Grizz Energy Gum review (2022); werkt deze energie kauwgom echt?

Grizz Energy Gum

Er zijn allerlei manieren om extra energie te verkrijgen zowel gedurende de dag als tijdens het sporten. Een minder bekende manier om dit voor elkaar te krijgen is met behulp van energie kauwgom. Grizz Energy Gum is zo’n energie kauwgom die voor een verbeterde focus, alertheid en concentratievermogen zorgt. Daarnaast geeft deze je ook meer energie gedurende de dag, onderweg en tijdens het sporten. Daarnaast is Grizz Energy Gum HET (beste) alternatief voor pre-workouts, energierepen, gelletjes en (ongezonde) sportdranken.

Mooie theorie die als muziek in onze oren klonk, maar hoe zit dat precies in de praktijk? Doet de Grizz Energy Gum werkelijk wat het belooft? Wij zochten het voor je uit!

Grizz Energy Gum

Heb je helemaal geen zin om de hele review te lezen dan verklappen we alvast enkele van onze testresultaten met deze energy gum:

 • In eerste instantie wilden we meteen het effect van deze energy gum eens aan de lijve ondervinden. Al na 5 minuten knabbelen begonnen we te bruisen van energie.
 • Een vette trailrun na een slapeloze nacht en een vermoeide activiteit door de dag is niet het beste idee… Tenzij je start met een Grizz Energy Gum in je mond! Tegen alle verwachtingen in werd het één van mijn leukse trailruns tot op heden. De vermoeidheid was snel verdwenen en maakte plaats voor een vat vol energie!
 • Ook tijdens het werken (teksten typen en administratief werk) wilde ik het effect van een Grizz Energy Gum testen. In de ochtend ben ik altijd het meest productief terwijl ik in de namiddag steeds sneller afgeleid ben. Ik was benieuwd of een energy gum ervoor zou zorgen dat ik gefocust kon blijven werken. En dat was echt wel het geval. Ik kreeg in de namiddag veel meer werk gedaan en kwam in een flow waardoor ik zelfs vergat te gaan trainen die dag!

Toeval? Zat het in mijn hoofd? Of is het misschien een verkoopspraatje? Nee hoor! Na andere gebruikersreviews gelezen te hebben weten wij alvast wel beter… Nu jij nog…

Grizz Energy Gum getest; levert deze energy gum het beloofde effect?

Om het effect en de smaak van een product goed te kunnen beschrijven en reviewen is het product daadwerkelijk testen en proeven natuurlijk een must. Omdat we enkele Grizz Energy Gum samples toegestuurd kregen was dat alvast geen probleem.

Om een eerlijke review over deze energie kauwgom te kunnen schrijven hadden we op voorhand niet teveel details over deze energy gum bekeken of gelezen. Zo wisten we bijvoorbeeld niet hoelang het effect zou (moeten) duren. Ook hadden we geen idee hoelang je nu precies op de kauwgom moet blijven knabbelen. Wat we wel wisten is dat de Grizz Energy Gums een muntsmaak hebben en veel cafeïne bevatten.

Door de review en test op deze manier aan te pakken waren we ook niet bevooroordeeld en konden we de smaak en het effect zelf aan de lijve ondervinden. Doe je dat niet op deze manier en heb je al enige kennis over de werking van een product, dan zou dit de testresultaten kunnen beïnvloeden.

De allereerste Grizz Energy Gum at ik op een moment waarop ik eigenlijk al best vermoeid was. Ik kon wel in slaap vallen. Ik was dus erg benieuwd of de kauwgom me zou helpen om terug wakkerder te worden. Daarnaast was ik ook benieuwd naar de energieboost die deze kauwgom me zou geven.

De samples kregen we gratis toegestuurd om te testen en te reviewen. Het resultaat van de test en onze mening over dit product is ons in geen geval opgelegd door Grizz!

Hoe was de smaak?

Wanneer je op de Grizz Energy Gum begint te knabbelen komt er meteen een vrij sterke muntsmaak vrij. De muntsmaak is echt stevig maar wel vergelijkbaar met andere producten of snoepjes met een muntsmaak. Over de smaak kan ik dus erg kort zijn, die was heel erg lekker. Ben je geen fan van muntsmaak dan is deze energy gum al zeker niets voor jou. Momenteel is deze ook enkel in muntsmaak te verkrijgen

Na enkele minuten wordt de smaak van deze energie kauwgom iets meer bitter. Meteen had ik door dat dit de guarana en taurine zijn die aan het vrijkomen zijn. De muntsmaak verdwijnt hierdoor even naar de achtergrond, maar verdwijnt nooit helemaal. Na een tijdje maakt de bittere smaak weer plaats voor de lekkere en frisse muntsmaak.

In eerste instantie had ik verwacht dat de smaak van deze Grizz Energy Gum na een korte tijd zou verdwijnen. Dit is iets wat bij veel kauwgoms vaak sneller dan verwacht het geval is. Echter is dat bij deze energy gum helemaal niet zo. Zelfs na meer dan twee uur knabbelen op de kauwgom was de muntsmaak nog steeds erg sterk aanwezig. En zelfs nadat ik wat gedronken had bleef de muntsmaak steeds terug komen. Ik kon mijn ogen, en smaak, haast niet geloven!

Welk effect had de Grizz Energy Gum op mij?

Smaak is natuurlijk één ding, maar nog belangrijker is uiteraard de vraag of de Grizz Energy Gum ook het gewenste en beloofde effect had.

Nadat de bittere smaak van de guarana en taurine begon te verdwijnen, begon tegelijkertijd het effect van de Grizz Energy Gum naar boven te komen. En dat effect was véél groter dan ik verwacht had.

Deze kauwgom geeft je echt een energieboost van jewelste, een boost om U tegen te zeggen. Ik was opslag weer wakker, bruiste van de energie en praten veranderde in (bijna) non-stop ratelen. Gek genoeg begon dit niet zo heel erg lang nadat ik de energy gum in mijn mond had gestopt.

Ik had geen flauw idee hoelang je op de energy gum moest blijven knabbelen of hoelang de kauwgom zijn effect zou behouden. Naar mijn gevoel begon het effect van de Grizz Energy Gum pas na een dikke twee uur echt af te nemen. Over de geschikte dosis had ik bewust ook nog niet veel gelezen. Maar één enkele kauwgom die voor een dikke twee uur extra energie zorgt, dat vind ik persoonlijk best mooie cijfertjes!

Conclusie van de test

Na de eerste test was ik wel benieuwd wat volgens de producenten het beoogde effect van deze energy gum zou moeten zijn. In hoeverre kwam mijn beleving en ervaring overeen met de beloofde effecten die deze energie kauwgom zou moeten hebben? In de faq op de website van Grizz konden we alle antwoorden vinden. Hierdoor konden we achteraf bekijken of onze ervaring beter, slechter of gelijkaardig was aan het beloofde resultaat en effect.

Wat blijkt nu? Onze ervaring, zowel qua smaak en het effect, kwam eigenlijk volledig overeen met hetgeen Grizz beweerd. Zowel de muntsmaak als de bittere smaak, wanneer de ingrediënten beginnen te werken, hebben we op exact dezelfde manier ervaren.

Ook het effect en de duur van de energieboost kwamen zo goed als overeen met hetgeen ze bij Grizz voor ogen hebben. De duur kan natuurlijk wel van persoon tot persoon verschillen. Dit is mede afhankelijk van het metabolisme, lichaamsgewicht en de gebruikte dosis.

Dat de eerste ervaring, en het effect dat er bij te pas kwam, geen toevalstreffer was bleek uit al de volgende kauwgoms die in mijn mond belandden. Het effect was steeds quasi identiek; een dikke vette boost van enkele uurtjes. Lopen, fietsen, autorijden, nachtwerk of zelfs zware gewichten tillen, met Grizz Energy Gum gaat het allemaal net dat tikkeltje vlotter!

Wat is Grizz Energy Gum?

Grizz Energy Gum is de energie kauwgom met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Natuurlijk gaat elke producent dit over zijn eigen product zeggen. Echter is er een goede reden om dit als waar aan te nemen en wel omwille van het volgende:

Om een prestatie bevordered effect te creëren heb je minimaal een dosis van 62 mg cafeïne nodig. Hoewel de meeste bestaande energy gums, met 40 à 50 mg, onder deze minimale dosis zitten, bevat één Grizz Energy Gum per stuk maar liefst 80 mg cafeïne.

Naast cafeïne zitten er nog twee andere stoffen in deze energie kauwgom verwerkt namelijk guarana en taurine. Ook deze stoffen zorgen voor een dosis extra energie. Elke Grizz Energy Gum bevat nog eens 20 mg van beide van deze stoffen waardoor de totale aantal hoeveelheid energie bevorderende stoffen op 120 mg komt.

Grizz Energy Gum

Wat zit er verder nog allemaal in deze energie kauwgom?

Naast cafeïne, guarana en taurine bevat Grizz Energy Gum slechts twee zoetstoffen namelijk xylitol en mannitol. Hierdoor onderscheiden ze zich van andere energy gums, daar deze meestal meerdere verschillende zoetstoffen bevatten.

Cafeïne, het hoofdbestanddeel van deze energy gum zorgt voor een verhoogde vetverbranding en zorgt voor een betere doorbloeding. Daarnaast heeft cafeïne ook een gunstig effect op het spierherstel na het sporten. Wat verder iedereen wel al weet is dat cafeïne vermoeidheid vermindert en de concentratie en focus kan bevorderen. Een Grizz Energy Gum bevat 80 mg cafeïne wat je kan vergelijken met een blikje energiedrank of anderhalve espresso.

Guarana wordt uit de zaden van de Guarana plant gehaald en bevat zowel cafeïne als proteïne en koolhydraten. Niet gek dat dit een erg geliefd ingrediënt is bij veel topsporters. Guarana is een stof die een gelijkaardig effect heeft als cafeïne maar trager zal werken waardoor het effect ervan ook langer zal aanhouden. Daarnaast is guarana ook uiterst geschikt om vermoeidheid tegen te gaan, (spier)pijn te verlichten en het leervermogen te verbeteren.

Taurine is een aminozuur dat invloed heeft op verschillende belangrijke lichaamsfuncties waaronder onder andere het uithoudingsvermogen. Taurine kan ook bijdragen aan spierherstel en het herstel versnellen. Hierdoor is het eigenlijk geschikt voor verschillende type sporters. Taurine heeft ook een effect op het leervermogen, gezichtsvermogen en motoriek.

De voedingswaarden

Voor de volledigheid geven we je ook de voedingswaarden van de Grizz Energy Gum mee:

Voedingswaardenper 100 gramper stuk (1,6 gram)
Energie162 kcal2,6 kcal
Vet0 g0 g
waarvan verzadigde vetzuren0 g0 g
Koolhydraten67,6 g1,1 g
waarvan suiker0 g0 g
waarvan polyolen*67,7 g1 g
Eiwitten0 g0 g
Zout0 g0 g
Polyolen zijn natuurlijk suikervervangers en niet intensieve zoetstoffen die tot tweemaal minder calorieën bevatten als suiker. Polyolen zijn dus een erg goed alternatief voor suiker.
Grizz Energy Gum

Wat zijn de voordelen van Grizz Energy Gum?

Test geslaagd, maar wat zijn nu precies de voordelen van deze energie kauwgom? En waarom zou je deze gebruiken in plaats van een energiedrankje of andere energie bevorderende middelen?

 • Het is goedkoper
  Een pakje Grizz Energy Gum is niet heel erg duur en als je er meer in één keer koopt wordt de energie wel heel erg goedkoop. Koop van dat luttele bedragje maar eens zeven energierepen, gelletjes, sport- of energiedrankjes van…
 • Het wordt sneller opgenomen en kan al effect hebben na 5 minuten
  De energy gum wordt via de mondslijmvliezen opgenomen waardoor de stoffen sneller in het bloed opgenomen worden. Andere producten, zoals energiedrankjes, moeten eerst langs het maagdarm-kanaal passeren om in het bloed opgenomen te worden. Dit is een proces dat beduidend langer duurt (15 à 45 minuten) dan opname via het mondslijmvlies.
 • Helpt bij het spierherstel en calorieverbranding
  Niet alleen bevordert Grizz jouw energielevel, focus en alertheid. Grizz heeft ook een positieve invloed op het spierherstel na het sporten. Door het gebruik van deze energie gum zal spierpijn verminderen en het krachtherstel bevordert worden. Daarnaast heeft Grizz Energy Gum ook een positief effect op de calorieverbranding en bevordert het de doorbloeding.
 • Geen gevaar voor de bekende en gevreesde suikerdip
  Grizz Energy Gum is vrij van toegevoegde suikers. Een suikerdip zal je er dus niet van krijgen!
 • Helpt tandbederf tegengaan
  In tegenstelling tot vele energiedrankjes zitten er in deze energie kauwgom geen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor jouw tanden, in tegendeel zelfs.
 • Enkel natuurlijke ingrediënten en vrij van schadelijke of gevaarlijke stoffen
  Cafeïne, guarana, taurine, xylitol (zoetstof) en mannitol (zoetstof)
 • Minder afval onderweg
  Geen lege blikjes of meerdere verpakkingen die je maar ergens moet zien kwijt te geraken. Met één pakje Grizz ben je wel een tijdje zoet.
 • Makkelijk en compact mee te nemen ook tijdens het sporten
  Uiteraard is het belangrijk om ook te blijven drinken tijdens het sporten, echter hoef je niet per sé een hele berg gelletjes of repen mee te nemen als je Grizz Energy Gum op zak hebt.
 • Je moet er niet extra van plassen
  Omdat het niet vloeibaar is zal je er niet extra van naar het toilet moeten. Ideaal voor mountainbikers en fietsers die graag het tempo er in houden. In tegenstelling tot koffie en energiedrank is Grizz Energy Gum NIET vochtafdrijvend.

Hoeveel energy gum mag je nemen en hoelang moet je er op kauwen?

Bij producten die een energie bevorderende werking hebben is het altijd een beetje experimenteren met de dosis. Omdat iedere persoon anders is kan dit erg verschillen per persoon. Gelukkig is de dosis berekenen bij deze energy gum niet heel erg moeilijk.

Hoeveel energy gum mag je nemen?

De aanbevolen hoeveelheid is voornamelijk afhankelijk van jouw lichaamsgewicht. In principe heb je 2 mg werkende stoffen nodig per kilogram lichaamsgewicht.

Voor iemand van 70 kg zou dat betekenen dat je 140 mg werkende stoffen nodig hebt om het effect van de Grizz Energy Gum te ervaren. Dit komt, in het geval van een persoon van 70 kg, overeen met net iets meer dan 1 energy gum. Dit is dus de absolute minimale hoeveelheid om een effect te voelen van deze energie gum.

De “ideale” hoeveelheid zou iets hoger liggen maar in mijn geval had ik aan één kauwgom al genoeg om een boost van enkele uren te krijgen. Op de website van Grizz staat ook een maximaal aanbevolen hoeveelheid aangeduid per gewichtsklasse. Het is verstandig deze (indicatieve) waarden niet te overschrijden.

Hoelang moet je op de Grizz energy Gum knabbelen?

Een andere vraag die ongetwijfeld op je lippen brandt is hoelang je nu precies op de Grizz Energy Gum moet gaan knabbelen. Omdat de stoffen via het mondslijmvlies al binnen 5 minuten in het bloed opgenomen kunnen worden hoef je eigenlijk niet veel langer op de kauwgom te knabbelen. Mogelijk kan dit iets langer duren. In dat geval is het belangrijk dat je zeker de bittere smaak zijn werk laat doen. Dit is immers het moment waarop de stoffen vrijkomen.

Eénmaal de stoffen hun werking gedaan hebben kan je in principe stoppen met knabbelen en de kauwgom in de vuilbak gooien. Echter heeft de Grizz Energy Gum, zoals je uit onze test hebt geleerd, een lekkere muntsmaak. Wil je dus graag verder knabbelen en genieten van de sterke muntsmaak dan kan dat ook gewoon. Je kan dus zo lang of kort als jij zelf verkiest op de Grizz Energy Gums knabbelen.

Grizz energie kauwgom verpakkingen

Voor wie is Grizz Energy Gum geschikt?

Grizz Energy Gum is geschikt voor iedereen vanaf een leeftijd van 13 jaar. Ook voor veganisten en vegetariërs is deze energy gum geschikt omdat deze geen dierlijke stoffen bevat. Daarnaast kunnen ook mensen met intoleranties voor tarwe, lactose en zuivel zorgeloos van deze kauwgom genieten aangezien deze vrij zijn van gluten, tarwe, lactose en zuivel.

Ook (top)sporters, in verschillende disciplines en sporttakken, maken gebruik van Grizz Energy Gum. Deze energie kauwgom valt immers NIET onder de dopingwet en sinds staat sinds 2021 zelfs op de anti dopinglijst van het NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). De vele voordelen van Grizz Energy Gum, zoals meer energie, verbeterde concentratie en focus, zijn erg nuttig en kunnen op een eerlijke en makkelijke manier bijdragen tot verbeterde sportprestaties.

Ook tijdens het studeren, werken, reizen met het vliegtuig, lange autoritten of zelfs nachtdiensten kan je gebruik maken van Grizz Energy Gum. Zo behoud je de focus, kan je je energiepeil op krikken en je concentratie en alertheid een boost geven.

Ook duursporters, wielrenners en mountainbikers kunnen gebruik maken van de voordelen van Grizz Energy Gum. Bij lange en/of zware inspanning kan de energy gum een (laatste) redmiddel zijn om toch de finish nog vlot te bereiken. Deze energie kauwgom kan daarnaast ook een waardige en compacte vervanger zijn voor energierepen, gelletjes en sportdrank.

Grizz Energy Gum is geschikt voor:

 • Iedereen die een snelle, stevige en langdurige energieboost wil;
 • Mensen die ’s nachts werken;
 • Vegetariërs en veganisten;
 • Mensen met intoleranties voor gluten, tarwe, lactose en zuivel;
 • Personen die lange autoritten moeten doen;
 • Mensen waarvan hun focus en alertheid vermindert gedurende de dag;
 • Topsporters aangezien het niet op de dopinglijst staat en dus vrij gebruikt kan worden.

Voor wie is Grizz Energy Gum NIET geschikt?

Grizz Energy Gum is niet geschikt voor kinderen onder de leeftijd van 13 jaar. Tevens is deze energie kauwgom niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Daarnaast is het ook niet aangeraden voor mensen met hart- en vaatziekten. En ook mensen die ADHD-medicatie, slaappillen of andere kalmerende middelen gebruiken. Ook mensen die gevoelig zijn voor cafeïne laten deze energy gum maar beter links liggen.

Ook wanneer je NIET op zoek bent naar een stevige en snelle energieboost van langere duur kan je deze energie kauwgom maar beter links laten liggen.

Grizz Energy Gum is NIET geschikt voor:

 • Kinderen onder 13 jaar;
 • Zwangere vrouwen;
 • Vrouwen die borstvoeding geven;
 • Mensen met hart- en vaatziekten;
 • Mensen die ADHD-medicatie nemen;
 • Mensen die kalmerende middelen nemen;
 • Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen van deze Energy gum?

Het spreekt voor zich dat wanneer je tot één van de bovenstaande mensen/groepen behoort de Grizz Energy Gum niet geschikt is voor jou.

De enige bijwerking die Grizz Energy Gum heeft is de enorme energieboost. Daarnaast zijn er geen gevaren verbonden aan het gebruiken van deze energy gum. Het is natuurlijk wel belangrijk de aanbevolen dosis niet te overschrijden. De perfecte dosis kon je eerder in dit artikel al ontdekken.

Wat zeggen andere gebruikers?

Eén mening is ook maar dat, en misschien hecht je niet veel belang aan mijn mening alleen. Gelukkig ben ik niet de enige tevreden gebruiker van deze Grizz Energy Gum. We geven je vast een greep uit de reviews die we op de website van Grizz Energy Gum konden lezen:

 • Goed voor de focus;
 • Super product;
 • Het werkt echt;
 • Goed voor nachtdienst;
 • Klein maar krachtig;
 • Handig voor sporten én studeren;
 • Helpt bij al mijn trainingen;
 • Goede boost tijdens het trainen;
 • Goed alternatief voor een blikje energiedrank.

Grizz Energy Gum kopen?

Ben jij net zoals ons overtuigd van de werking en de vele voordelen van Grizz Energy Gum? En wil jij ook jouw concentratie, energie, focus en alertheid een stevige boost geven? Dan is het enige wat je nog rest de Grizz energy Gum in huis te halen.

Grizz Energy Gum kan je per pack, als 4-pack, 10 pack of zelfs 15-pack bestellen:

Grizz energie kauwgom

Een beetje geschiedenis: wat is energy gum en hoe is het ontstaan?

Energie kauwgom is, ondanks dat het vrij onbekend is in Europa, helemaal niets nieuw. In de jaren 90 werd het voornamelijk in het leger gebruikt. Uit verschillende onderzoeken bleek immers dat soldaten alerter werden door het gebruik van cafeïne en daar door betere prestaties konden leveren en langer zonder slaap konden.

Het probleem met cafeïne was echter dat het een tijdje duurde vooraleer dit echt begon te werken of effect begon te hebben op de soldaten. Dat moest sneller kunnen, vandaar dat er verder onderzoek naar gedaan werd.

Uiteindelijk was het ene Ron Ream, een befaamde kauwgom wetenschapper, die met het idee op de proppen kwam om cafeïne in een kauwgom te verwerken. Het bleek een erg slim idee te zijn.

De cafeïne die in een energy gum zit wordt immers door het mondslijmvlies opgenomen en komt meteen in de bloedbaan terecht. In tegenstelling tot bijvoorbeeld populaire energiedrankjes is dit een enorme verbetering. De cafeïne in energiedranken wordt tenslotte via de maag en darmen opgenomen in het bloed. Dit is een proces dat veel meer tijd in beslag neemt en dus ook meer tijd nodig heeft om in werking te treden.

Bij een energy gum worden de cafeïne en andere stoffen die voor energie zorgen al na 5 minuten in het lichaam opgenomen. Dit is beduidend sneller dan de 15 tot 45 minuten die energiedrankjes hiervoor nodig hebben.

Conclusie

We zijn weer een hele nieuwe ervaring rijker. In dit geval een erg positieve. We hebben de Grizz Energy Gum getest voor we echt de details en de werking van het product kenden. Hierdoor zijn we bij deze test niet beïnvloed en konden we een oprechte en eerlijke mening geven over Grizz Energy Gum.

De energieboost die je van deze kauwgom krijgt is echt. In de wetenschap dat ik zelfs een kleinere dosis dan aanbevolen genomen had, kan je de resultaten zelfs verbluffend noemen.

Deze energy gum zal zowel tijdens het lopen en mountainbiken regelmatig met mij mee op pad gaan, zeker bij de wat langere sessies.

Ook de smaak van deze energy gum is lekker, al moeten we toegeven dat de bittere smaak, wanneer de taurine en guarana vrijkomen, even wennen is. Los daarvan is dit een lekkere kauwgom waar je graag en lang op kan knabbelen. De sterke muntsmaak voorziet je ook nog eens van een lekkere frisse adem.

De voordelen van Grizz Energy Gum spreken in onze ogen helemaal voor zich. Het is enkel opletten geblazen of de energy gum wel voor jou geschikt is. Door de hoge dosis cafeïne, taurine en guarana is deze energy gum natuurlijk niet aan iedereen besteed.

De laatste troef, die echt wel in het voordeel van de Grizz Energy Gum spreekt, is de voordelige prijs. Voor slechts een fractie van de prijs van een energiereep, gelletje of energiedrank heb je meteen een waardige vervanger in huis. Daar kan je het dus zeker niet voor laten, toch?

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”