Nieuw: Dynamic Dr Dry; geef je oude fietskleding een nieuw leven!

Dynamic Dr Dry

Ken je dat gevoel; een natte broek of je fietsjack dat toch net wat teveel water doorlaat tijdens een plensbui…? En je zo wederom op zoek kan naar een nieuw fietsjack of een broek waarin je wel weer droog blijft…? Gelukkig is er vanaf nu ook een goedkoper alternatief én kan je je fietskledij, die zijn beste tijd gehad heeft, toch nog blijven gebruiken… Klinkt goed hé?! Met Dynamic Dr Dry maak je je fietskleding weer waterproof en kan je eveneens jouw bikepacking tent en fietstassen extra beschermen tegen regen, vuil en modder…

Wat is Dr Dry?

Dynamic Dr Dry is een biologisch afbreekbare en hi-tech waterdichte coating, op waterbasis, die geschikt is voor textiel en stoffen zoals bijvoorbeeld lycra. Dynamic Dr Dry bevat geen fluorkoolstof en oplosmiddelen en zorgt dat het ademend vermogen van de stof behouden blijft.

Dr Dry is een innovatieve formule die ervoor zorgt dat de waterafstotende eigenschappen van stoffen behouden blijft wanneer de stof veel gebruikt en daardoor reeds uitgerokken is.

Naast jouw fietsjack of bib kan je uiteraard ook diverse fietsaccessoires zoals handschoenen en overschoenen van een extra beschermend en waterafstotend laagje voorzien. Dankzij Dr Dry is jouw volledige outfit extra beschermd tegen regen, modder en opspattend water.

Ook voor bikepackers kan Dynamic Dr Dry een handig middeltje zijn om de tent, bivvy, tarp en bikepacking tassen extra te beschermen.

Hoe werkt het?

Andere waterafstotende coatings maken een laag aan op het textiel. Hierdoor zal regen buiten blijven maar vocht en warmte helaas niet, want dat blijft gewoon binnen. Geen ideale situatie wanneer je lekker comfortabel wil kunnen fietsen, ook al is het weer wat regenachtiger…

Erger wordt het wanneer je nog een beetje mee gaat bewegen met het lichaam, wat zeker voor mountainbikers niet vreemd is, want dan gaat de laag coating gewoon scheuren en word je toch nog nat…

Dr Dry werkt echter volledig anders en is daardoor uniek in zijn soort! Dr Dry bedekt ELKE unieke vezel in een laagje coating. Om die reden blijft de waterafstotende laag altijd behouden bij elastische stoffen. Bewegen is dus geen probleem!

Het ademend vermogen blijft eveneens behouden en warmte en vocht wordt netjes afgevoerd. Dit is simpelweg te verklaren door het feit dat de lucht tussen de vezels kan blijven bewegen.

Hoe gebruik je Dynamic Dr Dry?

Dr Dry kan je gebruiken op verschillende soorten textiel en stoffen waaronder ook lycra. Maar je kan Dynamic Dr Dry dus ook gebruiken op je mtb handschoenen, overschoenen en zadeltasje.

Voor je Dynamic Dr Dry gaat aanbrengen is het belangrijk om het kledingstuk of accessoire eerst grondig schoon te maken. Bij fietskleding is het belangrijk dat deze niet met wasverzachter (overigens nooit een goed idee) of andere additieven is gewassen.

Eénmaal het oppervlak volledig schoon is kan je Dr Dry gelijkmatig aanbrengen over het gehele oppervlak. Het is belangrijk om Dr Dry rijkelijk aan te brengen zodat het het product diep in alle vezels kan dringen. Op die manier krijg je het beste en meest duurzame resultaat.

Na het aanbrengen van Dynamic Dr Dry moet je dit minstens 24 uur laten drogen alvorens het kledingstuk of accessoire te gebruiken. Hou hiermee dus zeker rekening als je een rit, in onvoorspelbare omstandigheden, hebt gepland…

Bekijk hoe Dr Dry in de praktijk werkt >>

Hoelang blijft Dr Dry werken?

Dynamic Dr Dry heeft geen oneindige werking en moet regelmatig herhaald worden om de werking te garanderen. Per wasbeurt zal de werking van de waterafstotende coating met 20% afnemen. In de veronderstelling dat je je fietskleding na elke rit wast kan je dus maximaal 5 ritten met één Dr Dry behandeling fietsen. Let er wel op dat de coating tijdens de 5e rit dan nog slechts een werking van om en bij de 20% heeft.

Afhankelijk van de weersomstandigheden of voorspellingen kan je Dynamic Dr Dry dus ook eerder aanbrengen voor betere prestaties.

Dynamic Dr Dry

Dr Dry getest

Eeerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik de regen niet meteen ga opzoeken en vaak ook voor de fietstrainer kies als het te gortig wordt buiten…

Echter was ik wel benieuwd naar dit product want een groot deel van mijn fietskleding is gewoon niet of niet meer bestand tegen regen… En een plensbui kan uiteraard altijd voorkomen tijdens het fietsen en mountainbiken. Als je dan gewoon droog kan blijven door jezelf een beetje voor te bereiden, dan is dat natuurlijk handig meegenomen.

Vandaar dat ik deze Dr Dry maar wat graag ging testen. De spray moet je rijkelijk aanbrengen al is het wel even zoeken naar de exacte dosering, maar beter teveel dan te weinig leek me wel een goed uitgangspunt…

Door de droogtijd van 24 uur moet je natuurlijk wel zorgen dat je de kleding tijdig behandeld met de Dr Dry coating.

Doet Dr Dry dan ook gewoon wat het beloofd? Zeker en vast. Na de behandeling parelt het water netjes van de kleding. Dit heb ik in eerste instantie onder de kraan getest, want in de regen heb ik momenteel nog niet kunnen fietsen mede omdat het, bij het schrijven van dit artikel, nog niet zo heel erg veel geregend heeft. Al zal ik me er deze herfst en winter zeker en vast nog aan wagen… updates volgend dus nog!

Op onderstaande foto is het in elk geval overduidelijk wat Dr Dry precies doet en dat het ook daadwerkelijk werkt! Links parelt het water van de broek af terwijl het rechts in de broek trekt en je een nat pak bezorgd…

Dynamic Dr Dry
Links mét Dr Dry en rechts zonder Dr Dry, het verschil is opmerkelijk te noemen…

Voor wie is Dynamic Dr Dry geschikt?

Dr Dry is geschikt voor elke fietser die zijn fietskleding en accessoires een nieuw of langer leven wil geven. Is jouw waterdichte of waterafstotende fietskledij al wat ouder dan is ook de waterdichtheid of -afstotendheid in de loop der jaren reeds afgenomen. Om toch nog optimaal van deze eigenschappen te kunnen genieten kan je Dr Dry gebruiken.

Maar ook je nieuwe kleding kan baat hebben van de extra beschermende coating van Dr Dry. Naast het leggen van een waterafstotende coating beschermd Dr Dry jouw uitrusting ook tegen modder en opspattend water.

Naast jouw fietskleding, schoenen en accessoires kan je ook jouw bikepacking tent, fietstassen en andere stoffen en textielen voorzien van de waterafstotende en beschermende coating van Dynamic Dr Dry.

Kortom, Dynamic Dr Dry zorgt ervoor dat oudere fiets- en mtb kleding en uitrusting, die al heel wat weersomstandigheden heeft moeten trotseren, toch nog dienst kunnen blijven doen. Lekker duurzaam, want je hoeft niet meteen naar de winkel voor een nieuwe outfit of uitrusting!

Conclusie

Met Dr Dry brengt Dynamic weer een nieuw product op de markt dat voor elk type fietser geschikt is. Naast hun bike care producten hebben ze bij Dynamic ook oog voor de meest gebruikte accessoires waaronder dus je fietskleding. Dr Dry verdient dus zeker zijn plaatsje naast de andere beschermende middelen zoals de Funky Feet premium schoenen spray en de Lens Love brillenreiniger.

Ook wij zijn wel te vinden voor de Dr Dry, met name dankzij het duurzame aspect dat deze spray biedt. Dankzij Dr Dry kan je je versleten of afgeleefde fietskleding toch nog een tweede leven geven. Hierdoor bespaar je niet alleen geld maar draag je ook een steentje bij aan het klimaat en de natuur.

De Dr Dry spray is ook nog eens biologisch afbreekbaar, vrij van oplosmiddelen en volledig op waterbasis. In onze ogen meer dan redenen genoeg om Dynamic Dr Dry op al jouw fietskleding en accessoires los te laten!

Ook deze nieuwe Dr Dry kan je uiteraard met korting in huis halen door onze kortingscode mountainbikevibes20 te gebruiken…

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert

Geert

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”