Koolhydraatarm brood, pasta en pizza? Lizza low carb food: review (2022)

Lizza starter bundel review

Een gezonde pizza voor iedereen… Een origineel idee dat uiteindelijk een beetje uit de hand gelopen is. Die ene pizza is ondertussen veranderd in een heel assortiment bewuste en lekkere voeding met weinig koolhydraten. Brood, pasta en pizza, alledaagse voeding die iedereen bijna dagelijks eet in een gezond jasje, dat is Lizza.

Onlangs ontving ik een berichtje of ik de producten van Lizza in de kijker wou zetten. Hoewel ik tegen pasta, pizza en brood niet snel nee zeg, moest er, om er iets zinnigs over te kunnen schrijven, natuurlijk wel eerst geproefd worden. Een startpakket en enkele maaltijden later kon ik deze review beginnen schrijven.

Voor we in de etenswaren duiken en kijken of de producten van Lizza ook lekker zijn is een beetje achtergrond informatie zeker en vast wel nuttig.

Lizza? Wie of wat is dat nu precies?

Een brainstormsessie met koolhydraatarme pizza’s lag aan de basis van wat Lizza nu is. Tijdens de ontwikkeling van hun app wilden Matthias en Marc wat feedback van enkele vrienden. De app was geen succes, maar de koolhydraatarme pizza’s, die ze aan hun gasten serveerden, vielen des te meer in de smaak.

Na wat marktonderzoek bleek er nog niets soortgelijks op de markt te zijn. Vaarwel app, welcome Lizza. In 2015 begon het avontuur op een locaal marktje en enkele maanden later konden ze met hun eerste foodtruck terecht op verschillende markten, festivals en outdoor-activiteiten.

Fast forward naar 2020 is Lizza ondertussen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met een enthousiaste groep medewerkers waar gezonde voeding, die in ieders dagelijks voedingsschema past, centraal staat.

Bij Lizza hechten ze ook enorm veel belang aan onze planeet. Daarom gebruiken ze voornamelijk zuivere en organische ingrediënten en materialen zonder additieven. Daarnaast bevatten hun producten weinig suikers, zijn ze glutenvrij, vegan en bevatten ze weinig koolhydraten.

Deze Duitsers hebben het dus goed voor elkaar en spreken een enorm grote markt aan. Gezonde pizza’s, broden, pasta, muesli, confituren, spreads, brownies en andere snacks, er is werkelijk voor ieder wat wils en het is nog best gezond ook!

Lizza low carb starter bundel: review

Ik mocht de verrassend goed gevulde starterbundel van Lizza grondig testen. De volgende producten zitten in de starterbox:

 • 2x pizzabodem
 • 4x toastbroodjes (wortel-pompoen)
 • 2x tomatensaus
 • 1x broodmix
 • 1x pasta
 • 1x browniemix
 • 1x Muesli

De producten zijn zoals we eerder al aangaven volledig vegan, organisch, glutenvrij en bevatten geen (ongezonde) additieven. Hoewel ik zeker geen nee zeg tegen een dagje zondigen met junkfood is gezonde voeding al ettelijke jaren steevast een onderdeel van mijn leven. Ik was maar wat blij om deze producten te mogen testen en proeven.

Samen met mijn vriendin hebben we deze producten dan ook klaargemaakt en geproefd. Omdat twee meningen beter zijn dan één enkele mening, kan je in deze review steeds de mening van zowel mezelf als mijn vriendin lezen. Op die manier heb je meteen een beter beeld of de producten van Lizza misschien ook wat voor jou kunnen zijn.

Voor we er in vliegen willen we nog even melden dat deze review niet gesponsord is. We hebben de producten éénmalig ontvangen om ze te testen en er iets over te kunnen schrijven. Ondertussen ben je vast even benieuwd naar de producten als wij waren dus laat ons snel beginnen. Daar gaan we…

Muesli met appel en noten

Omdat een dag pas goed kan beginnen na een stevig ontbijt vlogen we al snel op deze zak gevuld met muesli met appel en noten. Een welgekomen afwisseling daar we normaal altijd met een ontbijt van havermout, plantaardige yoghurt/melk, zaden en een stuk fruit starten.

Na het openen van de verpakking kwam er meteen een lekkere en natuurlijke geur op ons af. Eens het ontbijt kommetje gevuld was en de eerste hap achter de kiezen verdween, waren we het meteen unaniem eens. Naast de geur van deze muesli was de smaak ook erg lekker en knapperig.

Lizza low carb muesli

Ondanks het lage aantal koolhydraten hadden we na een normale portie toch beiden een voldaan gevoel, wat vooral te danken is aan de hoeveelheid vetten, afkomstig van de noten. Daarnaast bevat een portie van deze muesli 26 gram eiwitten.

Wat we ons in eerste instantie afvroegen was hoe het zat met de suikers, aangezien de meeste muesli’s en granola’s in de supermarkten maar al te vaak vol suikers zitten. De muesli van Lizza bevat, tot onze vreugde, geen toegevoegde suikers. De 7,4 gram suikers die er wel inzitten zijn helemaal van natuurlijke origine (oa afkomstig van de appels).

Onze eerste kennismaking met de producten van Lizza was alvast een schot in de roos. De lat van verwachtingen voor de overige producten werd dus meteen erg hoog gelegd.

Pizzabodem en tomatensaus

Stiekem was vooral ik erg benieuwd naar de smaak van de pizzabodems daar ik wel graag eens een pizzatje verorber. Tenzij we een keertje pizza afhalen (lees: aan huis laten leveren) maken we het deeg van onze pizza’s meestal helemaal zelf. Daar kruipt vanzelfsprekend best wel wat tijd in. Een voorgeprepareerde pizzabodem maakt het allemaal net wat makkelijker en sneller.

Lizza low carb pizza bodem

Natuurlijk moet er nog wat lekkers op de pizzabodem komen. Omdat we beiden veganist zijn kozen we voor verschillende kleuren paprika, ui, kappertjes, jalapeno pepers en vegan kaas.

First things first, de pizzabodem bedekken met de tomatensaus. Als kinderen in een snoepwinkel waren we, na de goede ervaring met de muesli, erg benieuwd naar deze producten. De pizzabodem is naast koolhydraatarm (2 gram per bodem) ook nog eens erg zuinig qua calorieën. Met slechts een kleine 200 kcal per pizzabodem kan je met een gerust geweten een pizzatje naar binnen spelen.

De geur van de pizzabodems viel ons een beetje tegen, maar daar tegenover was de geur van de tomatensaus, die héérlijk gekruid is, wel énorm lekker. Ook de smaak van saus kon ons allebei erg bekoren. Hoogtijd om de pizzabodems rijkelijk te voorzien van deze lekkere en gekruide tomatensaus. De groentjes en vegan kaas erover en 10 minuutjes later stonden er twee mooie pizza’s voor onze neuzen.

Lizza low carb pizzabodem klaargemaakt

De pizza in zijn geheel was lekker en ook weer knapperig (we hadden deze bewust iets langer in de oven laten staan). Van de, in eerste instantie, vreemde geur van de pizzabodems was nu niets meer te merken. Dit is gewoon een lekkere pizza net zoals wanneer we hem zelf zouden maken of afhalen.

Toastbroodjes wortel-pompoen

De toastbroodjes wilden we snel testen aangezien deze ons erg smakelijk leken. Eénmaal de broodjes uit de verpakking gehaald werden kwam er een stevige geur op ons af. Dit lijkt een tendens te zijn bij alle producten van Lizza. Hoe je de smaak zelf ervaart hangt vooral af van je smaakpapillen. De toastbroodjes stop je, zoals de naam doet vermoeden, in de toaster. Aangezien wij geen toaster hebben gebruikten we een grillmachine.

Lizza toastbroodjes low carb

Na enkele minuten onder de grill konden we aan de broodjes beginnen. Wat ons zeer positief verraste was dat de best dunne broodjes, erg makkelijk door te snijden waren, erg handig om er wat beleg tussen te kunnen leggen.

Wij belegden de broodjes met humus, sla, ajuin en komkommer en smulden er lekker van. De broodjes bevielen ons allebei, hoewel het even wennen was aan de smaak. Het is wel zo dat, voor ons, de broodjes het lekkerst waren met beleg ertussen. Het minieme stukje dat we zonder beleg proefden beviel ons net wat minder. Beleggen is dus de boodschap! Deze smakelijke hap levert trouwens 135 kcal en bevat slechts 2,6 gram koolhydraten per broodje.

Lizza low carb toast belegd

Pasta

Ook de pasta heeft een speciale geur en dito kleur. De kleur van de pasta die op de verpakking te zien was misleide ons in eerste instantie. De echte kleur van de pasta is vrij donker. Die verrassende wending maakte ons wel erg benieuwd naar de smaak.

Lizza low carb pasta

Pasta koken is op zich helemaal niet moeilijk toch moet er bij ons iets misgelopen zijn. Het resultaat was een vaste brok pasta die maar moeilijk uit elkaar te krijgen was. Achteraf lazen we in de reviews dat het wel uitermate belangrijk is de juiste kooktijd aan te houden om zo tot het beste resultaat te komen. Hoewel we er niet helemaal zeker van zijn zou het dus misschien aan ons zelf kunnen gelegen hebben.

De pasta verdeeld op onze borden krijgen was best een uitdaging. Eénmaal dat gelukt was ging er een kwak pastasaus met groenten, edelgistvlokken en spaghettikruiden overheen.

Het moet gezegd dat het geheel er in mijn ogen uitzag als een portie stoverij, gelukkig ben ik daar ook wel voor te vinden. Qua uitzicht oogde het dus niet echt als een verse kom pasta of spaghetti.

De smaak van het geheel was dan wel weer erg goed en zelfs heel lekker. Je kan dus zeggen dat het beter smaakte dan het eruit zag.

Geeft deze pasta je ook een voldoen gevoel ondanks het gebrek aan koolhydraten? Met 285 kcal en slechts 11 gram koolhydraten per 100 gram zou je denken van niet. Maar niets is minder waar, na twee borden (wat voor ons een normale portie is) hadden we beide echt wel voldoende gegeten. Zoals vaak met pasta gaat dat gevoel ook wel weer weg na verloop van tijd en krijg je terug honger. Dit was met deze pasta niet anders.

Ons Lizza pasta avontuur begon met een valse noot maar achteraf gezien is het toch voornamelijk de smaak die telt, en die konden we beide erg appreciëren.

Brownie baking mix

Erg jammer dat de gewone cakejes niet in de starterbundel zitten, althans voor mezelf. Ik eet namelijk totaal niet graag chocolade- of cacao-achtige dingen. Een brownie mix is dan zeker niet het eerste waar ik mijn tanden in wil zetten. Maar omdat we ons toch een beetje verplicht voelden en omdat andere personen in huis en de omgeving wel graag van een lekkere brownie smullen, ging ik toch maar een keer aan de slag.

Lizza brownie mix

200ml sojamelk, 45ml zonnebloemolie en de inhoud van het zakje gingen de kom in waarna ik als een echte patissier alles door elkaar mixte. Makkelijker kan het bijna niet. Hoewel ik, zoals gezegd, niet echt een brownie-fanaat ben, moet ik toegeven dat het geheel wel lekker rook. Het deeg ging ondertussen de bakvorm in en een 25-tal minuten in de oven. Het resultaat zag er goed uit, al was het nog even afkoelen geblazen vooraleer het hapklaar was.

Ik zette mijn vooroordelen aan de kant en nam, na de obligatoire fotoshoot, een eerste hapje. Gek was ik er niet van, maar dat komt dus vooral omdat ik het sowieso niet erg graag eet. Toch moet ik toegeven dat het qua smaak wel erg lekker was. Vooral de crunchy randen vielen bij mij echt wel in de smaak.

Lizza low carb brownie

Mijn vriendin vond de brownie lekker, dus mag ze van mij wat extra stukken hebben. Zelf zal ik er zeker nog een stukje van eten als tussendoortje of als dessert. Deze brownie mix bevat 25 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan slechts 2 gram suikers zijn. Toch net wat gezonder dan een andere brownie denken we dan.

Bij een volgende gelegenheid zou ik zeker voor de andere cakejes van Lizza kiezen, maar dat is dus ieder zijn smaak. Deze brownie mix is makkelijk te bereiden en is van smaak en textuur gewoon goed. Als het goed is mag en moet het zeker gezegd worden.

Glutenvrij en koolhydraatarm brood zelf bakken

Het glutenvrije, organische en koolhydraatarme brood van Lizza is erg simpel zelf te bakken. Het enige wat je nodig hebt is een oven en een beetje bruiswater. De broodmix en het water even goed door elkaar mengen en kneden tot een brood is iets wat iedereen kan. De mix heeft een lekkere geur en ziet er erg donker uit. Dat maakte ons erg benieuwd naar de smaak. Een tijdje terug proefden we een soortgelijk brood dat ons toen niet zo goed beviel qua smaak. Wij waren dus erg benieuwd.

Het gekneden brood moet eerst een kwartier op hoge temperatuur en daarna nog eens 50 minuten op iets lagere temperatuur de oven in. Terwijl de heerlijke geur van vers brood zich in huis begon te verspreiden werd onze honger en zin er niet minder op. Eénmaal het brood klaar was, was het nog even wachten tot het afgekoeld was zodat we het makkelijk konden snijden.

Lizza low carb bread

Verwacht geen gigantisch brood van formaat waar je dagen van kan genieten (tenzij je met één snede per dag genoeg hebt, wij alvast niet). Het brood is aan de kleine kant waardoor je na het snijden ook best kleine snedes hebt, maar dan eet je er gewoon eentje meer. Deze broodmix levert je 198 kcal en bevat 5,2 gram koolhydraten per 100 gram.

Meteen na de eerste beet keken we elkaar verrast aan, verrast in de positieve zin. Het brood is erg lekker en zit boordevol pitten en zaden. Omdat we zulk brood gewoon zijn was de textuur ons niet vreemd. Ben je niet zo te vinden voor donkerder brood dan is dit glutenvrij en koolhydraatarme brood misschien niet meteen jouw ding.

Lizza low carb bread

Wij vonden het in elk geval erg lekker en hebben er met plezier en veel smaak van gegeten. Jammer dat de portie wat aan de kleine kant was.

Lizza Low Carb Starterbundel: conclusie

We kunnen niet anders dan concluderen dat deze starterbundel ons erg goed bevallen is. Hoewel we in eerste instantie er een beetje twijfelachtig tegen aan keken hebben we eigenlijk geen enkele keer slecht of niet lekker gegeten. Zoals eerder gezegd zijn er zeker producten die we in de toekomst nog wel eens een keertje op tafel gaan zetten.

Producten met weinig koolhydraten zal ik weliswaar niet snel gaan eten wanneer er een portie sport of een stevige mountainbike tocht op me staat te wachten. Anderzijds lijkt het me helemaal geen gek idee om de inname van koolhydraten op bijvoorbeeld een rustdag of een luilekker dagje tot een minimum te beperken.

De starterbundel is zeker en vast geschikt voor een eerste kennismaking met de koolhydraatarme, glutenvrije en organische producten van Lizza. Ben je een beetje openminded, begaan met het klimaat of hou je gewoon van lekker en gezond eten dan moet je de producten van Lizza zeker een keertje uitproberen.

Ook voor personen die intolerant zijn voor gluten en/of lactose, een keto-dieet volgen of veganist zijn is deze startbundel de beste optie voor een eerste kennismaking met Lizza. Wij zijn alvast benieuwd of de producten jouw ook zo goed bevallen, en of het jou wel lukt de pasta mooi af te koken…

Koolhydraatarme pizza en pasta van Lizza

Naast de koolhydraatarme pizzabodem, pasta en tomatensaus hebben ze bij Lizza het assortiment recentelijk verder uitgebreid met een tweetal pesto sauzen. Het hoeft dus zeker niet altijd zomaar tomatensaus op je koolhydraatarme en dus gezonde pizza of pasta te zijn. Hoewel het assortiment in deze categorie bij Lizza nog niet heel erg breed is, kan je toch, met de producten die er reeds zijn, erg goed variëren.

Lizza pizza and pasta

Bak zelf je koolhydraatarm brood

Ontbijten en/of lunchen is geen enkel probleem met de producten van Lizza. Voor elke lekkerbek is er wel wat te vinden. Naast de verschillende toastbroodjes, die je simpelweg even in de toaster of onder de grill klaarmaakt, heb je maar liefst de keuze uit vijf verschillende smaken van brood. Deze koolhydraatarme broden moet je wel even zelf bakken in jouw oven. Met de kant-en-klare broodmix, waar je enkel 300ml bruisend water aan toe dient te voegen, komt de banketbakker zeker en vast in je naar boven.

Kleine tip indien je geen bruisend water in huis heb… Met bijvoorbeeld een SodaStream kan je van jouw kraantjeswater makkelijk bruiswater maken, en het is nog lekker ook.

Lizza bread and spread

Droog brood is natuurlijk niet erg smakelijk, maar ook daarover is er bij Lizza nagedacht. Naast Chocopasta en verschillende smaken confituur hebben ze onlangs ook nog twee spreads aan hun assortiment toegevoegd. Eentje op basis van paprika en eentje op basis van tomaat en basilicum… Smullen maar!

Koolhydraatarme snacks en zoetigheden: save the best for last!

Ben jij wel te vinden voor wat zoetigheden? Met de zoete snacks van Lizza moet je je niet eens meer schuldig voelen (moest dat anders toch het geval zijn). Naast de overheerlijke muesli, die we eerder in dit artikel uitgebreid getest hebben, zijn er in de Lizza shop maar liefst vier verschillende smaken (cup)cakes te verkrijgen. Deze moet je ook wel weer zelf in elkaar bakken, wat zeker geen probleem zal zijn. Ook de brownie mix, die in het starter pakket zit, kan je apart verkrijgen, net als de crumble mix en chocolade drops.

Kortom met de snacks en zoetigheden van Lizza heb je een breed assortiment snacks beschikbaar die je zowel jezelf als je vrienden en familie kan voorschotelen. Succes gegarandeerd en je kan er zeker eentje extra van eten…

Voordelige bundels

Zie je de koolhydraatarme voeding al meteen zitten, dan kan je meteen een voordelige bundel in huis halen. Naast de starter bundel heb je nog de keuze uit volgende bundels:

 • Breakfast bundel
 • Home office bundel
 • Keto bundel
 • Microwave gourmet bundel

Naast bovenstaande grotere bundels kan je nog kiezen voor enkele testbundels met de producten die jou het meest aanspreken. Voor iedere lekkerbek is er dus zeker wel wat te vinden bij Lizza.

Waarom kiezen voor Lizza?

Zeker wanneer je erg veel sport ga je niet snel naar koolhydraatarme voeding grijpen aangezien je die koolhydraten net wel nodig hebt om tijdens, en ook na het sporten, op de been te blijven. Toch heeft deze test me een beetje aan het denken gezet.

Koolhydraatarm eten is eigenlijk nog niet zo’n gek idee, zeker wanneer je het een dagje rustig aan doet. In principe heb je dan niet meteen al die extra energie nodig dus kan je net zo goed eens de koolhydraten (in de mate van het mogelijke) laten voor wat ze zijn.

Positief verrast als ik was, want eerlijk gezegd had ik wel wat vooroordelen over koolhydraatarme voeding, ga ik in de toekomst zeker en vast nog koolhydraatarm eten.

Gaat dit dan met de producten van Lizza zijn? In elk geval gaat de muesli, in beide smaken, sowieso nog een keer besteld worden. Dankzij de starter bundel heb ik een groot deel van het volledige assortiment kunnen proeven. Op die manier kan je dus makkelijk voor jezelf uitmaken wat er al dan niet een keer voor herhaling vatbaar is.

Ideaal voor mensen met intoleranties

Gluten of lactose intolerant, een rasechte veganist of gek van keto? Dan zit je bij Lizza in elk geval op de juiste plaats. Want Lizza is en heeft dat allemaal. Ben je zelf niet intolerant of allergisch dan is misschien iemand van jouw familie of vrienden, die op bezoek komen, het wel… In elk geval schuift iedereen dan zonder zorgen de voetjes onder tafel. Waarop wacht je nog?

Conclusie

Koolhydraatarm, ik deed er altijd een beetje lacherig over, maar zoals gezegd is het helemaal niet zo gek. Dankzij de starter bundel van Lizza is er weer een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Een wereld vol lekker eten, met als bonus weinig koolhydraten en al helemaal geen ongezonde additieven. Gezonde voeding is zeker in deze tijden nog belangrijker dan ooit. Ook wanneer je erg sportief bent en dat nog lang wil blijven.

Hoewel niet alles een schot in de roos was heeft de starter bundel me toch enkele lekkere alternatieven leren kennen. Zoals eerder aangehaald was de muesli veruit het beste met als nummer twee zeker en vast de pizza. Een pizza van Lizza speel je trouwens zonder enige vorm van schuldgevoel zo naar binnen, heerlijk toch.

Koolhydraatarme voeding zal niet snel op mijn menu staan op een sportieve dag omdat ik ervan overtuigd ben dat koolhydraten wel essentieel zijn voor, tijdens en na sportieve prestaties van enig niveau. Op andere en rustdagen lijkt het me daarentegen wel prettig en verstandig om een keertje te letten op je koolhydraatinname. Een beetje van dit en een beetje van dat, op die manier blijft het in elk geval wel prettig.

Heb jij ervaring met de koolhydraatarme producten van Lizza of wil je het zeker een keertje gaan proberen? Laat ons zeker weten wat je ervan vond en of het je net zo goed bevallen is als bij ons.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”