebruik ik nog de volgende producten van High5:

   Voor snelle energie gebruik ik de High5 gelletjes met cafeïne. De raspberry smaak vind ik het lekkerst. Voor afwisseling gebruik ik ook de orange variant.

   De slow release gels, repen en drank zijn vrij nieuw en gebruik ik vooral bij lange ritten omdat deze je langer energie geven.Ik hoop dat er nog andere smaken aan zitten te komen. Ze zijn wel lekker maar de bovenstaande smaken vind ik lekkerder, terwijl ze wel een heel ander gebruiksdoeleind hebben.

   Daarnaast vind ik de High 5 sportdrank in de berry smaak het lekkerst. Voor afwisseling gebruik ik ook hier de orange smaak.

   Smaken verschillen natuurlijk maar ik gebruik deze producten al enkele jaren en ze doen wat ze moeten doen in mijn ogen. Hiervoor heb ik verschillende andere sportproducten gebruikt en deze vind ik met voorsprong de lekkerste (wat ik ook erg belangrijk vind) en helemaal niet chemisch van smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”