Massagerr massage gun, foamroller & duo bal getest (2023)

Massagerr massage gun pro uitgelicht

Onlangs kregen we van Jim van den Akker, oprichter van Massagerr, de vraag om enkele massage producten te testen. Hoewel ikzelf niet de grootste massageliefhebber ben, heb ik in de loop van de jaren de meerwaarde ervan wel aan de lijve mogen ondervinden. Vandaar dat ik deze producten toch een keertje wilde testen. Ik was vooral benieuwd naar het Massagerr massage gun, maar ik testte ook de vibrerende duo massagebal en de Massagerr foamroller set.

Wat deze massage producten allemaal in hun mars hebben, of ze ook echt doen wat ze moeten doen en misschien ook wat voor jou kunnen betekenen ontdek je in deze review.

Over Massagerr.nl

De constante en irritante spierspanning die Jim van den Akker, oprichter van Massagerr.nl, continu ervaarde na een snowboard ongeluk én een zeer pijnlijke voetblessure werd hem een beetje teveel, begrijpelijk ook. In de zoektocht naar een geschikte oplossing ontdekte Jim het massage gun en zo ging er plots een heel nieuwe wereld voor hem open.

Door het massagegun met regelmaat te gebruiken ebte de spanning in de spieren stelselmatig weg en herstelde Jim weer volledig van alle pijn en kwaaltjes na de ongevallen.

Dankzij dit succes ging hij zich verder verdiepen in de wereld van de massageguns en massage apparaten. Jim is van het idee dat iedereen op deze manier sneller kan herstellen en het lichaam steeds in optimale ontspanning kan brengen.

Naast de samenwerking met gerenomeerde merken lanceerde Jim van den Akker ook een eigen huismerk genaamd Massagerr. Dit assortiment budgetvriendelijke massage apparaten wordt stelselmatig groter en uitgebreider met naast massage guns ook foamrolers, massagekussens en zelfs massagestoelen.

Jim stuurde ons enkele van de toppers in het assortiment op om deze uit te testen. Zo konden wij het Massage Gun Pro, de Duo Massagebal en de Foamroller Box uitgebreid testen. Hieronder ontdek je mijn ervaringen met deze massage apparaten.

Massagerr massage gun PRO

Massagerr massage gun pro

Naar het Massagerr massage gun was ik het meest benieuwd. Tot voor kort masseerde ik wel eens een pijnlijke spierknoop weg met behulp van een foamroller. Echter was dat steeds een behoorlijke klus, weliswaar met steeds een geslaagd resultaat. Met een massage gun zou dit dus allemaal wat vlotter moeten gaan en iets minder arbeidsintensief zijn…

Alsof het voorbestemd was kreeg ik een tijdje terug weer last van een regelmatig terugkerende spierknoop in mijn linker bovenbeen. Echter kon ik er dit keer het Massagerr massage gun op los laten… Sindsdien is de spierknoop tot op heden niet meer terug gekomen…. Mooi dus!

Daarnaast gebruik ik het massage gun tegenwoordig ook na langere of intensieve trainingen zowel op de mountainbike als na het hardlopen of trailrunnen. Op die manier kan ik vaak de volgende dag alweer aan de bak.

Functies en eigenschappen

Het massage gun Pro is de topper uit het assortiment van Massagerr. Het massage gun is krachtig en stil in gebruik. Daarnaast is het heel erg makkelijk te bedienen. Het massage gun heeft 5 intensiteiten (2000 t/m 4000 RPM) die je met 1 druk op de knop kan doorlopen. Dankzij de LED-lampjes zie je steeds in welke stand het Massagerr massage gun zich bevindt.

De batterij gaat tot wel 6 uur mee en is uiteraard op te laden via de meegeleverde stroomkabel. Er worden 5 verschillende opzetstukken meegeleverd en deze zitten allemaal netjes en veilig opgeborgen in de mooie box. Daarnaast krijg je ook een standaard meegeleverd waar je het massage gun in kan plaatsen.

Massagerr massage gun opzetstukken

Dankzij de verschillende opzetstukken kan je zowel grote als kleine spiergroepen masseren maar kan je net zo goed, zoals mij, spierknopen (triggerpoints) behandelen.

Naast het standaard balvormig opzetstuk voor grote spiergroepen krijg je nog een kogelvormig opzetstuk wat geschikt is om spierknopen te behandelen en rondom gewrichten te masseren. Met het platte opzetstuk kan je zowel genieten van een ontspannende massage als een intensievere sportmassage. Het u-vormig opzetstuk gebruik je op zijn beurt voor de ruggengraat, nek en andere grote spiergroepen.

Massagerr massage gun PRO review

Massagerr massage gun pro inhoud

Het massage gun zit overigens in een erg handige box waar elk onderdeel zijn eigen vakje heeft. Zo houd je makkelijk alle onderdelen netjes bij elkaar.

Het Massagerr massage gun Pro is me best goed bevallen en ik kon me achteraf gezien zeker vinden in de vele positieve reviews die ik gelezen had.

Zeker voor een beginnende massage gun gebruiker is de intensiteit van dit apparaat zeker en vast meer dan voldoende. Standje 1 en 2 zijn voor mij momenteel het meest geschikt en deze gebruik ik het vaakst. Er is dus nog ruimte om op termijn nog harder (en dieper) te masseren.

Er zijn massage guns met een veelvoud aan standen en dito opzetstukken maar of dat echt noodzakelijk is laat ik in het midden. Momenteel kom ik ruimschoots toe met de 5 intensiteiten en opzetstukken.

Het voordeel van het gebruik van een massage gun is dat het masseren minder lang hoeft te duren in vergelijking met bijvoorbeeld een gewone foamroller.

Daarnaast gaat de massage ook veel dieper waardoor kwaaltjes niet snel terug komen. Dat was bij mij zeker het geval. Van de spierknoop was ik na 1 à 2 behandelingen van een tiental minuutjes helemaal verlost.

Dit oerdegelijke massage gun kan je ook zelf in huis halen via Massagerr of bol.com:

Massagerr Duo massagebal (vibrerend)

Massagerr duo massagebal

Ook de duo massagebal had mijn interesse gewekt. Wederom omwille van het feit dat deze foamroller kan vibreren en dus het meeste werk zelf kan opknappen. In mijn ogen kan je zo ook beter ontspannen en van de massage genieten dan wanneer je met een gewone foamroller aan de slag gaat.

Functies, eigenschappen en gebruik

De duo massage bal heeft 4 intensiteitsstanden. Dankzij de rode indicatielampjes zie je in welke stand de massage bal zit. Switchen van standje gaat makkelijk met 1 druk op de aan/uit knop. De 4e stand switcht continu tussen de 3 vorige standen.

De massagebal gaat tot 50 minuten mee en schakelt zichzelf na 10 minuten uit. Je kan met een volle batterij dus 5 maal 10 minuten masseren wat ook de aanbevolen hoeveelheid/tijd is. Opladen gaat via usb.

Massagerr Duo bal vibrerend

Je kan de massagebal op verschillende manieren gebruiken. Je kan enerzijds de bal op de grond leggen en er vervolgens gaan op zitten of liggen. Door druk uit te oefenen en heen en weer te rollen kan je op die manier bijvoorbeeld je rug optimaal masseren.

Anderzijds kan je de massage bal ook aan één uiteinde vasthouden en met het andere gedeelte een spier of spiergroep gericht masseren. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de druk zelf bepalen en uitoefenen.

Massagerr duo massagebal review

De duo bal is een leuke afwisseling met het massage gun. Omdat de bal ook vibreert is het voor mij veel fijner om te masseren dan met een standaard en niet vibrerende foamroller. De vibraties van deze bal gaan dieper naarmate je meer druk uitoefent op de bal. Ook voor het behandelen van spierknopen en het gericht masseren van verschillende spieren vond ik deze duo massage bal erg geschikt.

De duo massage bal wordt geleverd met een opbergzakje en een duidelijke handleiding. Deze duo bal kan je verkrijgen via onderstaande webshops:

Massagerr foamroller set

Met gewone, niet trillende, foamrollers had ik al een beetje ervaring. Ze doen zeker wat ze moeten doen. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik meer fan ben van de bewegende massage apparaten. Zeker bij kwaaltjes, spierpijn en spierknopen zijn dergelijke apparaten gewoon veel efficiënter.

Echter kunnen gewone foamrollers ook een meerwaarde betekenen zowel om te ontspannen als voor- en na een fysieke inspanning. Ook spierknopen kan je behandelen met een foamroller.

Inhoud en gebruik van de set

Massagerr foamroller set

In de foamroller set van Massagerr vind je 4 verschillende foamrollers en een stressbal. Met de grote foamroller kan je de grote spieren optimaal masseren. De mini foamroller is geschikt voor de kleinere spiergroepen, voeten, armen en kuiten.

Met de trigger bal kan je spierknopen behandelen. De duo trigger bal is dan weer speciaal ontworpen voor de rug, nek en zelfs de achillespees. Deze kan je op dezelfde manier gebruiken als de vibrerende duo massagebal die je eerder al kon ontdekken.

Daarnaast kan je de foamrollers ook tussen jezelf en een muur plaatsen en op die manier rechtstaand bijvoorbeeld de volledige rug masseren.

Mijn vriendin Elke gebruikt beide bovenstaande methodes met deze foamrollers, mede omdat de trillende massage apparaten vaak wat te hevig of zelfs pijnlijk zijn voor haar. Zij gebruikt deze gewone foamrollers het vaakst.

Massagerr duo triggerpoint bal

De foamrollers voelen erg stevig en zijn niet super hard maar zeker ook niet te zacht, de gulden middenweg dus. Daarom is deze set zeker ook geschikt voor beginners of wanneer een vibrerende bal of massage gun net wat te heftig is voor jou. Dankzij de verschillende foamrollers kan je in principe elk deel van het lichaam behandelen en masseren.

Deze voordelige en uitgebreide set kan je in huis halen via onderstaande webshops:

Conclusie

De massage producten van Massagerr hebben me aangenaam verrast, al moet ik toegeven dat ik vooral fan ben van het massage gun en de duo massage bal. Deze gebruik ik gewoon veel vaker dan de foamrollers. Elke is op haar beurt meer te vinden voor de gewone foamrollers.

De kwaliteit van de apparaten en foamrollers is erg goed en doen wat ze beloven. Dankzij het massage gun ben ik ondertussen al een tijdje verlost van een hardnekkige spierknoop. Zowel het massage gun als de massage bal helpen me om mijn spieren na intensieve trainingen sneller te herstellen en ik kan met deze apparaten spierknopen zelf verwijderen wanneer dat nodig is.

Ook bij Elke komen met behulp van de foamrollers de spieren lekker los en kan ze pijnpunten verzachten.

Wij hebben de producten gekregen om ze te testen, maar na de positieve resultaten van, in mijn geval, vooral het massage gun en de duo bal zou ik ze ook gewoon zelf kopen. De vele goede reviews zijn dus zeker niet uit de lucht gegrepen. Ik kan deze Massagerr apparaten enkel en alleen maar aanbevelen.

Al de massage apparaten van Massagerr kan je verkrijgen via de officiële website of via bol.com:

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”