Plantforce synergy proteïne, eiwitpoeder test & review

Plantforce proteïne poeder

Het eiwitpoeder ontwikkeld door Third Wave Nutrition, dat onder de naam Plantforce door het leven gaat, is een mix van (bruine) rijsteiwit, erwteneiwit en hennepeiwit en is een puur (90%) plantaardig eiwit. Het is vrij van allergenen (zuivel, soya, tarwe en gluten) en uitermate geschikt voor allergeen gevoelige mensen, vegetariërs en veganisten.

De smaken vanille en chocolade zijn gemaakt van 100% natuurlijke aroma’s en gezoet met natuurlijk stevia-extract. Dit extract is een vervanger voor gewone suiker en bevat geen calorieën. Naast vanille, chocolade en naturel hebben ze nu ook een nieuwe smaak: bessen. Daardoor heb je nu keuze uit 4 verschillende smaken.

Elke smaak is in 3 verschillende hoeveelheden beschikbaar:

  • 20 gram (1 shake), ideaal om de smaken te testen
  • 400 gram (20 shakes)
  • 800 gram (40 shakes)

Bij Third Wave Nutrition claimen ze dat de kwaliteit en smaak van hun eiwitpoeder met kop en schouders boven andere plantaardige proteïne poeders uitsteekt. Als statement kan dat al tellen, daarom wou ik dit wel eens uitproberen.

Omdat je op voorhand niet kan weten welke smaak je het beste ligt, testte ik ze allemaal uit. Elk zakje bevat 20 gram poeder en is goed voor 1 shake. De shake maak je door 250 à 300 ml water, fruitsap of plantaardige melk te mengen met het poeder. Deze proteïne kan je ook gebruiken (toevoegen) voor het maken van pannenkoeken, ijs en cake.

Vegan eiwitten na het sporten

Om mijn spieren optimaal te laten herstellen drink ik altijd een eiwitshake na het sporten. Om de proteïne poeders van Plantforce te testen ging ik dus eerst sporten om daarna een welverdiende shake te drinken.

Ik testte de berry, vanille en chocolade smaak na het sporten. Van de naturel smaak heb ik geen shake gemaakt, omdat een naturel smaak meestal niet echt naar iets smaakt. Het naturel poeder heb ik gebruikt in het beslag voor vegan pannenkoeken.

Afhankelijk van de smaak bevat één shake 13 à 16 gram eiwitten.

Hoe smaken de shakes?

Vanille

Het vanille poeder mengde ik met 300 ml water. De geur van het poeder is vrij stevig. Gemixt met het water vond ik het niet lekker ruiken.

De shake was heel loperig en waterachtig, 300 ml water was voor mij teveel. Er zaten geen brokken in en al het poeder was goed vermengd met het water, waardoor ik een zeer gladde shake kreeg. Qua smaak vond ik hem niet echt naar vanille proeven.

Chocolade

Ik ben totaal geen liefhebber van chocolade in het algemeen. Ik zal daarom ook nooit de chocolade variant van een product kopen. Hierdoor was ik voor het proeven misschien al een beetje bevooroordeeld. Maar als je niet proeft weet je niet of het misschien toch lekker is.

Deze shake maakte ik met 250 ml water, wat in mijn ogen de juiste hoeveelheid is voor deze eiwitpoeders. Qua geur was deze redelijk goed. De shake was nog wel loperig, maar niet té loperig. Deze ging dus nog steeds goed naar binnen zonder echt te vloeibaar te zijn, of teveel naar water te proeven. De smaak was niet te chocolade-achtig, wat ik dus wel goed vond, de nasmaak vond ik nog een stuk beter.

Bessen

Deze nieuwe smaak probeerde ik zowel met water als met plantaardige melk (kokosmelk in dit geval).

De geur van het poeder was lekker en veelbelovend. Zowel met water (250 ml) als met plantaardige melk (275 ml) was de smaak zoet, fris en lekker. Het deed me een beetje denken aan snoep. De shake was glad en vloeibaar en dronk zeer goed weg.

Hoewel ik liever shakes drink op basis van water, moet ik wel toegeven dat dit poeder nog lekkerder was met plantaardige melk. Zowel met water als met melk was de nasmaak erg lekker.

Natuur

Op de verpakking staat vermeld dat dit poeder ook makkelijk voor onder andere pannenkoeken te gebruiken is.

Omdat een natuursmaak vaak moeilijk te beoordelen is, heb ik dit poeder gebruikt in een vegan pannenkoeken recept. De vanillesuiker in het recept liet ik weg en ik voegde het volledige zakje van 20 gr Plantforce proteïne poeder toe.

Op deze manier is het moeilijk iets over het eiwitpoeder te zeggen. De pannenkoeken waren even lekker als gewoonlijk. Het is wel leuk dat je op deze manier extra eiwitten binnenkrijgt.

Vegan pannenkoek met plantforce proteïne

Wat ik soms ook doe, en wat je zeker met een neutrale smaak van eiwitpoeder kan doen, is een schepje toevoegen aan een smoothie.

Plantforce Magnesium

Bij mijn pakket kreeg ik ook enkele zakjes magnesium en mag osteo poedertjes. Magnesium is belangrijk voor heel wat verschillende lichaamsfuncties. Magnesium helpt je botten en tanden gezond houden, vermindert vermoeidheid en draagt bij tot een beter spierherstel. Magnesium kan in verschillende vormen (pillen, spray, gel, poeder) als supplement genomen worden.

Bij Plantforce bestaat hun magnesium supplement uit poeder. Het poeder meng je in een mok met 30 ml warm water. Hierdoor ontstaat er een reactie tussen het magnesiumcarbonaat en citroenzuur waardoor het begint te bruisen. Leuk om naar te kijken.

Eens het opgelost is voeg je dit toe aan (koud) water, sap of thee en kan je het drinken bij je eten of gewoon tussendoor. Er zijn twee varianten:

Mag osteo

Dit magnesium helpt calcium te absorberen en draagt bij tot behoud van gezonde botten. Dit poeder is beschikbaar in 2 smaken:

Magnesium

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en de spieren. Het helpt bij de opbouw van eiwitten in je lichaam en zorgt mee voor een sneller spierherstel. Ook dit poeder is in 2 smaken te verkrijgen:

Hoe smaakt het poeder?

Zowel de passion fruit als exotic lemon variant ruiken enorm lekker. Ik gebruikte deze poeders zoals aanbevolen op de verpakking. Ik loste deze op in 30ml warm water. Daarna voegde ik er koud water aan toe.

De passievrucht smaak vond ik het lekkerst, deze smaakt enorm hard door. Het drinkt vlot en is lekker. Ik vind het een fijnere manier om extra magnesium binnen te krijgen dan bijvoorbeeld magnesium pillen te slikken.

Mijn eindoordeel

Als fervente sporter en veganist vind ik het altijd leuk als er nieuwe sportvoedingsproducten op de markt komen. Als deze dan ook nog eens volledig vegan zijn is het helemaal goed.

Ik ben niet echt een (plantaardige) melk drinker en heb daarom maar zelden melk in huis. Daarom vind ik het altijd leuk als de eiwitpoeders ook met water opgelost kunnen worden. Dat is bij Plantforce ook het geval dus dat is al zeker een pluspunt.

Is dit het beste eiwitpoeder dat ik al gebruikt heb? Voor mij niet, maar het bessenpoeder gemengd met plantaardige melk hoort voor mij wel tot één van de betere eiwitshakes die ik al gedronken heb. Met water staat deze ook hoog in het lijstje, maar niet als de beste.

De vanille vond ik persoonlijk minder van smaak. De chocoladesmaak kon ik wel appreciëren, ook al ben ik totaal geen liefhebber van chocoladesmaken.

De bessensmaak ga ik zeker nog gebruiken. De magnesium vond ik ook lekker en het is mentaal, voor mij, gewoon veel leuker om een supplement te drinken dan het als pilletje in te nemen.

Zowel de bessen proteïne als de passion fruit en lemon magnesium zijn producten die ik zeker ga blijven gebruiken.

Wil jij ook van start gaan en de producten van Plantforce uitproberen, dan raad ik aan met een startpakket te beginnen. Wat zit er in zo’n proteïne en magnesium startpakket?

  • Plantforce synergy 400 gram (smaak naar keuze)
  • Magnesium osteo exotic lemon
  • 3 x 3 zakjes (20 gram) proteïne poeder van de drie andere smaken
  • Plantforce synergy shaker

Wil jij de proteïne en magnesium van Plantforce proberen, dan raad ik het startpakket met berry smaak aan.

Heb jij de Plantforce synergy proteïne en magnesium al eens geprobeerd of ben je dit van plan? Laat me zeker weten wat je ervan vond in een reactie onderaan de pagina.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”