Slim touwtjespringen met een smartrope

Smartrope Tangram LED

Met een springtouw kan je meteen aan de slag, het zal je zeker en vast een goede training, workout of opwarming opleveren. Maar onze kindertijd ligt intussen ver achter ons en gewoon wat rondspringen volstaat al lang niet meer.

Je wil vooruitgang boeken om uiteindelijk al je doelen te kunnen bereiken. Trainen is dan een must en door touwtjespringen aan je workouts toe te voegen maak je snel progressie op alle vlakken. Check hier de vele voordelen van regelmatig touwtjespringen.

Ben je wel eens aan het touwtjespringen geweest halverwege de tel kwijt geraakt? Vast wel, best frustrerend en op die manier wordt het moeilijk om je progressie goed bij te houden. Maar wat als je niet meer moet tellen, enkel maar moet springen en de rest allemaal voor jou gedaan wordt?

Een smartrope is dé oplossing. Met een smartrope kan jij je 100% focussen op de juiste techniek, je ademhaling, lichaamshouding en de intensiteit van het touwtjespringen.

In combinatie met de mobiele app van de smartrope gaat er geen data verloren en kan jij na je workout je training analyseren en vergelijken met je vorige workouts. Op die manier kan je pas echt progressie maken.

De beste smartrope kopen

Bij Tangram factory ontwerpen ze producten met focus op gebruikservaring. Met hun toonaangevende technologie en intuïtieve ontwerpen brengen ze de mensen dichter bij elkaar. Met hun populaire smartropes mag je dat zeker en vast letterlijk nemen.

Ondertussen brachten ze drie verschillende smartropes op de markt, die op zich niet zo heel verschillend zijn, maar toch elk hun eigen karakter en functies hebben:

 • Rookie: de goedkoopste
 • Pure: langste batterijduur
 • LED: de coolste!

Elke smartrope heeft magnetische sensoren in de handvaten die nauwkeurig het aantal sprongen meten. De sensoren meten tot wel 5 sprongen per seconde.

In elke handgreep zitten 2 sets kogellagers zodat elke sprong soepel en makkelijk verloopt. De handvaten zijn ook zo ontworpen dat ze comfortabel in je hand liggen. De hoek van 45° zorgt er steeds voor dat je het springtouw juist en op natuurlijke wijze vasthoudt.

Toch zijn er nog een aantal belangrijke verschillen tussen de verschillende smartropes. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste verschillen tussen de Rookie, Pure en LED smartrope terug. Afhankelijk van wat jij van je springtouw verwacht kan je daarna de juiste keuze maken en de perfecte smartrope voor jouw workout kopen.

Wat zijn de verschillen tussen de Rookie, Pure en LED

ROOKIE

PURE

LED

In lengte verstelbaar

Ja

Ja

Nee, 3 maten: S, M, L

Oplaadbare batterij

Nee

Ja

Ja

Batterijduur

30uur

45uur

36uur

LED

Nee

Statusled in handvat

Ja, projectie in de lucht

Kleuren

4

1, transparant

3

Wat zijn de voordelen van een smartrope?

 • Nooit meer de tel kwijt
 • Volledige focus op de techniek, ademhaling en de workout
 • Motiverend om elke keer je records te verbeteren

Ben jij klaar om aan jouw nieuwe workout te beginnen? Je hebt enkel nog de juiste smartrope nodig!

Rookie

Het voordeligste slimme springtouw in het gamma van Tangram factory. Deze smartrope is licht, veelzijdig en heeft een fris design. Standaard wordt er één batterij meegeleverd. Deze zit verstopt in het rechterhandvat en moet je in het linker handvat steken. Hoewel je met één batterij (knoopcel batterij CR2032) zo’n 30 uur kan touwtjespringen kan je het een nadeel vinden dat je deze batterij af en toe eens moet vervangen.

Smartrope Rookie

Net als de andere smartropes verbind je dit touw makkelijk met de app. Het springtouw kan je ook verbinden met een smartwatch. Om de bluetooth in te schakelen moet je simpelweg het linkerhandvat even draaien, dit gaat allemaal zeer vlot.

Deze Rookie smartrope kan je kopen in vier verschillende kleuren:

 • Mat Zwart
 • Loving Coral
 • Blauw
 • Roze

Het springtouw moet je nog zelf op maat maken: Ga met je twee voeten op het touw staan en zorg dat de twee uiteindes even lang zijn. Het touw heeft de juiste lengte, voor beginners, wanneer de handvaten net tot onder de oksel komen. Voor gevorderde touwtjespringers mag het touw nog wat korter zijn.

Het springtouw begint meteen het aantal sprongen te meten van zodra je start met je workout.

Pure

Het transparante design van deze smartrope pure valt meteen op. Met de statusled op het handvat weet je meteen wanneer je verbonden bent en krijg je steeds een indicatie van de resterende batterijduur. Zo kom je tijdens je workout nooit met een lege batterij te zitten.

Smartrope PURE

De smartrope PURE heeft de langste batterijduur van de 3 springtouwen. De oplaadbare batterij heeft slechts 2uur nodig om volledig op te laden en gaat 45uur mee. Opladen doe je met de meegeleverde micro-USB kabel.

Net als de Rookie maak je dit touw makkelijk zelf op maat, dat doe je op dezelfde manier zoals reeds beschreven bij de Rookie smartrope. Verbinden met de app gaat ook hier weer enorm makkelijk en snel.

Deze smartrope is een traditioneel springtouw maar dan met slimme functies. Dit springtouw in combinatie met de smartrope app geeft je telkens weer een complete workout.

LED

Met maar liefst 23 LED-lampjes in dit touw is de smartrope LED het paradepaardje van Tangram factory. De LED-lampjes projecteren het aantal sprongen in de lucht terwijl jij aan je workout bezig bent. Hierdoor is de batterijduur iets minder lang in vergelijking met de smartrope Pure.

Smartrobe LED

Nooit meer tellen of even tussendoor op de app kijken. Je krijgt de gegevens recht voor je neus. Met deze LED smartrope focus jij jezelf telkens weer voor 100% op je workout.

Dit springtouw kan je niet zelf op maat maken maar kan je kopen in drie verschillende maten: small, medium of large.

Kies de juiste maat op basis van je lichaamslengte:

 • S: 243 cm (152 – 163 cm lengte)
 • M: 258 cm (165 – 175 cm lengte)
 • L: 274 cm (178 – 188 cm lengte)

Je kan kiezen uit drie kleuren:

 • Mat zwart
 • Rood
 • Chrome

Dit is veruit de coolste smartrope. Qua functies, in combinatie met de app, is deze LED smartrope identiek aan de Pure, maar je gegevens via ledverlichting in de lucht bekijken is gewoon super leuk en handig!

Meten, anaylseren en vergelijken met de smartrope app

De smartrope app is een waardevolle toevoeging aan je workouts. Wie traint er in deze tijden nog zonder exact te weten hoe hard je getraind heeft of hoeveel calorieën he precies verbrandt hebt… Meten is nu éénmaal weten en laat dat nu net de grootste troef van deze slimme springtouwen zijn.

Je kan de drie smartropes ook gebruiken zonder de smartrope app, maar dat zou echt zonde zijn, en niet alleen van je geld.

De functies van de smartrope app

 • Nooit meer zelf tellen
  De app telt automatisch het aantal sprongen, tot wel 5 sprongen per seconde, zodra jij aan je workout begint
 • Calorieverbruik meten
  Verbrand zoveel mogelijk calorieën met de intervaltraining. De intervaltraining bouw je op zoals je zelf wil, aangepast aan jouw eigen niveau.
 • Klassementen
  Bekijk de rankings van andere smartrope gebruikers over de hele wereld en daag jezelf uit om hogerop te komen.
 • Analyseer
  Bekijk de gegevens van je workouts en vergelijk.
 • Daag je vrienden uit
  Maak er een competitie met je vrienden van en daag elkaar uit om beter te doen.
 • De app is geschikt voor Apple health en Google fitness
  Binnenkort ook beschikbaar voor Samsung health, Under Armor, Xiaomi, etc
 • Draadloze software-updates en eindeloze support
 • Extra functies voor personal trainers en verschillende spelelementen

Opgelet: De app is geschikt voor Apple health en Google fitness,
maar binnenkort ook beschikbaar voor Samsung health, Under Armor, Xiaomi, etc

Je houdt dus makkelijk je calorieverbuik, aantal sprongen en de tijd bij met de app op je smartphone, daag je partner of vrienden uit en til elkaar op die manier naar een hoger niveau. Touwtjespringen als workout was nog nooit zo leuk en uitdagend!

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+

Ook lezen?

.
Mountainbike marathon plan

Bigger, Better & Epic

Het Marathon Plan

Verander je ritten van 40km in epische avonturen van 100+km.

Geen opofferingen, geen saai trainingsschema en geen tijdsdruk!

1 plan, 11 stappen, 1 episch doel.
 Voor iedereen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De ultieme mountainbike gids
E-Power Torq

Sportvoeding

10% korting met code:

mountainbikevibes10

Meest gelezen:

Onze favoriete producten

Nieuwste artikels

Partners

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”