De beste mtb klikpedalen met de beste prijs en kwaliteit

Beste mtb klikpedalen

Als mountainbiker heb jij veel verschillende dingen nodig. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan de juiste kleding, maar ook aan het juiste materiaal. Naast standaard pedalen heb je de mogelijkheid om klikpedalen voor de mountainbike te gebruiken. Waarom zal je je vast afvragen, volstaan de huidige pedalen die ik heb, niet dan? 

Iedere gebruiker heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om materiaal. Toch is het zo dat klikpedalen jou grote voordelen kunnen bieden. Zo verdeel je beter je spierkracht bij iedere trap die je zet. Je traint bij het fietsen niet alleen door het duwen met de quadriceps maar ook door het gebruik van je hamstrings. Voorkom zo onnodige blessures aan je hamstrings en je onderrug!

In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van klikpedalen en behandelen we de beste mtb klikpedalen die hoog scoren qua prijs/kwaliteit.

Waarom je klikpedalen zou moeten kopen

Je hoeft geen pro te zijn om voordelen uit klikpedalen te halen. Welke deze jou bieden? Dat lees je hieronder. 

Zet extra kracht

Door het gebruiken van klikpedalen zitten je voeten vast aan de fiets. Ze zitten stevig in jouw schoenen en deze zitten vast aan de pedalen en deze zitten weer vast aan de fiets. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het mountainbiken beschikt over meer kracht. 

Krijg meer controle

Vind jij het af en toe lastig om op moeilijke stukken de controle te houden over jouw fiets? Dit kan worden verholpen door klikpedalen. Je hebt hierdoor namelijk meer controle, doordat de voeten dus vastzitten aan de fiets.

Daarnaast is de kans dat je uit of van je pedaal schiet aanzienlijk kleiner, net omdat jouw schoenen vastzitten aan jouw pedalen.

Betere prestaties

Door het gebruik van klikpedalen zul jij één worden met de fiets. Dit levert meer vertrouwen op en hierdoor verbeter je jouw prestaties! Elke trap levert jou ook net dat tikkeltje meer voorwaartse kracht en energie op wanneer jij de juiste traptechniek hanteert.

Tijdens het klimmen en bergop rijden kan je dankzij klikpedalen aan de pedalen trekken. Op die manier ga je niet te snel van de fiets moeten en kan je vaak langer blijven trappen dan met flat pedalen.

Dit zijn de beste klikpedalen voor de mountainbike

Soms zie je door de bomen het bos niet meer bij het kopen van een product. Het aanbod is enorm en je raakt al snel verdwaald. Wil jij de beschikking hebben over het beste materiaal? Kijk dan niet verder voor jouw pedalen, want hieronder is voor jou een lijst samengesteld van de beste klikpedalen voor de mountainbike! 

De onderstaande pedalen zijn geschikt voor: crosscountry, enduro, trail, cyclocross en gravelbikes.

Shimano PD-M520 SPD

De eerste op de lijst is echt een fantastische optie. De klikpedalen zijn niet al te duur en van uitstekende kwaliteit. Tevens zijn dit over het algemeen de vaakst gebruikte klikpedalen. Met deze pedalen ben je gegarandeerd van optimale prestaties en een fantastische mate van betrouwbaarheid. 

Shimano M520 klikpedalen mtb
 • Shimano kwaliteit
 • Makkelijk in- en uitklikken (afstelbaar)
 • Onderhoudsarm en voert vuil perfect af
 • Compatibel met SPD-schoenplaatjes

Ze beschikken over een compact body-ontwerp met een open binding. Dit heeft als resultaat dat het inklikken erg makkelijk gaat. Het zijn misschien wel de beste mtb klikpedalen voor het afvoeren van vuil en modder.

Ook beschikken de pedalen over een afstelbare in- en uitklikspanning. Het materiaal waarvan de pedalen zijn gemaakt, is onderhoudsarm. Dit scheelt je tijd als het gaat om onderhoud wanneer er wat modder op de trails te vinden was.

Bij deze pedalen zul je veel technieken en eigenschappen vinden die je ook kan vinden bij pedalen uit een hogere prijscategorie, ze zijn alleen een stukje zwaarder dan de wat duurdere pedalen. 

De SPD schoenplaatjes zijn ook makkelijk te bevestigen door middel van 2-puntsbevestiging. Gebruikers zijn enorm enthousiast en vinden dat de pedalen makkelijk zijn in gebruik en je zeker waarde krijgt voor jouw geld. Ben jij geïnteresseerd in de beste mountainbike klikpedalen voor een zacht prijsje? Dan zijn deze zeker iets voor jou!

Crankbrothers Eggbeater 1

Crankbrothers is een bekend merk in de mountainbike wereld, en ook bij deze klikpedalen slaan ze de plank niet mis. Wat ten eerste wel goed is om te weten, is dat je voor deze klikpedalen Crankbrothers schoenplaatjes nodig hebt om ze te kunnen gebruiken. 

Crankbrothers Eggbeaters 1 klikpedalen
 • Ultralicht
 • Vuil en modder wordt makkelijk afgevoerd
 • Aan 4 kanten in te klikken
 • Extra speling van 6° voor meer controle en beweegbaarheid
 • Compatibel met Crankbrothers schoenplaatjes

Als jij op zoek bent naar ultralichte pedalen om het gewicht van jouw mountainbike zo laag mogelijk te houden, is dit een ideale optie. De open constructie van deze mountainbike klikpedalen zorgt ervoor dat vuil en modder uitstekend worden weggevoerd. 

Het stalen materiaal is stevig en kost relatief weinig onderhoud. Naast dat de pedalen duurzaam zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk in gebruik.

Het is bij deze pedalen onmogelijk dat je er niet in komt. Dit vanwege de mogelijkheid om in te klikken via vier kanten. Met de 6° extra zijwaartse speling heb je bewegingsruimte met de voeten waardoor je meer controle hebt.

Gebruikers prijzen het gemak en de kwaliteit, waardoor deze klikpedalen terecht enorm goede beoordelingen krijgen. Een uitstekende keuze dus.

Look X-track

Ook deze klikpedalen van Look mogen zeker niet op de lijst ontbreken. Voor een lage prijs krijg je de beschikking over geweldige klikpedalen. Om de klikpedalen te gebruiken, zijn schoenplaatjes van Look benodigd. Shimano SPD-schoenplaatjes volstaan ook.

Look X-track mtb klikpedalen
 • Veerspanning makkelijk instellen
 • Modder en vuilafvoer verzekerd
 • Goede steun en 6° speling
 • Compatibel met LOOK en SPD schoenplaatjes

Je hebt de mogelijkheid bij deze klikpedalen om de veerspanning in te stellen, wanneer dit niet geheel naar tevredenheid is. Ze bestaan uit een zowel sterk als duurzaam mechanisme en daardoor kan het tegen een stootje. 

Het ontwerp laat ruimte tussen de pedalen en de schoenplaatjes. Hierdoor is er voldoende ruimte om zand en ander vuil af te voeren zodat dit niet in de pedalen blijft zitten.

Gebruikers van deze uitstekende pedalen zijn enthousiast over de kwaliteit en de mate van steun die ze bieden. Dit zijn enorm goede pedalen die jou alles kunnen bieden wat je ervan mag verwachten!

Time ATAC XC 4 crosscountry pedalen 

Met een kleiner budget toch geweldige pedalen kopen? Met deze Time Atac XC 4 klikpedalen zul jij zeker niet worden teleurgesteld! Deze pedalen zijn namelijk ideaal voor fanatieke fietsers. De afvoer van vuil en modder zijn bij deze pedalen erg goed.

Time Atac XC 4 crosscountry klikpedalen mtb
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Compatibel met Time ATAC schoenplaatjes
 • Speling van 5°

Bij deze klikpedalen geniet jij een hoge mate van bewegingsvrijheid. Zodat je de beste prestaties kan leveren.Dit is ideaal voor mensen met zwakke knieën. Ze zijn makkelijk in en uit te klikken.

Het stalen materiaal zorgt ervoor dat ze stevig zijn en dus lang meegaan! De pedalen zijn speciaal ontwikkeld voor het bevorderen van jouw prestaties. Ze zijn te gebruiken in combinatie met Time ATAC-schoenplaatjes. De ideale optie voor jou?

Ritchey Comp XC pedalen

Voor ultieme budget pedalen kun je ook kiezen voor deze Ritchey Comp XC pedalen. De pedalen zijn zelfreinigend, waardoor je tijd zult besparen op onderhoud. Daarnaast beschikken deze pedalen over een uiterst handig nieuw kliksysteem, dat het inklikken enorm makkelijk maakt. 

Ritchey Comp XC klikpedalen
 • Zelfreinigend
 • Verbeterd kliksysteem
 • Bewegingsvrijheid van 4°
 • Compatibel met SPD schoenplaatjes

De bredere carrosserie zorgt voor meer stabiliteit. Voor alle omstandigheden zijn deze pedalen geschikt, ook bij de meest barre weersomstandigheden kun je vertrouwen op deze klikpedalen. Goed om te weten is dat ze in meerdere kleuren beschikbaar zijn, waardoor ze altijd bij jouw mountainbike passen.

De klikpedalen zijn compatibel met SPD schoenplaatjes. Ook deze pedalen kunnen we beschouwen als een uitstekende keuze met een kleiner budget!

BBB Touchmount SPD

Het merk BBB is ook een goede bekende in de mountainbike en fiets wereld. Deze klikpedalen zijn dan ook van de kwaliteit die je van ze gewend bent. Ze zijn gemaakt van sterk en duurzaam materiaal.

BBB Touchmount SPD pedalen
 • BBB kwaliteit
 • Spanning makkelijk aan te passen
 • Duurzame kogellagers
 • Compatibel met SPD schoenplaatjes

Ook qua gebruiksgemak scoren deze BBB touchmount SPD pedalen erg hoog, zo kan je bijvoorbeeld de spanning aanpassen naar wens. Deze pedalen bieden jou de perfecte balans tussen grip en vrijheid. 

Door het lichte gewicht draag je ook geen onnodige ballast mee tijdens het mountainbiken. Een ander positief punt aan deze klikpedalen is dat ze beschikken over duurzame kogellagers.

Ook kun je vaarwel zeggen tegen vuil en modder in de pedalen, omdat de pedalen dit uitstekend weg kunnen voeren. Deze pedalen zijn eveneens compatibel met SPD schoenplaatjes. Nog een fantastische keuze dus! 

BBB ForceMount

Ook deze klikpedalen zijn van het merk BBB, maar het zijn zeker niet de minste. De prijs/kwaliteit verhouding is bij deze BBB Forcemount klikpedalen namelijk enorm goed. Je krijgt alles wat je kan wensen van klikpedalen voor een klein prijskaartje.

BBB Forcemount SPD pedalen
 • Ruim contactoppervlak
 • Goede vuil- en modderafvoer
 • Duurzame materialen voor een lange levensduur
 • Veerspanning naar eigen wens in te stellen
 • Compatibel met SPD schoenplaatjes

De pedalen zijn compatibel met SPD schoenplaatjes. Ze beschikken over een groot contactoppervlak. Dit heeft een positieve invloed op jouw prestaties, omdat dit ervoor zorgt dat je meer kracht kunt zetten. Ook scoren ze enorm goed als het gaat om de afvoer van vuil en modder. 

Over het algemeen kennen deze pedalen een lange levensduur, door middel van het gebruik van duurzame materialen. De pedaalspanning kun je instellen, zodat dit precies is volgens jouw wens. Ook de veerspanning kun jij naar wens instellen.

Gebruikers zijn erg te spreken over de functionaliteit en duurzaamheid. Absoluut een goede keuze.

Schaf nu jouw klikpedalen mountainbike aan!

Nu je op de hoogte bent van de voordelen van klikpedalen en van wat de allerbeste budgetgerichte klikpedalen voor de mountainbike zijn, is het tijd om een keuze te maken. Ga jij voor goud, of blijf je hangen bij de standaard pedalen? 

Eénmaal je de beste keuze hebt gemaakt is het nog handig om te weten hoe je jouw klikpedalen en schoenplaatjes perfect kan afstellen zodat al jouw trapkracht optimaal in voorwaartse snelheid en energie omgezet kan worden. Dit kan je natuurlijk perfect zelf doen.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”