Jake shakes & vitaminbars van Jakefood; ervaringen en review 2022

Jake Food maaltijdshakes en vitaminbars

Gezonde voeding waarmee je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnenkrijgt? En dat allemaal zonder uren in de keuken te staan of met een overvolle winkelkar en dito kassabon thuis te komen? Te mooi om waar te zijn? Niet met Jake Food; wij probeerden de Jake shakes, vitaminbars, vanille drink, keto shake en tomatensoep.

Een drukke dag, een lange autorit, een vergadering die wat langer duurde dan gepland, de kinderen van hier naar daar brengen, al die dagdagelijkse dingen zorgen er soms voor dat we wel eens een maaltijd overslaan. We weten allemaal dat dat niet zo verstandig is omdat ons lichaam nu eenmaal voeding nodig heeft, en dan nog liefst gezonde voeding.

Een compleet ontbijt, lunch of avondmaal, die al je dagelijks benodigde voedingsstoffen bevat, in de vorm van een shake of bar; dat is Jake!

Meteen Jaken?

Ook te verkrijgen via bol.com >>

Wat is Jake?

Jake is een concept dat ontwikkeld werd met de wetenschap dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt welke groenten, fruit of andere voeding we eten. Daarentegen is het wel van groot belang om te weten welke voedingsstoffen in deze producten zitten.

We hebben vaak geen flauw benul welke voedingsstoffen en in welke hoeveelheden we ze dagelijks binnenkrijgen. De shakes en vitaminbars van Jake zijn een bron van vezels en eiwitten en bevatten, naast de nodige koolhydraten en vetten, maar liefst 26 essentiële vitaminen en mineralen. Beide producten zijn ook 100% plantaardig.

Een shake maak je binnen een halve minuut. Doe het poeder samen met 400 ml water in de Jake shaker, vijf seconden shaken en je maaltijd is klaar.

Jake shakes light, original en sports

De shakes zijn in zes verschillende smaken te verkrijgen.

 • Banaan
 • Oaty vanille
 • Bosvruchten
 • Koffie
 • Chocolade
 • Kokosnoot
Jake Food maaltijdshakes

Er zijn 3 versies van elke maaltijdshake:

 • Light: voor wie een lichtere maaltijd wil of wat kilootjes kwijt wil. Deze maaltijdshakes bevatten ongeveer 500kcal per shake;
 • Original: Fit en op een gezond gewicht blijven doe je met de original maaltijdshakes. Deze bevatten, afhankelijk van de smaak, ongeveer 665kcal per portie;
 • Sports: Heb je een superactieve en sportieve levensstijl, dan heb je veel voeding nodig en kies je voor de sports shakes. Met maar liefst 750kcal is dit eerder een maaltijdshake voor grote eters die ook veel sporten.

De Jake shakes kan je per 20, 40 of 80 maaltijden kopen of je eigen mix & match samenstellen.

Jake Food Vitaminbars

Een stevig tussendoortje of een ontbijt met alle nodige voedingsstoffen? Dat zijn de vitaminsbars van Jake.

De vitaminbars zijn er in 5 smaken:

 • Caramel zeezout
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Koffie cacao
 • Vanille

Elke reep bevat ongeveer 330 kcal, 20 gram eiwitten en 25% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen.

De vitaminbars kan je net als de Jake shakes per 20, 40 of 80 stuks kopen in de smaak naar jou keuze.

Jake Food maaltijdshakes en vitaminbars kopen?

Dat is enorm makkelijk en duidelijk. De Jake Food maaltijdshakes en bars kan je kopen als 20, 40 of 80 maaltijden en je kan meerdere smaken combineren. Naarmate je meer maaltijden of bars in één keer aankoopt wordt het ook weer goedkoper.

Daarnaast kan je ook kiezen voor mix & match. Op die manier kan jij verschillende smaken in het gewenste volume in huis halen.

Voor die prijs maak je zelf geen complete en gezonde maaltijd”.

Voor 2,99€ per maaltijdshake en 1,74€ per vitaminbar heb jij een complete maaltijd, ontbijt of tussendoortje. Daar maak je zelf geen complete en gezonde maaltijd voor.

Het wordt nog goedkoper (ongeveer 10%) wanneer je je abonneert. Elke maand jouw gewenste Jake shakes of vitaminbars aan de deur geleverd? Met Jake Food spaar je steeds meer en meer tijd uit.

Weer een abonnement zal je denken, echter kan je bij Jake uitstappen of pauzeren wanneer jij dat wil, zonder extra voorwaarden of opzegtermijnen!

De Jake Food starterbox

Weet je niet goed welke smaak of smaken te kiezen dan kan je met de starterbox van Jake Food de verschillende smaken alvast een keertje proberen. Op die manier kan je kennismaken met de Jake shakes en vitaminbars en jouw favoriete smaken ontdekken.

Jake Food starterbox medium
Medium starter box: de overige producten zitten onderin de doos.

Ben je alleen of heb je een groot gezin, er is een Jake Food starterbox voor iedereen. Je kan de starterbox in 3 verschillende formaten bestellen: small, medium of large. De inhoud van de verschillende starterboxen ziet er als volgt uit:

Small:

 • 3 x shakes (bosvruchten, chocolade en oaty vanille)
 • 3 x vitaminbars (vanille, bosvruchten en koffie cacao)
 • 1 x shaker

Medium:

 • 6 x shakes (alle 6 de smaken)
 • 5 x vitaminbars (alle 5 de smaken)
 • 1 x ready to drink vanille
 • 1 x shaker

Large:

 • 12 x shakes (alle 6 de smaken tweemaal)
 • 10 x vitaminbars (alle 5 de smaken tweemaal)
 • 2 x ready to drink vanille
 • 1 x shaker
Jake starterbox small (in de oude verpakkingen)

Omdat de Jake shakes er in verschillende versies zijn moet je bij de starterbox ook weer de keuze maken tussen light, original of sports.

Aan de slag met de Jake shakes en vitaminbars

Door mijn actieve en soms ook drukke levensstijl, lange mountainbikeritten combineren met een fulltime job, een vaste vriendin en een eigen website, is gezond eten voor mij ook niet altijd evident. Hoewel ik mijn best doe om zo gezond mogelijk te leven, zijn er ook dagen dat het me echt niet lukt.

Om die reden was ik wel geprikkeld toen Jake op een dag mijn pad kruiste. Shakes als hersteldrank of tussendoortje kende ik al, maar een volwaardige maaltijd in de vorm van shakes? Iedereen heeft er wel een (voor-) oordeel over, dat was bij mij niet anders. Toch besloot ik het een kans te geven.

Omdat ik 5 à 6 dagen per week met sport bezig ben besloot ik de starterbox in de sport versie eens te proberen voornamelijk voor de extra calorieën en omdat ik best wel een grote eter ben. Omdat er ondertussen nieuwe producten bijgekomen zijn en de starterboxen meer producten bevatten hebben we ondertussen ook de medium starterbox, in de original versie, mogen testen.

Onze Jakefood ervaringen

Ik wou de shakes niet eender wanneer uitproberen, daarom legde ik mezelf enkele specifieke momenten op waarop ik de shakes en vitaminbars zou uitproberen.

Enkele van de maaltijdshakes testte ik als volgt:

 • Ontbijt voor het sporten
 • Lunch voor het sporten
 • Lunch op een rustdag
 • Maaltijd tijdens het werk

Ook voor de vitaminbars koos ik verschillende momenten zoals:

 • Ontbijt
 • Tussendoortje om 10 uur ’s morgens
 • Tussendoortje om 16 uur namiddag

Hieronder kan je lezen hoe mijn eerste ervaring met Jake was en of het ook iets voor jou is. Om geen eenzijdig oordeel te vellen, liet ik mijn vriendin ook van de shakes en vitaminbars proeven.

Jake shakes; test en review

Ik koos dus voor de sport versies van de shakes. Met 750 kcal per shake is het best wel een klus om dit naar binnen te werken.

Bij mijn eerste shake deed ik het poeder eerst in de shaker en voegde ik daarna het water toe. Ik moest echt maar 5 seconden shaken om een mooi gladde en vloeibare shake te krijgen. Er bleef een heel klein beetje poeder onopgelost onderaan in de shaker zitten.

Bij de tweede shake deed ik eerst het water in de shaker. Na slechts enkele seconden had ik meteen een perfect resultaat.

Met het water erbij is de shaker goed vol en tot ongeveer 550 ml gevuld. Deze shakes bevatten 750 kcal en dat merkte ik halverwege de shake toen het drinken wat moeilijker begon te worden. Deze shake drink je zeker niet in 1 keer weg. Een maaltijd schrok je ook niet naar binnen, daarom kan je voor deze shake toch best even je tijd nemen.

Smaaktest

Jake shake drinken
Oaty Vanille

Deze shake dronk ik als lunch alvorens ik een mountainbikerit van 103km ging rijden.

De geur van het poeder was lekker. Eénmaal gemengd met water werd de geur intenser. De shake was een klein beetje korrelig maar liep goed naar binnen. De vanillesmaak overheerste zeker niet, op zich vond ik dat niet zo erg.

De nasmaak gaf me het gevoel dat ik een portie havermout (vandaar oaty vanille) naar binnen gewerkt had. Daarom zou ik deze smaak de volgende keer als ontbijt drinken. Mijn vriendin deelde exact dezelfde mening. Met deze shake was ik zeker voldaan.

Tijdens mijn mountainbikerit heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik echt honger kreeg. Ik ben wel, zoals het hoort, sportvoeding blijven eten om mijn koolhydraten aan te vullen en mijn energie op peil te houden.

Jake Shake Oaty Vanilla smaak
Banaan

Tijdens mijn pauze, op een drukke werkdag, dronk ik de banaan shake. Omdat ik best wel graag banaan en shakes met banaansmaak drink, had ik bij deze shake wel hoge verwachtingen. Bij een product met banaansmaak is het vaak er knal op, of er genadeloos onder, althans dat is mijn ervaring.

Deze shake rook echter wel lekker. De geur van banaan was zeker aanwezig en totaal niet chemisch, zoals je met banaan al eens kan hebben. De shake dronk vlot en de smaak was goed. Je proeft banaan, maar voor mij had deze nog iets harder mogen doorsmaken.

De nasmaak van deze shake vond ik echt top en ik had hiermee zeker genoeg gegeten.

Bosvruchten

Deze shake dronk ik op een rustdag als lunch. Zo wou ik te weten komen of een Jake shake je werkelijk vijf uur lang een voldaan gevoel geeft, zoals ze dat op hun website beloven.

De licht roze kleur van de shake rook echt naar bosvruchten. Ik ben wel een liefhebber van rode, roze en donkere vruchten dus ik was zeer benieuwd naar de smaak.

Een paar keer goed shaken en het poeder was meteen goed vermengd. Bij de eerste slok was het weer een beetje wennen aan de smaak, die overigens wel goed was. Vooral in de nasmaak proef je de verschillende bosvruchten.

Dat smaken echt wel kunnen verschillen van persoon tot persoon merkte ik duidelijk toen mijn vriendin een slok van deze shake nam. Zij is al niet de grootste fan van “roze drankjes” en vond deze shake dan ook totaal niet lekker.

Ik had na het drinken van deze shake niet meteen honger, al heb ik wel na enkele uren een tussendoortje gegeten. Dit kwam vermoedelijk door het sporten de dag voordien. Echt een grote honger heb ik niet gehad na het drinken van de shake.

Koksnoot

De Jake shake in de kokosnoot smaak is ondertussen ook een vaste waarde in het gamma van Jake Food geworden. Van deze shake verwachte ik eigenlijk niet zo heel veel aangezien een kokossmaak me meestal doet denken aan een Bounty. Nooit echt een grote fan geweest van kokos en bounty-achtige dingen maar goed, eerst maar eens proeven voor we een (voor-)oordeel vellen.

De geur is niet verrassend erg kokosachtig net als de smaak. Voor mij persoonlijk net een beetje TE, maar als je liefhebber bent van kokos zal het zeker meevallen. Voor mij voelde het als een vloeibare bounty. Niet echt mijn ding dus maar zoals met alles verschillen smaken natuurlijk wel een beetje van persoon tot persoon.

Mijn vriendin vond de shake, logischerwijs, ook erg kokosachtig maar wel lekker.

Jake Shake kokosnoot
Koffie

Deze shake dronk ik ’s morgens als ontbijt.

De geur van het poeder deed me niet meteen aan koffie denken. Eens de shake klaar was rook ik nog steeds geen koffie. De eerste slok viel me een beetje tegen. Nog steeds proefde ik geen koffie, hoewel je dat wel verwacht wanneer er koffie op de verpakking vermeld staat.

Halverwege de shake begon ik de koffie te proeven. Hoe meer je van deze koffie shake drinkt hoe beter hij wordt, zowel de smaak als de nasmaak. Mijn vriendin nam een paar slokken en vond de smaak niet slecht maar de nasmaak vond ze niet lekker. De shake was een beetje plakkerig in de mond.

De nasmaak vond ik echt heel lekker. Ook met deze shake had ik een voldaan gevoel.

Jake shake koffie smaak
Chocolade

Ondertussen hebben we ook de chocolade shake kunnen proeven. Hoewel ik totaal geen fan ben van chocolade in het algemeen, was ik toch benieuwd of deze shake me zou bevallen.

De geur was best lekker en deed me zeker aan chocolade denken. Zowel mijn vriendin als ikzelf vonden de shake vanaf de eerste slok erg lekker. Ik had er eigenlijk niet veel van verwachten en zeker gedacht dat deze smaak niets voor mij zou zijn. De shake was echt lekker en smaakte naar mijn mening niet naar pure chocolade, want dan had ik hem waarschijnlijk niet lekker gevonden.

Een klein minpuntje, voor mij persoonlijk, was dat de nasmaak veel harder naar chocolade smaakte. Echter zal dit voor echte chocoladeliefhebbers eerder een voordeel zijn.

Ook al ben ik totaal geen chocoladefan, deze shake zou ik zeker nog eens opnieuw durven drinken. De smaak zit echt goed!

Jake Food Vitaminbars

De vitaminbars zijn zwaar, met 85 gram per stuk mag je dat letterlijk nemen. Ze zijn ook stevig. De eerste beet bij dit soort repen is altijd een beetje wennen.

Wat ik ongelooflijk goed vond aan al deze repen was de crunchy bite. De crunch geeft je echt het gevoel dat je goed (en gezond) aan het eten of snacken bent. De reep zit boordevol vullende vezels en dat merk je tijdens het eten.

Met 333 kcal is een vitaminbar een goede keuze als ontbijt, tussendoortje of om tijdens de dag je energiepeil een boost te geven.

Smaaktest

Bosvruchten

Deze reep at ik als ontbijt. Als je even aan de reep ruikt, ruik je de vruchten die erin verwerkt zitten. De geur is aangenaam en zeker niet chemisch, wat je wel eens kan hebben bij zulke repen.

De smaak was zeer lekker, al mocht deze voor mij nog net een tikkeltje meer doorsmaken. Mijn vriendin vond het dan weer iets te hard doorsmaken. Zo zie je weer dat smaken kunnen verschillen.

Deze repen koop je alleen al voor de crunchy bite.

Karamel zeezout

Deze vitaminbar probeerder we als tussendoortje en viel bij ons beide in de smaak. De reep was niet overdreven zwaar maar je voelde wel dat je goed aan het snacken was. We deelden de reep, daarom kunnen we over het vullende effect van deze reep niet zo heel erg veel zeggen. Al zal dit niet erg afwijken van de andere vitaminbars.

Ook de nasmaak van deze reep beviel ons wel. De grote plus voor mij, net als bij de andere repen, was de crunch die ook in deze vitaminbar terug te vinden is. Kortom is deze karamel zeezout vitaminbar een lekkere reep.

Jake vitaminbars
Banaan

Deze bar at ik als 10-uurtje. Hoewel banaan vaak erg verschillend kan smaken in repen vond ik deze reep wel lekker. De reep ruikt alvast wel naar banaan. Net als bij de bosvruchten, mocht hij wat meer doorsmaken.

De echte banaansmaak zit meer in de nasmaak. De crunchy bite was ook in deze reep een pluspunt. Mijn vriendin dacht er bij deze reep hetzelfde over.

Koffie cacao

“Alle voedingsstoffen plus een kopje koffie”, dat gevoel zou je moeten krijgen bij het eten van deze reep. Ik at deze reep als tussendoortje tijdens een wandeling.

Deze reep smaakt echt naar koffie, ook het kopje koffie proef je. Op hun website staat dat deze reep een goed ontbijt zou zijn, en daar kan ik me volledig in vinden.

Ook deze reep heeft een crunchy bite die ik top vind. Een hele reep vond ik als tussendoortje misschien iets teveel koffie en cacaosmaak in één keer, maar dan eet je toch gewoon een halve, zo heb je twee maal het genot van deze lekkere reep. Mijn vriendin had ook bij deze reep dezelfde mening als mij.

Jake Bar vanille
Vanille

De meest recente en nieuwe toevoeging aan het Jake assortiment is deze vanille bar. Deze at ik ook als tussendoortje en net als de andere bars viel deze meteen in de smaak. Ook in deze bar vind je de gekende crunchy bite terug.

De reep ruikt en smaakt naar vanille. Ik vond ze veel minder zwaar om te eten dan bijvoorbeeld de koffie cacao reep. De vanille bar is dus zeer geschikt als tussendoortje. Mijn vriendin had dezelfde mening over deze bar.

Jake Soep (momenteel uit het assortiment)

Binnen een paar minuten een warme maaltijd op tafel? Dat klonk al helemaal goed, tot ik zag dat het ook nog eens over mijn lievelingssoep ging. Tomatensoep, heerlijk vind ik dat! Het allernieuwste product van Jake is deze Jake tomatensoep. Deze moest en zou ik dus ook een keer proeven.

Jake soep

Deze soep bevat naast tomaten nog een heleboel kruiden waaronder ui, knoflook, oregano en basilicum. De soep is 100% vegan en ook soja-vrij en voorziet je van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Net zoals de andere Jake-producten dus.

De soep zin in poedervorm in een zak, net zoals de shakes. De soep bereiden is enorm makkelijk. Ofwel voeg je 350ml heet water in een kom en voeg je het poeder geleidelijk aan al roerend toe, of je doet hetzelfde maar dan met koud water en je warmt de soep daarna 30 tot 60 seconden in de magnetron op. Wij kozen voor de eerste methode.

We hadden in eerste instantie wat moeite om alle brokken uit de soep geroerd te krijgen. Uiteindelijk is dat wel zo goed als helemaal gelukt. Voor je van deze soep proeft moet je even vergeten hoe een vers bereide tomatensoep smaakt, anders kan het tegenvallen, dat was dus bij mij het geval. Wanneer je er niet van uit gaat dat dit gaat smaken zoals verse soep is de smaak goed.

De nasmaak vonden zowel ik als mijn vriendin iets minder lekker. Ik vond de soep ook iets te poederig smaken. Dit kan echter ook wel een beetje aan het afgekoelde water gelegen hebben aangezien we ook nog wat foto’s wilden maken. Een volgend keer zou ik ze dan ook zeker in de magnetron opwarmen.

De soep vult goed. Wij aten één zak met twee personen. Als ik de soep nog een keertje zou eten, zou ik er zeker en vast ook een stukje brood bij eten.

Jake Food Keto shake

Een nieuwe trend toch zeker een populaire tendens van de laatste jaren is keto of een ketogeen dieet. Bij een ketogeen dieet ga je koolhydraten zoveel mogelijk beperken en jouw lichaam leren om vetten te gebruiken als brandstof.

Met de Jake keto shake hoef jij niet zelf te bekijken hoeveel koolhydraten jouw maaltijd al dan niet bevat. Deze jake is net als de “gewone” Jake shakes een complete maaltijd die 20% van de dagelijks aanbevolen vitaminen en mineralen bevat. Het enige verschil tussen beide shakes is de hoeveelheid koolhydraten. De keto shake bevat slechts 6 gram koolhydraten per maaltijd terwijl dat bij de andere Jake shakes meer dan 70 gram is.

Of keto en daarbij deze Jake keto shake wat voor jou is moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wij hebben niet echt iets met keto maar wilden voor de volledigheid van deze Jake review de keto shake wel een keertje proeven. Dat moeten we overigens nog maar eens een keertje doen.

De Jake keto shake is te verkrijgen in de smaak chocolade-kokosnoot en drink je bij voorkeur als ontbijt of lunch. ’s Avonds eet je dan bij voorkeur een koolhydraatarme en lichte maaltijd.

Om de shake te maken voeg je het poeder samen met 300ml water. Even shaken en jouw keto shake is klaar.

Jake Ready to Drink Vanilla

De meest recente toevoeging aan het gamma van Jake Food zijn de Ready to Drink vanille drinks. Dit zijn flesjes met daarin, zoals je ondertussen van Jake gewend bent, een complete maaltijd. Een flesje Jake Ready to Drink bevat 20% van de dagelijkse benodigde vitaminen en mineralen, iets minder dan bij een Jake shake.

Desalniettemin bevatten deze Ready to Drink maaltijden wel 400kcal en 17 gram plantaardige proteïne. Deze maaltijd drink is momenteel enkel te verkrijgen in vanille smaak en is erg snel en makkelijk. Het enige wat je moet doen is het flesje een tweetal keren goed schudden en de Ready to Drink vanille is klaar om gedronken te worden.

De Jake Ready to Drink flesjes kan je per 20, 40 of 80 maaltijden kopen of je kan je abonneren. Hoe meer flesjes je in één keer aankoopt des te goedkoper ze worden.

Jake Ready to Drink vanilla
Smaaktest

Ikzelf was erg benieuwd naar de smaak van deze Jake Ready to Drink. Vanille is zeker en vast een goede keuze qua smaak en zal bij veel mensen in de smaak vallen. De eerste indruk die ik kreeg bij het drinken van de Ready to Drink was alsof ik een vanille proteïne shake aan het drinken was. Niet zo heel gek aangezien er 17 gram proteïne in deze drink zitten.

Bij de eerste slok wist ik niet goed wat ik ervan moest denken, maar naarmate ik verder dronk begin deze Ready to Drink vanille mij wel erg te bevallen. Ook mijn vriendin vond deze drink lekker.

Deze Ready to Drink kan je op elk moment van de dag drinken, als ontbijt lunch of tussendoortje of zelfs vóór het avondmaal. Zelf zou ik deze Ready to Drink vooral als tussendoortje drinken om het energiepeil gedurende de dag op niveau te houden. Je buikje vullen doet deze maaltijd drink zeker en vast, al had de portie voor mij persoonlijk net wat groter mogen zijn.

Mix & Match; mix it up met Jake

Jake producten kan je op verschillende manieren in huis halen. Je kan kiezen voor de grote hoeveelheden in één keer of zelfs een abonnement. Nog handiger in onze ogen is de mix & match opties die er ondertussen is bij gekomen.

Met de mix & match functie kan je zowel de Jake shakes, vitaminbars als Ready to Drink naar hartelust mixen. Op die manier kan jij jouw favoriete Jake producten in de voor jou gewenste aantallen in huis halen. De enige vereiste is dat het totale aantal producten 20 of meer dient te zijn om de mix & match te kunnen bestellen.

To Jake or not to Jake?

That’s the question waarop ik alleen maar volmondig “yes” kan antwoorden. Wetende dat je al de voedingsstoffen binnenkrijgt, die je dagelijks nodig hebt, geeft je alvast een lekker gevoel.

De crunchy bite van de vitaminbars trok me meteen over de streep. Nog nooit heb ik een dergelijke crunch in eender welke vitamine-, eiwit- of sportreep geproefd. Qua smaken is er ondertussen zeker en vast voor ieder wat wils.

Een shake als volwaardige maaltijdvervanger, het blijft toch een soort drempel waar je even overheen moet stappen. Wat zeker niet wil zeggen dat deze Jake shakes geen goede producten zijn, integendeel. Een shake als avondmaal daar zou ik me persoonlijk niet snel aan wagen, omdat ik veel te graag gevarieerd eet. Een Jake shake heeft een bepaalde smaak en daar moet je het dan ook mee doen.

De oaty vanille en koffie shake ga ik zeker nog drinken als ontbijt. Ook als lunch zie ik me nog wel eens een Jake shake achterover kappen. Het is echt superhandig als je net even wat tijd tekort komt.

De Ready to Drink vanille is de meest recente toevoeging aan het productgamma van Jake en in onze ogen erg geslaagd. Deze maaltijd drink is erg handig voor tussendoor of onderweg.

Uiteraard verschillen smaken maar toch hopen we je met deze review een idee gegeven te hebben over de producten van Jake. Ben je nog niet helemaal zeker of de Jake Food producten wat voor jou zijn, probeer dan zeker één van de starterboxen. Op die manier kan je de Jake shakes, vitaminbars en eventueel de Ready to Drink een keertje proeven.

Ben je zelf ook benieuwd naar de shakes en vitaminbars of heb je ze al eens geprobeerd? Laat me zeker weten wat je ervan vindt, in een reactie onderaan de pagina.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

2 reacties

 1. Hallo Geert,

  leuk om te lezen hoe jij het ervaren hebt. Ik ben nu ongeveer 3 weken begonnen aan de shakes als ontbijt en lunch. Avond eten doe ik nog lekker gevarrieerd met zelf gemaakte recepten.

  Mijn doel was niet om snel tussendoor te kunnen eten maar om af te vallen. (woog 100 kg toen ik begon) en heb in het verleden ook een dieet gevolgd met het calorie tel systeem. Iets wat ik best leuk vind om bij te houden en soms ook confronterend is. Dankzij de Jake shakes en bars hoef ik niet na te denken of ik de juiste voedingstoffen krijg, maar kan ik wel calorie tellen.

  Wat ik vooral fijn vind is dat ik na het drinken van een shake (light gebruik ik) minimaal 3 uur verder kan en ook nog 1 a 2 uur daarna misschien wel trek heb, maar geen last van hongerkloppingen. Het maakt het dieet voor mij relatief makkelijk (ik eet ongeveer 500 calorieen per dag minder dan zou moeten). En ik kan in de avond gewoon eten wat de pot schaft zonder bang te zijn dat ik te veel calorieen binnen krijg (uiteraard geen vette hap 😉 ).

  Mijn vrouw is ondertussen ook over en vind het net zoals jou heel makkelijk om even snel te bereiden. Zij heeft wel vaak het probleem dat ze een lunch overslaat door werkdruk.

  1. Richard,

   Leuk om te horen! Ik was ook erg aangenaam verrast en jouw reactie doet me er aan denken dat ik nog eens wat vitaminbars moet bestellen 😀

   Succes nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”