Dynamic Wipe Out test & review; vaarwel sealant- en lijmrestanten

Dynamic Wipe Out test & review

Opgedroogde sealant in je banden en lijmresten van het velglint kan je snel en eenvoudig verwijderen met behulp van Dynamic Wipe Out. Dit wondermiddeltje met biologisch afbreekbare formule is veilig voor alle materialen en kan erg van pas komen wanneer je van nette velgen en dito banden houdt…

Wij mochten Dynamic Wipe Out als één van de eersten testen en waren heel erg benieuwd of en hoe goed het zou werken…

Wat is Dynamic Wipe Out?

Dynamic Wipe Out werd in 2023 op de markt gebracht en heeft als doel om hardnekkige tubeless sealant en lijmresten eenvoudig en vlot te verwijderen van je banden en velgen. Zeker niet onbelangrijk in het geval van de velgen, mits je bijvoorbeeld eens toe bent aan nieuw velglint. Maar ook de binnenkant van je banden kan je ermee schoonmaken en ook eventuele lijmresten, afkomstig van waar dan ook, kan je met een simpele “Wipe Out” vaarwel zeggen…

Dynamic Wipe Out

Klinkt natuurlijk erg mooi, zeker als je van mooie en propere onderdelen houdt, en geef nu toe wie houdt daar nu niet van?!

De formule van Dynamic Wipe Out is Planet Friendly en 100% biologisch afbreekbaar. En misschien nog belangrijker is dat Wipe Out ook safe is om te gebruiken op alle materialen waaronder ook carbon. Ook plastic onderdelen, rubbers en dichtingen zijn volledig veilig om Wipe Out op los te laten.

Naast tubeless sealant- en lijmresten kan je met Dynamic Wipe Out ook vet, olie en wax verwijderen. De formule is tevens wateroplosbaar en kan je dus gewoon afspoelen met water waardoor het ook geen residu zal achterlaten.

Dynamic Wipe Out is verkrijgbaar in een flesje van 150 ml en kost slechts €12,99. En als je onze kortingscode mountainbikevibes20 gebruikt wordt het nog 20% goedkoper…

Maar jij wil natuurlijk graag eerst te weten komen of Dynamic Wipe Out ook echt doet wat het beloofd, dat snappen we. Om die reden hebben wij Wipe Out uitgebreid getest en losgelaten op onze tubeless setups…

Hoe gebruik je Dynamic Wipe Out?

Voor we Wipe Out, of eender welk ander product, op onze mountainbikes afvuren lezen we altijd nog even de gebruiksaanwijzing door. Om Wipe Out op de juiste manier te gebruiken neem je er best een propere doek bij. Wij gebruiken standaard de microfibre cloth van Dynamic.

Breng een beetje Wipe Out product aan op de doek en behandel dan het onderdeel dat je wil proper maken. Gebruik je Wipe Out ook op andere onderdelen dan je velgen of banden, test dan eerst even op een minder zichtbare plaats. Wipe Out is dan wel te gebruiken op alle materialen, toch is het opletten als jouw mtb een niet-standaard kleurtje of paintjob heeft.

Zijn het vuil of de restanten hardnekkig dan kan je met behulp van een goede doek wat extra druk zetten op het onderdeel dat je wil schoonmaken. Eénmaal alles proper is kan je om het beste resultaat te bekomen het geheel goed afspoelen met lauwwarm water. Op die manier blijft er ook geen residu achter en zal alles weer mooi blinken.

Dynamic Wipe Out bewaar je best op een koele en droge plaats. Op die manier blijft de werking voor lange tijd gegarandeerd.

Dynamic Wipe Out test & review

Ook wij waren echt benieuwd of en hoe goed Wipe Out zou werken. Ik had nog vrij recentelijk een setje tubeless banden gewisseld en deze nog niet proper gemaakt. Een luiigheidje van mijn kant dat nu wel erg goed van pas kwam… Daarnaast mocht een setje oude tubeless ready velgen als testsubject dienen voor de Wipe Out… De testresultaten ontdek je hieronder.

Wipe Out getest op tubeless banden

Die tubeless banden zagen er als volgt uit toen ik ze een tijdje geleden opgeborgen had. Deze konden zoals je kan zien wel een schoonmaakbeurt gebruiken…

Tubeless mtb banden voor het schoonmaken met Dynamic Wipe Out

Natuurlijk geen ramp als je band er zo uitziet, zeker niet als hij op je velg ligt. Om op te bergen, en misschien later opnieuw te monteren, is het wel wat properder om al de opgedroogde tubeless sealant restant er even af te doen. Ik vind het immers altijd fijner om met proper materiaal te werken of te starten.

Om het effect van Dynamic Wipe Out aan te tonen besloot ik maar eens te beginnen met een klein gedeelte van de band schoon te maken. Met behulp van de microfibre doek en een klein beetje Wipe Out was het resultaat best verbazend. Eerlijk? Ik schrok een beetje van het gemak waarmee de opgedroogde restanten als sneeuw voor de zon verdwenen…

Op onderstaande foto zie je in het midden het resultaat van een korte behandeling met Dynamic Wipe Out, en het is echt geen photoshop, want daar ken ik helemaal niets van…

Dynamic Wipe Out testresultaten

Mooi resultaat toch? Dat vond ik alvast wel en daarom besloot ik ook even een setje oude velgen (van mijn oude mtb) onder handen te pakken met de Wipe Out. Dat setje stond al lang stof te vergaren in een verborgen hoekje en was ook niet helemaal proper gemaakt na het laatste gebruik.

Wipe Out getest op een setje aluminium velgen

Toen ik de band van de velg haalde bleek het allemaal nog best mee te vallen en zag de velg en het velglint er nog vrij goed uit.

De tubeless sealant restanten op het velglint waren geen enkel probleem en had ik er waarschijnlijk zonder Wipe Out ook wel afgekregen. Voor enkele hardnekkige vlekjes kwam Wipe Out echter wel weer goed van pas.

Ik verwijderde ook het velglint en tot mijn verbazing was er, naast enkele kleine beschadigingen, niet zo heel erg veel te zien. Het velglint liet, op enkele spikkeltjes na, maar amper lijmresten achter. Die restanten gingen er met de Wipe Out wel goed en razendsnel weer van af. Voor de volledigheid heb ik meteen ook maar de volledige velg goed schoongemaakt met het product en ze zag er achteraf dan ook weer als nieuw uit.

Dynamic Wipe Out getest op een velg

Ondanks het feit dat het velglint en de velg zelf er nog vrij goed uitzagen deed Dynamic Wipe Out hier ook wat het moet doen. Voor de enkele hardnekkigere vlekjes kwam het product goed van pas. De andere vlekken en restanten had ik zonder Wipe Out ook wel weg gekregen.

Wat vond ik minder?

Hoewel Wipe Out Planet Friendly is en best een aangename geur heeft (“smaken” en geuren kunnen natuurlijk wel verschillen) vond ik de geur die achteraf aan je handen blijft hangen toch ietsje minder aangenaam.

Zelfs na het wassen met zeep was de geur nog steeds aanwezig. Vandaar dat het misschien verstandiger is om tijdens het gebruik van de Wipe Out handschoenen te dragen. Een tip die ik zelf de volgende keren ook ga opvolgen!

Review & conclusie

Wipe Out is niet meteen een product waarvan ik zou denken dat ik het nodig heb. Wanneer het tijd is om tubeless sealant te vervangen is het in mijn geval vaak ook gewoon tijd voor andere banden. In tussentijd vul ik altijd wel wat sealant bij zonder de banden eraf te halen.

Bij het vervangen van tubeless banden kan aangekoekte sealant soms wel hardnekkig zijn en in dat geval kan Wipe Out je het leven wel wat makkelijker maken. Bij de test op de velg was het effect, door de beperkte restanten, niet heel erg zichtbaar. Op de binnenkant van de banden was de kracht van Wipe Out daarentegen wel goed te zien en in mijn ogen zelfs erg verrassend, in goede zin.

Ben je graag en regelmatig in de weer met je wielen, velgen en banden en hou je er ook van dat ze heel erg proper zijn? Dan is Dynamic Wipe Out mogelijk wel een product waar je veel plezier en voldoening van zal krijgen. Ik ga de twee flesjes, die ik nu toch heb, in elk geval blijven gebruiken om bij een bandenwissel de velgen goed proper te maken en hardnekkig vuil te verwijderen.

Lijkt je dat ook wel wat? Dan kan je Wipe Out met 20% korting in huis halen door onze kortingscode mountainbikevibes20 te gebruiken.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

Dynamic Wipe Out

Test geslaagd! Bestel nu met 20% korting door onze kortingscode: mountainbikevibes20 te gebruiken.

Dynamic Wipe Out

20% korting met code mountainbikevibes20