TORQ sportvoeding: test & review. Lekkere en efficiënte energie voor onderweg?!

TORQ-Sportvoeding-pakket

Tijdens een intensieve of lange mountainbike rit verbruikt je lichaam meer energie dan je zou denken. Daarom is het verstandig je energie tijdens zulke ritten op peil te houden en tijdig bij aan te vullen.

Een bidon of fietsrugzak gevuld met sportdrank, een energiereep en enkele gelletjes kunnen het verschil maken tussen hard afzien of je rit vlotjes afwerken. Het voordeel van specifieke sportvoeding is dat je exact weet wat je binnenkrijgt en hoeveel energie het je oplevert.

Hoewel ik al jaren dezelfde sportvoeding gebruik tijdens het mountainbiken blijf ik toch altijd een beetje rondkijken naar andere producten die misschien zelfs nog dat tikkeltje beter of lekkerder zijn. Naast een goede energielevering is het ook belangrijk dat de sportvoeding die je gaat gebruiken lekker smaakt.

De zoektocht naar je favoriete smaak kan best lang duren maar is o zo belangrijk. Iets wat je niet lekker vindt ga je ook niet zo snel in je mond stoppen, met mogelijke hongerkloppen als gevolg omdat je te laat bent en je energiepeil al te fel gezakt is…

In mijn zoektocht om mijn sportvoeding helemaal op punt te zetten stuitte ik onlangs op TORQ. Voor mij een onbekende naam, maar hun uitgebreide assortiment sprak me wel meteen aan. Reden genoeg om even te blijven hangen.

Na enkele mailtjes op en neer met de Benelux verdeler van TORQ stond er een mooi pakje TORQ sportvoeding aan de deur. Of deze rijkelijk gevulde doos me bevallen is en voldoende energie geleverd heeft kom je te weten in deze review.

TORQ sportvoeding

Deze review is niet gesponsord. De producten hebben we zelf aangekocht. Onze testresultaten en meningen in deze review zijn daarom volledig objectief en in géén geval opgelegd door TORQ.

Wat je moet weten over TORQ en hun sportvoeding

De hoofdzetel van TORQ bevindt zich in de UK, daarnaast hebben ze nog verschillende distribiteurs verspreid over heel Europa tot zelfs in Qatar en Amerika.

TORQ is van nature een fitness consultancy of adviesbureau die zich ook bezighouden met performance coaching en duursporten. De TORQ performance nutrition producten kwamen tot stand om de atleten, waarmee ze samenwerken, te voorzien van de best mogelijke sportvoeding.

Wat uniek is aan TORQ is dat ze qua marketing het geld niet via ramen en deuren naar buiten gooien. Bij TORQ vinden ze dat het sponsoren van bekende atleten en teams, om hun producten in de spotlight te zetten, niet echt eerlijk is en ook de kwaliteit van de TORQ sportvoeding niet ten goede zou komen.

TORQ werkt weliswaar wel samen met bekende teams, atleten en ambassadeurs, maar zij gebruiken de TORQ sportvoeding uitsluitend omdat ze het zelf willen of omdat het hen door professioneel advies aangeraden werd. Ook hebben ze een eigen mountainbike-, triatlon-, loop- en baanwielrenteam die uiteraard de TORQ sportvoeding gebruiken tijdens al hun activiteiten.

De meeste producten in het assortiment van de TORQ sportvoeding zijn ofwel biologisch (gecertificeerd) of dragen het fair-trade label. Dit laatste wil zeggen dat de boeren die de ingrediënten van de TORQ sportvoeding produceren en oogsten altijd een eerlijke prijs krijgen voor hun werk en producten.

Daarnaast worden er in de sportvoeding van TORQ geen chemische zoetstoffen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Dit wil simpelweg zeggen dat je enkel de fijnste, meest pure en natuurlijke smaken en stoffen binnenkrijgt!

Bij TORQ streven ze naar perfectie zowel qua smaak, gebruiksvriendelijkheid, design en kwaliteit van de verpakking.

TORQ BENELUX Ambassador

10% korting
Op het hele assortiment TORQ sportvoeding, recovery producten en accessoires.
Gebruik de onderstaande kortingscode:

mountainbikevibes10

TORQ sportvoeding assortiment

Naast de sportdrank, energierepen en -gels die ik getest heb kan je bij TORQ nog heel wat andere producten vinden die je kunnen helpen je prestaties naar een ander niveau te tillen of je gezondheid kunnen bevorderen. Zo heb je keuze uit verschillende supplementen, snacks, proteïne poeders en pasta, producten voor diabeten en zelfs enkele soorten koffie.

Voor ieder wat wils en wat ik vooral erg handig vind is dat er steeds duidelijk vermeld staat wat er wel en wat er zeker niet in de verschillende producten verwerkt is. Dit is erg handig voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met bepaalde allergieën. Ook op de verpakkingen van alle Torq sportvoeding producten vind je dit steeds duidelijk terug. Hier kan de concurrentie alvast nog wat van leren!

TORQ sportvoeding test & review

In het brede aanbod van de TORQ sportvoeding je favoriete smaken vinden is een heuse klus aangezien er best veel keuze is. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

Langs één kant weet je wel ongeveer welke soort smaken je lekker vindt, maar toch kan een smaak die je in gewone vorm of voeding erg lekker vindt ook erg tegenvallen wanneer deze in sportvoeding verwerkt is. Zo kan smaak X bij merk A heerlijk smaken maar bij merk B enorm tegenvallen. Dat is althans mijn ervaring met verschillende sportvoeding merken.

Om de sportvoeding van TORQ eerlijk te kunnen beoordelen en ook de, voor mij, beste smaken te kunnen kiezen bestelde ik een hele variatie aan smaken van zowel de TORQ energy drink, bars, gels en flapjacks.

Mijn pakket bevatte de volgende TORQ sportvoeding producten:

 • Energy drink (6 smaken)
 • Energy gel (11 smaken)
 • Energy bar (4 smaken)
 • Flapjack (5 smaken)
 • Recovery drink (1 smaak)

TORQ Energy drink

Sport- en energiedrank is eigenlijk onmisbaar tijdens het fietsen en mountainbiken. Tijdens de inspanning ga je vocht verliezen, waardoor je dit eigenlijk continu moet bij aanvullen. Veel drinken onderweg kan alleen als je op pad bent met een sportdrank die je ook daadwerkelijk lekker vindt.

Smaken

Het assortiment energy drinks van Torq bevat 6 smaken en 1 neutrale smaak. Ik testte de 6 verschillende smaken uit tijdens het mountainbiken:

 • Blackcurrant
 • Pink Grapefruit
 • Vanilla
 • Lemon
 • Orange
 • Lime & Lemon
TORQ Energy drink

De smaken die ik testte zaten allemaal in zakjes verpakt waarmee je 1 bidon sportdrank kan maken, een soort testers dus. Heb je jouw favoriete smaak gevonden dan kan je de TORQ sportdrank in een grote verpakking van 1,5 kg aankopen. Hiermee kan je 45 keer je bidon vullen. Heb je liever wat meer afwisseling qua smaken dan kan je kiezen voor de verpakking van 500 gr.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

Energie & allergenen

Wat vooral opvalt aan de energy drink van TORQ is dat er erg weinig suiker (11 à 12 gr) in zit, wat simpelweg wil zeggen dat dit een iets gezondere sportdrank is. Per bidon van 500 ml krijg je 30 gr koolhydraten binnen en geeft het je 120 kcal energie. Dit zijn vrij standaard waarden als je deze vergelijkt met andere merken.

Qua allergenen zit je met de TORQ energy drink vrij safe. Deze bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is ook geschikt voor veganisten. Het is enkel uitkijken met noten, hoewel deze er niet inzitten kunnen er wel sporen van terug te vinden zijn.

De testresultaten

Ondertussen heb ik alle smaken van de TORQenergy drink kunnen proberen. Hoewel ik de ene al wat lekkerder vond dan de andere was er geen enkele die ik vies vond. De energy drinks zijn allemaal lekker fruitig en de smaken die op de verpakking staan proef je ook echt.

De orange en lemon smaken zijn vrij standaard smaken als het over sportdrank gaat, toch vond ik deze harder doorsmaken dan bij andere merken. Dit brengt met zich mee dat je er automatisch meer van gaat drinken, zeker als je die bewuste smaken graag drinkt.

De sportdrank komt nog beter tot zijn recht als hij echt gekoeld is. Een bidon die rechtstreeks uit de koelkast of frigobox komt smaakte me nog beter. Natuurlijk blijft je sportdrank onderweg niet even koel.

Er waren drie smaken die er om verschillende redenen uitsprongen voor mezelf. In eerste instantie vond ik de vanille smaak een vreemde smaak om als sportdrank te drinken. Deze smaak heb ik nooit eerder bij andere merken gezien als energy drink. Meestal vind je een vanille smaak terug bij recovery drinks.

Het zijn echter wel zulke dingen die bijblijven wanneer je uiteindelijk een bepaald merk gaat gebruiken.

Toen ik het zakje vanille poeder opende kwam er meteen een herkenbare geur van vanille op me af. Deze sportdrank drinken was een soort van mindfuck voor mij. Omdat ik deze smaak gewoon ben als recovery drink na het sporten en mountainbiken voelde het in eerste instantie alsof ik recovery drink aan het drinken was maar dan tijdens de rit. De smaak was echter wel goed.

De pink grapefruit smaak deed zowel mij als mijn vriendin, die ook een slokje geproefd heeft, meteen denken aan AA-drink. Erg lekker en verfrissend dat zeker wel!

Mijn favoriete TORQ energy drink

De grote winnaar voor mij, die vanaf heden een vaste plaats krijgt in mijn persoonlijke sportdrank voorraad, is de blackcurrant smaak. Ik herinner me de eerste slok van deze Torq energy drink nog levendig, wat een smaaksensatie!

TORQ Blackcurrant energy drink

Deze smaak had ik al eerder bij andere merken geproefd in de vorm van energy gels. Ik was er toen geen fan van. Bij deze sportdrank was dat echter wel het geval. Hou je net als mij sowieso al van paarse, zwarte en donkere bessen en vruchten dan is deze TORQ blackcurrant sportdrank zeker het proberen waard.

Update 2023: om de smaak niet te snel beu (kan dat?!) te worden wissel ik deze favoriet wel af met de andere smaken. De lemon lime smaak staat met stip op plaats 2. De vanille is de enige smaak die ik niet meer gedronken heb. Het is en blijft in mijn ogen een smaak die beter of meer geschikt is als recup-smaak in een shake.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

Torq Energy gel

Energie gels helpen je tijdens de moeilijkste momenten van je ritten. Het is wel belangrijk om een energie gel te eten alvorens je een dipje krijgt. Een energie gel zorgt voor een directe boost van energie. Zeker in de laatste stadia van een uitputtende rit komen deze gels zeker van pas. De energie gels met extra cafeïne geven naast je energie ook je concentratie een boost.

Smaken

Met 11 verschillende smaken gels een erg breed en ongezien groot assortiment. Een heuse klus om ze allemaal te testen.

TORQ Energy gels
 • Cherry bakewell
 • Lemon drizzle
 • Strawberry yoghurt
 • Black cherry yoghurt
 • Orange& banana
 • Apple crumble
 • Raspberry ripple
 • Rhubarb & custard
 • Forest fruits (with guarana)
 • Banoffee (with guarana)
 • Caramel latte (with guarana)

Omdat ik niet teveel verschillende smaken door elkaar gebruik tijdens het mountainbiken neemt het wel wat ritten in beslag om alle smaken te testen. Bij het schrijven van deze review heb ik ondertussen ongeveer de helft van de TORQ energy gels kunnen proeven. Genoeg om er een algemeen oordeel over te kunnen schrijven.

Smaken verschillen zo erg dat een individuele beschrijving van elke smaak niet erg nuttig is, daarom geven we je de algemene indruk van de TORQ energy gels. De TORQ energy gels met guarana bevatten cafeïne.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

Energie & allergenen

De TORQ energy gels (45gr) geven je een energieboost van om en bij de 114 kcal en bevatten een kleine 30 gr koolhydraten waarvan ongeveer 1/3 suikers. Deze gels geven je stuk voor stuk een snelle energieboost.

Alle gels, buiten de Summer Shandy smaak (bevat gluten), zijn vrij van allergenen en zijn geschikt voor veganisten. De 3 smaken met guarana bevatten grote hoeveelheden cafeïne (89 mg).

De testresultaten

Net als bij de TORQ Energy drink zijn de gels vooral lekker fruitig en proef je de smaken die op de verpakking staan. Ook hier springen de natuurlijke smaken er weer bovenuit en proeft het geheel totaal niet chemisch, opzet geslaagd dus.

11 smaken dat wil automatisch zeggen dat er ook wel smaken gaan tussenzitten die je minder lekker gaat vinden, dat was bij mij ook zeker het geval.

Zo was ik totaal geen fan van de rhubarb & custard smaak. De strawberry yoghurt en raspberry ripple smaak waren dan wel weer een schot in de roos. Nu ben ik sowieso wel verlekkerd op alle soorten rode vruchten dus een verrassing was het dus niet echt.

TORQ Energy gels

Wat ik verder nog een pluspunt vind aan de TORQ energy gels is de textuur van de gels. De gels zijn niet te loperig maar ook niet te vast. Een gulden middenweg dus. Het voordeel hiervan is dat je het gevoel krijgt dat je echt aan het eten bent.

Bij de meer loperige gels die ik normaal gebruik heb je dat gevoel minder. De echt stroperige gels, die ook bestaan, vind ik meestal erg vies en eet ik dan ook totaal niet graag. Deze gels zitten naar mijn mijn mening in het midden tussen deze twee uitersten, wat ik een pluspunt vind.

Mijn favoriete TORQ energy gel

Een echte winnaar aanduiden is nog niet mogelijk aangezien ik nog niet alle gels heb kunnen testen bij het schrijven van deze review. Echter is het me tot nu wel opgevallen dat het vooral de smaken, waarvan ik de ingrediënten op zich graag eet, zijn die me momenteel het beste bevallen. Eén van de onverwachte meevallers voor mij was de Cherry bakewell smaak.

Update 2023: laatstgenoemde is ondertussen mijn gedeelde nummer 1 geworden samen met de apple crumble. Die laatste smaakt wel héél erg naar… apple crumble! Als afwisseling eet ik ook vaak de raspberry ripple en black cherry yoghurt. De smaakjes met Guarana gaan mee tijdens lange, zware en intensieve marathonritten.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

TORQ Energy bar

Energierepen geven je, zoals de naam al doet vermoeden, ook energie tijdens je ritten. Een reep kan een goede afwisseling zijn met de energie gels. Een reep bevat vaak ook net iets meer calorieën waardoor je deze ook als een soort maaltijd of snack kan bekijken tijdens het mountainbiken.

Smaken

TORQ Energy bars
 • Organic sundried banana
 • Organic zingy apple
 • Organic juicy mango
 • Organic zesty orange`

Een energiereep is altijd handig om onderweg bij je te hebben. Het voelt iets meer aan als echt eten in vergelijking met energy gels. Bij de meeste ritten combineer ik dan ook vaak beide soorten sportvoeding.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

Energie & allergenen

De TORQ energy bars zijn verkrijgbaar in 4 verschillende smaken. Alle 4 de repen zijn volledig biologisch en gecertificeerd. De enige allergenen die je in deze repen terug kan vinden zijn gluten (haver en gerst). Daarnaast zijn ze wel weer geschikt voor iedereen en bevatten ze geen additieven.

Eén TORQ energy bar (45gr) geeft je 153 kcal aan energie en bevat 34 gr koolhydraten waarvan ongeveer de helft suikers zijn.

De testresultaten

Waar ik voornamelijk naar uitkeek bij deze TORQ energy bars was de reep met banaansmaak. Banaan is zo’n smaak die er ofwel knal op is of de bal helemaal misslaat, dat is althans mijn ervaring. In dit geval zat het er een beetje tussenin. De banaansmaak kwam wel terug en was helemaal niet chemisch van smaak.

Wat vooral opviel, en dat was ook het geval bij de andere smaken, was de smaak van rozijnen die in elke reep terugkwam. Na de ingrediënten even gecheckt te hebben blijkt dat alle repen inderdaad rozijnen bevatten. Met mijn smaakpapillen is dus nog steeds niets mis.

Rozijnen, je lust het of je lust het niet. Ik lust het, dus was het voor mij niet echt een probleem. Hou je niet van een rozijnensmaak dan is geen enkele van deze repen (waarschijnlijk) iets voor jou.

TORQ Energy Bar

De textuur van de reep was iets stroperiger/plakkeriger dan ik gewoon was. Gelukkig zit er een papiertje rond en draag ik altijd handschoenen tijdens het mountainbiken. De repen plakken een beetje, al heb ik wel al veel erger meegemaakt.

Bovenstaande kan je dus als een nadeel bekijken. Maar gelukkig heeft de reep ook zo zijn voordelen. De crunchy bite die je in elke reep kan terugvinden vond ik echt geweldig. Dit geeft je wederom het gevoel dat je ook echt aan het eten bent.

Zeker op lange fietstochten is dat een extra pluspunt aangezien je dan vaak de hele dag sportvoeding aan het eten bent in plaats van een portie aardappelen of een bord pasta.

Mijn favoriete TORQ energy bar

Puur op vlak van smaak kan ik niet meteen een uitschieter aanduiden. Bij alle energy bars proef je de verschillende ingrediënten waardoor je nooit een déjà-vu gevoel krijgt bij het eten van verschillende repen. De crunchy bite is wat deze repen voor mij zo uniek maken. Enkel al om die reden zou ik een TORQ energy reep opnieuw kopen.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

TORQ flapjacks

Een flapjack van TORQ kan je als tussendoortje eten maar kan je ook gerust gebruiken als alternatief of aanvulling op de TORQ energy bars. Het lijken in eerste instantie kleine gebakjes waardoor je er maar wat graag van wil eten.

Smaken

De flapjacks van TORQ zin te verkrijgen in 5 verschillende smaken waarvan de organic bakewell slice en banana cake de recentste toevoegingen aan het assortiment zijn.

TORQ Flapjack
 • Organic bakewell slice
 • Organic banana cake
 • Organic apple strudel
 • Organic carrot cake
 • Organic ginger cake

Waar ik vooral erg benieuwd naar was waren de Flapjacks van TORQ. Deze flapjacks zijn naast een erg handig tussendoortje natuurlijk ook geschikt als extraatje tijdens een lange of uitdagende mountainbike rit. Een welgekomen afwisseling voor de gels en repen of een heerlijke snack als tussendoortje of “maaltijdvervanger” halverwege je rit.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

Energie & allergenen

De flapjacks geven je een lekkere energieboost. 1 flapjack (65gr) levert je 263 kcal en bevat 43 gr koolhydraten. Aan de stroperige textuur merk je meteen dat hier best wel wat suiker aan te pas komt. Iets meer dan de helft van de koolhydraten, afhankelijk van de smaak, is suiker. Hierdoor is de flapjack ook wat aan de plakkerige kant als je hem volledig uit de verpakking haalt.

Qua allergenen moet je enkel maar rekening houden met gluten in de vorm van haver. De TORQ flapjacks dragen ook allemaal het biologisch certificaat en net als bij de andere TORQ sportvoeding komen er ook bij deze producten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen aan te pas.

De testresultaten

Ook bij de flapjacks was ik erg benieuwd naar de smaak met banaan. Net zoals bij de andere smaken proef je bij elke flapjack wel een toets van het hoofdingrediënt dat op de verpakking staat. Bij de organic banana cake flapjack is dat dus een toets van banaan. Overheersend is de smaak zeker niet.

Bij de apple strudel en carrot cake flapjack zijn het andere smaken die licht overheersen. Bij de appel smaak is dat voornamelijk kaneel terwijl het bij de carrot cake eerder nootmuskaat is. Zijn dat smaken die je wel lekker vindt dan ga je de flapjack zeker lekker vinden. In het andere geval kan het wat tegenvallen.

TORQ flapjack

Ik vond de flapjacks zeker en vast een lekkere afwisseling tijdens het fietsen, ook als tussendoortje vult het je maag zodat je er weer even tegenaan kan.

De ginger cake flapjack ligt nog op me te wachten maar gaat de ervaring die ik had met de Organic Bakewell Slice flapjack onmogelijk kunnen overtreffen.

Mijn favoriete TORQ flapjack

De organic bakewell slice flapjack moet ongeveer het beste zijn, qua sportvoeding, wat ik tot nu toe ooit gegeten heb. In de eerste plaats wist ik niet goed wat ik moest verwachten van deze flapjack, maar de eerste hap was er knal op.

TORQ flapjacks

De smaak kan je helemaal vergelijken met een frangipane. Moest ik deze flapjack met mijn ogen dicht gegeten hebben dan zou ik denken dat ik een frangipane aan het eten was. Na de blackcurrant sportdrank gaat dit daarom ook een vaste waarde in mijn sportvoeding assortiment worden.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

TORQ Recovery drink

De bedoeling van een recovery shake is bij te dragen aan het spierherstel na een zware inspanning. Ook helpt het je de eerste honger te doen stillen na een intensieve rit.

Smaken

Ik koos voor de creamy cocoa vegan recovery drink aangezien ik als veganist door het leven ga. Deze vegan recovery drink kan je ook in de robust & fruity smaak kopen, maar deze dien je te mixen met fruitsap. Ik koos daarom de creamy cocoa, die je het best met havermelk mengt.

 • Creamy cocoa (met havermelk)
 • Robust & fruity (met fruitsap)

Normaal gezien drink ik altijd recovery drank die je met water mixt, omdat ik eigenlijk niet zo’n (plantaardige) melkdrinker ben. Water heb je ook altijd in huis en wordt nooit slecht, wat het erg makkelijk maakt om een recovery shake te maken.

TORQ Recovery drink

Energie & allergenen

De proteïnen in deze recovery shake zijn afkomstig van erwten. Per shake van 96 gr poeder en 400 ml havermelk krijg je 23,8 gr proteïne binnen. Met 327 kcal is deze recovery shake ook erg goed als eerste hongerstilling na een zware rit. Zo hoef je niet meteen naar de (ongezonde) koekentrommel te grijpen.

Deze TORQ recovery shake is ook rijk aan koolhydraten (48,5 gr) en bevat ook best wat suiker (25,6 gr).

De testresultaten

Van de smaak had ik weinig verwachtingen aangezien ik niet echt een liefhebber van chocolade-achtige dingen ben. In het verleden heb ik al enkele shakes getest waarvan uiteindelijk de chocoladesmaak me verrassend genoeg het beste beviel.

Ben je net als mij niet zo’n fan van chocolade en cacao dan gaat de geur van dit poeder echt hard binnenkomen. Voor een liefhebber gaat dit wel de hemel op aarde zijn. Het poeder vermengt wel erg goed met de havermelk. Van brokken is totaal geen sprake, wat een pluspunt is.

De smaak was voor mij net wat te chocolade-/cacao-achtig, maar de nasmaak kon me dan wel weer bekoren. Deze recovery shake gaat voor mij geen vaste waarde worden maar ga ik, zolang ik er nog voorraad van heb, wel nog drinken als afwisseling. Jammer dat er geen shake is die je gewoon met water kan mengen.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

Geeft de sportvoeding van TORQ je voldoende energie?

De smaak van de TORQ sportvoeding is één ding, maar misschien nog belangrijker is de vraag of deze energy drink, bars, gels en flapjacks je ook van de nodige energie voorzien tijdens het mountainbiken en sporten.

Dat was natuurlijk erg makkelijk te testen. Naast de gewone ritjes “rond de kerktoren” ging ik ook een dagje mountainbiken in La Roche-en-Ardenne. Om 4 routes met in totaal 83 km en bijna 2000 hoogtemeters vlot uit te rijden heb je best wel wat energie nodig, de ideale gelegenheid dus om de TORQ sportvoeding eens grondig uit te proberen.

TORQ Energy bar

Hoeveel TORQ sportvoeding heb je nodig?

Bij TORQ hebben ze vakkennis en dat merk je, ze raden dan ook aan om 2 à 3 units per uur te consumeren van hun sportvoeding. Als je weet dat de gels, repen en energy drink zo’n 30 gr koolhydraten bevatten dan leert een simpele rekensom ons dat je inderdaad 2 tot 3 units per uur dient te gebruiken tijdens een lange of intensieve rit. Het lichaam kan immers maar maximaal tussen de 60 en (maximaal) 90 gr koolhydraten per uur verwerken, meer opnemen heeft daarom geen zin.

10% korting? Gebruik de kortingscode: mountainbikevibes10

De testresultaten

Terug naar mijn testrit,… daarover kan ik eigenlijk vrij kort zijn. De TORQ sportvoeding doet waarvoor het bedoeld is en dat is energie leveren. Tijdens de rit heb ik geen enkel moment van zwakte gehad of gevoeld dat het vat aan het leeglopen was.

Het is wel zo dat ik het gewoon ben om onderweg (veel) te eten. Ben je dit (nog) niet gewoon dan moet je jezelf wel verplichten, ook al heb je geen honger, om regelmatig te eten zodat je aan 2 à 3 units per uur komt. Doe je dat niet dan staat de man met de hamer je zeker en vast ergens langs het parcours op te wachten.

In eerste instantie kan 2 à 3 units veel lijken maar hou er natuurlijk ook rekening mee dat je sportdrank ook energie oplevert. Het is dus niet zo dat je persé 2 of 3 gels of repen per uur naar binnen hoeft te werken. Een beetje voorbereiding en “gewoon worden” is dus best belangrijk.

Conclusie

De sportvoeding van TORQ was me onbekend, maar de uitstraling van het bedrijf naar de buitenwereld en het brede gamma aan producten sprak me enorm aan. Een pluspunt is dat veel van de producten van TORQ een biologisch of fair-trade label dragen en amper allergenen bevatten. Dit maakt de sportvoeding van TORQ toegankelijk voor een erg ruim publiek.

Ook het weglaten van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en chemische zoetstoffen is een pluspunt. Op die manier weet je dat je geen troep binnenkrijgt en enkel puur natuurlijke producten aan het consumeren bent.

De TORQ sportvoeding doet waarvoor het bedoeld is en dat is je een constante toevoer van energie bezorgen. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat je de gels, repen en energy drink tijdig eet en drinkt tijdens het sporten en mountainbiken, anders verliest het uiteraard zijn effect.

Door de diversiteit aan smaken is er in onze ogen echt voor iedereen wel wat te vinden. Smaken kunnen erg hard verschillen van persoon tot persoon, enkel door de smaken uit te proberen kom je te weten welke je het beste liggen.

Zoals je reeds kon lezen in de review zijn de blackcurrant energy drink en de organic bakewell slice flapjack veruit mijn favorieten. Deze producten ga ik in de toekomst zeker nog blijven gebruiken. Ook de energy gels in de rode vruchten smaken lijken me wel een zekerheid voor de toekomst.

De energy repen vond ik het minst van allemaal maar deze kan ik dan weer makkelijk vervangen door de frangipane, euh de bakewell slice flapjack, wat een ontdekking!

Kortom, voor mij was het een erg aangename kennismaking met de sportvoeding van TORQ. Door de leuke ervaring en goede samenwerking werden we eveneens gevraagd om met Mountainbikevibes ambassadeur van het merk te worden voor de Benelux. Het leuke daaraan is dat jij van 10% korting kan genieten met onze speciale kortingscode: mountainbikevibes10

Ben je zelf nog op zoek naar sportvoeding die smaakt naar wat er op de verpakking aangegeven staat dan is de TORQ sportvoeding zeker en vast het proberen waard.

TORQ BENELUX Ambassador

10% korting
Op het hele assortiment TORQ sportvoeding, recovery producten en accessoires.
Gebruik de onderstaande kortingscode:

mountainbikevibes10

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

Bestel TORQ
met 10% korting

Gebruik onze unieke kortingscode: mountainbikevibes10

Bestel TORQ sportvoeding
nu met 10% korting

Gebruik onze unieke kortingscode: mountainbikevibes10

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”