Met deze wielerkleding van AGU kom je ieder wielerseizoen door!

AGU mtb kleding

Mountainbiken is een sport waarvan je het hele jaar door kunt genieten. Van lente, zomer, herfst en zelfs in de winter zijn er veel mogelijkheden om op je mountainbike te rijden in de vrije natuur. Daarom vinden wij dat elke rijder een set uitstekende mountainbike kleding moet bezitten om elk seizoen optimaal te benutten.

Of je nu liever op ruwe of gladde paden rijdt, er is een kledingstijl die het beste bij je volgende fietsavontuur past. Of het nu regent of zonnig is, warm of koud buiten, je hebt kleding nodig die er niet alleen goed uitziet maar ook goed aanvoelt. AGU’s selectie van mountainbike kleding is ontworpen om je altijd comfortabel en beschermd te houden tegen de elementen.

Zomer

Of je nu een op een lange tocht gaat of gewoon een rustig ritje maakt, warm weer vraagt om lichtgewicht, ademende kleding. Je wilt kleding van stoffen die vocht van de huid afvoeren. Kies voor synthetische stoffen omdat die zeer goed ademen.

Zoek bijvoorbeeld naar korte broeken die kort genoeg zijn om te voorkomen dat je beenspieren te warm worden. Een korte broek moet niet alleen licht en ademend zijn, maar ook een zakje aan de achterkant hebben om bijvoorbeeld je sleutels of geld in op te bergen.

Voor het bovenlijf moet je op zoek naar lichtgewicht stoffen zoals katoen of synthetische materialen die ademen en vocht van je lichaam afvoeren. Zoek daarnaast naar schoenen met ademende stoffen om te voorkomen dat je voeten te warm en zweterig worden.

Herfst

De herfst is een geweldige tijd om te mountainbiken als het weer lekker koel is. Zoek bij het kiezen van kleding voor mountainbiken in de herfst naar ademende stoffen die licht zijn, maar voldoende warmte bieden om je te beschermen tegen het kille herfstweer. Kijk bijvoorbeeld naar regenpakken voor op de fiets. Deze regenpakken zijn in staat om de regen af te stoten. Hierdoor kun je met veel comfort door blijven fietsen.

Wat betreft de handschoenen en de schoenen is het ook aan te raden om te kiezen voor waterdichte materialen. Let er hierbij wel op dat het materiaal wel dun is. Zo voorkom je dat je handen of voeten oververhit raken.

Winter

Als de temperaturen in de winter dalen, wil je een isolatielaag toevoegen om jezelf goed warm te houden. Zoek naar stoffen die warmte vasthouden, zoals fleece, of synthetische materialen zoals polyester of acryl. Vermijd te dikke stoffen, want die houden te veel warmte vast en zorgen ervoor dat je veel meer gaat zweten.

Wat betreft het shirt en de broek is het aan te raden om op zoek te gaan naar gewatteerde shorts. Deze houden het lichaam goed warm in deze koude tijden. Ditzelfde geldt eigenlijk voor de schoenen & handschoenen. 

Lente

De lente is misschien wel het favoriete seizoen van de gemiddelde mountainbiker. Het is nog niet te warm en daarnaast is de kans op regen een stuk kleiner dan in de herfst. Je kan in de lente dan ook ongeveer dezelfde outfit aan als in de herfst. De temperaturen zijn immers redelijk gelijk aan elkaar.

Wel zul je in de lente wat minder last hebben van regen. Je kunt dus redelijk dezelfde mtb kleding aan, maar het hoeft niet per se een regenpak te zijn!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger

Gastblogger

Dit artikel werd geschreven door een gastblogger. Wil jij ook een artikel schrijven voor onze blog? Neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier of de "samenwerken" pagina.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”