Beste verstelbare dumbbells voor thuis (2023)

Beste-verstelbare-dumbbells

We leven in een tijd waarbij we steeds vaker thuis moeten zitten. Dat betekent dat we automatisch ook minder in beweging zijn. Toch is het belangrijk om genoeg beweging te krijgen. Voldoende bewegen is immers essentieel voor het behouden van een goede gezondheid en conditie.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om thuis te trainen. Echter, niet iedereen heeft de ruimte of het budget voor bijvoorbeeld een loopband, fietstrainer of spinningfiets. Heb jij ook niet genoeg ruimte thuis of wil je niet te veel geld uitgeven aan fitnessapparatuur? Dan bieden bijvoorbeeld verstelbare dumbbells uitkomst.

Met verstelbare dumbbells kun je thuis trainen zonder dat je er veel ruimte voor nodig hebt. Mocht je ook graag thuis willen trainen, is dit artikel handig voor jou. We behandelen hierin namelijk de beste verstelbare dumbbells en bieden interessante informatie. 

Wat zijn verstelbare dumbbells?

Wanneer je op internet zoekt naar dumbbells, kom je erachter dat er verschillende soorten dumbbells zijn waar je uit kunt kiezen. Hiervan zullen de meeste niet-verstelbare dumbbells zijn. Deze dumbbells kom je ook in de sportschool tegen. Ze hebben een vast gewicht en je kunt ze niet verstellen. Wanneer je dan toch van gewicht wilt wisselen, zul je een andere dumbbell nodig hebben. 

Naast deze niet-verstelbare dumbbells heb je ook de keuze uit verstelbare dumbbells, waar we het in dit artikel over hebben. Ook hiervan zijn er verschillende soorten. Zo hebben sommigen dumbbells een staaf waar je zelf gewichtjes aan kunt bevestigen.

Inmiddels zijn er ook nieuwere modellen. Hierbij is het nog eenvoudiger om het gewicht te verstellen. Je legt dan de dumbbell op een soort platform en kunt door middel van een draaiknop het gewicht instellen. 

Waarom verstelbare dumbbells kopen?

Ik ben best een sportief type. Iedere week probeer ik voldoende beweging te krijgen en ik ben dan ook regelmatig in de sportschool te vinden. Op een gegeven moment kom je dan thuis te zitten waardoor de sportschool geen optie meer was. Ik vond dat erg jammer, omdat ik daardoor minder beweging kreeg. 

Na een tijdje merkte ik dat ik zwaarder was geworden. Dat was op zich te verwachten, maar het was natuurlijk niet wat ik wilde. Ik wilde deze extra kilo’s dan ook weer zo snel mogelijk kwijtraken. Omdat ik nog steeds niet naar de sportschool kon, moest ik wel thuis sporten. 

In de sportschool ben ik vaak op de loopband en aan het krachtstation te vinden, alleen heb ik daar niet de ruimte voor in mijn huis. Bovendien is een loopband of zo’n krachtstation erg prijzig. Zo’n duur toestel aanschaffen zat er voor mij dus niet in. Op aanraden van een goede vriend van mij ben ik toen gaan zoeken naar dumbbells. 

Ik kwam allerlei niet-verstelbare dumbbells tegen, maar vond deze niet erg praktisch. Na meerdere malen Google te raadplegen, vond ik verstelbare dumbbells. Deze leken mij erg praktisch en ze stelden mij in staat om thuis te trainen.

Ik besloot daarom om ze te bestellen. Sinds ik de verstelbare dumbbells binnen heb gekregen, train ik bijna iedere dag in mijn eigen huis! De kwaliteit van de dumbbells en het gemak dat erbij komt kijken zorgen ervoor dat ik erg tevreden ben over de dumbbells. Ik kan daarom zeggen dat ik geen enkele seconde spijt heb gehad van mijn aankoop. 

Voordelen verstelbare dumbbells

Wanneer je besluit om een product aan te schaffen, wil je uiteraard dat het product je voldoende voordelen oplevert. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat je achteraf een beetje spijt hebt van je aankoop. Wanneer je op de hoogte bent van de voordelen die een product jou biedt, is de kans dat je achteraf niet tevreden bent veel kleiner. 

Dit is dan ook exact de reden dat we hieronder aandacht besteden aan de voordelen die verstelbare dumbbells met zich meebrengen. Verstelbare dumbbells kunnen namelijk best prijzig zijn en daarom is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de voordelen die ze jou kunnen bieden. 

Het grootste voordeel van verstelbare dumbbells is dat je er relatief weinig opbergruimte voor nodig hebt. De kans is groot dat je in je eigen huis geen ruimte hebt voor een groot fitnessapparaat. Gelukkig hebben de meeste mensen wel genoeg ruimte om verstelbare dumbbells te kunnen gebruiken en op te kunnen bergen. 

Een ander groot voordeel van verstelbare dumbbells is dat je veel keuze hebt als het gaat om het totale gewicht. Zo heb je de mogelijkheid om eenvoudig een gewicht in te stellen dat binnen jouw trainingsprogramma past. 

Ook beschikken verstelbare dumbbells meestal over een uitstekende grip. Wanneer je veel aan het zweten bent, zullen de dumbbells niet uit je handen glippen. Deze factor draagt ook bij aan het grote gebruiksgemak.

Tenslotte is het bij verstelbare dumbbells ook zo dat je verzekerd bent van goede kwaliteit en duurzaamheid. De dumbbells gaan lang mee en je zult niet snel nieuwe exemplaren hoeven aan te schaffen. 

Verstelbare dumbbells vs niet-verstelbare dumbbells

Naast de mogelijkheid tot het kopen van verstelbare dumbbells heb je ook de optie om niet-verstelbare dumbbells te kopen. Sommigen geven de voorkeur aan niet-verstelbare dumbbells. Deze zijn echter minder veelzijdig.

Daarnaast brengen verstelbare dumbbells meer voordelen met zich mee. Hieronder zullen we dan ook kijken naar enkele verschillen tussen verstelbare dumbbells en niet-verstelbare dumbbells.

Een groot verschil tussen verstelbare dumbbells en niet-verstelbare dumbbells is dat je bij de verstelbare dumbbells meer keuze hebt op het gebied van het totaal gewicht en deze kun je ook eenvoudig aanpassen.  

Ook heb je voor verstelbare dumbbells minder opslagruimte nodig dan wanneer je gebruik maakt van verschillende niet-verstelbare dumbbells. Wanneer je al een gebrek aan ruimte hebt in jouw huis, is dit een groot voordeel. 

De beste verstelbare dumbbells voor thuis

We hebben inmiddels veel informatie gedeeld over verstelbare dumbbells. De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in het kopen van deze handige dumbbells. Wanneer je zelf op zoek gaat naar verstelbare dumbbells, kom je erachter dat een keuze maken nog best lastig kan zijn. Je krijgt namelijk te maken met verschillende soorten verstelbare dumbbells en diverse aanbieders. 

Ik heb er ook een tijdje over gedaan om de beste verstelbare dumbbells te vinden. Om je tijd te besparen, heb ik hieronder een lijst samengesteld met de beste verstelbare dumbbells. Hierdoor hoef je niet meer uitgebreid te zoeken. De lijst is zorgvuldig samengesteld en bestaat enkel uit de beste verstelbare dumbbells van 2021. 

Pumpbells 20 kg

Het eerste product op het lijstje met de beste verstelbare dumbbells zijn de Pumpbells. Deze Pumpbells zijn professionele dumbbells waar ook professionele gewichtheffers veelvuldig gebruik van maken. 

Pumpbells verstelbare dumbbells

Het bedrijf achter de Pumpbells is van mening dat verstelbare dumbbells voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Dit is dan ook terug te zien in de prijs. Deze is laag wanneer je het vergelijkt met producten in dezelfde categorie. De dumbbells zijn makkelijk op te bergen en je kunt ze overal gebruiken.

Het gewicht van deze Pumpbells gaat is verstelbaar van 2 tot en met 20 kg en dat in stappen van 4 kg. Op die manier heb je dus de beschikking over 6 dumbbells in één dumbbell.

Met het unieke draai en kliksysteem is schakelen tussen de verschillende gewichten echt simpel en makkelijk. Geen onnodig gepruts en tijdverlies met deze verstelbare dumbells. Door een simpele draai aan het handvat, wanneer de dumbbell in het systeem geplaatst is, verhoog en verlaag je de gewichten door het handvat respectievelijk omhoog en omlaag te draaien. Moeilijk? Nee hoor!

Pumpbells verstelbare dumbbells

Maak je ook vooral geen zorgen over loszittende gewichten of schijven die rammelen of plots loskomen, daar heb je met deze pumpbells helemaal geen last van. Met deze verstelbare dumbbells maak je vloeiende bewegingen en is geen enkele oefening te gek.

Deze verstelbare dumbbells zijn geschikt een complete krachttraining op jouw niveau! Wil je echter trainen met twe verstelbare dumbbells tegelijk dan moet je twee van deze praktische dumbbells in je winkelmandje gooien.

Bowflex SelectTech 552i 24/41 kg set

De volgende dumbbells die zeker een plekje verdiend hebben in het lijstje met de beste verstelbare dumbbells van 2021, zijn de dumbbells van het merk Bowflex: de Bowflex 552i. Met deze dumbbells ben je in staat om vanuit huis een intensieve en effectieve krachttraining te doen.

Bowflex SelectTech 552i verstelbare dumbbells

Met een variabel en aanpasbaar gewicht van 2 tot en met 24 kg zijn de Bowflex verstelbare dumbbells erg breed inzetbaar. Met de grote draaiknop aan de zijkant kan je het gewicht van deze verstelbare dumbbells makkelijk instellen op het voor jou gewenste gewicht.

De gewichten zijn voorzien van een speciale, duurzame en harde coating, het geklingel dat je in de sportschool wel eens hoort ga je met deze verstelbare dumbbells niet hebben. Je kan dus lekker intensief trainen zonder je huisgenoten daarbij te storen, win-win!

Het sprongen tussen de gewichten zijn eerder klein waardoor je naarmate je al een beetje progressie maakt al een tikje zwaarder kan gaan trainen. Met 15 verschillende gewichten heb je met deze verstelbare dumbbells een bereik waar de sportschool haast jaloers op kan worden.

Bowflex SelectTech verstelbare dumbbells

Je hebt met deze dumbbells de mogelijkheid om oneindig veel verschillende oefeningen te doen. Kortom, de Bowflex 552i zijn de ideale verstelbare dumbbells voor het opbouwen van spiermassa en een intensieve training thuis. Deze verstelbare dumbbells kan in een set van 2 aankopen. Een set is handig als je bijvoorbeeld je beide armen tegelijk wil trainen met de verstelbare dumbbells.

Is 24 kg nog niet genoeg voor jou, dan kan je deze verstelbare Bowflex SelectTech dumbbells ook in een set kopen met gewichten van 4 tot en met 41 kg. Bij deze uitvoering heb je keuze uit 17 verschillende gewichten die verspringen in stappen van 2 en 3 kg.

Tunturi Selector Dumbbell 25 kg

De Tunturi Selector dumbbells zijn erg geschikt wanneer je thuis aan de slag wilt met trainen. Deze dumbbells zijn eenvoudig te verstellen door middel van een pin. Wanneer je snel een goede en effectieve work-out wilt doen, zijn dit de ideale verstelbare dumbbells. De dumbbells zijn makkelijk in gebruik en ideaal om ruimte mee te besparen. 

Tunturi verstelbare dumbbell

Deze verstelbare dumbbells zijn in te stellen van 2,5 tot en met 25 kg, steeds in stappen van 2,5kg. Hierdoor heb je 10 dumbbells in één toestel ter beschikking. Om het gewicht van deze verstelbare dumbbells aan te passen plaats je de dumbbell in het station. Door de rode knop (pinnetje) naast de schijven in te drukken kan je het gewenste gewicht snel instellen.

De gewichten die je niet gebruikt blijven na het instellen in het station zitten. Dit station kan je ook gebruiken om de dumbbell veilig en compact op te bergen.

Een minpuntje van deze verstelbare dumbbells van Tunturi is dat er wel wat speling op de schijven zitten waardoor deze wel wat lawaai kunnen maken tijdens het trainen.

Tunturi verstelbare dumbbell

Is 25 kg dumbbell wat teveel van het goede dan is er nog het wat lichtere broertje van deze verstelbare dumbbell. Met een gewicht van 2,5 tot 12,5 kg en dus 5 verschillende gewichten is het bereik niet erg groot. Indien je wat lichter wil trainen en de zware gewichten niet voor jou zijn, kan de lichtere variant jouw ideale trainingsmaatje zijn.

DezeTunturi verstelbare dumbbell koop je aan per stuk. Wil je met twee verstelbare dumbbells tegelijk trainen dan moet je twee exemplaren in je winkelmandje leggen.

Strongman Duo-Tech 25 kg

We zijn aangekomen bij de laatste verstelbare dumbbells op het lijstje: de Strongman Duo-Tech. Wanneer we kijken naar deze dumbbells kunnen we met zekerheid zeggen: last but not least! Met deze verstelbare dumbbells bespaar je namelijk net zoveel ruimte en moeite als met de andere dumbbells op deze lijst. 

Qua gebruiksgemak scoren ze ook enorm goed. De dumbbells zijn bewust wat compacter gemaakt waardoor je er in kleinere ruimtes ook mee kunt trainen. Om het gewicht te verstellen, druk je op een knop en kun je het gewicht eenvoudig naar de gewenste stand draaien. Op die manier kun je snel beginnen aan jouw work-out.

Met deze verstelbare dumbbell beschik je over een totaalgewicht van 25 kg. De gewichten kunnen opgekrikt worden in stappen van 2,5 wardoor je 10 verschillende gewichten ter beschikking hebt.

De schijven en de dumbbell in zijn geheel s van erg stevig en van hoge kwaliteit. De dumbbells rammelen niet wanneer je deze uit het station haalt. Deze dumbbell is iets breder dan een standaard dumbbell in de sportschool maar dit soort helemaal niet.

Kortom met deze verstelbare dumbbells van Strongman in huis word jij na verloop van tijd zelf de Strongman! Deze verstelbare dumbbell is te koop per stuk. Wil je beide armen tegelijk trainen denk er dan aan een extra Strongman dumbbell in je mandje te gooien.

Fit worden met verstelbare dumbbells!

We hebben in dit artikel gekeken naar de beste verstelbare dumbbells. Verstelbare dumbbells zijn handige producten waar je thuis goed mee kunt sporten. Als het goed is, ben je nu op de hoogte van alle voordelen van verstelbare dumbbells en weet je wat de beste verstelbare dumbbells van dit moment zijn.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en beschik je binnenkort over goede verstelbare dumbbells waar je thuis lekker mee kunt sporten.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”