Beste pull up bar / optrekstang voor buiten en aan de deur! 

Beste-pullupbar-optrekstang

Waar je met mountainbiken vooral je beenspieren traint, vraagt de rest van je lichaam ook om een goede work-out. Daarom doen veel mountainbikers aan thuis trainen. Op die manier blijven ook het bovenlichaam en de armen in vorm.

Met een pull up bar, een horizontale staaf waaraan je je kunt optrekken, is dat ook mogelijk. Dit wordt ook wel een optrekstang genoemd. Met de pull-up oefening gebruik je je eigen lichaam als weerstand en kun je effectief je armen, biceps en rugspieren trainen. Omdat er veel verschillende spieren geprikkeld worden door de pull-up oefening, komen er veel groeihormonen vrij. 

Wat zijn de beste pull up bars/optrekstangen? 

Er zijn verschillende soorten pull-up bars of optrekstangen. Het is maar net hoe jij precies wilt trainen en wat je bereid bent te betalen. De beste pull up bars hebben we in elk geval voor je op een rijtje gezet, waarbij we onderscheid hebben gemaakt tussen pull up bars met en zonder schroeven, voor aan de muur of tussen de deur.

Een pull up bar multi grip is tegenwoordig ook populair, omdat je er meerdere oefeningen mee kunt uitvoeren.  
 

Beste pull-up bar zonder schroeven voor tussen de deurlijsten 

B-physic pull up bar

Deze optrekstang is verstelbaar, multifunctioneel (ook geschikt voor sit-ups, dips, crunches, enz.) en kan gemakkelijk bevestigd worden zonder gaten in de muur te boren.

 • Belastbaar tot 200kg
 • Verstelbaar van 72 tot 97cm
 • Inclusief e-boek met oefeningen en griphandschoenen
 • Eénvoudige montage

Hij is veilig in gebruik, van goede kwaliteit en heeft een antislip functie. Deze pull up bar voor aan de muur en deur is belastbaar tot 200kg en je krijgt er een e-book vol handige tips bij. Hierin staan allerlei oefeningen die je kunt proberen tijdens het trainen, welke onderverdeeld zijn op spiergroep, moeilijkheidsgraad en de hoogte van de stang.

De optrekstang is verstelbaar van 72cm tot 97cm en daarmee geschikt voor de meeste deurlijsten.

Je kunt de optrekstang ook weer gemakkelijk demonteren, zonder schade op de deurlijsten of muren achter te laten. Daarom kun je hem gemakkelijk meenemen, ook wanneer je op reis gaat. Deze pull up bar is beschikbaar met verschillende kleuraccenten.

De inhoud bestaat uit 1 optrekstang, 1 setje griphandschoenen, 1 e-book en een instructieboekje.

101Products optrekstang

Monteer deze pull up bar aan de deur zonder schroeven te gebruiken. Dat moet met de montagevideo zeker lukken. Hij is veilig en gemakkelijk in gebruik en je kunt hem overal mee naartoe nemen. Bovendien wordt er een gratis e-book met oefeningen bij geleverd!

101Products optrekstang/pull up bar
 • Belastbaar tot 200kg
 • Verstelbaar van 65 tot 90cm
 • Inclusief e-boek met oefeningen
 • Montage video inbegrepen
 • Eénvoudige montage én veiligheidsslot

Deze optrekstang is belastbaar tot 200kg maar kan alleen gebruikt worden aan stevige, massief houten deurkozijnen en/of betonnen wanden. Wanneer hij goed bevestigd is kun je er allerlei oefeningen mee doen. Denk hierbij aan hanging knee raises, push-ups, sit-ups, chin-ups, enzovoort.

De pull up bar van 101Products heeft de volgende afmetingen: 65x5x5cm en kan je verstellen tot 90cm breedte. De optrekstang wordt geleverd in de kleuren zwart/blauw en zwart/rood.

Bative optrekstang

Voortaan hoef je de deur niet meer uit om een goede work-out te doen. Met deze Bative pull up bar train je alle spiergroepen gewoon thuis! Deze optrekstang is duurzaam en is belastbaar tot 300kg!

Bative optrekbaar
 • Belastbaar tot 300kg
 • Verstelbaar van 78 tot 110cm
 • Al meer dan 10 jaar bestseller in Duitsland
 • Inclusief e-boek met verschillende oefeningen
 • Veilig en innovatief slider systeem

Dankzij de slider die waarschuwt wanneer de stang niet goed vastzit, is er extra veiligheid ingebouwd. Verder heeft deze optrekstang een stevige grip en zijn de handvaten verstelbaar.

Hij is bovendien veilig te bevestigen aan langere deurposten en muren, vanwege de verstelbaarheid van de stang. Gebruik het Bative e-book om geïnspireerd te raken en nieuwe oefeningen te proberen.

De Bative pull up bar is al meer dan 10 jaar dé bestseller in Duitsland vanwege de goede kwaliteit. De afmetingen zijn 78x5x8 cm en deze is te verstellen tot maximaal 110cm.

BeConcepts pull up bar

Klem deze pull up bar tussen de deur en train je spieren met je eigen lichaamsgewicht. Het is een pull up bar die je zonder schroeven kunt bevestigen, maar de schroeven zitten er wel bij, mocht je ze willen gebruiken.

BeConcepts pull up bar
 • Belastbaar tot 100kg
 • Verstelbaar van 62 tot 100cm
 • Inclusief schroeven wil je deze stang toch vastschroeven
 • Eénvoudige montage

De maximale draagkracht is 100kg en hij is eenvoudig te monteren en demonteren. Deze pull up bar gebruik je aan massieve houten deurkozijnen of betonnen wanden. Hij bevat een extra siliconen grip aan de uiteinden wat voor comfort zorgt en dankzij de transparante kunststof aan de zijkanten beschadigt de deur of muur niet.

De BeConcepts pull up bar heeft de volgende afmetingen: 62x3x3cm en is te verstellen tot 100cm.

Beste pull-up bar met schroeven voor tegen de muur 

Breed Metaal pull up bar

Wil je een optrekstang kopen die veilig is, handig te bevestigen en ook nog eens geschikt is voor allerlei oefeningen? De Breed Metaal pull up bar bevestig je met een veersysteem tussen de deur, maar heeft ook meegeleverde schroeven en doppen.

Breed Metaal optrekstang
 • Belastbaar tot 300kg
 • Stang zelf is te verwijderen uit het ophangsysteem
 • Afmeting: 95cm, handleiding met instructies om de stang in te korten
 • Eénvoudige montage

Deze pull up bar wordt in Nederland gemaakt en heeft hoogte, breedte en diepte afmetingen van 50x55x10cm. Hij kan maximaal 300kg dragen en is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en wit.

Let op: deze pull up bar is niet geschikt voor montage in aluminium kozijnen.

Zoluko optrekstang

Thuis in vorm blijven wordt gemakkelijker als je besluit de Zoluko optrekstang te kopen. Gebruik de verschillende handgreepposities om allerlei oefeningen uit te voeren en je hele lichaam te trainen.

Zoluko pull up bar
 • Belastbaar tot 150kg
 • Inclusief e-boek met oefeningen en afbeeldingen
 • Ringbout voor bevestiging bokszak of weerstandsband
 • Eénvoudige montage aan de muur

Je kunt aan deze pull up bar zelfs een bokszak of weerstandsband bevestigen dankzij de ringbout. Hij is geschikt voor beginnende en gevorderde sporters, neemt weinig ruimte in beslag en kan tot 150kg dragen.

De afmetingen zijn 94x50x19cm en hij weegt 3.3kg. Je krijgt bovendien een e-book met oefeningen bij je bestelling. Hij is verkrijgbaar in het zwart.

Let op: de Zoluko optrekstang is alleen bedoeld voor bevestiging aan verharde muren.

Doneco pull up bar

De Doneco pull up bar is multifunctioneel en kan tot 150kg dragen. Hij heeft de volgende afmetingen: 96x50x20cm en kan overal gemonteerd worden waar jij wilt trainen, met of zonder schroeven.

 • Belastbaar tot 150kg
 • Meerdere grip plaatsen
 • Eénvoudige montage aan de muur

Dankzij de zes verschillende handvaten met wisselende gripposities train je alle spiergroepen. Hij is bovendien ergonomisch en veilig in gebruik. De optrekstang is verkrijgbaar in het zwart met oranje details.

Let op: deze pull up bar kan alleen aan verharde muren bevestigd worden.

VidaXL pull up bar

Ga je een pull up bar kopen dan moet je de VidaXL overwegen. Deze optrekbar is geschikt voor allerlei oefeningen. De stand bevestig je gemakkelijk aan een stevige wand, met of zonder schroeven.

VidaXL pull up bar
 • Belastbaar tot 100kg
 • Eénvoudige montage

Hij kan tot 100kg dragen en heeft de volgende afmetingen: 100x51x20cm (bxdxh). Dankzij de stabiele stalen constructiebuizen is hij geschikt voor beginners en gevorderden. Deze pull up bar is verkrijgbaar in de kleur zwart.

De perfecte pull-up oefening uitvoeren 

Heb je een pull up bar uitgekozen? Dan kun je aan de slag gaan! Graag leggen we je nog even uit hoe je een goede pull-up oefening uitvoert. 

 1. Ga voor de optrekstang of pull up bar staan met je gezicht naar de stang gericht; 
 2. Ga aan de stang hangen met een brede overhandse grip; 
 3. Adem in en trek op een gecontroleerde en beheerste manier je bovenlichaam op, totdat je net onder de stang komt. Je kin steekt wel boven de stang uit; 
 4. Gebruik vooral je rugspieren bij deze oefening, dus breng je schouderbladen tijdens het optrekken naar beneden; 
 5. Adem uit en laat je lichaam rustig zakken tot je je weer in de beginpositie bevindt. 
Pull up oefening

Je kunt deze pull-up oefening een aantal keer herhalen en dit rustig opbouwen. Omdat deze oefening veel kracht vergt, is het logisch dat je niet in één keer 10 herhalingen kunt uitvoeren. Probeer twee tot drie keer per week te oefenen. Neem steeds één tot drie dagen rust tussen het uitvoeren van de oefeningen, zodat je lichaam kan wennen en je spieren niet overbelast raken. 

Nu je weet hoe je de perfecte pull-up oefening uitvoert en wat de beste pull up bar voor jou is, heb je geen reden meer om nog op het internet te blijven rondzoeken. Ga die pull up bar kopen en haal alles uit je volgende training!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”