Black Rhino massage gun getest (review 2023)

Black Rhino massage gun test & review

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het massage gun van Black Rhino een keertje wilde testen en reviewen. De vele voordelen van een massage gun gebruiken die kende ik ondertussen wel, zeker omdat ik er regelmatig eentje gebruik na het sporten. Het Black Rhino massage gun zag er, op papier, nog krachtiger en uitgebreider uit dan hetgeen ik tot nu gebruikte. Omdat mijn benen wel een krachtige massage kunnen verdragen was ik dus erg benieuwd naar dit massage gun.

In deze review ontdek je alles over het Black Rhino massage gun en kom je te weten wat ik er van vond.

Black Rhino massage gun

Het Black Rhino massage gun ziet er, met zijn carbon looks, erg stoer en robuust uit. Toen ik het pakketje ontving werd ik meteen aangenaam verrast door het prachtige én praktische opbergkoffertje waarin het massage gun opgeborgen zit.

Black Rhino massage gun

Dit maakt het meteen ook mogelijk om het massage gun en alle accessoires overal mee naartoe te nemen. Handig tijdens een meerdaagse fietsvakantie lijkt me…

Krachtige motor met lange levensduur

Het massage gun van Black Rhino is erg krachtig en heeft een maximale kracht van 3200 RPM. Het toestel werkt op een oplaadbare lithium ion batterij die efficiënt en energiebesparend is. Dankzij de intelligente AI chip wordt de batterij zo optimaal mogelijk gebruikt tijdens het masseren waardoor de batterij ook langer zal meegaan.

De batterij kan je eenvoudig en best snel opladen met de meegeleverde lader. Met een volle batterij kan je tot 90 minuten lang masseren, wat meer dan voldoende is voor verschillende massagebeurten op verschillende standen.

30 standen

En die verschillende standen zijn bij het Black Rhino massagegun zeer uitgebreid. Je hebt de keuze uit maar liefst 30 verschillende standen. Deze standen zijn verdeeld in 3 categorieën met elk hun functie:

  • Stand 1 t/m 7: om de spieren op te warmen
  • Stand 8 t/m 14: voor ontspannende massages
  • Stand 15 t/m 30: voor diepe en krachtige massages

Per categorie heb je dus de keuze uit verschillende standen waardoor je zelf kan kiezen hoe krachtig en intens de massage zal aanvoelen. Dit is uiteraard heel persoonlijk en net daarom is het handig dat je véél keuze hebt qua standen.

Black Rhino massage gun bediening

Met behulp van de + en – knop kan je vliegensvlug van standje wisselen. Het massage gun is in alle standen vrij stil in gebruik. In stand 30, de krachtigste stand van het Black Rhino massage gun, is het geluid beperkt tot maximaal 45 dB.

6 massagekoppen

Het Black Rhino massage gun bevat 6 verschillende massagekoppen waardoor je het massage gun voor het hele lichaam kan gebruiken. Naast de beenspieren kan je met dit massage gun ook de rug, borst en zelfs je billen masseren. En ook voor de nek, heupen, schouders, voetzolen en polsen zijn er specifieke massagekoppen inbegrepen:

  • Ronde kop: voor het masseren van grote (pijnlijke) oppervlakken;
  • Platte kop: geschikt voor ontspannende massages (borst, rug en billen);
  • D-kop: voor diepere en ontspannende massages van de grote spiergroepen (hamstrings, quadriceps);
  • U-kop: masseren van diepliggend en langer spierweefsel (onderrug, achillespees en nek);
  • Duimkop: deep-tissue massage van schouders en heupen;
  • Spiraalkop: voor gerichte massage van gewrichten (pols, handpalm, voetzool).
Black Rhino massage gun massagekopen
Van links naar rechts: u-kop, d-kop, platte kop, spiraalkop, duimkop, ronde kop in het massagegun

Dankzij de bovenstaande massagekoppen heb je meteen alles in huis om jezelf te verlossen van stramme of pijnlijke spieren en gewrichten. Daarnaast kan je het Black Rhino massage gun ook gebruiken om je spieren sneller te laten herstellen, doorbloeding te stimuleren en je algemene mobiliteit en prestaties te verbeteren.

Aanbevolen gebruik

Met een volle batterij kan je tot 90 minuten masseren. Toch hoeft een massagebeurt uiteraard geen 90 minuten te duren, gelukkig maar. Een massage van 30 tot 60 seconden wordt voor de meeste spiergroepen aanbevolen. Dit kan je dan, mits tussenpauzes, maximaal een viertal keer herhalen.

Het massage gun langer dan 15 minuten gebruiken op éénzelfde lichaamsdeel wordt stellig afgeraden. Bij ernstige of aanhoudende klachten is het overigens verstandig om een arts of fysiotherapeut in te schakelen…

Black Rhino massage gun test & review

Alvorens ik het Black Rhino massage gun kon gaan gebruiken moest het eerst opgeladen worden. Dit ging vrij snel. Wanneer de groene led-ring op de handgreep niet meer flikkert is de batterij volledig opgeladen en kan je aan de slag met het massage gun.

Hoewel ik een massage gun voornamelijk op mijn benen gebruik, heb ik inmiddels alle meegeleverde massagekoppen uitgetest op verschillende delen van mijn lichaam. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat en of het ook echt resultaat had ontdek je in onderstaande review.

Bediening van het Black Rhino massage gun

De bediening van het Black Rhino massage gun is erg simplistisch waardoor je out of the box, en na een eerste laadbeurt, direct van start kan. Wat je zeker niet mag vergeten is de on/off knop aan de onderzijde even op “on” te zetten. Dit had ik in eerste instantie even over het hoofd gezien.

Black Rhino massage gun

Daarna kan je het massage gun en de verschillende standen bedienen via het touchscreen display met 3 touch-buttons. Om het massage gun te starten moet je op de middelste knop drukken. Het massage gun zal dan naar de eerste stand gaan. Deze knop dient tevens ook om het apparaat te stoppen.

Met de + en de – knop kan je doorheen de 30 verschillende standen switchen. De knoppen zijn gevoelig en werken supersnel. Als je de plus- of minknop ingedrukt houdt kan je sneller naar een hoger of lager standje en ben je in enkele seconden doorheen de 30 standen. Dit kan erg handig zijn als je voor bepaalde spieren een hoog standje nodig hebt. Zo hoef je maar één keer de knop te bedienen tot aan je geprefereerde stand.

De bediening vond ik meteen erg handig en heel fijn werken. Mede omdat het schakelen naar andere standen zo snel gaat. Absoluut één van de pluspunten van dit massage gun!

Gebruik & testresultaten

Gezien ik de meeste tijd op de mountainbike besteed zijn het vooral mijn benen die regelmatig onder handen genomen worden door het massage gun. Ook om het Black Rhino massage gun te testen kwamen de benen als eerste aan de beurt.

Massagekoppen plaatsen

Uiteraard moet je eerst nog even de geschikte massagekop in het massage gun plaatsen. Om de massagekop in het massage gun te plaatsen moet je de kop goed in het uiteinde van het toestel duwen. Als je een soort klik voelt dan zit de kop op de juiste manier in het massage gun. Om de kop te verwijderen kan je deze er gewoon uittrekken.

Benen masseren met de ronde en D-kop

Om het massage gun grondig te testen op mijn (vermoeide) benen gebruikte ik twee verschillende massagekoppen. Enerzijds de standaard ronde kop, die je eigenlijk op elke soort grote spiergroepen kan gebruiken. Anderzijds ging ik ook aan de bak met de D-kop die specifiek voor de quadriceps en hamstrings bedoeld is.

Black Rhino massage gun ronde massagekop

Beide massagekoppen kon ik tot in de hoogste stand heel erg goed verdragen, om niet te zeggen dat het heel erg aangenaam aanvoelde. Met de D-kop leek de massage wel gerichter en dieper te verlopen. Zeker met een stel vermoeide benen voelde laatstgenoemde massagekop heel erg goed en ook gewoon beter dan met de ronde kop. Dit is ondertussen mijn go-to massagekop geworden om vermoeide spieren te behandelen na een zware rit op de mtb of een stevige trailrun.

U-vormige kop

Een tijdje terug had ik ook een beetje last van een stijve nek. Meteen ook weer een geluk bij een ongeluk want zo kon ik de u-vormige kop ook een keertje goed testen. Met deze massagekop kan je onder andere nek, achillespees en ook de onderrug masseren.

Bij het gebruiken van deze massagekop had ik meteen door dat standje 30 hier zeker en vast niet nodig ging zijn. Zelfs standje één voelde al vrij stevig en krachtig aan. In de nekstreek was het wel een beetje puzzelen met de positie van het massage gun. Enkele, licht pijnlijke, pogingen later had ik de sweet spot wel gevonden. Tot ongeveer standje 5 voelde het wel aangenaam en de nekpijn die was de dag erna ook echt weg.

De u-vormige massagekop heb ik vervolgens ook op de achillespezen gebruikt en dat voelde ongelooflijk goed. Nu heb ik niet meteen problemen met mijn achillespees maar moest dat wel het geval zijn dan zou deze massagekop zonder twijfel kunnen helpen.

Wil je het Black Rhino massage gun met deze massagekop gebruiken voor het masseren van de onderrug dan is het ook weer even puzzelen om een perfecte manier te vinden om het massage gun vast te houden. Eens je een comfortabele houding gevonden hebt wordt de onderrug ook lekker losgemaakt met behulp van de vibraties en klopmassage.

Duim-, spiraal- en platte kop

Naast de standaard ronde kop zijn het vooral de D-kop en de U-vormige kop die ik wat meer gebruik in vergelijking met de andere 3 koppen. Toch kunnen ook die massagekoppen erg nuttig zijn bij specifieke problemen of spierpijn.

Black Rhino massage gun massagekoppen
Van links naar rechts: u-kop, d-kop, platte kop, spiraalkop en duimkop

Van de overige massagekoppen was ik vooral te vinden voor de spiraalkop. De spiraalkop voelt heel erg lekker aan op de handpalmen en polsen. En ook die krijgen het aardig te verduren tijdens het mountainbiken, dus zeker en vast een massagekop die nog van pas gaat komen.

De platte kop en de duimkop gebruik ik veel minder al voelde de platte kop van deze twee wel het best aan. De platte kop heb ik gebruikt op mijn borst en ook even op mijn bil, haha. Vooral dat laatste is niet meteen iets wat ik vaker doe maar als je last hebt van zere billen kan deze kop wel van pas komen. Gelukkig kan mijn achterwerk ondertussen wel wat verdragen waardoor ik niet snel last krijg van pijnlijke billen.

De duimkop is erg geschikt om diep en gericht te masseren in de heup- en schouderstreek. Ook hier heb ik niet vaak problemen waardoor ik nog niet echt diep heb moeten masseren. We zien wel weer als het toch ooit zo ver moest komen.

Review

Inmiddels heb ik het massage gun alweer een tijdje in gebruik. In grote lijnen is het Black Rhino massage gun zeker in de smaak gevallen. Tot op heden doet het massage gun perfect wat het moet doen. Naast de vele pluspunten heb ik ook wel twee kleine puntjes van kritiek.

Minpunten

De handleiding die je bij het Black Rhino massage gun krijgt is niet zo heel erg duidelijk. Gelukkig is het toestel wel erg makkelijk te bedienen en heb je in principe de handleiding niet nodig. Toch had dit wat uitgebreider en duidelijker gemogen.

Jezelf masseren op moeilijkere plaatsen is met dit massage gun even uitzoeken hoe je dat precies moet aanpakken. Om dit op te lossen kan je iemand anders het werk voor je laten opknappen. Heb je die luxe niet dan is het een beetje trial and error om de juiste houding te vinden. Dit ligt uiteraard niet aan het Black Rhino massage gun en doet niets af aan de kwaliteit ervan. Het is eerder een algemeen punt dat voor de meeste massage guns geldt.

Pluspunten

Het Black Rhino massage gun doet, na verschillende testmomenten, gewoon wat het moet doen. Het grote voordeel aan dit massage gun is het grote aantal standen. Waar stand 30 bij de ene massagekop subliem was, is het bij een andere kop mogelijk zelfs pijnlijk. Vandaar dat ik wel fan ben van de verscheidenheid en de keuze die je hebt. Op die manier kan je voor elke kop, spiergroep en gewricht de juiste kracht van massage vinden.

De opbergkoffer vind ik ook erg praktisch en ze ziet er ook heel erg tof uit. De zwarte neushoorn als logo is een mooi staaltje branding. De neushoorn is immers een zeer sterk beest en dat is dit massage gun zeker en vast ook. Ik had op geen enkel moment de indruk of behoefte dat het massage gun nog harder tekeer zou moeten gaan.

Conclusie

Het massage gun van Black Rhino heeft me in positieve zin verrast. Ik was tijdens het testen blij met de grote keuze aan standen waardoor je bij elke massagekop de sweet spot altijd te pakken krijgt. Aan kracht ontbreekt het niet bij deze zwarte neushoorn!

Ben je zelf nog op zoek naar een betrouwbaar, krachtig en veelzijdig massage gun, dan kan ik het Black Rhino massage gun zeker aanbevelen. Het massage gun doet gewoon wat het moet doen. De bediening werkt vlot en is heel erg eenvoudig. Tot op heden heb ik geen enkel (technisch) probleem ondervonden met het massage gun.

De handige opbergkoffer heeft voor elke massagekop een apart opbergvakje en ook het massage gun en de oplaadkabel zitten stevig en veilig in de koffer. Je kan dit massage gun dus ook mee op verplaatsing nemen naar de sportschool of op vakantie. Dat laatste is iets wat ik bij een volgende fietsvakantie zeker ga doen!

Het massage gun van Black Rhino is te verkrijgen bij bol.com en kan je bestellen via onderstaande knop:

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”