De beste foam roller kopen, voor elk niveau

De beste foam roller kopen

We hebben allemaal wel eens last van stramme spieren na het joggen, een intensieve workout of een lange en zware fietstocht. Erg vervelend maar het is simpel op te lossen en het kost je slechts een 10-tal minuten.

Met een foam roller maak jij in een vingerknip je spieren terug soepel en verlos jij je benen of andere lichaamsdelen van vervelende spierknopen. Je kan er overigens ook nog eens leuke oefeningen mee doen die ervoor zorgen dat jij na je volgende training geen last meer hebt van stramme spieren.

Wanneer kan je een foam roller gebruiken?

Tijdens het opwarmen

Met een foam roller kan je je spieren voorbereiden op je workout. Als je spieren al wat losser en opgewarmd zijn heb je ook minder kans op blessures.

Tijdens je training

Een foam roller is een handig hulpmiddel bij grondoefeningen en stabiliteitstraining.

Cooling down na het sporten

Tijdens een intensieve workout worden je spieren belast, om je spieren goed en snel te laten herstellen kan je je foam roller na je workout gebruiken. Dit zal het herstel bevorderen envermindert de kans op hevige spierpijn

Triggerpoints (spierknopen) masseren

Als je van massages houdt, kan je dat met een foam roller op eender welk moment doen. Ook de dagen na een workout kan je je (over-)belaste spieren en spierknopen (samengetrokken spier die hierdoor ingekort en licht verdikt is) hiermee weer los en soepel krijgen.

Waar moet je precies op letten bij het kopen van een foam roller?

Er zijn echter zoveel verschillende foam rollers te koop. Daarom is het van belang rekening te houden met enkele factoren.

Lengte

Er zijn foam rollers in verschillende lengtes. Van 12,5 cm tot wel 90 cm. Het is van groot belang de juiste lengte van foam roller te kopen.

Een kleine foam roller kan je makkelijk mee op verplaatsing nemen, naar de sportschool of op vakantie bijvoorbeeld. Een wat langere is al moeilijker mee te nemen. Echter ga je met een langere roller wel comfortabeler kunnen trainen.

Als je van plan bent om, naast massage, de foam roller voor oefeningen te gebruiken kan je beter een wat langere kopen. Wil jij bijvoorbeeld je volledige rug of je beide benen tegelijk masseren door over de Foam roller heen te rollen dan werkt een lange roller gewoon makkelijker.

Hardheid

Een te zachte foam roller gaat niet diep genoeg masseren. Een te harde foam roller kan dan weer pijnlijk zijn, zeker als je nog maar pas begint met rollen.

Als je niet vaak sport of pas begint ben je beter af met een iets zachtere foam roller. Daarna kan je geleidelijk aan naar een wat harder model overschakelen.

Je spieren gaan ook meer en meer gewoon worden aan het rollen. Naargelang je trainingen en workouts intensiever en zwaarder worden ga je welbehoefte krijgen aan intensere en diepere massages.

Glad of met structuur

Een gladde foam roller zal de druk gelijkmatig verdelen. Een roller met structuur in de vorm van ribbels, bulten en uitsparingen. Met dit soort foam roller kan je meer druk uitoefenen op specifieke (pijn-) punten. In het begin kan dit misschien een beetje pijnlijk zijn, maar ook dat vermindert na een tijdje.

De juiste foam roller kiezen

Een foam roller kiezen is niet zo moeilijk, maar zie jij de bomen door het bos niet meer met alle verschillende foam rollers die er zijn? Het enige wat jij moet doen om de juiste keuze te maken is rekening houden met je niveau en intensiteit van sporten.

Als je deze richtlijn volgt vind je de perfecte foam roller specifiek voor jou!

Beginner

 • Matchu sports foam roller 45 cm

Deze foam roller van Matchu Sports is iets zachter en dus ideaal als jij pas begint met foam rollen. Omdat er minder profiel en structuur op deze rol zit voelt deze aangenalmer en zachter. Deze foam roller is met zijn 45 cm ook een stukje breder dan andere foam rollers waardoor het echt een makkie is om met deze roller aan de slag te gaan.

 • Matchu sports foam roller 90 cm

Deze foam roller is ook te verkrijgen in een langere versie van 90 cm, waarmee jij je oefeningen vlotter en makkelijker kan uitvoeren. Met een langere foam roller kan je ook grotere of meerdere delen tegelijk masseren of trainen.

 • Materiaal: foam
 • Lengte: 45 / 90 cm
 • Diameter: 15cm
 • Kleur: blauw

Gevorderd

 • Matchu sports foam roller 33 cm

Deze foam roller is harder ten op zichte van de blauwe roller voor beginners. Deze foam roller heeft ook een hele andere structuur met grote noppen. Daarom is deze geschikt voor de meer gevorderde atleten en krachtsporters. Deze iets hardere roller is met zijn 33 cm wel een stuk kleiner dan het instapmodel voor beginners.

 • Materiaal: foam
 • Lengte: 33 cm
 • Diameter: 14 cm
 • Handleiding: Nederlands
 • Keur: oranje, zwart, blauw
 • Triggerpoint The Grid – foam roller 33 cm

Deze compacte en lichtgewicht foam roller is door zijn rastersysteem van verschillende breedtes en dichtheden uitermate geschikt voor het losmaken en herstellen van je spieren. en het bevorderen van je flexibiliteit.

De structuur van deze triggerpoint foam roller imiteert het gevoel van een volledige hand (handpalm, vingers en vingertoppen). De intensiteit van de massage bepaal je volledig zelf door te variëren met de positie van de roller.

Deze roller heeft een harde kern waardoor hij niet snel zal vervormen in vergelijking met andere foam rollers. De roller kan belast worden met een gewicht tot 225 kg. Deze roller meet 33 cm en is qua hardheid geschikt voor de gevorderde sporter.

 • Materiaal: Foam
 • Gewicht: 660 gr
 • Lengte: 33 cm
 • Diameter: 14 cm
 • Handleiding: Nederlands
 • Kleur: Oranje, lime groen, roze, zwart
 • Triggerpoint The Grid – foam roller 66 cm

Deze foam roller is de opvolger van de triggerpoint the grid van 33 cm. Deze is dubbel zo lang en heeft exact dezelfde eigenschappen als de kleinere versie. De langere versie is door zijn lengte en gewicht iets onhandiger om bijvoorbeeld mee naar de sportschool te nemen. Het wordt wel een stuk makkelijker om oefeningen uit te voeren, je hele rug of beide benen tegelijk te masseren.

 • Materiaal: Foam
 • Gewicht: 1,4 kg
 • Lengte: 66 cm
 • Diameter: 12,7 cm
 • Handleiding: Nederlands
 • Kleur: Zwart, roze, oranje

Expert

 • Triggerpoint Grid X

Dit is de meest intensieve foam roller verkrijgbaar. De Grid X is niet te vergelijken met andere foam rollers. De Grid X zorgt voor ontspanning en doorbloeding op punten waar jij het nodig hebt. Deze roller is zo ontworpen dat hij door het dikste weefsel heen masseert en dit verzacht.

De roller is voorzien van Distrodensity Zones, wat simpelweg wil zeggen dat het lijkt alsof een stel handen je aan het masseren is.. Deze foam roller is bijzonder stevig en kan een gewicht tot 190 kg dragen.

Ben jij zeer intensief bezig met sporten dan is de Triggerpoint Grid X de beste en meest complete foam roller om jou spieren optimaal op te warmen, te herstellen en te verlossen van de meest hardnekkige spierknopen.

 • Materiaal: Foam
 • Gewicht: 650 gr
 • Lengte: 33 cm
 • Diameter: 14 cm
 • Handleiding: Nederlands

Gebruik jij al een foam roller of wil jij één van deze foam rollers gaan gebruiken? Laat me zeker weten hoe het ging en wat je ervan vindt in een reactie onderaan deze pagina.

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+

Ook lezen?

.
Mountainbike marathon plan

Bigger, Better & Epic

Het Marathon Plan

Verander je ritten van 40km in epische avonturen van 100+km.

Geen opofferingen, geen saai trainingsschema en geen tijdsdruk!

1 plan, 11 stappen, 1 episch doel.
 Voor iedereen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De ultieme mountainbike gids
E-Power Torq

Sportvoeding

10% korting met code:

mountainbikevibes10

Meest gelezen:

Onze favoriete producten

Nieuwste artikels

Partners

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”