Op zoek naar de beste fietscamera? – Dit zijn ze!

Beste fietscamera

Wanneer je veel aan het fietsen bent, kom je automatisch langs de meest fotogenieke plekken. Het is dan altijd vervelend wanneer je moet stoppen en je constant je telefoon moet pakken om een foto te kunnen maken. Een oplossing hiervoor is een fietscamera. Hiermee leg je jouw hele rit vast en kan je de beste spots altijd terugkijken! 

Ben jij geïnteresseerd in een fietscamera? Kijk dan niet verder, want dit zijn de beste in 2021! 

Dit zijn de beste fietscamera’s

Ken je dat? Je geeft geld uit aan een product en deze voldoet niet aan de verwachtingen. Dat is vervelend natuurlijk. Natuurlijk weet je nooit van tevoren of een product de verwachtingen waar kan maken, maar het doen van een beetje onderzoek kan je hier wel een goed inzicht van geven. Dit kan echter veel tijd kosten en daarom helpen we je een handje. Hieronder staan namelijk de 4 beste fietscamera’s in 2021 weergegeven!

GoPro-Hero9-black GoPro Hero9 Black
 • Filmen in 5K
 • Twee schermen
 • 20 megapixel
 • Makkelijk bevestigen
 • Hypersmooth 3.0
 • Batterijduur max 120 minuten
GoPro Hero9 Black review >>
GoPro-Hero-10-voor2 GoPro Hero10 Black
 • Filmen in 5,3K
 • Twee schermen
 • 23 megapixel
 • Verdubbelde framerates
 • Hypersmooth 4.0
 • Meteen de perfecte beelden
GoPro Hero10 vs 9 >>
Insta360-One-R-Twin Insta360 One R Twin Edition
 • Touchscreen Lcd
 • Filmen in 4k
 • 12 megapixel foto’s
 • Verwisselbare lens
 • 360° view
 • Batterijduur max 65 minuten
Insta 360 One R Twin review >>
GoPro-Hero8-Black GoPro Hero8 Black
 • Filmen in 4K
 • Hypersmooth 2.0
 • 12 megapixel foto’s
 • Batterijduur max 104 minuten
DJI-Osmo-Action-1 DJI Osmo Action
 • Filmen in 4K
 • Elektronische stabilisatie
 • 12 megapixel foto’s
 • 2 schermen
 • Batterijduur max 63 minuten
DJI Osmo Action review >>

GoPro Hero 9 Black

Iedereen heeft wel eens gehoord van een GoPro. Het kleine cameraatje waarmee je echt alles kunt vastleggen op prachtige wijze. De GoPro Hero 9 stelt hierin ook zeker niet teleur. Hiermee schiet je de mooiste beelden tijdens het mountainbiken. Dit kan worden gegarandeerd door de sensor van 20 megapixel. Hiermee kun je filmen in 5k aan 30 frames per seconde (fps) of in 4k aan 60 fps filmen. 

Bekijk ook onze GoPro Hero9 Black review >>

GoPro Hero 9 black

Dit is gegarandeerd uitstekende kwaliteit! De GoPro Hero 9 beschikt ook over een beeldstabilisatie, waardoor trillingen worden beperkt en jouw videobeelden zo stabiel mogelijk zullen zijn. 

De GoPro beschikt tevens over twee inklapbare bevestigingsplaatjes. Hiermee is het eenvoudig om de camera te bevestigen aan de houder van bijvoorbeeld je fietsstuur, oftewel een mount. Een enorme verbetering ten opzichte van de voorgangers.

GoPro Hero 9 black

Met de GoPro Hero 9 heb je de mogelijkheid om live te streamen in HD-kwaliteit. Zo kunnen bijvoorbeeld vrienden en familie live meekijken tijdens jouw rit.

Deze camera heeft aan de voorkant en aan de achterkant een scherm, waarmee je met de voorkant selfies kunt maken. 

Dat het een geweldige camera is, is terug te zien in de reviews van gebruikers. De camera wordt veel geprezen om de uitstekende kwaliteit en het gebruiksgemak. Het is dan ook geen verrassing dat er veel 5-sterren reviews te vinden zijn over deze camera. 

Ben je op zoek naar een fietscamera die jou de allerbeste kwaliteit kan leveren, is de GoPro Hero 9 Black een uitstekende keuze!

GoPro Hero 10 Black

Slechts een jaar na de release van de HERO 9 kwam GoPro al op de proppen met de opvolger. De GoPro HERO 10 BLACK is op het eerste gezicht identiek aan de GoPro HERO 9. Echter zitten er binnenin wel wat wezenlijke verschillen die ervoor kunnen zorgen dat jij de HERO 10 verkiest boven de HERO 9.

GoPro Hero 10 black

Zo kreeg de HERO 10 als eerste de GP2 chipset. Dit is het systeem dat door GoPro zelf ontwikkeld werd en waarop de GoPro camera’s draaien. De GP1 chipset van de HERO 9 zat zo ongeveer op zijn limiet, waardoor er nu een nieuwe chipset beschikbaar is in de HERO 10.

Door deze evolutie is het met de HERO 10 mogelijk om beelden in 5,3K te schieten. Op zich niet zo’n heel erg grote verbetering ten opzichte van de 5K beelden van de HERO 9. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de verdubbelde framerates bij alle modussen. Zo film je nu in 5,3K aan 60 fps, terwijl dat bij de HERO 9 aan 30fps (5K) was. In 4K film je respectievelijk aan 120fps en 60fps.

Daarnaast kreeg ook de hypersmooth functie een update waardoor de beelden nu nog stabieler worden. Daarnaast heb je let de HERO 10 meteen de beste beelden door de standaard instelling “natural”. Dankzij deze instelling is het bewerken van de beelden achteraf niet meer nodig. De beelden zien er uit zoals jij ze met je eigen ogen waarneemt. Zowel op gebied van contrast, kleuren en “echtheid”.

GoPro HERO 10 Black

De HERO 10 is in vele opzichten een upgrade van de HERO 9. Het is dan maar de vraag of je nu al moet gaan upgraden. Wil je het nieuwste van het nieuwste en de beste beelden dan spreekt het voor zich dat je daarvoor maar beter de HERO 10 in huis haalt. Ook wanneer je voor je allereerste GoPro gaat is het verstandig de laatste versie te kopen. Deze zal nog lange tijd meegaan, terwijl oudere modellen stilaan gaan verdwijnen.

Om een goed beeld te krijgen van de verschillen en gelijkenissen, want die zijn er ook, tussen de HERO 10 en 9 maakten we een overzichtelijk vergelijk tussen deze twee steengoede GoPro action cams. Via dit vergelijk kan je perfect voor jezelf beoordelen welke van de twee et best geschikt is voor jou:

GoPro HERO 10 vs GoPro Hero 9 >>

GoPro HERO 10 BLACK kopen
bol
amazon
coolblue-logo

Insta 360 ONE R Twin

Wanneer we het hebben over uitstekende camera’s, kun je ook zeker niet om de Insta 360 ONE R Twin heen. Deze beschikt over alles wat je van een goede fietscamera mag verwachten. Zo beschikt deze camera over bijvoorbeeld een prachtig touchscreen Lcd-scherm, een batterijmodule en een verwisselbare lens. 

Bekijk ook onze Insta 360 One R Twin edition review >>

Insta 360 ONE R Twin fietscamera

Bij de fietscamera ontvang je standaard een 360 graden Dual lens en een 4k Wide Angle lens. Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de kwaliteit van de camera, en dat is hartstikke in orde. Je kan namelijk video’s schieten in een prachtige 4k resolutie. Met de 12 megapixel camera kun je ook enorm goede foto’s maken.

De kwaliteit van deze camera kan worden bevestigd aan de hand van de ervaringen van gebruikers. Het wisselen van de lens is een functie die bij velen goed in de smaak valt. Ook de kwaliteit van de beelden kan uiteraard op complimenten rekenen. Al met al is dit een fantastische fietscamera en je kunt hem bij volgende partners vinden:

GoPro Hero 8 Black

Deze GoPro is het kleine broertje van de GoPro die we eerder al hebben behandeld, maar is in grote lijnen net zo goed. Omdat het een wat oudere uitvoering is, zal de prijs ook iets lager liggen. Net als de andere GoPro van de lijst, beschikt deze over technologie die zorgt voor stabilisatie van het beeld. Dit voorkomt onnodige en vervelende trillingen bij de geschoten video’s.

GoPro Hero8 Black

Qua alles lijkt hij op de GoPro Hero 9 Black, maar toch zitten er verschillen in. Deze zullen later in het artikel nog worden behandeld. 

Een veel gehoord nadeel van deze GoPro is dat het lenskapje niet verwijderbaar is. Dit wil zeggen wanneer er krassen opkomen, bijvoorbeeld door takken, jouw beelden mogelijk krassen gaan tonen. In de praktijk, en zeker wanneer je een chest mount gebruikt komt dit echter niet te vaak voor, al weet je natuurlijk nooit.

Bij de voorganger, de Hero7 Black alsook bij de nieuwste GoPro Hero9 black heb je dit probleem niet en kan je het lenskapje gewoon weer vervangen bij schade.

Dat ook deze GoPro goed in de smaak valt, is ook weer te zien in gebruikersreviews. Met een beoordeling van 9,3 op een maximale score van 10, scoort hij dus erg hoog. 

De gebruiksvriendelijkheid en de vele mogelijkheden zijn de grootste redenen voor deze hoge score. De kwaliteit van de opnames mag ook veel complimenten in ontvangst nemen. Ga je voor de GoPro Hero 8 Black?

DJI Osmo Action

Dan zijn we inmiddels alweer aangekomen bij de laatste fietscamera die de lijst heeft gehaald. Ook de goedkoopste op de lijst, maar dat wil zeker niet zeggen dat de kwaliteit te wensen overlaat. 

Ook met deze fietscamera heb je de mogelijkheid om beelden te schieten in een prachtige resolutie. Hij beschikt over een dubbel scherm, waardoor je de beste acties ook op de best mogelijke manier vast kunt leggen. Het scherm aan de achterkant is een prachtig touchscreen, terwijl het scherm aan de voorkant ervoor zorgt dat jij jezelf moeiteloos kunt filmen, in iedere omgeving.

Bekijk ook onze DJI Osmo Action review >>

DJI osmo action fietscamera

De camera biedt veel mogelijkheden, zodat je de camera altijd af kunt stellen op de best mogelijke manier voor iedere situatie. De beeldstabilisatie zorgt voor schokvrije beelden. 

Een leuke functie van deze camera is de spraakbesturing, zo kun je makkelijk schakelen tussen de verschillende functies. De camera is erg stevig en daardoor geschikt voor iedere weersomstandigheid, hij kan bijvoorbeeld temperaturen tot wel -10 graden overleven. 

Door de vele handige functies kan de fietscamera dan ook rekenen op veel goede reviews. Gebruikers zijn enorm tevreden over de camera en vooral het gebruiksgemak wordt geprezen. Mensen geven aan dat het stabiele beeld en het goede geluid zorgen voor perfecte video’s. Een andere enorm goede optie als fietscamera is dus deze camera van DJI.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende fietscamera’s?

Inmiddels ben je nu op de hoogte van de 4 beste fietscamera’s op dit moment. Echter kan de keuze hiertussen ook nog best lastig zijn. Reden genoeg om de verschillen in kaart te gaan brengen. Zo kun je voor jezelf de afweging maken en een voorkeur ontwikkelen. 

Wat vooral opvalt, is dat de batterijduur van beide GoPro’s een stuk beter is dan de andere twee, dit scheelt namelijk zo’n 40 minuten. De allerbeste levensduur qua batterij is van de Hero 9. Deze gaat tot wel 2 uur lang mee, wat natuurlijk afhankelijk is van jouw gekozen instellingen. 

Alle camera’s hierboven beschikken over beeldstabilisatie. Dat wil zeggen dat je met alle camera’s de mogelijkheid hebt tot het opnemen van vloeiende beelden, zonder schokken. 

Ook qua maximale opslagcapaciteit is het een gelijkspel. Alle camera’s beschikken namelijk over een maximale opslag van 256 GB.

Waar de Insta 360 OneR zich mee onderscheidt, is de beeldhoek van 360 graden. Het is de enige camera die dit voor elkaar kan krijgen. 

De prijzen zijn wel verschillend. De DJI-camera is verreweg het goedkoopst. De Insta 360 is daarentegen het duurst en de GoPro’s liggen hier tussenin. 

We zien dus dat alle camera’s flink aan elkaar gewaagd zijn. Iedere camera heeft zijn eigen voor- en nadelen, waardoor de uiteindelijke keuze bij jou ligt. 

Tip: Koop één of meerdere mounts!

Om jouw fietscamera te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te weten dat je een mount nodig hebt, alvorens jij dit kunt doen. Hieraan bevestig je jouw GoPro of action cam en op deze manier schiet je de beste beelden. Voor een GoPro kun je een speciale GoPro mount aanschaffen, of een universele mount. Deze gebruik je dan dus ook voor andere fietscamera’s.

Naast de meest gebruikte chest mount kan je een action cam ook op je stuur of aan je zadelpen monteren met de handlebar / seatpost mount. Daarnaast kan je ook een helm mount gebruiken. Mogelijkheden zijn er zoals je kan zien meer dan voldoende.

Kijk ook naar deze pakketten

Ben je op zoek naar een voordelige optie? Met het aanschaffen van een pakket ben jij altijd goedkoper uit! Hieronder bespreken we enkele pakketten die jij aan zou kunnen schaffen.

In zo’n pakket vind je naast de action cam zelf nog handige accessoires en één of zelfs meerdere mounts om de camera te bevestigen waar je maar wil.

GoPro Hero 9 Black Chest Mount Kit

Het eerste pakket is een pakket van de GoPro Hero 9 Black. Je krijgt bij dit pakket dus niet alleen de fantastische fietscamera, maar ook een chest mount, de GoPro Chesty.

Hiermee kun je de fietscamera eenvoudig bevestigen op jouw borst en schiet je beelden alsof je kijkers zelf op de fiets zitten. Ook krijg je een Micro SD-kaart van 128 GB erbij geleverd en een herlaadbare GoPro batterij. Een erg voordelig pakket waarmee je direct klaar bent voor het schieten van de beste beelden!

Go Pro Hero 8 Black Chest Mount Kit

Dit pakket is in essentie hetzelfde als het eerste pakket. Je krijgt de GoPro Chesty, een Micro SD kaart en een herlaadbare GoPro batterij meegeleverd met een fietscamera. Dit is bij dit pakket de GoPro Hero 8, in plaats van de Hero 9.

Kies de juiste fietscamera

Niet iedere fietscamera is hetzelfde en dat is ook maar weer eens gebleken uit alle eerder opgesomde mogelijkheden. Het kan lastig zijn om een keuze te maken waardoor dit artikel jou kan helpen bij je beslissing.

Jij wilt natuurlijk ook supergoed beeld opnemen zodat je achteraf, na de fietstocht, kunt genieten van je mooie avonturen op de fiets. 

Wil jij op de best mogelijke manier je fietstochten vastleggen? Koop dan nu een fietscamera, zodat jij ook achteraf je tocht kunt herbeleven!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”