Mio Cyclo Discover Connect review en vergelijk (2022)

Mio Cyclo Discover Connect review

In deze Mio Cyclo Discover Connect review ontdek je alles over deze fietsnavigatie. We nemen je mee doorheen de belangrijkste functies. En daarnaast vergelijken we deze met de andere Mio fietsnavigatiesystemen en enkele directe concurrenten van andere merken.

Iedere mountainbiker gebruikt tegenwoordig een fietscomputer onderweg. Dit elektronische apparaat meet de snelheid die je maakt, de afstand die je aflegt, hoeveel calorieën je verbrandt, wat je hartslag is tijdens het fietsen en nog veel meer.

Een fietscomputer bevestig je eenvoudig op het stuur van je fiets of mountainbike, voordat je de weg opgaat. Veel fietscomputers zijn te bedienen door middel van touchscreen en/of knoppen. Je stelt ze vrij eenvoudig in om vervolgens iedere rit vast te leggen, te analyseren en zelfs te delen met je vrienden of fietsmaatjes. 

Waarom een fietscomputer gebruiken? 

De voornaamste reden dat mountainbikers een fietscomputer gebruiken, is omdat de GPS allerlei waardes kan meten. Bovendien geeft hij de route aan of helpt deze je naar een bepaald punt te fietsen. Het is daardoor een navigatietool en activiteitenmeter in één.

Elke mountainbiker die zijn of haar sportprestaties wilt verbeteren, heeft baat bij een fietscomputer. Op deze manier wordt het gemakkelijk om trainingen vast te leggen, te analyseren en te vergelijken. Heb je bepaalde doelen tijdens het mountainbiken of fietsen, dan kun je die dankzij een fietscomputer gemakkelijker behalen. 

Over Mio en de Mio Cyclo Discover producten

Mio is een merk dat veiligheid en gezondheid vooropstelt. Het is continu bezig om levenservaringen van haar klanten te verbeteren. Dit doet zij door technologieën te bedenken die het leven gemakkelijker maken, zowel op het werk als aan het stuur van jouw mountainbike. 

Mio werkt op een zorgvuldige manier aan het creëren van producten en oplossingen die voldoen aan de veranderende veiligheids- en welzijnsbehoeften van klanten.

Op dit moment heeft Mio 11 verschillende Cyclo fietscomputers op de markt gebracht. De Cyclo Discover series bevat drie producten: Mio Cyclo Discover, Mio Cyclo Discover Connect en Mio Cyclo Discover Plus.  

Mio Cyclo Discover Connect 

Mio Cyclo Discover Connect

Mio Cyclo Discover Connect is de opvolger van de standaard Discover fietscomputer. Het is een toestel dat meer geschikt is voor de recreatieve fietser, want er ontbreken ANT+ sensoren. Hiermee meet je normaal gesproken de hartslag en kun je die synchroniseren naar je smartphone en sporthorloge.

Toch is de Mio Cyclo Discover Connect één van de meest complete modellen van het merk. Hij heeft namelijk een 3,5 inch kleuren touchscreen dat heel overzichtelijk informatie weergeeft én gemakkelijk te bedienen is.

Daarnaast geeft dit apparaat handsfree smartphonemeldingen en turn-by-turn navigatie. Daardoor zie je precies wanneer je moet afslaan. Ook wordt dit kenbaar gemaakt door een geluidssignaal.

Raak je toch de weg kwijt tijdens het fietsen, gebruik dan de ‘Waar ben ik’ functie om de route terug te vinden.  

Laat jij liever wat spontaniteit toe in je fietsritten? Dankzij de ‘Suprise Me’ functie krijg je maar liefst drie willekeurige routes aangeboden. Je hoeft alleen aan te geven hoeveel kilometer of hoeveel tijd je wilt fietsen en Mio doet de rest voor je.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon aangeven dat je van A naar B wilt fietsen of je kunt een eigen route uitstippelen binnen Europa. Bovendien is er een nieuwe planningstool beschikbaar voor routes die via de cloud werkt en kun je routes vanuit Komoot, RouteYou en Strava integreren. 

Design 

Waar de Mio Cyclo Discover nog een lichtgrijze kleur had, wordt de Mio Cyclo Discover Connect in een donkergrijze kleur geleverd. De afmetingen van deze fietscomputer zijn 6,8 x 11,4 x 1,8cm en hij weegt 155 gram. Dat is iets zwaarder dan haar voorganger die 151 gram weegt, maar wie verbetering wil in een apparaat kan verwachten dat hij daardoor zwaarder wordt.

Het kleurentouchscreen is overzichtelijk, omdat elke menu-optie voorzien is van een andere kleur. Hierdoor kun je hem niet alleen voor je rit, maar ook – indien nodig – tijdens je rit gemakkelijk bedienen. Let natuurlijk wel goed op de weg, want veiligheid gaat voor alles!

Mio Cyclo Discover Connect

Functionaliteiten 

Wat kun je verwachten van een ritje met een Mio Cyclo Discover Connect? Onder andere duidelijke informatie over je snelheid, afgelegde afstand, afgelegde tijd, afgelegde hoogte(s) en het aantal verbrande calorieën.

De batterij gaat zo’n 10 uur mee en wanneer hij leeg is kun je hem gemakkelijk opladen dankzij de meegeleverde USB-kabel.

Deze fietscomputer is bovendien waterdicht. Daardoor kan hij ook tijdens de meest slechte weersomstandigheden gebruikt worden en gaat hij zelfs niet stuk wanneer hij in een plas water valt. Hopelijk overkomt het je niet maar het is toch fijn om te weten! 

Technologische extra’s 

Koop je een Mio Cyclo fietscomputer, download dan zeker de MioShare-app. Daarmee worden een aantal handige extra’s mogelijk.

De Mio Cyclo Discover Connect beschikt over een NeverMiss functie, die jou in staat stelt om POI’s vast te stellen. Dit zijn plaatsen die voor jou als fietser nuttig zijn en die je wilt kunnen terugvinden. Ook worden er algemene plekken, zoals fietswinkels, bezienswaardigheden en restaurants vastgesteld.

Ben je benieuwd wat een bepaalde POI precies voorstelt, dan kun je wanneer je in de buurt komt de QR-code scannen die in beeld verschijnt. Dan komt er basisinformatie over de plek op je beeldscherm.  

Verder beschikt Mio Cyclo Discover Connect over Wifi en bluetooth. Daardoor verbind je je Mio gemakkelijk met je smartphone, maar ook met een tablet, laptop of computer. Heb je je smartphone gekoppeld, dan kun je zelfs binnenkomende oproepen of meldingen van social media kanalen op je fietscomputer zien tijdens je ritten. 

Mio Cyclo mounts

Het is erg praktisch wanneer je verschillende manieren hebt om de fietsnavigatie op je stuur te bevestigen. Waar de één graag de fietscomputer voor het stuur heeft zitten, heeft de andere de gps liever boven of op de stuurpen.

Gelukkig heb je bij Mio de keuze en kan je naast de standaard meegeleverde mounts ook kiezen voor “front bike mount“. Met deze mount komt de Mio Cyclo vóór je stuur te zitten. De mount is compatibel met alle Mio Cyclo fietscomputers.

Verschillen tussen de Mio Cyclo Discover & Discover Connect 

Waarin verschilt de Mio Cyclo Discover Connect nu van haar voorganger, de standaard Connect? In veel gevallen is hij vergelijkbaar, dus de basis (afmetingen, schermgrootte, resolutie en batterijduur) is gelijk.

Toch heeft de Discover Connect een aantal extra functionaliteiten, die de Discover Plus ook heeft gekregen. Voorbeelden hiervan zijn Wifi, bluetooth en het gebruik van de MioShare-app. Daardoor kan wel gesteld worden dat de Discover Connect een verbetering is van de standaard Discover. 

Verschillen tussen de Mio Cyclo Discover Plus & Discover Connect 

Wat zijn dan de verschillen tussen de Mio Cyclo Discover Connect en het latere model, de Mio Cyclo Discover Plus?

Discover Plus is iets groter en heeft een 4 inch touchscreen, in plaats van 3,5 inch. De resolutie van het scherm is ook wat beter, waardoor de informatie gemakkelijker af te lezen is. Hierdoor is de Discover Plus 177 gram in gewicht, waar Discover Connect 155 gram was en de standaard Discover 151 gram.

De batterij van Discover Plus gaat maar liefst 15 uur mee, wat 5 uur langer is dan bij de Discover Connect. Ook het design is iets moderner.

Mio Cyclo Discover vs Discover Connect vs Discover Plus
DiscoverDiscover ConnectDiscover Plus
TouchscreenJaJaJa
KleurenschermJaJaJa
Schermgrootte3,5 inch3,5 inch4 inch
Resolutie320 x 480320 x 480360 x 600
Gewicht151 gram155 gram177 gram
Batterijduur10 uur10 uur15 uur
Geheugen8 GB8 GB8 GB
KaartenFull EuropeFull EuropeFull Europe
WiFiNeeJaJa
BluetoothNeeJa, 4.2Ja, 4.0
Never missJaJaJa
Waar ben ik functieJaJaJa
Terug naar start (turn by turn)JaJaJa
Wegblokkades vermijdenNeeJaJa
WaterbestendigheidIPX5IPX7IPX7
Fitness functiesNeeJaJa
BarometerNeeNeeJa
Inkomende berichtenNeeJaJa
Ronde (lap) functieNeeNeeJa
Komoot /
RouteYou tracks /
Strava upload
JaJaJa
Tracks importerenNeeJaJa
POI’sJa JaJa
Favoriete locaties opslaanNeeJaJa
Surprise meJaJaJa
Mio Cyclo bestellen
bolbekijk prijs >>bekijk prijs >>
betersportbekijk prijs >>bekijk prijs >>bekijk prijs >>
amazonbekijk prijs >>bekijk prijs >>
coolbluebekijk prijs >>bekijk prijs >>

Mio Cyclo Discover Connect vs Garmin Edge 530 vs Wahoo ELEMNT Bolt 2

Een fietscomputer moet handig in gebruik zijn. Dat is het meest belangrijke. Wanneer jij daarnaast waarde hecht aan het beste van het beste, wil je ook weten hoe een bepaald product het doet ten opzichte van concurrerende merken.

Daarom vergelijken we de Mio Cyclo Discover Connect in deze review ook met fietscomputers van Garmin en Wahoo. Over het algemeen komen toestellen van Mio, Garmin en Wahoo namelijk als beste uit de test, wanneer het gaat om de beste fietscomputer. 

Mio Cyclo Discover Connect vs Garmin Edge 530 vs Wahoo ELEMNT Bolt 2.0

Waar de Garmin Edge 530 fietscomputer goedkoper is dan de Mio Cyclo Discover Connect, is hij ook heel intuïtief in het gebruik en geeft hij toegang tot ontzettend veel trainingsgegevens.

Echter missen er diepgaande navigatiefuncties, iets waar Mio Cyclo Discover Connect wel over beschikt.

Met dit model kun je overigens nog allerlei extra handelingen verrichten, zoals het bekijken van social media berichten. Met de Mio Cyclo Discover Connect heb je daardoor net even meer mogelijkheden.

De fietscomputers van Wahoo zien er minder modern uit dan die van Mio Cyclo. De Wahoo ELEMNT Bolt is een erg populaire fietscomputer en staat bekend om zijn lage prijs ten opzichte van de concurrenten. Toch kost de Mio Cyclo Discover Connect ongeveer evenveel als de ELEMNT Bolt.

In het onderstaande vergelijk zetten we de belangrijkste verschillen en gelijkenissen tussen deze drie fietsnavigatiesystemen op een rijtje.

Mio Cyclo DiscoverBOLT 2.0EDGE 530
TouchscreenJaNeeNee
KleurenschermJaJaJa
Schermgrootte3,5 inch2,2 inch2,6 inch
Resolutie320 x 480320 x 240246 x 322
Gewicht155 gram68,04 gram75,8 gram
Batterijduur10 uur15 uur20 uur
KaartenFull EuropeGlobal MapsOpen Street Maps
POI’sJa In appBeperkt
Surprise meJaNeeVia Garmin Connect
Route herberekenenJaJaJa
Ongeval detectieNeeNeeJa
Live trackNeeJaJa
Smartphone meldingenJaJaJa
Strava Live segmentenNeeJaJa
ReviewReview lezen >>Review lezen >>

Conclusie: welke Mio Cyclo is geschikt voor jou? 

Welke Mio Cyclo fietscomputer nu het beste past bij jou, hangt af van jouw wensen en voorkeuren. Heb je genoeg aan de basis, dan kun je voor de Mio Cyclo Connect gaan. Onthoud wel dat deze niet over Wifi en bluetooth beschikt.

Wil je die functies liever wel en vind je een midden model prima, dan is de Mio Cyclo Discover Connect meer geschikt voor jou.

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil en het niet erg vindt om daar wat meer voor te betalen moet natuurlijk de Mio Cyclo Discover Plus gaan. 

Mio Cyclo Discover Connect bestellen 
Is Mio Cyclo Discover Connect hét fietsmaatje voor jou? Je kunt hem kopen in verschillende webshops.

Toch nog niet overtuigd van de kwaliteiten van de Mio Cyclo series? Bekijk dan zeker onze complete fietsnavigatiegids en ontdek welke fietsnavigatie wél volledig op jou maat is:

Beste fietsnavigatie koopgids >>

Ben jij vanaf nu toch een Mio fietsnavigatie gebruiker of ben je van plan er eentje te kopen? Laat ons dan zeker weten hoe deze jou bevallen is.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Redactie

Wil jij ook deel uitmaken van de Mountainbikevibes redactie? Heb jij voeling met mountainbike gerelateerde onderwerpen en schrijf je dat ook graag neer? Geef ons dan zeker een seintje. Om de mogelijkheden te bekijken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“Zonder zorgen de winter door”