Het leven, dat is pas topsport! – Sanne van Paassen (review)

het-leven-dat-is-pas-topsport

Met “Het leven, dat is pas topsport!” lanceert Sanne van Paassen haar eigen boek. Hiermee wil ze mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen en leert ze je in zeven stappen zakelijk te winnen zonder privé te verliezen.

Wie is Sanne van Paassen?

Sanne van Paassen is een Nederlandse ex-topsportster. Tijdens haar beste jaren won ze onder andere het wereldbekerklassement veldrijden (2010/2011) en behaalde ze in het wielrennen verschillende podiumplaatsen op Nederlandse en Europese kampioenschappen. In die periode rondde ze ook haar studies af met een masterdiploma.

In 2016 beëindigde ze haar carrière en ging ze aan de slag als motivator, inspirator en mental coach voor sporters. Ze bleef ook sportief actief en reed verschillende meerdaagse mountainbike wedstrijden zoals de Cape Epic en Trans Alp.

Na haar carrière ontdekte Sanne al snel dat het “gewone” leven pas echt topsport is. Opeens moest ze zich niet enkel op het veldrijden focussen maar moest ze nog met heel wat andere dingen rekening houden.

Ze is coach van de Nederlandse autosport selectie , gaf commentaar bij Eurosport en ze is nog steeds een veelgevraagde spreker. Ze lanceerde ook al de succesvolle “mental fitness bootcamp” voor winnaars, een online cursus waarin Sanne van Paassen je mentale training geeft en je helpt te ontdekken hoe jij het makkelijkst sportieve winst boekt.

De ervaringen, tools en technieken uit haar carrière past ze toe in het dagelijkse leven wat resulteerde in meer energie en voldoening. Ze groeide uit tot een succesvolle onderneemster en met haar bedrijf helpt ze andere ondernemers en sporters om topprestaties te leveren op zakelijk, sociaal en sportief vlak.

Om die prestaties te realiseren ontwikkelde Sanne de peak performance methode. Hoe deze methode ook voor jou op alle vlakken een verschil kan maken ontdek je in haar boek.

Het leven, dat is pas topsport! boek review

Ik kreeg de kans het boek “het leven, dat is pas topsport” al te lezen. Hoewel ik niet echt een boekenpersoon ben las ik het boek in nagenoeg één ruk volledig door. Over de inhoud ga ik in deze review vrij kort zijn, die moet je zelf maar ontdekken.

In de inleiding van het boek kom je meteen te weten wie Sanne is en wat haar er toe gebracht heeft dit boek en de peak performance methode te ontwikkelen.

In zeven stappen leert Sanne je de peak performance methode in je eigen leven toe te passen en te implementeren. Met deze methode leert ze je dat je niet constant hoeft te presteren maar je piekmomenten zorgvuldig moet kiezen.

Ze leert je hoe je naar dat moment moet toewerken, hoe je er mee omgaat wanneer je je piek bereikt hebt en wat je daarna moet doen om niet in het zwarte gat te vallen. Je komt niet enkel te weten hoe je dit precies moet aanpakken, je gaat het ook meteen moeten doen. Dat is één van de vele sterke punten van dit boek, het is een echt doe-boek, dit boek is bedoeld om jou meteen in beweging te krijgen.

Met verschillende oefeningen en opdrachten, zet ze je al tijdens het lezen aan het werk. Wist je trouwens dat wanneer je dingen noteert je maar liefst 80% meer informatie onthoudt? Zorg dus zeker dat je tijdens het lezen een pen bij de hand hebt.

Bij elk van de zeven stappen, die je leren hoe je een winnaar wordt, vind je tal van voorbeelden die uit het echte leven gegrepen zijn. Zowel voorbeelden over haar eigen ervaringen als topsporter en spreker alsook verhalen van klanten die ze mental coaching gaf. De interviews met andere topsporters, van vroeger en nu, zoals Thomas Dekker, Femke Heemskerk, Nicolien Sauerbreij en Paul Herygers zijn zeer leerzaam en interessant om te lezen.

Ik kreeg het gevoel dat dit een persoonlijke coachingsessie was

Omdat ik zelf ook veel sport en mijn doelen probeer te realiseren gaven de voorbeelden en ervaringen me vaak het gevoel dat dit boek speciaal voor mij geschreven was. Ik kreeg het gevoel dat dit een persoonlijke coachingsessie was waar mijn mindset en motivatie aangepakt en geboost werden. Wanneer je zo’n gevoel krijgt weet je dat je het juiste boek voor je hebt en de juiste methodes aan het toepassen bent.

De oefeningen volgen elkaar vlot op en nemen niet veel tijd in beslag. Daarnaast blijft er info op je afgevuurd worden met duidelijke uitleg en dito voorbeelden. Het wordt nooit echt te zwaar of te theoretisch. Op het einde van het boek heb je wel het gevoel dat je vol met informatie zit, wat goed is toch?

Dit is geen roman of biografie die je even tussen door leest. Dit is een boek dat je blijft lezen, of beter nog, een boek dat je MOET blijven lezen. Het is een echt doe-boek. Met lezen alleen ga je niets hebben aan dit boek, je moet het echt gaan doen en best meteen vanaf het begin al.

Dit is een echt doe-boek

Heb je al een sportieve mindset of ben je al een succesvol ondernemer, dan ga je tijdens het lezen vaak “ja” knikken omdat je dingen herkent of al toepast. Of je wordt er nog eens aan herinnerd hoe het precies ook al weer was.

Dit is geen boek dat na éénmaal lezen in de kast belandt met een berg stof eroverheen. Dit is een boek dat je regelmatig moet openslaan om je mindset keer op keer te boosten, of om, als je de juiste flow even kwijt bent, alles nog een keer op te frissen. Dit boek moet je minstens elk jaar een keer doornemen en vooral de oefeningen opnieuw maken en aanpassen aan je nieuwe doelen zowel zakelijk, sportief als privé. Zo kan je jezelf blijven motiveren en jezelf telkens weer overtreffen.

Als je door dit boek heen bent heb je geleerd hoe je keer op keer kan winnen en blijven winnen. Je hebt alles in handen om er meteen aan te beginnen en niet meer om te kijken.

“Als je de kudde volgt, loop je

in de stront van anderen”

Je bent klaar om in je leven eindelijk de dingen te doen die je echt leuk vindt. Je kiest vanaf nu je eigen pad, want als je de kudde blijft volgen loop je steeds in de stront van anderen. Deze laatste quote, die recht uit het boek komt, bezorgde me zelfs kippenvel tijdens het lezen! Het boek staat boordevol sterke quotes zoals deze, die je zullen bijblijven en je een schop onder je kont geven wanneer dat nodig is.

Lukt het jou niet je doelen te behalen of loopt er steeds weer iets mis waardoor je je doelen niet realiseert? Heb je steeds weer diezelfde excuses om er toch maar geen werk van te maken? Wil jij eindelijk komaf maken met de mindfucks die jou weerhouden je doelen, zowel zakelijk als sportief te realiseren? Dan is dit boek de oplossing voor jou!

Wil jij vandaag al starten met winnen?

Vond je dit artikel interessant, deel het dan via:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
LinkedIn

GRATIS e-book: "15 tips voor de fanatieke mountainbiker"

Beleef vlotte en geslaagde avonturen op de mountainbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen

Geert is een recreatieve (marathon-)mountainbiker, trailrunner en sportieveling die keer op keer probeert zijn grenzen te verleggen en zichzelf uit te dagen om zo zijn sportieve doelen te realiseren. Zo reed hij onlangs de Stoneman Arduenna in 1 dag. Met zijn diploma van fietstechnieker op zak geeft hij je ook nuttige tips om zelf aan je mountainbike te sleutelen, zowel thuis als tijdens je ritten. De kennis die hij onderweg opdoet wil hij met deze blog met iedereen delen. Hij wil je zo tonen dat alles mogelijk is zolang je er zelf voor 100% achter staat.

Ook lezen?

GRATIS e-book:
“15 tips voor de fanatieke mountainbiker”