GPS tracker voor de fiets kopen? Is dat een goed idee?

gps-tracker-kopen

Jouw nagelnieuwe stalen, carbon of elektrische ros ongewild van eigenaar zien veranderen wil je natuurlijk nooit meemaken. Helaas worden fietsen allerhande tegenwoordig als zoete broodjes gestolen, zelfs al ben je vlak in de buurt. Van onoplettendheid en nonchalance wordt optimaal geprofiteerd door de vingervlugge dieven en zelfs het beste fietsslot is vaak niet eens een uitdaging voor de geoefende boef. Een hippe en moderne GPS tracker voor de fiets is misschien wel de enige hoop om jouw kostbare tweewieler ooit nog terug te zien… Maar is dat wel zo?

Wat is een GPS tracker voor de fiets?

Een GPS tracker voor de fiets zorgt ervoor dat je jouw fiets ten alle tijde kan lokaliseren.

Een GPS tracker voor de fiets is erg handig wanneer je vergeten bent waar je jouw fiets ook weer geparkeerd had, maar nog handiger wanneer jouw fiets gestolen wordt. Je kan via een compatibele app het traject dat de dieven met jouw fiets afleggen netjes volgen. Mooi in theorie, maar de fiets gaan terug halen is natuurlijk nog even wat anders…

Tenzij je het zelf aandurft is een beetje goodwill van de politie uiteraard wel nodig wanneer je je gestolen fiets ook daadwerkelijk terug wil zien.

Hoe werkt een GPS tracker voor de fiets?

Een GPS tracker voor de fiets is uitgerust met een chip die verbonden is met (verschillende) GPS satellieten die voor de locatiebepaling van de tracker zorgen. In de meeste GPS trackers voor de fiets zit daarnaast ook een simkaart. Op die manier kunnen de gegevens van de GPS tracker verzonden worden naar jouw smartphone, het zij via een app, sms, whatsapp of e-mail.

Afhankelijk van het type GPS tracker dat je op jouw fiets gebruikt kan je nog diverse extra functies activeren of gebruiken. Denk hierbij aan bewegingsdetectie, sabotage-alarm, een meeluisterfunctie of het instellen van een geofence of safe-zone.

Welke soorten GPS tracker voor de fiets zijn er?

Naast de verschillende vormen en manieren om te bevestigen heb je in principe twee soorten gps tracker voor de fiets waaruit je een keuze dient te maken:

 • GPS tracker met simkaart
  • met prepaid kaart
  • met abonnement
 • GPS tracker zonder simkaart

GPS tracker voor de fiets met simkaart

De meeste GPS trackers voor de fiets maken gebruik van een simkaart. Hierin heb je de keuze uit een prepaid kaartje waarop je zelf een bepaald bedrag kan zetten. Daarnaast kan je ook kiezen voor een GPS tracker met een abonnement. Hierbij betaal je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag en hoef je verder niets te doen. Het werkt dus eigenlijk gewoon net hetzelfde als met jouw smartphone-abonnement.

GPS tracker voor de fiets zonder simkaart

Het lijkt misschien een beetje gek om een GPS tracker zonder simkaart aan te kopen, maar het kan wel gewoon en het doet natuurlijk ook gewoon waarvoor het bedoeld is. In tegenstelling tot een GPS tracker met simkaart gaan de trackers zonder sim gebruik maken van een soort netwerk met radiofrequenties die losstaan van het bekende mobiele data netwerk, WiFi of Bluetooth.

Een voorbeeld van zo’n netwerk is Sigtfox. Dit is een wereldwijd netwerk dat bedoeld is om “Internet of Things” oplossingen mogelijk te maken. Daarnaast maakt het geen gebruik van grote databerichten en media, maar gebruikt het enkel kleine berichten en data. Hierdoor is het energieverbruik meteen ook erg beperkt.

In de toekomst zal het zelfs niet meer nodig zijn om dergelijke apparatuur op te laden omdat ze zelf energie zullen kunnen opwekken. In het geval van een GPS tracker voor de fiets is dat natuurlijk goud waard!

De combinatie van GPS satellieten en het netwerk zorgen ervoor dat je de exacte locatie van de GPS tracker doorkrijgt via jouw account en deze kan bekijken in de app die bij de GPS tracker hoort.

Hoe ziet een GPS tracker voor de fiets er precies uit?

De ene GPS tracker voor de fiets is natuurlijk de andere niet. Los van het al dan niet gebruikmaken van een simkaart kan een GPS tracker voor de fiets allerhande vormen hebben. Er zijn zelfs GPS trackers voor de fiets die er gewoon uitzien als een sticker. Daarnaast kan je ook kiezen voor GPS trackers die verstopt zitten in een fietsaccessoire zoals een achterlicht, reflector of stuurdop.

Welk type precies het beste is is natuurlijk moeilijk te zeggen. Een opvallende GPS tracker op je fiets kan potentiële dieven afschrikken, maar anderzijds zijn er ook fietsdieven die zich er waarschijnlijk niet zo erg veel van aan zullen trekken of de tracker meteen proberen te verwijderen.

Bij een onopvallende tracker heb je mogelijk meer kans dat je de gestolen fiets daadwerkelijk zal kunnen volgen en dus de GPS tracker zijn werk kan doen.

Waarvoor kan je een GPS tracker nog gebruiken?

De meest voorkomende reden om een GPS tracker voor de fiets te kopen is natuurlijk om in geval van diefstal de fiets terug te kunnen vinden. Echter zijn er nog andere doeleinden waarvoor een GPS tracker erg nuttig of praktisch kan zijn.

 • Om je (kleine) kinderen te tracken/volgen op de fiets;
 • Om het thuisfront gerust te stellen wanneer je lang onderweg bent;
 • Om je vrienden je toffe fietsrit of avontuur te laten volgen;
 • Om je fietsroute te tracken zonder dat je daar een fietsnavigatie voor nodig hebt;

En zo zijn er vast nog redenen waarom je een GPS tracker voor de fiets kan gebruiken. Gebruik je de tracker om één van bovenstaande redenen dan kan je er in geval van diefstal in elk geval ook op rekenen. Gebruik je de tracker in de eerste plaats om dieven af te schrikken of jouw fiets altijd terug te kunnen vinden, dan kunnen bovenstaande redenen een extra manier van gebruiken zijn. Zo haal je in elk geval het meeste uit jouw GPS tracker voor de fiets.

GPS tracker voor de fiets kopen; is dat een goed idee of niet?

Een GPS tracker voor de fiets is net als een degelijk fietsslot een hulpmiddel om potentiële dieven af te schrikken of het hen althans een klein beetje moeilijker te maken. Daarnaast kan je ook nog een fietsverzekering voor diefstal afsluiten. Echter zijn dit allemaal dingen die nooit 100% zullen voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt…

Voor je je tot de tanden gaat bewapenen met gadgets, accessoires en verzekeringen tegen diefstal is het belangrijk om ook even je eigen gedrag onder de loep te nemen. Neem jij zelf al voldoende maatregelen om te voorkomen dat jouw fiets gestolen kan worden? Laat jij jouw fiets wel eens onbeheerd achter of staat jouw fiets ’s nachts in een gammel hok opgeborgen?

Door je eigen gedrag en ingesteldheid een beetje af te stemmen of te veranderen kan je al een hele hoop ellende voorkomen. Hieronder vast enkele tips, die we ook zelf altijd toepassen, waarmee je voorkomt dat je opeens geen fiets meer voor je neus hebt staan:

 • Terrasje doen onderweg? Heel erg leuk, maar zorg dat je je fiets altijd kan zien en in jouw buurt kan stallen.
 • Toertochtje rijden? Maak dan gebruik van de bewaakte fietsenstalling of ga apart naar de inschrijving zodat er altijd iemand bij de fietsen kan blijven.
 • Zet jouw fiets bij voorkeur binnen in huis en niet in het tuinhuis of bijgebouw.
 • Haal je wiel(en) of andere belangrijke onderdelen van de fiets, zo wordt het al minder aantrekkelijk om de fiets te stelen.
 • Bevestig één of meerdere fietsslot(en) aan het kader en niet aan de wielen (die haal je er zo uit).
 • Laat je fietsen nooit alleen achter op de fietsendrager, hoe goed deze ook beveiligd of afgesloten is.
 • Stel een privacy-zone in op Strava of zet je account alleen zichtbaar voor vrienden en kennissen, op die manier voorkom je dat dieven weet krijgen van de locatie van jouw fiets(en).
 • Fiets mee op vakantie? Stel een extra privacy-zone in op Strava en zet je fiets achter slot en grendel of maak gebruik van een bewaakte stalling op hotel (indien die er is).
 • Bij een e-bike kan je vaak standaard een tracker in de fiets laten plaatsen, vraag er zeker naar!

Reken je voor 100% op jouw fietsslot en verzekering dan kan je natuurlijk bedrogen uitkomen en is de kans dat je je fiets ooit nog terug ziet bijzonder klein. Een GPS tracker zal diefstal in de meeste gevallen ook niet kunnen voorkomen, maar zorgt er wel voor dat er een kans is dat je de fiets toch nog terug ziet.

Een GPS tracker voor de fiets is dus zeker een goed idee, zeker wanneer er toch momenten zijn waarop je je fiets niet in het zicht hebt of (noodgedwongen) alleen moet laten. Maar welke GPS tracker voor de fiets moet je dan in of op je fiets plaatsen? Om je in die keuze een beetje te helpen hebben we alvast enkele goed beoordeelde en erg functionele GPS trackers voor de fiets op een rijtje gezet.

Beste GPS tracker voor de fiets

Onderstaand vind je verschillende GPS trackers voor de fiets, zowel met als zonder abonnement alsook enkele exemplaren zonder simkaart. Op die manier kan je zelf kiezen welke GPS tracker het beste bij jouw voorkeuren past.

Bikefinder; ingebouwde gps tracker met abonnement

Bikefinder GPS tracker stuur
Voordelen
 • Geen eigen simkaart nodig; sim meegeleverd
 • Lange batterijduur
 • iOS en ANdroid compatibele app
 • Past in de meeste sturen
 • Wordt vaak gebruikt in e-bikes
 • Werkt In heel Europa
Nadelen
 • Dopje ziet er anders uit dan aan de andere kant van het stuur
 • Maandelijkse abonnementskosten
 • Niet de goedkoopste

De Bikefinder werd in Noorwegen ontwikkeld op vraag van verschillende profwielrenners nadat de vrachtwagen met daarin hun fietsen volledig leeggeroofd werd. Ze wilden een onopvallende GPS tracker die geschikt was voor alle soorten fietsen. In dat opzet zijn ze met de Bikefinder alvast glansrijk geslaagd.

Om deze GPS tracker voor de fiets te kunnen gebruiken heb je wel een abonnement nodig. Dit abonnement kan je regelen via het portaal. Het abonnement kost je €3,19 per maand en je hebt geen eigen simkaart nodig. De Bikefinder wordt standaard geleverd met een simkaart.

De bijhorende app is beschikbaar voor iOS en Android. Voor het eerste gebruik dien je de Bikefinder nog een keertje op te laden. Moest er toch iets niet lukken dan kan je de online helpdesk inschakelen die jou stap voor stap verder zal helpen.

De Bikefinder GPS tracker dien je in de handgrepen van het stuur te plaatsen. Dit kan zowel in het stuur van een mountainbike als racefiets. Ook elektrische en stadsfietsen zijn compatibel net als de meeste elektrische steps.

De batterijduur is met een 8-tal weken best indrukwekkend al kan dit sterk verschillen afhankelijk van het gebruik van de tracker. De batterij is oplaadbaar via de meegeleverde USB-C kabel. De ingebouwde Sim en GPS antenne zorgt voor een perfect bereik in heel Europa.

De Bikefinder past in de meeste fietsen met een stuurdiameter tussen 15 en 27 mm. Moest het om één of andere reden niet passen dan krijg je je geld meteen teruggestort.

Bikefinder gps tracker

De Bikefinder installeren op de fiets is een koud kunstje. Je dient enkel het kapje te vervangen en de twee schroefjes vast te draaien. De Bikefinder is waterproof dus je hoeft regen alvast niet te vrezen.

De Bikefinder wordt ook erg veel gebruikt op elektrische fietsen. Wanneer de fiets gestolen wordt kan je via de app de diefstal rapporteren. Daarna wordt je meteen verder geholpen bij het opsporen van jouw fiets of wordt de politie gecontacteerd.

Onntrack; met lifetime gratis tracking zonder kosten!

Onntrack gps tracker
Voordelen
 • Geen extra kosten
 • Ook tracking via WiFI en LBS telefoonmasten
 • Real-time tracking 24 uur per dag
 • Inclusief sabotage-alarm
 • Stand-by tijd tot 40 dagen
 • Gebruiksklaar geleverd
 • 3 jaar full service garantie
 • Meerdere trackers op 1 account mogelijk
Nadelen
 • Niet de meest onopvallende
 • Batterij gaat in de praktijk minder lang mee dan geadverteerd
 • Niet de goedkoopste

Deze magnetische GPS tracker van Onntrack is de allereerste GPS tracker ter wereld waar hélémaal geen kosten aan verbonden zijn, los van de aankoopprijs natuurlijk… Na aanschaf heb je dus geen enkele kost meer en addertjes onder het gras zijn er ook niet. Klinkt mooi, toch?

De GPS tracking systemen van Onntrack zijn populair en gekend om hun betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Naast de mogelijkheid om via GPS te tracken kan deze GPS tracker ook via WiFi en LBS tracken. Dus ook zonder gps signaal of wanneer dit wegvalt of geblokkeerd wordt zal de tracker zijn locatie bepalen door middel van zendmasten.

De real-time tracking kan je 24 uur per dag live volgen via de app of het online platform. Je kan ook een afgelegde route herbekijken.

Wanneer de tracker in beweging of komt of buiten de vooraf ingestelde zone komt ontvang je een alarm. Daarnaast beschikt de tracker ook over een sabotage-alarm en anti-jamming. De standbytijd van de batterij bedraagt 30 tot 40 dagen.

Onntrack gps tracker

De GPS tracker wordt gebruiksklaar geleverd. Het enige wat je hoeft te doen is de Onntrack app downloaden en de unieke ID code van de tracker invoeren.

Deze GPS tracker wordt geleverd met stevige magneethouder, laadkabel en Nederlandse handleiding. Je krijgt daarnaast 3 jaar full service garantie en je kan gratis ondersteuning krijgen van de Nederlandse helpdesk.

Invoxia; tracking via Sigtfox netwerk (zonder simkaart)

Invoxia gps tracker voor de fiets
Voordelen
 • Tracker niet zichtbaar
 • Werkt via Sigtfox netwerk
 • Geen simkaart nodig
 • 3 jaar toegang tot het netwerk
 • Tracking via app of PC
 • Safe-zones en alarmfunctie
 • Melding bij laag batterijniveau
Nadelen
 • Na 3 jaar betaal je jaarlijks €9,99 voor de netwerk service
 • Niet goedkoop

Deze GPS tracker van Invoxia, in de vorm van een reflector, kan je makkelijk op de fiets monteren. De Invoxia GPS tracker voor de fiets werkt via het Sigtfox netwerk en daardoor heb je geen simkaart nodig. Wanneer je deze GPS tracker aankoopt krijg je 3 jaar toegang tot het netwerk via een abonnement. Je kan dus 3 jaar lang gratis gebruikmaken van het netwerk. Na deze 3 jaar kost de netwerk service je €9,99 per jaar. De tracking kan je volgen via de gratis app of op de PC.

Je kan op elk moment de app openen om de positie van de tracker live te bekijken. Daarnaast kan je ook safe-zones instellen. Verlaat de tracker de safe-zone dan krijg je meteen een notificatie op je smartphone. Afgelegde routes kan je eveneens herbekijken en opvolgen.

Invoxia gps tracker voor de fiets

Via de alarmfunctie word je meteen op de hoogte gebracht wanneer de fiets omgevallen is of opgetild of verplaatst wordt. Komt de tracker in beweging dan krijg je om de 5 of 10 minuten de positie ervan doorgestuurd.

Bij een batterijniveau onder de 20% krijg je een melding dat de batterij bijna dient opgeladen te worden. De batterij opladen neemt slechts 90 minuten in beslag en kan via USB. De batterijduur bedraagt ongeveer 1 maand.

Winnes LED achterlicht met GPS tracking

Winnes LED achterlicht met gps tracking
Voordelen
 • Geschikt voor elke fiets
 • Tracker niet zichtbaar
 • Real-time tracking en geo-fence
 • Tot 90 dagen terugkijken
 • Standby modus tot 25 dagen
 • Meldingen via app en/of sms
 • Niet duur
Nadelen
 • Werkt met 2G simkaart (ook compatibel met 3 en 4G)

Het LED achterlicht van Winnes is geschikt om te monteren op elk type fiets, ook op de mountainbike of op een kinderfiets. Het achterlicht is uitgerust met een GPS tracker. In de eerste plaats kan je dus ook gewoon veilig in het donker op pad met je fiets. Daarnaast zorgt de GPS tracker ervoor dat je je fiets ook weer terug kan lokaliseren moest deze gestolen of verplaatst worden.

Naast de real-time tracking kan je een geo-fence instellen. De Tracker zal alarm slaan wanneer de fiets de ingestelde zone verlaat. Ook wanneer de tracker beweging detecteert zal het alarm afgaan en weet je meteen dat er wat loos is.

De routes die de fiets afgelegd heeft, al dan niet ongewenst, kan je tot 90 dagen terug herbekijken. De real-time tracking is accuraat tot op 5 meter via de GPS-positionering en tot op 100 meter met de LBS positionering.

Het achterlicht is waterdicht en kan gebruikt worden wanneer het regent. In een stortbui is het niet aangeraden het achterlicht te gebruiken. De batterij is oplaadbaar en gaat in standby modus tot 25 dagen mee.

Om deze GPS tracker voor de fiets optimaal te kunnen gebruiken heb je een 2G simkaart nodig. Echter ondersteunt deze tracker ook 3 en 4G simkaarten. Meldingen van de tracker kan je zowel via de app als via SMS verkrijgen.

Good2know; met gratis prepaid simkaart

Good2Know gps tracker
Voordelen
 • Compatibel met elk voertuig
 • Gratis prepaid simkaart meegeleverd
 • Mogelijkheid om eigen simkaart te gebruiken
 • Real-time tracken met app
 • Geo-zone instellen en bewegingsdetectie
 • Slimme slaapmodus
 • Geeft laag batterijniveau aan op 30 en 10%
 • Nederlandse handleiding en klantenservice via WhatsApp Business
 • Meerdere trackers op 1 account mogelijk
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Niet specifiek voor de fiets
 • Ook verkrijgbaar onder andere namen (white label)

De GPS tracker van Good2Know is compatibel met elk type voertuig. De tracker heeft een ingebouwde krachtige magneet en is spatwaterdicht. Bij deze GPS tracker krijg je een gratis prepaid simkaart van Lebara meegeleverd. Echter kan je ook zelf een simkaart (prepaid of abonnement) aanschaffen met een netwerk van jouw voorkeur.

De Good2Know gps tracker voor de fiets maakt gebruik van sms tracking en stuurt meteen een smsje wanneer jouw voortuig ongewild in beweging komt. Daarnaast kan je je fiets of ander voertuig ook real-time tracken met behulp van de app. De app is geschikt voor Apple- en Android toestellen en gratis te downloaden.

In de app kan je een Geo-zone instellen. Wanneer jouw fiets of voertuig uit deze zone treed krijg je hier meteen een melding van op je smartphone.

Wanneer de GPS tracker beweging voelt stuurt deze meteen de coördinaten via Google Maps door. Dankzij de meeluisterfunctie kan je ook de snode plannen van de fietsdieven afluisteren.
De positie van de tracker en dus jouw fiets wordt tot op 5 meter nauwkeurig weergegeven. Daarnaast kan je ook de volledige route herbekijken.

De Batterij van de GPS tracker beschikt over een slimme slaapmodus en zal na 5 minuten inactiviteit zichzelf uitschakelen. In stand-by modus gaat de batterij tot wel 150 dagen mee. Wanneer het batterijniveau onder 30 en 10% zakt krijg je een notificatie. De GPS tracker wordt geleverd met een Nederlandse handleiding. Daarnaast kan je ook gebruiken maken van de gratis klantenservice via WhatsApp Business.

Waar moet je op letten bij het kopen van een GPS tracker voor de fiets?

Zoals je ondertussen hebt kunnen ontdekken is de ene GPS tracker voor de fiets de andere niet. Om de beste keuze te kunnen maken moet je natuurlijk rekening houden met verschillende zaken. Ondertussen heb je vast al een idee of je een GPS tracker met simkaart of zonder wil, maar waar moet je dan nog verder op letten?

Batterijduur

De batterijduur van de GPS tracker is natuurlijk ook wel belangrijk om rekening mee te houden. Zit jouw GPS tracker met een lege batterij en wordt hij net dan gestolen dan zit je natuurlijk dik in de problemen. Zorg er dus zeker voor dat de batterijduur van de GPS tracker voldoende lang meegaat en kies bij voorkeur eentje die ook tijdig aangeeft wanneer de batterij bijna aan een oplaadbeurt toe is.

Kostprijs en bijkomende kosten (prepaid of abonnement)

Naast de eventueel kosten die aan het gebruik van een simkaart verbonden zijn moet je natuurlijk in eerste instantie de GPS tracker voor de fiets aankopen. We raden aan om nooit te besparen op een GPS tracker. Goedkope prularia zullen minder accuraat werk leveren en dus in geval van diefstal veel minder nauwkeurig aangeven waar de gestolen fiets zich op dat moment bevindt.

Design

Heb je nog een achterlichtje of reflector nodig overweg dan zeker om er eentje met ingebouwde GPS tracker te nemen. Op die manier is de tracker ook onzichtbaar voor dieven en kan je je fiets hopelijk weer recupereren in geval van diefstal. Ook de Bikefinder is zo’n discrete tracker die niet opvalt.

Uiteraard kan je ook als vorm van afschrikmiddel voor een opzichtigere tracker kiezen, die keuze is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Functies en diefstalpreventie (geofence, alarm,…)

Alarmfuncties, geofence en safe-zones instellen zijn functies die eigenlijk altijd een must-have zijn als het gaat om belangrijke functies van een GPS tracker voor de fiets. Hoe meer veiligheidsfuncties de GPS tracker heeft des te makkelijker wordt het voor jou om verwittigd te worden bij diefstal en in een later stadium de fiets ook gewoon weer terug te vinden.

Manier van tracken en hoe te volgen?

De meeste GPS trackers voor de fiets kan je verbinden met een app op de smartphone. Dit is ook gewoon de meest eenvoudige en praktische manier van tracken. Kies dus altijd voor een model met een goed werkende applicatie.

Conclusie; GPS tracker voor de fiets kopen?

Hoewel een GPS tracker voor de fiets diefstal niet per sé zal voorkomen is het wel een handig middeltje om een gestolen fiets weer op te sporen en dus terug te vinden. Uiteraard ga je hierbij wel wat medewerking nodig hebben van de politie.

Een GPS tracker voor de fiets is niet verplicht of noodzakelijk, zeker wanneer je je fiets eigenlijk nooit alleen laat of uit het oog verliest. Neem in elk geval steeds zelf de nodige maatregelen om de kans op diefstal te verkleinen.

Heb je zelf het nodige gedaan om diefstal te voorkomen? Ook in dat geval kan een GPS tracker toch nog van pas komen. Zonder GPS tracker is het meestal een verloren zaak om jouw fiets ooit nog terug te zien. Met GPS tracker is er toch nog een kans dat jouw fiets weer terecht komt. In dat opzicht is een GPS tracker voor de fiets altijd een goed idee.

Wij hopen alvast dat het je nooit overkomt! Hou je fiets zeker altijd goed in de gaten en denk nooit dat het jou toch niet zal overkomen. Sla de tips die we in dit artikel gaven zeker niet in de wind en investeer eventueel in een goede GPS tracker.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”