Samen met jouw kind op de mountainbike? Bekijk hier de beste kinderzitjes voor mountainbikes!

Beste kinderzitje mountainbike

Mountainbiken is niet iets wat je per se alleen doet. Ook met kinderen kan dit erg leuk zijn. Is jouw kleine man of dame nog net even te jong om zelf op de fiets te stappen, dan kunnen jullie alsnog samen genieten van een rit door de buurt of door het bos. Met een mountainbike kinderzitje voorop de mountainbike kan de kleine jongen of meid alsnog gezellig mee en ziet hij of zij net wat meer dan alleen jouw rug! 

Waarom een kinderzitje voor de mountainbike?

Het is haast de ultieme droom van elke mountainbiker met kinderen: je grootste hobby kunnen delen met je kinderen. Samen op de mountainbike maakt het niet alleen voor jou een stuk leuker, maar het vergroot ook de kans dat je kind hier interesse in krijgt.

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor mountainbiken. Daarom kiezen veel mountainbikers met jonge kinderen voor een mtb kinderzit.  

Een andere reden – en tevens een groot voordeel – waarom mountainbikers hun kind graag meenemen tijdens hun ritten, is de volgende. Wanneer kinderen in een mountainbike kinderzitje voorop meerijden, leren zij hun balans en andere vaardigheden sneller te ontwikkelen en te verbeteren.

Wanneer zij oud genoeg zijn om zelf te leren fietsen, zal dit een stuk sneller gaan. Ook is er meer interactie tussen ouder en kind. Het kind kan immers de hele rit meekijken. 

Inmiddels zijn er – naast de standaard kinderzitjes voor gewone fietsen – ook speciale kinderzitjes voor de mountainbike. Maar wat is nu het beste kinderzitje voor mountainbike liefhebbers? 

Beste kinderzitje mountainbike: onze selectie! 

Ben je benieuwd naar onze favorieten op het gebied van een mountainbike kinderzit? Wij hebben er een flink aantal met elkaar vergeleken, maar de volgende twee modellen van een kinderzitje mountainbike kwamen als toppers uit het vergelijk: 

Beste kinderzitje mountainbike nummer 1: Mac-Ride

Mac-Ride kinderzitje mountainbike

De Mac-Ride is een comfortabel kinderzitje op de mountainbike dat zowel horizontaal als verticaal verstelbaar is. Het zitgedeelte is gemaakt van antislip materiaal en siliconen en biedt daardoor comfort en stabiliteit. De Mac-Ride is ideaal voor kinderen vanaf 3 tot 5 jaar en tot 27 kilo.

Wat de Mac-Ride zo populair maakt, is de eenvoud om hem op de mountainbike te installeren. Hij raakt het fietsframe niet, waardoor deze niet beschadigd raakt door het gebruik van het mountainbike kinderzitje voorop. De Mac-Ride zweeft boven het frame en het gewicht van het kind komt enkel op de componenten die gemaakt zijn om gewicht te dragen.

Geen gedoe met het vastmaken van je kind

De Mac-Ride kent geen omslachtige schouderbanden om een kind vast te binden aan het kinderzitje. Dit is namelijk helemaal niet nodig! Het kinderzitje absorbeert namelijk alle trillingen van de mountainbike. Hierdoor kan een kind comfortabel op het kinderzitje blijven zitten zonder de kans om eraf te vallen. 

Een waar mountainbike talent is geboren!

Wil je niet alleen het fantastische gevoel op de mountainbike delen met je kind, maar wil je hem of haar ook leren wat er zoal bij het mountainbiken komt kijken? Ook dan is de Mac-Ride uitermate geschikt.

Alleen met de Mac-Ride kan jouw kind op de stijgbeugels staan en samen met jou sturen. Ideaal om hem of haar te leren hoe je bepaalde paden kunt volgen en om alvast dat gevoel te krijgen wat mountainbikers ervaren.

Tevens leert je kleine de hobbels in het pad op te vangen door net als jij de benen en armen te buigen. Nog even en een nieuw mountainbike talent is geboren!

Waar blijven de handjes dan? Die plaatst het kindje gewoon mee op het stuur.

Mac-Ride kinderzitje mountainbike

De Mac-Ride is ontzettend veilig

De Mac-Ride buizen zijn gemaakt van sterk materiaal, namelijk van aluminium. Dit zorgt ervoor dat de Mac-Ride sterk, maar licht is. De stijgbeugels zijn gemaakt van staal voor sterkte en buigbaarheid. Tevens zorgen de stijgbeugels ervoor dat de voeten van je kind weg blijven bij de wielen en de spaken.  

Het zadel heeft een soortgelijk ontwerp als een paardenzadel. Hiervoor is gekozen, omdat het ontwerp van een paardenzadel veel voordelen kent. Zo zorgt het ervoor dat er weinig armkracht gevraagd wordt om in positie te blijven. 

Eenvoudige installatie van de Mac-Ride

De installatie van de Mac-Ride is ontzettend eenvoudig. De Mac-Ride kent namelijk een “quick release” installatie. Dezelfde techniek zorgt er tevens voor dat de Mac-Ride ook weer snel en gemakkelijk kan worden verwijderd.

De meegelverde Mac-Ride front mount monteer je tussen de spacers van je stuurpen. De andere kant maak je vast aan de zadelpen. Bij een Mac-Ride kinderzitje krijg je gratis een extra front mount. Deze kan je op een andere fiets installeren. Op die manier, en dankzij het quick-release systeem, wissel de Mac-Ride binnen 30 seconden van fiets.

Mac-Ride kinderzitje mountainbike

Heb je geen standaard stuur dan kan je extra spacers aankopen. Het Mac-Ride kinderzitje voor de mountainbike past op nagenoeg alle fietsen van maat XS tot XL.

De Mac-Ride is eveneens compatibel met een dropper seat post (Mac-Ride klemt om het gedeelte dat niet inzakt), carbon frames en zadelpennen en e-bikes (E-Bike adapter nodig).

Wanneer kies je voor de Mac-Ride

De Mac-Ride kent veel voordelen. Laten we er samen even induiken!

 • Erg comfortabel;
 • Vlugge montage en demontage;
 • Ook geschikt voor e-bikes;
 • Gemaakt van sterk, maar licht materiaal: aluminium; 
 • Zelfde ontwerp als een paardenzadel, dat zorgt voor veel stabiliteit en vereist weinig armkracht bij je kind;
 • Op maat verstelbaar. De Mac-Ride groeit daardoor ook mee met je kind.
Mac-Ride kinderzitje mountainbike

Mac-Ride online kopen

Dit aluminium kinderzitje op mountainbike wordt geleverd in de kleur zwart of zwart-blauw. Doordat het mountainbike kinderzitje voorop zit, kun je goed sturen. Daardoor is de veiligheid van jou en je kindje beter te bewaken. Bovendien kan het kinderzitje mtb zowel qua zitting als qua stijgbeugels versteld worden wanneer je kindje eruit groeit.

Hij is compatibel met – en daardoor geschikt voor – alle mountainbikes. Het is niet voor niets dat de Mac-Ride meerdere prijzen, zoals de “best in test 2020” in het enduro mountainbike magazine, gewonnen heeft. Het is het ideale kinderzitje op de mountainbike! 

Beste kinderzitje mountainbike nummer 2: Ride Shotgun

Ride Shotgun kinderzitje mountainbike
Ride Shotgun Orginal

Ben je op zoek naar een mountainbike kinderzitje voorop, geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en tot 22 of zelfs 27 kg bij de pro-versie? Ride Shotgun is compatibel met alle mountainbikes. Zo neem je je kind gemakkelijk mee tijdens elke rit en kun je je passie voor mountainbiken er met de paplepel ingieten.

Let er wel even goed op welke versie je van de Ride Shotgun in huis haalt. Er is namelijk ook een pro-versie te verkrijgen die nog net wat anders is dan de gewone versie en te vergelijken valt met de Mac-Ride van eerder in dit artikel.

Ride shotgun original

De gewone versie van de Ride Shotgun wordt op het frame gemonteerd, meer bepaald op de top- en downtube. Dankzij de rubberen behuizing op 5 plaatsen wordt je frame weliswaar niet beschadigd. Deze Ride Shotgun is geschikt voor zowel hardtails als full suspension mountainbikes. Voor e-bikes is dit Ride Shotgun original kinderzitje echter niet geschikt.

Om het kinderzitje te installeren moet je geen aanpassingen doen aan jouw mountainbike.

Ride Shotgun kinderzitje mountainbike

Ride Shotgun Pro

De Ride Shotgun Pro wordt tussen je stuurpen en zadelpen gemonteerd en raak je frame niet. Om de Shotgun PRo te monteren heb je een spacer nodig die je rond de spacers van je stuurpen klemt. Het zadel kan je naar voor en naar achter verplaatsen en zo op de gewenste plaats vastzetten.

Ook het zadel en de voetsteunen zijn verstelbaar en helemaal op maat van jouw kindje af te stellen. Dit is vooral handig omdat kinderen groeien als kool!

In tegenstelling tot de Shotgun Original is de Pro-versie wel geschikt voor e-bikes.

Ride Shotgun kinderzitje mountainbike

Original of Pro?

Wanneer moet je welke Ride Shotgun kopen? Het antwoord is erg simpel:

Pro:

 • Heb je een e-bike dan kies je altijd voor de Pro versie.
 • De Ride Shotgun pro is het snelst te monteren en demonteren. Wil je het beste gebruiksgemak dan is de Pro versie de beste keuze.
 • Ook wanneer je niet wil dat het mtb kinderzitje contact maakt met jouw frame kies je voor de Pro, contactloze versie.

Houd natuurlijk wel in je achterhoofd dat de original versie uitvoerig getest werd en je frame niet beschadigd wanneer je op een normale manier gaat mountainbiken.

Orginal:

 • Heb je geen plaats voor de spacer rondom je stuurpen, dan kies je voor de Original.

Giet jouw passie voor mountainbiken er met de paplepel in

Kies voor Ride Shotgun als je een toekomstige mountainbiker aan het opvoeden bent. Er worden namelijk – naast het zitje – een stuuraccessoire, een speciaal ontwikkeld spatbord en een stuurdop meegeleverd. Zo kan je kindje meesturen en extra plezier beleven aan de ritten die jullie samen afleggen. 

De hoogste kwaliteitsnormen

Dit kinderzitje voor mountainbike voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor veiligheid en comfort. Ervaar je dat dit toch niet het kinderzitje mountainbike voor jouw kleine is? Dan kun je gebruikmaken van de proefperiode van 60 dagen.  

Wanneer kies je voor de Ride Shotgun?

De Ride Shotgun kent veel voordelen. Wij hebben ze hier even voor je op een rijtje gezet:

 • Volledig verstelbaar zadel;
 • Quick release voor snelle montage/demontage;
 • Verstelbare breedte voor alle mountainbikes;
 • Verstelbare hoek voor platte of schuine bovenbuizen;
 • Orginal of Pro versie;
 • Best Buy 2020 volgens Enduro mountainbike magazine.

De Ride Shotgun online kopen

Ben je helemaal enthousiast geworden over de Ride Shotgun? Begrijpelijk! Het is een fantastisch kinderzitje voor op een mountainbike. Bestel daarom online de Ride Shotgun. Dankzij de 60 dagen proefperiode kun je de Ride Shotgun in het echt bekijken, aanvoelen en natuurlijk uitvoerig uittesten.

Welk kinderzitje mountainbike kies jij?

Koop jij een van de kinderzitjes die wij hier hebben uitgelicht? Een verstandige keuze! Zowel de Ride Shotgun als de Mac-Ride zijn ongetwijfeld de twee beste kinderzitjes voor mountainbikes op de markt. 

Beide kinderzitjes zijn gemaakt van topkwaliteit materiaal, zijn innovatief en ontvangen lovende recensies van mountainbike liefhebbers. 

Wanneer Mac-Ride mountainbike kinderzitje kopen?

Begrijp me niet verkeerd. Beide kinderzitjes zijn erg goed. Dus wanneer moet je dan toch voor de Mac-Ride kiezen? Wanneer je een e-bike hebt, is het aan te raden om de Mac-Ride te kopen.

Tevens is de kwaliteit van de Mac-Ride net iets beter dan van de Ride Shotgun. Niet voor niets heeft de Mac-Ride meerdere prijzen gewonnen. De prijs van de Mac-Ride ligt daarom ook net wat hoger dan van de Ride Shotgun. 

Wanneer Ride Shotgun mountainbike kinderzitje kopen?

Ook de Ride Shotgun is een geweldig mountainbike kinderzitje. Net wat goedkoper dan de Mac-Ride, maar zeker niet van veel mindere kwaliteit.

Het fijne aan de Ride Shotgun is de 60 dagen proefperiode. Hierdoor loop je geen enkele risico en kun je het product op je gemak in het echt uitproberen.

Tevens is de Ride Shotgun leuker voor jongere kinderen, wegens de meegeleverde accessoires. Dit doet Ride Shotgun erg goed en dat wordt door kinderen ontzettend gewaardeerd. 

Tevens heb je bij het Ride Shotgun mtb kinderzitje de keuze uit twee verschillende versies. Kies de versie die het beste bij jou en jouw mountainbike of fiets past.

Conclusie

Wil jij samen op pad met jouw kleine man of dame, kies dan voor het Mac-Ride of Ride Shotgun kinderzitje. Om dat het kinderzitje voorop de mountainbike gemonteerd wordt kan zoon- of dochterlief de trails mee beleven en reeds op jonge leeftijd al proeven van wat mountainbiken precies is.

Daarnaast leren kinderen op deze manier reeds beter hun balans en evenwicht te behouden, wat hen enkel maar voordelen oplevert wanneer ze uiteindelijk zelf leren fietsen.

Kortom, wil jij jouw favoriete hobby van kindsbeen af met je kinderen delen? Dan is een mountainbike kinderzitje de perfecte oplossing hiervoor. De smile die zo’n kinderzitje op hun gezicht zal toveren is de aankoopprijs meer dan waard! Veel plezier!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”