GoPro HERO 10 vs GoPro HERO 9; Wat zijn de verschillen en welke is de beste?

GoPro HERO 10 vs GoPro HERO 9

Op 16 september 2021 werd de nieuwste telg van GoPro gereleased, de GoPro HERO 10 Black. Een jaar na de release van de GoPro HERO 9 black staat er dus al een opvolger klaar. Is er dan zoveel verandert op een jaar tijd en is het noodzakelijk om jouw HERO 9 reeds te upgraden naar het nieuwste model? Daarop willen we je met dit GoPro HERO 10 vs GoPro HERO 9 een duidelijk antwoord geven.

Je komt in dit artikel niet alleen alles te weten over de nieuwe features van de GoPro HERO 10. Tegelijkertijd vergelijken we deze nieuwe GoPro ook met de HERO 9 zodat je onmiddellijk een beeld krijgt van de verschillen en gelijkenissen. Op die manier kan jij dan beslissen of een upgrade of nieuwe aankoop, in jouw geval, een goed idee is.

In onderstaande tabel ontdek je meteen de belangrijkste verschillen tussen de GoPro HERO 10 en HERO 9. Meer details over deze verschillen en de gelijkenissen tussen beide GoPro action cams kan je verderop vinden.

GoPro HERO 10GoPro HERO 9
ProcessorGP2GP1
Video5,3K/60fps – 4K/120fps – 2,7K/240fps5K/30fps – 4K/60fps – 2,7K /120fps
Foto23 Mpx20MpX
Screen captures19,6 Mpx12-14 Mpx
StabilisatieHypersmooth 4.0Hypersmooth 3.0
Slow Motion2,7K – 1080p (8x)1080p (8x)
Wake on voiceJa
Meerdere foto’s na elkaar nemenJa
Gewicht153gr158gr
Front Screen1,4″ kleurenscherm met betere resolutie1,4″ kleurenscherm
Touchscreen achteraanJa, verbeterd en snellerJa
“Natural” instellingJa
GoPro app koppelenJa, snellerJa, trager
LivestreamingJa, met hypersmooth 4.0Ja
Hydrophobic coating op het lenskapjeJaNee, lenskapje van HERO 10 past er wel op
Wifi downloadsJa, 30% snellerJa
GoPro HERO kopen?Bekijk prijs >>Bekijk prijs >>

GoPro HERO 10 vs HERO 9: dit zijn de belangrijkste verschillen

Een GoPro HERO action cam heeft natuurlijk enorm veel mogelijkheden, functies en opties. Het spreekt voor zich dat die functies en mogelijkheden bij de release van een nieuwe GoPro HERO steeds wat beter worden. Dat is ook bij de GoPRO HERO 10 het geval. Of die verschillen belangrijk zijn in functie van bijvoorbeeld jouw routevideo’s is nog maar de vraag. Veel hangt natuurlijk af van hoe veel en hoe vaak jij met video’s en de kwaliteit ervan bezig bent.

De nieuwe HERO 10 kreeg verschillende upgrades en aanpassingen ten opzichte van de HERO 9. Echter zijn de upgrades zeker niet wereldschokkend waardoor je meteen je GoPro HERO 9 of ouder GoPro HERO model aan de kant moet schuiven. Toch zijn er wel enkele opvallende verschillen of verbeteringen die de GoPro HERO 10 uniek in zijn soort maken.

GoPro HERO 10 BLACK

Nieuwe GP2 chipset in de GoPro HERO 10 Black

De HERO 10 maakt gebruik van de GP2 chipset. Dit is een systeem dat GoPro zelf ontworpen heeft waarop al. hun GoPro camera’s draaien. De HERO 9 maakte nog gebruik van de GP1 chipset. De reden waarom er nu een GP2 chipset in de GoPro HERO 10 zit is omdat de GP1 chip op zijn uiterste limiet gebruikt werd bij de HERO 9.

De upgrade van de chipset heeft als gevolg dat de stabilisatie en frame rates weer de hoogte in kunnen. En laat dat net de belangrijkste troeven van de nieuwe HERO 10 zijn. De GP2 chipset in de HERO 10 zorgt ervoor dat de frame rate verdubbeld werd en de algemene snelheid van het toestel en systeem fel verbeterd is. Dit kom niet alleen het visuele aspect en resultaat ten goede maar ook het algemene gebruiksgemak.

Verbeterde beeldkwaliteit met de “natural” instelling

Heb je reeds een GoPro HERO in jouw bezit en er al beelden mee gemaakt dan zal je merken dat het resultaat van die beelden er vaak een beetje “washed out” oftewel bleek en mat uitzien. In gewone taal wil dit zeggen dat de beelden er net wat anders uitzien dan de realiteit. Zo kan het groen langs de kant er wat grijzig uitzien of kan een mooie bloem er wat grauwer uitzien op jouw beelden.

Indien je de mooiste beelden online wou gooien had je nog wel wat “edit” werk voor de boeg voor de finale versie van je video online kon. Natuurlijk hoeft dit natuurlijk niet want dit is vaak enkel een puntje voor geoefende (professionele) ogen.

Zeker voor mensen die veel met videobewerking bezig zijn of echt het beste resultaat moeten hebben was dit vaak wel wat extra werk. Bij de nieuwe GoPro HERO moet je je hierover geen zorgen meer maken. Een significante verbetering, want je beelden kunnen in principe meteen online (los van het knip- en plakwerk dat vaak nodig is om een goede video te maken).

De GoPro HERO 10 kreeg een functie met de naam “natural” waarbij nabewerking dus niet meer nodig is. Deze standaard instelling zorgt ervoor dat jouw geschoten beelden niet meer wazig of mat zijn. Daarnaast zullen de beelden niet teveel contrast en kleur hebben en zullen de beelden er uitzien zoals in de werkelijkheid. Minder werk achteraf wanneer jij de enkel de beste kwaliteit wil delen.

5,3K en verdubbelde frame rates

Bij de GoPro HERO 9 had je al de mogelijkheid om te filmen in 5K kwaliteit, net wat scherper en strakker dan 4K. Of jouw en mijn ogen het verschil merken laat ik even in het midden. De GoPro HERO 10 gaat nog een stapje verder en stelt je in staat om te filmen in 5,3K. Slechts een kleine upgrade of verbetering, MAAR de grootste troef van de nieuwe HERO 10 ligt hem in de frame rates.

Frame rate slaat op de verversingssnelheid van het scherm waarnaar je kijkt en bepaald hoeveel beelden je per seconde te zien krijgt. Bij de HERO 10 werden de frame rates verdubbeld bij elke resolutie. Zo werd bijvoorbeeld de 5K/30fps van de HERO 9 nu 5,3K/60fps bij de HERO 10, 4K/60fps werd 4K/120fps, 2,7K/120fps werd 2,7K/240fps.

De HERO 10 kan dus filmen in een resolutie van 5,3K aan 60 frames per seconde én met volledige stabilisatie. Dit zijn waarden die professionele camera’s vaak maar amper halen of aankunnen. Er zit dus best veel “power” in dit kleine toestelletje.

Screen captures van 19,6 Mpx en foto’s van 23 Mpx

Een extra voordeel van zulke hoge resoluties is dat je fantastische beelden uit je video kan halen. IS er een specifiek beeld in de video dat zo vet of mooi is dat je er een foto van zou willen, dan kan dat gewoon. Uiteraard kon dit bij de HERO 9 en zijn voorgangers ook, maar de HERO 10 blinkt toch net ietsje meer uit in dit gegeven.

De beelden die je uit video’s van de GoPro HERO 10 haalt hebben een resolutie van 19,6 MPx, wat belachelijk hoog is. Zo hoog zelfs dat je in principe geen foto’s meer hoeft te maken en dus ook niet meer hoeft te poseren om een goed shot te krijgen.

Daarnaast is deze functie erg handig om steengoede thumbnails voor YouTube of uitgelichte afbeeldingen voor een website of artikel te maken.

In vergelijking met de HERO 9 is er wel een duidelijk verschil merkbaar in de kwaliteit van de screen captures. De beelden van de HERO 9 haalden slechts 12 tot 14 megapixels.

Trek je toch graag wat foto’s met de HERO 10 dan kan dat met maar liefst 23 Mpx, een kleine verbetering ten opzichte van de GoPro HERO 9 die 20Mpx foto’s schiet. De 23 Mpx haal je trouwens in alle modes behalve de liveburst mode.

Verbeterde slow motion

Nog een rechtstreeks gevolg van de uitmuntende resolutie en framerates van de HERO 10 zijn de slow motion beelden. Die maak je nu in 2,7K. Hierdoor krijg je super kwalitatieve beelden in slow motion. Bij de HERO 9 maakte je slow motion footage aan 1080p. Met de HERO 10 moet je dus niet meer inleveren op beeldkwaliteit. Zowel met de HERO 10 als 9 kan je beelden tot 8 maal vertragen.

Verbeterde werking bij weinig licht

Blijft de zon wat achter tijdens jouw ritten, vakanties of sportieve avonturen? Geen nood, dankzij de verbeterde werking bij slecht of weinig licht gaan jouw beelden met de HERO 10 er nog steeds erg goed uitzien. Ook ’s morgens of ’s avonds wanneer het licht net wat anders is dan door de dag kan je rekenen op de kwaliteit van de GoPro HERO 10 en zullen je beelden er steeds goed uit blijven zien.

GoPro HERO 10

Hypersmooth 4.0

Bij de introductie van de GoPro HERO 7 maakten we kennis met de Hypersmooth stabilization van deze action cams. Met deze functie krijg je vloeiende beelden waar je zonder problemen kan naar blijven kijken. Stabiele beelden zijn dus echt wel belangrijk bij een action cam. Zeker wanneer je de beelden deelt en ook daadwerkelijk wil dat iemand ze (volledig) bekijkt.

De Hypersmooth functie kreeg ondertussen bij elke release een kleine upgrade en kreeg dit bij de GoPro HERO 10 dus ook. Ondertussen zitten we aan Hypersmooth 4.0 welke dus enkel op de GoPro HERO 10 te vinden is. In theorie zou dit dus de beste beeldstabilisatie moeten zijn van alle beschikbare GoPro camera’s. In de praktijk, en zeker op de fiets of mountainbike is het maar de vraag of je ook daadwerkelijk verschil zal zien of opmerken.

Wanneer je een chest mount gebruikt om beelden te maken van jouw mtb-ritten, loopsessies of andere avonturen zijn er altijd wel hobbels en bobbels die op beeld vreemd uitzien, zelfs met beeldstabilisatie of Hypersmooth. Bij de GoPro HERO 10 is dit namelijk niet anders, al is de Hypersmooth 4.0 wel een verbetering ten opzichte van de Hypersmooth 3.0 op de HERO 9. Weliswaar een kleine verbetering.

Ook de GoPro chin mount wordt steeds vaker gebruikt om actie-beelden te schieten. Met deze mount krijg je echt ontzettend coole en mooie en stabiele beelden. Maar het moet gezegd dat dit ook al het geval was met de vorige GoPro HERO camera’s, dus ook met de HERO 9.

Nog meer verschillen tussen de HERO 10 en HERO 9

Naast de bovenstaande vernieuwingen en upgrades zijn er nog wel enkele verschillen te noemen tussen de GoPro HERO 10 en 9:

Design & looks

Het uiterlijk van de GoPro HERO 10 is op enkele details na volledig vergelijkbaar met dat van de HERO 9. Het enige verschil en ook meteen de manier om de twee uit elkaar te houden zijn de blauwe letters en het blauwe logo op de HERO 10. Op de HERO 9 en andere versies was dit nog in het grijs.

GoPro HERO 10 vs 9

Verbeterd touchscreen

De GoPro action cams beschikken over een touchscreen. Echter liep GoPro tot voor kort een beetje achter qua functionaliteit van het touchscreen. Het scherm reageert wel op de bediening maar dat ging vaak erg traag. Niet echt meer van deze tijd dus.

Het touchscreen van de GoPro HERO 10 heeft daarom een serieuze upgrade gekregen waardoor de werking haast feilloos is. Zelfs in vergelijking met andere action cams zoals de Insta 360 is het touchscreen quasi even goed, om niet te zeggen beter dan andere action cams.

Ook het scherm aan de voorkant van de GoPro reageert een heel pak sneller dan bij de HERO 9. Door de verbeterde frame rate zal het beeld van de camera vooraan ook minder snel haperen.

Koppelen met de GoPro app gaat sneller

Waar het bij de andere GoPro’s wel eens wat tijd in beslag kon nemen om verbinding te maken met de GoPro app, gaat dit met de HERO 10 vliegensvlug.

Livestreaming met hypersmooth

Waar je met de GoPro HERO 9 vaak te maken kreeg met belabberde livestream beelden is dat probleem bij de HERO 10 nagenoeg opgelost dankzij de integratie van Hypersmooth 4.0 in de livestreamfunctie. Jouw familie of vrienden kunnen nu pas echt zorgeloos genieten van jouw livebeelden.

Scheduled capture; stel zelf in wanneer de GoPro start met opnemen

Nog een erg leuke functionaliteit is de “scheduled capture”. Met deze functie kan je een tijdstip instellen waarop de GoPro moet beginnen filmen. Dit kan erg handig zijn wanneer jij een bepaald iets wil filmen maar op dat moment de GoPro niet zelf zou kunnen aanzetten, denk bijvoorbeeld aan een zonsopgang of -ondergang.

Wanneer je deze functie gebruikt zal de GoPro HERO 10 de beelden in 4K resolutie maken.

Hydrophobic coating op de lens

Een GoPro zou je in alle omstandigheden optimaal moeten kunnen gebruiken, dus ook in de regen of sneeuw. Het lenskapje, dat overigens te verwijderen of vervangen is, heeft een hydrophobic coating. Dit wil zeggen dat wanneer er waterdruppels op de lens (lenskapje) vallen deze er gewoon van af vallen en dus niet mee op beeld komen te staan. In principe moet je het lenskapje dus niet meer met enige regelmaat afvegen bij slecht weer.

Heb je nog een GoPro 9 dan kan je zelfs een lenskapje van de HERO 10 op jouw HERO 9 plaatsen om ook gebruik te kunnen maken van het voordeel van de hydrophobic coating op het lenskapje.

GoPro HERO 10

Beelden en foto’s meteen naar je smartphone of computer downloaden

De GoPro HERO 10 heeft ook de mogelijkheid om deze met een USB-kabel te verbinden met een smartphone of computer. Hierdoor kan je beelden rechtstreek naar de smartphone of computer downloaden. Sinds de release van de HERO 10 is deze functie eveneens voor de HERO 9 beschikbaar gemaakt. Echter heb je hiervoor wel de GoPro Quick app nodig. Deze kan je downloaden in de Appstore of via GooglePlay.

Versnelde WiFi downloads

Door de verbeterde resolutie van de GoPro HERO 10 action cam worden de bestanden van de beelden en foto’s er natuurlijk niet kleiner op. Om die reden beschikt de HERO 10 over 30% snellere WiFi downloads, waardoor je de bestanden toch nog vrij snel kan binnenhalen.

GoPro HERO 10 BLACK kopen
bol
amazon
coolblue-logo

Gelijkenissen tussen de GoPro HERO 10 en HERO 9

Omdat de GoPro HERO 9 slechts een jaartje eerder gelanceerd werd ten opzichte van de HERO 10 kan je natuurlijk niet verwachten dat de GoPro HERO 10 een volledig nieuw toestel is. Uiteindelijk blijft het een action cam en kan er maar tot op een bepaald punt verbeterd worden. Daarom zijn er ook zat dingen die niet verandert zijn en dus volledig hetzelfde zijn als bij de GoPro HERO 9.

De volgende zaken zijn volledig hetzelfde gebleven bij de GoPro HERO 10 in vergelijking met de HERO 9:

  • Batterijen, deze kan je onderling uitwisselen;
  • De batterij plaats je langs de zijkant in het toestel;
  • Batterijduur is nagenoeg hetzelfde als bij de HERO 9;
  • De GoPro is waterdicht tot op 10 meter diepte (33ft);
  • De microfoon is idem bij beide toestellen;
  • Beide toestellen mount je met de geïntegreerde mount-klepjes onderaan het toestel;
  • De batterij plaats je langs de zijkant in het toestel.

Zijn er ook nadelen aan de GoPro HERO 10?

De GoPro HERO 10 is bij het schrijven van dit artikel nog net wat te nieuw om al echte minpunten te ontdekken. Echter is er wel een puntje van kritiek dat zeker en vast wel terecht is en waar hopelijk wel een oplossing voor gevonden kan worden.

Timelapse “slechts” in 4K

In de timelapse mode kan je namelijk geen gebruik maken van de 5,3K resolutie. Op zich is dat natuurlijk niet zo heel erg aangezien je wel in 4K timelapsevideo’s kan maken. Het wordt enkel een probleem wanneer je zowel timelapse als 5,3K beelden in één video (samen) wil verwerken. De timelapse zal dan op die manier net wat minder scherp zijn ten opzichte van de andere beelden die wel in 5,3K gefilmd zijn.

Dit is natuurlijk een detail dat voor de meeste mensen zeker geen dealbreaker gaat zijn, maar voor de volledigheid geven we het je wel mee.

Het prijskaartje van de GoPro HERO 10

Een nieuw toestel dat pas gelanceerd is daar betaal je natuurlijk de volle pot voor. De GoPro HERO 10 is veruit de duurste GoPro die er te verkrijgen is. Het spreekt voor zich dat de prijs van de GoPro HERO 9 in de loop van de komende tijd wel verder gaat zakken. Ook de HERO 8 ga je steeds voordeliger kunnen kopen totdat deze volledig uitgeroteerd is.

De prijs van de HERO 10 zal daarom nog een tijdje op zijn hoogste punt blijven staan. Of je de investering wil maken hangt natuurlijk helemaal van jezelf af. Toch willen we je nog even een heads-up geven die jou mogelijk kan helpen om al dan niet voor de HERO 10 te gaan of eerder voor een goedkoper alternatief.

Waarom de GoPro HERO 10 WEL kopen? Voor wie is deze action cam geschikt?

Waarom zou je de beste GoPro die er momenteel te verkrijgen is in huis moeten halen? Een terechte vraag die vaak gesteld wordt wanneer er een fonkelnieuw toestel op de markt komt.

Je hebt nog geen GoPro maar wil er eentje kopen

Heb je nog geen GoPro en wil je er eindelijk eens eentje in huis hebben om jouw avontuurlijke vakanties, fietsritten en dergelijke vast te leggen? Denk in dat geval eens aan al het goeds dat deze GoPro HERO 10 te bieden heeft. Op die manier heb jij meteen de allerbeste GoPro in huis waar je nog jaren plezier van zal hebben.

Hoewel de HERO 10 nog vrij nieuw is, zullen er snel firmware updates volgen en daarom zullen de eventuele kinderziektes snel verdwijnen.

Je hebt een oudere GoPro, die al eens moeilijk begint te doen

Wanneer je over een vroeger model dan de GoPro HERO 7 beschikt is het eigenlijk haast een must om over te schakelen naar de verbeterde HERO 10. Zeker wanneer je steengoede action video’s wil maken is de hypersmooth stabilisatie een must.

Heb je echter een GoPro HERO 7 of 8 in je bezit dan is het maar de vraag of je al aan upgraden toe bent. Beide GoPro’s zijn zeker en vast voor de hobbyfilmer meer dan voldoende om goede beelden te schieten. Wil je echter toch net dat tikkeltje meer, en heb je de HERO 9 overgeslagen, dan kan het een goede keuze zijn om te switchen naar de HERO 10. Eventueel kan je de andere GoPro’s als extra camera of als back-up blijven gebruiken.

Je hebt een GoPro HERO 9 maar wilt de verbeterde functies van de GoPro HERO 10

Wij begrijpen als geen ander dat er mensen zijn die enkel het beste materiaal willen. Zeker wanneer je een GoPro voor professionele doeleinden gebruikt spreekt het voor zich dat je meteen bij de release de upgrade doet.

Ondanks dat er slechts een jaar verschil zit tussen beide toestellen, zijn er toch enkele opvallende verschillen en verbeteringen die voor sommige mensen belangrijk genoeg kunnen zijn om over te stappen naar het nieuwste model. Ben jij zo iemand, dan ga je hoe dan ook erg blij worden van de GoPro HERO 10.

GoPro HERO 10 BLACK kopen
bol
amazon
coolblue-logo

Waarom de GoPro HERO 10 NIET kopen?

Het nieuwste van het nieuwste, niet iedereen wordt er meteen wild van en ook dat begrijpen we maar al te goed. De GoPro HERO 10 is immers niet meteen het goedkoopste accessoire om in huis te halen. En laat dat nu net één van de puntjes zijn om deze NIET te kopen.

De prijs

Voor de prijs van de GoPro HERO 10 kan je véél andere dingen kopen. Zit jij niet te wachten om je bankrekening te plunderen dan laat je de HERO 10 toch lekker links liggen. De prijs zal in de toekomst zeker en vast zakken, zeker wanneer de HERO 11 aangekondigd wordt.

Je hebt al een GoPro en bent er tevreden mee

Heb je al een GoPro en doet dat dingetje helemaal wat jij er van verwacht, dan is er niet meteen een reden om in je buidel te tasten en de HERO 10 aan te kopen. Zeker geen domme keuze want met de laatste GoPro action cams zit je zeker en vast voor verschillende jaren gebeiteld. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoe je ermee omgaat en hoevaak je hem gebruikt.

Werkt jouw GoPro nog meer dan naar behoren en zijn jouw video’s en beelden helemaal okee voor jou, dan doe je toch lekker voort met je huidige GoPro.

Je hebt nog geen GoPro maar wil er wel eentje kopen

Bij de lancering van een nieuwe GoPro kan je haast niet om de reclames heen. Je ziet of hoort het altijd wel een keertje of ergens passeren. Misschien krijg je op die manier weer zin om er uiteindelijk toch eens eentje aan te kopen of ga je weer aan het twijfelen. Hoe dan ook hoeft het daarom niet meteen de nieuwste GoPro te worden die jij gaat aankopen.

Wanneer een nieuw toestel uitgebracht wordt kan je de oudere versies vaak aan voordelige prijzen kopen, zelfs aan de helft van de prijs van de huidige nieuwe GoPro HERO 10. Op die manier spaar je een hele hoop geld uit waar je eventueel meteen wat GoPro accessoires mee in huis kan halen.

De GoPro HERO 9 en in iets mindere mate de HERO 8 gaan vermoedelijk nog wel enkele jaartjes mee blijven draaien. Ook qua specificaties, functies en mogelijkheden moeten deze action cams zeker niet té veel onderdoen voor de GoPro HERO 10. Hoeft het voor jou niet het beste van het beste te zijn dan is de aankoop van een ouder model zeker en vast een slimme zet.

Twijfel je nog tussen de GoPro HERO 9, 8 of zelfs de 7 bekijk dan zeker het vergelijk dat we maakten betreffende deze GoPro action cams:

Conclusie

Slechts een jaartje na de release van de HERO 10 komt GoPro als met een opvolger. De GoPro HERO 10 is zeker en vast geen gloednieuwe of revolutionaire GoPro, maar is zeker wel een verbeterde versie van de GoPro 9. Dit heeft de HERO 10 voornamelijk te danken aan de nieuwe GP2 chipset. Hierdoor kon de framerate in alle resoluties verdubbeld worden en kan je ook filmen in 5,3K.

Daarnaast kreeg de hypersmooth functie een update en kan je met de HERO 10 realistische video’s maken die er echt uitzien en geen nabewerking nodig hebben. Daarnaast werd het gebruiksgemak, met name de bediening van het touchscreen, verbeterd en kan je de GoPro rechtstreeks met je smartphone of computer verbinden.

Is de GoPro HERO 10 dan zoveel beter dan de HERO 9? Dat valt op zich aardig mee. Heb je een HERO 9 in huis dan is het maar de vraag of je de HERO 10 wel wil hebben, want het is best een prijsbeestje.

Wil je de nieuwste functies en een verbeterde HERO 9 hebben dan moet je zeker en vast de HERO 10 in huis halen. Ben je nog steeds tevreden van jouw GoPro HERO 9 of zelfs een ouder model, dan is het niet meteen noodzakelijk om de switch te maken.

Heb je nog geen GoPro en wil je eindelijk jouw favoriete avonturen en vetste mountainbike routes en ritten vastleggen in de beste kwaliteit, kies dan voor de GoPro HERO 10. Zo zit je voor lange tijd goed want de HERO 10 zal vast verschillende jaren gaan meedraaien.

GoPro HERO 10 BLACK kopen
bol
amazon
coolblue-logo

Heb jij al een GoPro HERO action cam of wil je er eentje in huis halen? Dan hopen we alvast dat met dit artikel een goed inzicht hebt gekregen betreffende de verschillen en gelijkenissen tussen de GoPro HERO 10 en HERO 9. Laat onszeker weten op welke GoPro jouw keuze gevallen is.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”